!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
mit kell azon próbálgatni? egy rakás hulladék

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Eagle16
Hmmm
Lefutott egy kört a memtest, aztán léptem volna ki, és megint újraindult.(a memtest aztírta hogy 0 error)Valaki másnál sztem megnézem a tápot, ha ott is újraindul, akkor kihajítom a fenébe<#hehe>

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Falconer
Letezik olyan kabel ami firewire kabelt alakit at USBre?
Vagyis firewire DVD irot ra lehet vhogy nyomni USB portra.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

ha elszáll 1 kondi a teteje púpos lesz..mákod van ha nem folyik a trutyi a lapra mert azt is cserélhetetnél..
de így csak tápcseréd lesz

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Met
hiába 500W ha úgy ingadoznak a feszültségek mint a benzin ára...

bocs, rossznak címeztem az üzit, most látom, eagle-nek szólt 😊

Ja és érdekes, hogy az 500w-os Qtec kifekszik egy ilyen géptõl. A ráírt adat csak dísz. Ahogy nézem, Frigetussal együtt hármunknak közel azonos teljesítményû gépe van, és látszik, hogy az enyim a "legkisebb", 350W-os Chieftec. És lazán viszi a gépet (sõt még nagyobbat is elvinne).
Amúgy ha tényleg bebizonyosodik a tápgond, ajánlom az FSP modelleket, 300W-tól, olcsó és jó minõségû. (ATX PNF sorozat).

Eagle16
Jah, a tápra én is gondoltam(következõre inkább veszek valami Coolermastert...), az alaplapot átnéztem, nem nagyon láttam hogy kondi elszállt volna, meg egy memtestet is lenyomok, hátha azok nem bírták...
(És még most akartam tuningolni a gépet...hát ezek után már nem fogom, ha még alapon se megy rendesen...)Azért kösz a segítséget, remélem jutok valamire.<#lookaround>

Frigetrus
nos szerintem a táp lehet a gond, mert az nem egy jó márka, ami neked van sajna...

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Most nem azért, de én arra a Q-tec tápra gyanakszok!

táp melegszik..alaplapon kipurcant 1 kondi. vagy a memó hibázik..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Eagle16
Sziasztok!
Lenne egy rejtélyes problémám a géppel...Hátha valaki tapasztalt ember tudja a megoldást...Szóval kb. 3-4 napja kiszámíthatatlanul újraindul a gépem.Van amikor reggel bekapcsolom, és rá 5 perccel már restart, van mikor filmnézés közbe nap közepén...Szóval összevissza...És ez mind semmi, mikor Biosban voltam szétnézni hátha elállítódott valami, akkor is újraindult!Szóval teljesen nem értem...A gépben semmi sem poros, vagy túlmelegedett, mindig kitakarítom ha poros lesz...tehát nem tudom.
Lenne valakinek valami ötlete hogy mi baja lehet?Mert én már kezdem föladni...Elõre is köszi

Atti12
valaki help pls 😞. Mert igy ha véeltlen olyan oldalra keveredek ahol video megy akkor lefagy az egész gép :'(

Hogyan kell beállítani a helyi hálózatot ha az egyik gépen XP van a másikon Vista?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Bandi 18
nem nem. Csak az egyik lesz a server a másik meg ami csatlakozni fog. Automatikusan indul minden win induláskor és aktiválja is egybõl a servert. Én is nagyon sokat használtam neten keresztül. 70 km távolságról simán tudtam szabályozni hogy mit töltsön le hova tegye sõt fájlokat is tudtam átvinni egyikrõl a másikra. De szerintem lanban is megy mindenképpen mert a belsõ hálón ami itt van itt is használtuk

Akkor az egyiknek mindig mennei kell?AZ nem jó.

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Atti12
ja és amugy ugyan ez volt mikor még nem volt fent semmilyen codec.

Atti12
és ezzel a programokkal mit akarsz mondani? 😊 VGA driver nemhiszem, mert az van fent amit adtak hozzá :S. Próbáltam keresni újabbat, de nem találtam olyat ami ennél újabb. Vagy az nvidia honlapon nekem melyik kell? Mert ebben a go 7 seriesbe csak 7800 felett vannak kártyák. Esetleg megtudnád mondani hogy nekem melyik kell?

