!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kopa1
Volt, de nem segített

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Hülye kérdés:BIOS reset volt?

Ha jól látom a Hard Disk Tools alatt az összes gyártó diagnosztikája fenn van...Valamint a HDD regenerator avagy primocsenko...errõl már hallottam jókat de még nem volt szükségem rá, így nem is tudok mit mondani róla...

kopa1
A CPU hûtõk rendesen forognak a többire meg nem birok válaszolni, mert csak fekete képernyõ van

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Üdv!

Stimmelnek a feszültségek, frekvenciák, szorzók? Púpos kondi az alaplapon? Megtartja a BIOS a beállításait(esetleges elemcsere)? Forog a CPU hûtõ?

kirol
Ebbõl melyik progi ellenõrzi a HDD-t?
Mert ahogy látom, egy csomó minden van benne.

kirol
Köszi. Kipróbálom. Remélem nem túl bonyolult használni.

kopa1
Hello!
Van egy ASUS P4P800-E Deluxe alaplapom
Egyszer csak az indításnál nem jött be a képernyõ, majd a mûtyúk ezt kezdte el hajtogatni: "System failed CPU test" és kb. 1 perc múlva újra leállt. Ezután CPU ki majd átrak a másik gépbe, és ott minden mûködik
Valaki segítsen! Köszönöm!

Az elõzõ kicsit halott de ezen rajta van:lnk Ez lesz a tuti elvileg bootolható tehát lemezre vele és menübõl válogathatsz. A korábbiak legalábbis ilyenek voltak...

Vagy inkább ezt:link

Próbáld meg ezt:link

pasz azt én sem tudom...

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kirol
Az már megvolt, de nem talált semmit. Bár a zegyiket nem láttam ,mert ugye ha végzett rögtön indul a vindows. Naplót meg necs sinál, vagy legalábbis én nem tudom hova.

chdsk a futtatásba.
vagy a lemeztöredezettségmentesítõ..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kirol
De ez a progi nem csinál semmit.
Nekem olyan kell, ami végignézi van e hibás terület rajta és esetleg megpróbálja kijívítani.

ezel csak ellenõrizheted..felrakod..elindítod..

kirol
Ezzel hogyan?

kirol
Tudnátok ajánlani valami jó HDD ellenõrõ/ esetleg javító programot?

Ezt ár próbáltam. Csak a hardverek progijait pakoltam fel, semmi mást és úgy kihalt, mint a sicc! :-(
Ja a Total Commander percekre kifagy, megdermed az egész rendszer...
windows reinstall..sztem..

Sziasztok!
Segítséget kérnék mert abszolút tanácstalan vagyok...
Néhány hete a gép, ill. a sz@ros XP furcsa dolgokat produkál.
Két felhasználói fiókot használunk és a kettõ közötti váltás nem zökkenõmentes. 5-6-szor is meg kell próbálni, mire sikerül, ha sikerül. Van hogy be sem lép. Esetleg újraindul.
Vagy néha amikor 5 percig nem nyúlunk a géphez, akkor nem a "normál" fiókos bejelentkezõ ablakokhoz dob ki, hanem pl. a 2000-bõl ismert "klasszikus" bejelentkezõ ablakhoz (név, jelszó). Ha a másik userrel akarunk belépni, akkor kiírja, hogy nincs elég hely, vagy valami ilyesmi.
Újraindításkor nem indul újra, elsötétül a kép és annyi, resetelni kell. Leállításkor ugyanez a helyzet, látszólag kijelentkezik, de semmi, sötét képernyõ rajta az egér kurzor.
Már háromszor újrainstalláltam, de semmi. Mindig elõjön a hiba.
Azt a tippet kaptam, hogy esetleg memória. Kipróbáltam, kivettem egyik csíkot, majd a másikat, de ez sem segített...
Van valakinek valami tippje?
Falconer
Sracok, lenne ket kerdesem.
Eloszor is letezik Firewire-USB ataliko kabel? Vagy egy firewire kulso DVD irom, aztan USBs gepre kene radugni.

Aztan meg... Regi 8mm video kazettakat kell raknom DVDre. A sima 8mm es a Hi8 azok kompatibilisek egymassal? Szal lehet oket ugyanabban a kameraban lejatszani?
thx elore is.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

chat😛

sziasztok! hallottam egy olyan programrol,hogy egy adott gepen amit beirsz szoveget akar interneten keresztul,akar a total commanderbe azt egy masik gepen latod!
szoval kicsit ilyen masolo programrol van szo!
ha tudtok segitsetek! elore is koszonom!!!
Met
Értem, ebben sajna csak annyit tudok segíteni, hogy vagy erõsebb antenna kell a routerre vagy a notikba. Némelyik router támogatja, hogy mintegy jelerõsítõként mûködjön, persze ahhoz kell egy új router is.
A depon meg tudod nézni az antenna árakat, pár ezertõl van 40k-ig teljesítménytõl függõen.
Gondolom a routert nem lehet közelebb rakni a holtsávba esõ részhez.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Atti12
na, mostmár végképp összezavarodtam. Irtam, hogyha elinditok egy videot akkor elkezd fagyni minden és csak reset segít. Na most, beraktam egy CD-t , és véletlen elinditottam rajta egy videot. Már nyomni akartam a resetet Amikor elindult a video :-|. Csodálkoztam is, azt hittem megjavult, tehát megpróbáltam winyórol is inditani egy videot. De az lefagyott 😞. Lehet hogy töredezett a winyóm és azért szarakodik? ötlet?

vki
Lehet, hogy rosszul írtam le. Szóval a router már megvan, a laptopokban is van WiFi, de a hát másik végében már nincs jel (két fal, meg egy vasbeton gerenda). Szóval nekem kellene valami erõsítõ, vagy mittoménmi (eddig úgy tudtam, hogy AP a neve). Szóval, egy ilyen cuccost hogy lehet beüzemelni, és kb. mennyi.

