!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mycso
Ehez nem fogsz találni fordulatszám szabályozót.
Max. barkácsolással építhetõ be.
Vagy kis barkácsolással átalakítható, hogy a venti ne 12, hanem 5v-ot kapjon, így halkabb lezs, persze lassabb is.

Ha érdekel, szívesen elmondom hogyan kell --> nem bonyolult.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

mycso
Talán olyan 6k körül.

mycso
Virtuális memória??? (pagefile.sys)
Hiber file??? (hiberfil.sys)

hell! Van egy nagy problémám! A winchesterem részre van osztva. Az egyik 8gb-os ezen van a windows,op rendszer. A windows mappa rajta kb. 3gb-ot foglal, a saját dokumentumaim pedig kb. 1gb-ot. A többi hely valamiért meg van telve és nemtudom miért.Próbálkoztam minden tölréssel,rejtett fájlok törlésével.Nem sikerült. Ha valaki tud segíteni mi lehet ami ennyit foglal kérem szóljon.Nagyon fontos.
chatgyerek
Hello!
Ilyen házhûtõhöz keresnék fordulatszám-szabályzót, elérhetõ áron. Barkácsolni sajnos nem tudok! Az írások nem látszanak: Cooling Solutions, DC 12V Ball. Nem alaplapi csatlakozója van, hanem olyan ami a vinyóhoz is csatlakozik (nem tudom mi a neve...<#nemtudom>)! Alaplapom típusa: Asrock P4i65G

Köszi a segítséget!

Forza Inter!

Jó és a Q-tek et mennyiért tudnám eladni 1000FT-ért?

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Felhívtam mert lehet hogy neki ,,Cooler-Master Real Power (modell: RS-450-ACLY, RS-550-ACLY)
" ez a típusa van és akkor az jó lenne.=)

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

mycso
Asszem Met megis válaszolt mindent.

De énis csak megerõsíteni tudom, mert ez a 650-es q-tekkel elleszek 6 évig, kicsit erõs.
12-ért vehettél volna normális tápot amivel tényleg ellehetnél 2-3-4... évig.
Nemtom miért erõlteted a CM tápot???
Írtam, hogy egy 400-as chieftec is elvinné, de a jövõre gondolva (mivel 1k körüli a 2 táp között a különbség)vedd meg a 450-es chieftec-et.
Olcsó, jó, stabil, ..

Met
,,6évig is elleszek me 650W-os"
Ezzel csak az a baj, hogy hiába 650 wattos ha a leadott feszültségek nem stabilak.
Akkor kell nagy teljesítményû táp ha sok vinyó (2-3nál több) van a gépben.
Ezt a konfigot simán elvitte egy 350-es Zalman.
Tápajánló: itt

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nem...úgy akarok tápot venni hogy elég legyen a mostani gépemre ami a következõ: A64 3200+ 1.5gb ram 8800GTS...tavaly is megvettem 12-ért ezt a hátbabaszott Q-tek-et mert hogy ezzel ,,6évig is elleszek me 650W-os" és már most cserélni kell mert egy GTS nél kiakad...Szóval Cool Master 430W elbírná a 8800GTS-t meg egy esetleges Core 2 procit?

mycso
Lehet elég lenne egy 400-as chifi is, de ha már veszel új tápot akkor inkább nagyobbat, hogy esetleg késõbb sem legyen gond.
És igen a chieftec-ek megbízhatóbbak.

De egy Cooler Master 430W amit belinkeltem nem lesz elég neki vagy csak egyszerûen nem megbízhatóak?

Sziasztok. Egy olyan problémám lenne hogy a gépen nem ismeri fel a Pendriveomat. Akár melyik portba dugom sehol sem jo.Azt irja ki hogy: Nem lehet felismerni az eszközt. De ha pl. egy telot dugok rá azt simán felismeri meg a digit. fényképezöt is. Most telepitettem ujra az xp-t de azelött is ilyen volt. Mi lehet a baj???
Met
Nem feltétlenül a táp miatt áll le. Lehet a VGA-nak nem elég a hûtés és túlmelegszik vagy a proci melegszik, de erõsen ajánlott a táp csere.
Egy 350W-os FSP-vel vagy Chieftech-el jól jársz.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

mycso
Nem olyan rosszak ezek a CM tápok, de én inkább erre szavaznék.

