!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elképzelhetõ h melexik a CPU és a VGA mag..
esetleg már a táp nembírja..

vagy lehet csak 1 új windóz kell neki..

haverokkal beszélj össze..kizárásos alapon póbálj végig mindent..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Atti12
nincs valakinek valami ötlete? :S Már kezdek megijedni, hogy szar a videokártya, de akkor a többi dolog mért menne jól? pls help 😞

nem..kiirod cdre..arról bootolsz..és kész.
1 mem kb 2 óra..vagy több..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kirol
Ez dos-os?

Memtest86

kirol
Valaki mondja már meg mivel lehet a RAM-ot ellenõrizni, hogy tökéletes e és hogyan. Köszi

Atti12
na szóval felraktam a bizonyos warcraft 3 nevü játékot, és az ugyan azt csinálja mint a videok. Elkezd fagyni tõle a gép. De észrevettem valamit. Amikor minden fagy, akkor a CPU használat 100% on van. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám ezt lejebb venni, vagy miért van ez? Válaszokat elõre is köszi!

ddomi87
aspire 3690

ööö...retekegér...!

ddomi87
driver feltevés megvolt-alap
az eszközkezelõben egy Bluetooth Bus enumeratort ir csak ki..aztán device not found...mintha usb adapter kéne neki...

vizsont hallottam már oat h vannak oan acer tipusok h belerakták a gombokat meg drivert is adnak de a hardweres rész nincs benne...

ööö...retekegér...!

zolo
Így látatlanba az a tippem lenne, hogy ha van benne BT, akkor ahhoz kell lennie egy meghajtóprogramnak a notebookhoz adott cd-(ke)n.Magától csak úgy nem fog mûködni , mindenképp kell hozzá vmi driver.

http://flickr.com/photos/zolika90/

zolo
Pontos típusszámot tudsz mondani a laptophoz?

ddomi87
Sziasztok!
több órás keresés után a neten semmit nem találtam, ugyhogy hozzátok fordulok!
Egy Acer lapotom van és "elvileg" van bluetooth támogatása.csakhoyg eddig én nem jöttem rá h hogy lehetne ezt használni...
rengeteg fórumon szétnéztem és semmi válasz...senk nem tudja h h kell?vagy már mindenk beletörõdött h nem lehet és kész?
lécci help...h lehetne használni?

ööö...retekegér...!

zolo
The Filmmachine, én ezt ismerem.
Itt találsz hozzá magyar leírást.
Negatívum: Beleégeti minden névjegyét a kockába.

kopa1
Megcsináltam már az összeset régebben, de akkor sem segített

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Falconer
Hat... Processzor vissza, megnezni jol illeszkedik e, bios reset, stb...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

kopa1
Hello!
Van egy ASUS P4P800-E Deluxe alaplapom
Egyszer csak az indításnál nem jött be a képernyõ, majd a mûtyúk ezt kezdte el hajtogatni: "System failed CPU test" és kb. 1 perc múlva újra leállt. Ezután CPU ki majd átrak a másik gépbe, és ott minden mûködik
Valaki segítsen! Köszönöm!

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Sziasztok.Segítsetek.Holtalálok olyan progit amivel beletudom égetni a filmbe a feliratot,és mi a neve?
Falconer
Igen, mert minden particiohoz tartozik par mega meg nem formazott terulet (azt most meg nem mondom mennyi), amit a win hasznal particiofelismeresre, vagy vmi ilyesmi.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

acsati
oké utánanézek és megprobálom!
köszi a segitséget! <#worship>
Falconer
1. Marketing
2. Hagyomany 😊

Met
Némelyik tesztben megírják, hogy mennyi a névleges és a formázott kapacítása egy egy vinyónak.
Amúgy azthiszem attól is függ, hogy hány particióra van felosztva.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

kirol
Valamint egy dolgot nem értek.
Amióta összeraktam ezt a gépet, ami kb 1 hónapja történt, amikor elindul a gép minden tökéletes, beírom a kódot a belépéshez, majd itt töltöget és kék halál elég gyakran.

Nem értem mitõl lehet. Ha ezen túl van, akkor még sose volt kékhalál, nem értem mi a franc lehet itt az indításnál.