Bandi 18
Azt nem ismerem. Az a progi meg úgy mûködik hogy fel kell tenni mind2 gépre és amelyiket el akarod érni azion fog futni végig ott csinál egy servert aminek adsz ip-t meg port címet és azon keresztül éri el. az ip a hálókarié lesz és már megy is elvileg

És ezt egyébként másik géppel ugye nem kell engedélyezni,mert ahoz nincs monitorom.Egyébként a VNC nem jó nekem?Azt mondják az gyorsabb.

És ezt egyébként másik géppel ugye nem kell engedélyezni,mert ahoz nincs monitorom.

Bandi 18
hát ez arra jó hogy a másik gépet tudd használni. Cuccokat áthúzni total commanderel tudsz leggyorsabban

Falconer
Van egy firewires kulso DVD irom, de a laptopomon meg csak USB van.
Letezik vmi atalakitokabel vagy egyeb hasonlo cucc? Kerestem csomo helyen de nem talaltam.
Thx.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Utánanéztem a proginak szerintem nem ez kell nekem.Ez neten keresztül megy nem?Nekem fontos lenne hogy gyorsan áthuzzak akár 10GB-ot is az egyik géprõl a máskra.Vagy jó ez nekem?Kihasználja a hálozat sebességét?

Bandi 18
Így tökéletes lesz szerintem.

Mind a kettõn van alaplapra integrált hálókari csak az egyiken amihez van monitorom arra be van kötve a net.A másikra nincs(és csak 10/100as)kari van benne.Akkor veszek még egy 10/100ast ahoz a gépemhez (aminek az alaplapi hálókártyához be van kötve a net) és a másikhoz amin nincs net(annak simán bedugom az alaplai 10/100as ba).Így jó?

lehet h az a baj..
divX 5.21
xvid 2006.02.22
ffdshow
ac3 filter
bs player
wmp 11
power dvd7

lehet a VGA driver is bekavar..
Z-Tweaker féle NVIDIA drivert használom a 6600gtmhez..és minden gond nélkül elszaladgálnak a dolgok.

Atti12
sziasztok. Lenne egy kérdésem. megvettem az új videokártyám (leadtek 7600gs 256mb) és minden jó, de egy gond van. Ha megakarok nézni egy videót akkor elkezd minden fagyni, és a video se indul el :S. Aztán meg ha mázlim van kitudok lépni, de a legtöbb esetben resetelnem kell. Codecnek az ACE megacodec pack van fent. Van esetleg valakinek valami ötlete mért lehet ez? Válaszokat elõre is köszi!

DJ Skyline
értem, köszi!

Bandi 18
negyon egyszerû kell 2 darab hálókari amivel a két gépet összekötöd és egy Radmin nevezetû progi amit fel kell tenni mind2 gépre. Így egyikrõl tudod irányítani a másikat úgy hogy annak az asztalát látod. Mind2 gépen lehet XP

Segítség!!VAn 2db gépem az a kérdésem, hogy hogyan lehetne összekötni valahogyan (az egyikhez nincsen monitorom).Úgy kéne összekötni hogy a másik gépemen(ehez van monitor)látnám a hálózati helyekben a másik gépet(amihez nincs monitor).Még valami a cucok lehetõleg innen kellenének ha itt nem találtok akkor lehetõleg Pécsi boltból.Köszönöm szépen elõre is!Sry a noob kérdésért de hálozati megosztásokhoz hülye vagyok.milyen oprendszer fut azon a gepen amihez nincs monitor? mert sztem monitor nelkul kicsit nehezkes lesz beconfigolni a megosztas.Az nem gond xp van rajta de át tudom kötni a monitort.Az egyik amihez nincsen monditor az olyan gép hogy esti letöltésekre használom.ÉS a rendes gépemrõl pedig reggel leszedem majd a fájlokat amit este leszedett a gép.Válaszokat elõre is köszönöm!

Ja a legfontosabb: 450-es Chieftec van benne.

BattleTag: zydar#2910

Szevasztok! Asus P5B alaplapom van és az lenne a baj, hogy állandóan sípol minden bekapcsolásnál (nem a BIOS mer az késõbb jön és halkabb), valamint kikapcsolásnál is. Még valami: ha sokáig nincs áram alatt, akkor ha bekapcsolom kikapcsol, majd 2 sec mulva ujra bekapcsol és megy stabilan a rendszer.
Ja és megnéztem az alaplap kézikönyvében nincs ilyen fajta "csipogo" kód.
Nem kapna elég áramot a VGA-ám?
Amúgy a lent írt konfigrol lenne szó...
Ötletek?

BattleTag: zydar#2910

ffxi
+oldódott!!!!