Sziasztok!
Vettem egy 8800GTS-t de szerintem nem elég neki a Q-tek 650W-os tápom. Ugyanis amikor játszom vmi izmosabb játékkal amihez kell kakakó akkor fél óra múlva leáll a gép.Ha meg alacsony felbontáson minimumon akkor meg 1-1.5 óra múlva áll le.Amúgy windózból nem szokott leállni csak ha futtatok vmilyen játékot.Szentem ez tápcsere.
Én ezt a
tápot néztem ki magamnak.

mycso
ITT vannak módosított nvidia driverek.

Atti12
nekem is asus lapom van, és leadtek videokártyám, akkor lehet hogy nálam is ez a baj. Megpróbálok rákeresni erre a dh-zero ra hátha találok valamit. Köszi a segítséget

mycso
Szia, vga driverekkel kísérletezz (esetleg ne hivatalos, hanem valami babrált drivert rakál fel).
Nálam is volt ilyen asus lap + asus 6600GT + 400-as Zalman táp --> nem kedvelték egymást a lap+vga, de valami dh-zero vagy már nemis tudom milyen driverrel mûködött normálisan.

Atti12
Ez mi lehet?

Én valami olyasmit forditok hogy nem kap elég áramot a videokártya. 400W-s a tápom, és egy nvidia 7600GS melett 768 ram és egy 2,4 celeron proci van. Szerintem bõven elégnek kéne lennie ez a táp. Ezt az ablakot amugy csak néha dobja ki, de akkor kidob vagy 600-at aztán ha ujrainditok megnyugszik. Próbáltam már ugy is hogy kihúztam a combo-t, de akkor meg else indult a windows, csak folyamatosan ment fel a csík :S. ötlet?

mycso
Hát, hogy mennyire húzható azt nem lehet megmondani.
Minden addig húzható, amíg 100%-ra terhelve hibátlanul teljesít és nem melegszik túl.

CPU: Bár ezek a régebbi celeronok nem pont a tuningpotenciáljukról voltak híresek, de ez nem jelent semmit. Szépen emeljed az FSB-t, aztán feszt csak akkor emelj, ha már nem indul a gép vagy hibázik /fagyás-restart/ --> illetve kicsit összetettebb a dolog, mer magasabb FSB-nél már oda kell figyelni az AGP/PCI frekvenciára illetve a ram sebességére is. Ja és a proci hõfokát is figyeld, 100%-ra terhelt állapotában.

VGA: Apránként, pár MHz-enként húzd, majd tesztelj --> ha nem fagy/szinezõdik (GPU hiba), nem csíkoz, nem pöttyöz(ram hiba), stb... (nem csinál furi képi jelenségeket), akkor még stabil a kártya, illetve itt is érdemes megnézni a hõfokot. (lézeres hõmérõ vagy kézzel)

Atti12
ugyan ez a bajom nekem is, csak nekem a videoknál!

trogerzsiger
Hello!

A routerem szarakszik. A net elmegy, vagyis van, mert a modemen világít az kis lámpa ami mutatja hogy van net. mi lehet a baj? mert utána router kihuzom, majd bedugom gépet ujraindítom és csak utána áll helyre. A router egy netgear wgr614v6 most van még egy smc routerem, csak nem tudom hogy hogy kell megcsinálni. Leírjátok nekem, vagy tudtok adni egy magyar nyelvû linket hozzá? Mert sajna angolul nem beszélek, vagy az a portforward nem érhetõ el más nyelven?

Calver
üdv mindenki, 2 gyors kérdésem lenne:

2 Ghz-s Celeron mennyire húzható? régi dög, de próbálom még használni vmire... üzemeltettem már 2.4 Ghz-n, csak a kérdés h mennyire bírja ezt? valamint érdemes-e ilyenkor növelni a feszültséget is?

kb ugyanez videókártyával: Radeon 9600-os mennyire húzható? alapból core speed 324, memory speed 202, felhúztam 400/250-re egy idõre, kérdés h tartósan ettõl nem károsodik-e?

elõre is kössz a segítséget, Calver

"The trees move. Do you not see it?"

a shot
valószinüleg videokartya inkompatibilitás volt az alaplappal.van mégegy problémám😊 felteszek bármilyen vírusirtó progit, lefegy az asztal meg a startmenü, a processzor meg dolgozik mint allat. mi lehet a prob????

mostanság minden agps succ támogatja a 4x/8x sebességet, illetve gef 7600-7800 még igen, xal igen, belemegy...