Nincs valakinek ötlete?
Nagyon idegesít. Merória lenne rossz? De orthosz órákig viszi gond nélkül.
Eleinte progikra gondoltam, majd talán megszünt, de most csak van megint, mondjuk én az Asus Gamer OSD-re tippeltem, ezt most vissza is raktam, ez okozhat ilyet?

bigapó
szerintem az lesz a baj, hogy nincs megfelelõ driver a vinyóhoz. magyarán kellene lenni egy olyan lemezednek (kislemez, 3,5-es) amit adtak az alaplaphoz jobb esetben. ha nincs ilyen akkor sincs gond, mert a gyártó oldaláról le tudod szedni a legújabb verziót. gondolom most nincs mûködõ neted (bár akkor honnan írsz? <#idiota>). szóval mikor telepíted az XP-t, akkor az elején felajánlja, hogy akarsz-e másik gyártótól származó drivert felrakni. azt mondod, hogy igen, berakod a lemezt, enter, betölti, kiválasztod ami neked kell (lehet, hogy több lesz, azt kell választani ahol a SATA-t írja), aztán már minden megy normálisan tovább. ha nem sikerül nincs más ötletem.
érdemes lehúzni minden más vinyót, csak az legyen bent amire telepítel. nekem voltak gondjaim, ha nem húztam le...

The Matrix has you...

bigapó
akkor már csak azt nem értem, hogy miért kell 250GB-osként eladni??
mondjuk engem már nem vernek át, mert elõtte is hasonlóan jártam a "80" gigás vinyóval, az is valami 78 körül van, szóval sejtettem, hogy nem lesz annyi, csak hát mindig reménykedik az ember😊

The Matrix has you...

acsati
hellotok!
Van 2 db SATA-s vinyom és XP-t szeretnék rá telepiteni. Most is van rajta csak már szétesett és ujra szeretném rakni. De mikor berakom az xp cd-t akkor nem észleli a vinyokat. Már kétféle cdvel is probáltam mindkettö SP2es volt és nem tom mi lehet a baj.

Mit csináljak szerintetek?
Falconer
250 gigabol 238at enged.....
Hat igen, mert 1024gyel osztanak, nem ezerrel. Es ugy kezdik, hogy 250....bajt, szoval abbol ha szepen leosztod 1024gyel akkor lesz vmi 238 GB. (Ezert akarjak bevezetni egysegesen a GiB jelolest, mert a G=giga=1 milliardot jelent, szoval szamitastechnikaban es valtozik a ketto hatvanyai hasznalata miatt)

Falconer
Naes akkor mivan? Ki mondta neked azt, hogy a jatekokat a win particiojara kell telepiteni? <#falbav> Akkor a masik particiot mire hasznaltad? Plusz hely vol a win mellett, hogy esetleg ha el akar menni udulni arrafele akkor jobban erezze magat, vagy ne legyen bezartsagerzete, vagy mi?

Falconer
Neked mar megint fogalmad sincs arrol, amihez hozzaszolsz, szoval abszolut hulyesegeket beszelsz.
Windows XPnek ha jol emlekszem 3.5 giga hely kell amire elfer minden rendszer es lapozofajl is. Szoval tokeletesen fog mukodni. Persze mindenfele programok, rendszervisszaallitas, stb telepitese/hasznalata utan megnohet, de peldaul 10-15 gigabajt boven eleg neki.
Szoval ilyen 25 giga keves cimu kapitalis baromsagokat, meg egyebeket amiket meg itt szoktal terjeszteni kerlek ne irkalj.

bigapó
nekem azért van külön, hogy csak progit rakjak oda, játékot, filmet egyébb adatot sohasem. tehát csak azok kerülnek oda amik a feltétlen mûködéshez kellenek. lehet, hogy amiatt a pár játék miatt "zavarodik" meg nálad, bár akkor is elég érdekes helyzet😊)

The Matrix has you...

Lááál..TÉÉÉK......=)

25001: ööö...Nekem jobb volt 40 GB -n....
Mivel, nekem, a 40 gbben, benne volt az xp, meg egy csomó progi, meg egy pár játék...

bigapó
azt nem írod, hogy miért? ekkora swap-filet nem generál. ha automatán hagyod akkor is általában max a memória kétszeresét teszi fel a C:re. tudtommal...vagy legalábbis nálam ilyesmi értékek forognak.

The Matrix has you...

Met
lol

Nem nagyon kevés, de jobban érzi magát 40 en...
Jobb biztosra menni.

Met
Notebook esetén PCMCI wifi adapter (ha nincs beépítve).
Asztali gép esetén PCI-os wlan kártya vagy usb-s.

vki
HI!

Egy WiFi accespoint-ot hogy kell összehozni? Megvan a router, az AP még nincs. Mi kell hozzá pontosan. A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

bigapó
apropó, neked a 250-bõl mennyi a ténylegesen felhasználható? magyarán mekkorára tudod max megformázni? nekem 238-at engedett. ja és SATA-s.