ACER Aspire 5738ZG

Eagle16
Ja,és az idõzítése a két memóriának lehetõleg ugyanannyi legyen!

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Sziasztok!
Egy barátom gépével van egy kis probléma. A hibajelenséget 3 napja produkálja. A gép normálisan mûködik, internet, multimédia, winchesteren való másolás, de ha a dvd/rw meghajtóba teszek bármilyen cd/dvd -t és megpróbálom felmásolni a winchesterre, azonnal lefagy. Mi lehet rossz?
Elõre is köszönöm!
Eagle16
Szia!
Nagy valószínûséggel igen, de a dual channel nem biztos.(én jártam már úgy hogy 2 márka volt és nem ment a dual)

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

sziasztok, egy egyszerü kérdésem van! Ha veszek egy 533 Mhz-es DDR2 ramot a gépbe, ha más a márkája mitn a mostaninak de az orajele megegyezik fog müködni együtt?

Hedgehunter
A tapod a hibas....
jbal
akkor csak Windows reinstall?

Met
akkor az áram ellátásal lesz gond

tigeroo
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs szükség beavatkozásra.

teljesítmény 92% kondíció 100% hõmérséklet 36C°

akkor lehet hogy a táp lesz a hunyó? az szokott röcögni, zizegni stb..
Met
Hardveres hibát nem fogsz írtóval megjavítani.
A vinyó rossz, azért kattog restartol és fagyogat. Lehet csak az okozza a gondot, hogy rosszul csatlakozik a tápcsatija vagy az egész táp haldoklik úgy ahogy van.
Tehát, átdugni másik tápkábelre ha nem segít akkor másik táp. A Hard Disk Sentinel-t felrakhatnád megnézni a smart adatokat.

tigeroo
hellosztok!

az a problémám hogy elég sok kártevõ lehet a vinyomon...formázni nem akarok, mert igyis elromlott már a vinyom miatta (számtekes szerint), kattan egyet és ujraindul a gép...mindegy

szal olyat csinál hogy winamp fogja magát és leáll, sokszor ha csatlakozok a netre msn/opera/ie se kép-se hang, nem jön be semmi...
meg kifagy másodpercekre a kép, és mintha "magához térne", ugyanugy folytathatom a tevékenységet.

szal ajánlotok valami ingyenes vírus/trójai irto programot? meg valami jó tûzfalat

köszönöm!
Met
próbáld ki 😉

jbal
Sziasztok!
Van valami probléma a kiterjesztésekkel.Eltûntek az ikonok és csak a név meg az van ott hogy .lnk.És ha megnyitok valamit akkor azt írja ki hogy "A fájlhoz nincs társítva a mûvelet bégrehajtásához szükséges program.Adja meg a társítást a Vezérlõpult Mappabeállítások alkalmazásával."
Most mit csináljak ezzel?<#nemtudom>

ddomi87
oké...köcce.
ja az lesz...veszek egy usb-t és kész.csak bosszantó ha van benne, én meg nemtom használni...

ööö...retekegér...!

zolo
"Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) (konfigurációtól függõen)"

Az Acer oldala ezt írja, és úgy láttam van több fajta felszereltségû változata a gépnek, nem fordulhat elõ, hogy te olyat vettél amibe nincs benne?

Mástnem veszel egy USB-s bluetooth egyésget, talán már 2000 ft körül lehet kapni ilyeneket.

http://flickr.com/photos/zolika90/

bigapó
helósztok!

nem olyan segítség, inkább csak kérdés:

ha nekem valami letöltés alatt van, de közben az asszony átváltja a felhasználót (neki is van fiókja az XP-hez), akkor attól még az enyém a háttérben tölt vagy ilyenkor addig felfüggeszti amíg vissza nem lépek?

The Matrix has you...

zolo
Videókártya driverében van elforgatási beállítás.(Nvidiában biztos, Ati-t nem ismerem)

http://flickr.com/photos/zolika90/

Helo nemtudja vki hogy lehet viszaálitani ha a monitor képernyõje 90 fokkal elfordult?

http://csuknorisz.mybrute.com

nézd meg az alaplapodat nincs e sérült kondi rajta....
vegyél pasztát és pasztázd újra a CPUt...
te is csinálj Memtesztet..

Atti12
ezek normális értékek?

Viszont most megpróbáltam ugy elinditani egy videot, hogy megvolt nyitva a feladat kezelõ, meg ez a CPU-Z. a CPU felmegy 100% ra, de a CPU-Z azt mutatja hogy normálisasn megy 2.4 ghz n. Aztán vártam egy kicsit hátha elmúlik, egyszer csak eltünt a kép, aztán visszajött, és megint eltünt. És ezt csinálta :S. Aztán gyorsan ujrainditottam és most jó. Milehet a baj 😞

Everest
vagy
CPU-Z
ezzekkel ellenõrizheted...

Atti12
Vga biztos nem melegszik, mindig figyelem, mindig 40 fok körül van. a CPU-t lelehet valahogy ellenõrizni? a tápom 400W-os. kb egy fél éve vettem.