Üdv Belétek!
Az lenne a kérdésem, hogyha nekem még vén csotrogány alaplapom van, ami csak 4x-es AGP-t támogat, abba belepakolhatok olyan videókártyát, ami 8x-ost igényel? Tehát nem az a akérdés,hogy lassabb lesz-é, mert abba beletörõdök, hanem,hogy egyáltalán rábólint-é a masina...
Elõre is köszönöm az építõ jellegû izéjt 😛
Arsenal Man
eléggé be volt szorulva de végre sikerült 😊

mycso
Fogd meg a csatlakozókat a 2 oldalukon, és úgy húzd, hogy közben ide-oda mozgatni próbálod.

Frigetrus
akkor az jól beleszorulhatott, lényeg az hogy úgy próbáld, hogy a csatlakozó mûanyag részét húzod, és nem a kábelt téped meg.
az nem hdd kábel, hanem IDE kábel, de igen, azt is húzd ki...

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Arsenal Man
csak rohadt erõsen húzom aztán még mindig nem jön ki... kipattintatni sem tudtam.
a HDD kábelt, vagy mit, is csak simán húzzam ki?

mycso
Hát elég sok dolog lehet.
-a táp nem adja le a megfelelõ feszeket, ezért nagyobb terhelésnét restart/fagyás
-túlmelegszik a cpu vagy GPU, ezt egyszerûen ellenõrizheted --> megterheled 100%-ra és közben monitorozod a hõfokokat
-hibázik a ram --> ezt memtest86 nevû progival ellenõrizheted

vagy az egyszerûbb dolgok:
-vga driver és alaplapi chipset driver cseréje/frissítése

most így hirtelen ennyi.

Frigetrus
miféle tápod van?

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

a shot
core 2 duo e6400, asus eax1950pro, 2x1giga 800mhz kingmax, a tápot most cserlétem ki, és igyis szar

Frigetrus
lol, tépni azért ne tépd, csak simán húzd ki<#nevetes2>

Crokin
Lehetõleg ne óllóval ess a kábeleknek 😄

Szépen húzd csak ki õket.

Repatarurgyán

Arsenal Man
Tudom hogy gyökér kérdés de hogy kell kivenni a gépbõl egy DVD meghajtót?
Csavarokat megvannak, már ki tudnám szedni, ha nem fognák kábelek.
A kábeleket csak tépjem ki vagy wtf?
(LG H22L)

jbal
olyan történhet hogy nekem 1,5 órája csinálja a lemezkarbantartást?
és az tényleg igaz hogy a javító telepítés csak elrontja a windowst?amióta az volt 2 percet kell várni amikor elkezdi tölteni a windowst h bejöjjön.

Hi!

DVD irót akarok venni és nem igazán tudok dönteni. Pioneer DVR-112D vagy NEC AD-7170. melyiket érdemes megvenni??

\\__/) (O.o) ( } { )

mycso
Mindegyik kérdésedre a válasz IGEN!

Hivatalos oldal

mrbaba
Hellosztok!! Egy ASrock 4Core Dual VSTA alaplapot szeretnék vásárolni. Az lenne a kérdésem, hogy ez a lap elbír-e egy Core 2 Duo E6600 (2.4Ghz) 2GB
DDr2-es ramot meg egy 7600GS-t meg két IDE 160as vinyót.
A választ elõre is kössz!!!
Thx!!
Üdv.: Baba

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

hen-tes
Thx!

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Bandi 18
Köszi. Már dönöttem 😊

mycso
Leírnád a géped összetevõit???
/elsõsorban: lap+cpu+ram+vga+táp érdekelne/

Illetve a GPU és CPU terhelt hõfokaira is kíváncsi lennék.

mycso
Simán igen, a duálra nagyon kicsi az esély, de úgyis meglátod amint összeraktad õket.

Crokin
Ennek 1000+1 oka lehet...

Elsõre valami túlmelegedésre gondolok, vagy táp-probléma...

Repatarurgyán

a shot
köszönöm a segítséget, de még lenne egy kérdésem. Új konfigom van, 3 napos, és feltettem a stalkert meg a call of juarezt. mindkettõ 5 perc után lefagy a géppel együtt. Valaki tudja mi a baj. legutóbb még a monitor is kikapcsolt.

Crokin
Hali. ezt már 20k körül lehet kapni, nekem is ilyen van már lassan 2 éve és nagyon jól szól.

Repatarurgyán

hen-tes
És simán mûködnének? (nem dualban)

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

mycso
Vezérlõpult/rendszer -nél is kikéne írnia szerintem, de ha nem akkor Everest --> oprendszer menüpontjában tuti kiírja.

Egyébként valószínûleg nem 64 bites.
Ha nem az, akkor nem kell 64 bites driver -->nemis tudnád felrakni.