Fákjúal!

ffxi
HELP!!
Az újraírható cd-met nemtom megformázni, mert egyszeri írható lemeznek látja.

Fákjúal!

hali mindenkinek sikerült bekapnom egy ojan trojai virust ami ojan névre halgat hogy wigon.1 ésa nod32 azt irja ki hogy megfertözte a winlogon.exe-t.már sok külöbözö trojai irtoval probálkoztam de semmi eredmény.mit lehetne ezzel csinálni hogy megszabaduljak töle?????????<#rinya>
Hedgehunter
Hi..a porszivo levagta a biztit a lakasban es azota a win nem tolt be mert ellenorizni akarja a sata vinyot (chkdsk)es lefagy kulonbozo okokbol pl Nincs hely bejegyzest csinalni a meghajton, ismeretlen okbol leallt.. Lehuzva a satat nincs gond betolt a win muxik. csokkentett mod az egyetlen ami betolt a sataval es latja is, de minden (meret, felhasznalt hely, szabad hely) 0 byte..!!!! valami otlet (sata vezerlo meghalt, vinyo meghalt kivetelevel) 😊
Tikal
hali, most cseréltem procit meg lapot, és mikor vmi erosebb progi fut 100%on kezdi el hasznalni a CPU-t, ellkezd akadoznmi az egér, mintha laggolna... miért van ez? ezelott nem volt ilyen gondom... asus m2n-e, athlon 3800+, xp-sp2... felraktam a telepito cd-rol mindent, proci vezérlot meg ilyesmit...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az nem gond xp van rajta de át tudom kötni a monitort.Az egyik amihez nincsen monditor az olyan gép hogy esti letöltésekre használom.ÉS a rendes gépemrõl pedig reggel leszedem majd a fájlokat amit este leszedett a gép.Válaszokat elõre is köszönöm!

Met
Megnézed az alaplap leírásában, AGP vagy PCI Express.
AGP-nél azt is nézd meg, hogy hány voltos.

DJ Skyline
még 1 kérdés! és honnan tudom hogy az alaplapom VGA csatlakozója melyik kártyákhoz passzol? gondolom nem a boltban kell mazsolázni, hogy melyik passzol, melyik nem! 😄

Vagy túlterheled a tápot.

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Met
valami melegszik

Szevasztok!
Az lenne a gondom hogy a számítógép kb 20-30 percenként kilép a játékokból. Vajon mi lehet a baja? Ha tudtok segítsetek. Köszi!
kirol
Ó zsír. Sima MadiaPlayer 11 VubSub-al viszi.

Met
valamelyik lejátszó rá tudja tenni, MPClassic azthiszem a VLC Player is le tudja játszani

kirol
A *.mkv nagyfelbontású filmre mivel lehet feliratot rakni?
Mármint van olyan progi, mint avi -nál a VubSub?

bigapó
semmit nem csinálok. legalábbis semmi olyat, mint amit elõtte nem. tehát mondjuk fut a total commander és mondjuk az internet. eltelik 5 perc és minden elõjel nélkül megáll a gép. ventilátor ugyanúgy pörög tovább, semmi rendellenes nem hallatszik. már levettem az oldallapot is, hogy jobb legyen a hûtés, ablakot nyitottam rá (jó hideg volt bent😊 ), akkor is megáll.

holnapután leszek majd otthon, akkor felrakok egy új winfost és ha azután is csinálja, akkor géphiba lesz. mondjuk egy takarítás már ráfér, azt is megcsinálom. kösz, hogy szóltál, legalább ez is ki lesz zárva hibaforrásként.

The Matrix has you...

Met
a win fagy le így?
mit csinálsz közben?
melegedés? táp? memória?

bigapó
igen, külön partíción volt a "cé", ezért is meredt égnek a hajam mikor láttam, hogy mi történt. kicsit pofánvágottnak éreztem magam. direkt ezért van külön, erre szétcseszi a másikat...

egyébként van olyan opció is, hogy formázás utáni adatvisszanyerés. azért ez se semmi. egyszer ezt is kipróbálom, mondjuk az mp3 lejátszómon😊))

viccet félretéve, a mindenféle elõjel nélküli fagyás (nincs kékhalál, nincs hibaüzenet) csak egyszerûen megáll a kép, nem mozdul az egér, semmire nem reagál a billentyûzet, csak a reset segít, ez lehet vírustól? találkozott már valaki ilyennel? (én még nem)

The Matrix has you...