The Matrix has you...

bigapó
25GB kevés?? nekem 15 és minden probléma nélkül felmegy az XP. sõt, korábban 10 volt, de még akkor is maradt 3-4 GB, ha beállítottam a hibernálást, ami nálam +1 giga. inkább fizikai hiba lehet vagy talán a táp rakoncátlankodik (ingadozik a volt és emiatt hibásan dolgozik) utóbbi erõsen feltevés, ennyire nem értek hozzá, de a partíció mérete tuti nem lehet az ok.

The Matrix has you...

ööö..

1, az az 25 gb elég kevés...emeld 40 re.
2, És a hibaüzenet: Lehet, hogy rossz értékeket adtál meg, vagy rossz a vinyó.

Helló!

Meg tudná valaki mondani hogy miért írja ki a gép bootolás helyett hogy "Érvénytelen partíciós tábla" ?
Ez egy 250GB-s winyó, ami kétfelé van partícionálva és az egyik partíció 25Gb-s, erre szeretném rátenni az XP-t, el is kezdi, bebootolok CD-röl, lefut a formázás, partícionálás (NTFS-re) és amikor újraindul a gép, akkor nem szépen elindul az xp telepítö ahogy szokott, hanem kiírja a gép hogy "érvénytelen partíciós tábla" és megáll. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Elöre is köszi a segítséget mindenkinek!

elsõ körben azt javaslom, tedd át egy másik gépbe a vinyód (pl. haverodéba, vagy irodaiba, akármi......) és nézd meg, hogy ott mi történik.
ha másik gép sem tudja olvasni, akkor kezdhetsz aggódni...

trimre
Sziasztok!
Naggyon nagy gondom van a gépemmel!
Hogy milyen alkatrészek vannak a gépemben, az aláírásomban láthatjátok.
Szal az utóbbi idõben egyre lassabb lett a gép, gondoltam valami vírus vagy ilyesmi és nem nagyon foglalkoztam vele. De ma amikor bekapcsoltam egy kicsit, minden ok nélkül lefagytak a programok, csak a restart segített, vagy volt, hogy magától újraindult. Aztán újra és úrja. A legutóbbi indításkor a boot menü helyett (XP és Vista van telepítve) egy hibaüzenetet kaptam, amiben az volt, hogy a lemez olvashatatlan. Megpróbáltam reinstallálni a windowst, de a partícionálásnál megállt a telepítõ, mintha nem tudta volna olvasni a winchestert, és nem látta volna a partíciókat. Azóta nem mûködik a gép. Szerintem leégett a winchester.
Most mit csináljak hogy megmaradjanak az adataim??? Nagyon fontos lenne!! Plíííz segítsetek!!!

A második kérdés: van egy Samsung SyncMaster 765MB CRT-monitorom. Ha a Vista 20 perc után kikapcsolja a monitort, akkor színes csíkok jelennek meg, csak restart segít. Volt már XP-n is hogy játék közben színes csíkokat kaptam. Monitor hiba lehet????? (Ha a játékot tálcára teszem és újra vissza, eltûnnek a csíkok.) Egy TFT-monitorral ez megszûnne???

Huhh ez jó hosszúra sikerült... 😊 Akinek bármi ötlete van, kérem, segítsen!!!!! (A winchesteres dolog nagggyon fontos lenne)
Elõre is nagyon köszi mindenkinek!!!!! <#worship><#worship><#worship>

CoolerMaster Elite 330, ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon64 X2 3800+, 4*512 MB DDRII 667 MHz, nVIDIA GeForce 7950GT 256MB, SAMSUNG 250GB SATAII, SAMSUNG 500 GB SATAII

Met
minnél nagyobb a felbontás annál, jobb, kevésbé érzékeled a vibrálást, egy 9 éves crt-t illene lecserélni egy tft-re 😉
baja nem nagyon lesz max nem lesz kép ha nem bírja, visszább veszed a frissítést és megint lesz kép

Csabesz6
eza hz dolog hogy müxik? minel nagyobb annál kevéséb roncsolja szemet?nekem egy 9 éves daewoo crt-m van😛 tegnapelött löttem be 85 hz-re nview-ben.nem lessz tõle baja? nekem jobban kiméli a szemem?

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Falconer
yo

Met
ha elég sokáig keresed, találsz egy olyan menüpontot, hogy kimegy hozzád egy ember és feltelepít mindent<#wilting>

lehet, hogy kissé naív/dilettáns a kérdésem, de egy kicsit elbizonytalanodtam: asus p5b + core2duo a felállás. yo lesz ehhez egy régebben (kb 1,5 éve) vásárolt 410w chieftec táp? vagy van spec igénye a kétmagos procinak, ami miatt kell új táp??

Falconer

Viktorr
voltam már itt is de csak fájlokat szed le rendes installácio nincsen?

Falconer
akkor miert nem nezed meg talan az ECS weblapjat?

Met