!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeWyTy
Az enyémben van 2x4Gb amit írtam a másikban abból is kevesebb van 2x2Gb de az kingmax vagy kingstone nemtom pontosan, meg azt sem hogy mennyit számít a márka

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Vadnokedli
Mind 2 gépben? tehát mind 2 gépben 8GB memoria van? Nem tudom be lehet e állítani ezeknél- de az is be van állítva mennyit használhat fel az integrált?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

LeWyTy
2darab csx ddr3 4gb 1800mhz

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Vadnokedli
Én konkrétan ezt a giga alaplapot nem találom mert nem tudod megadni a konkrét nevét- de mivel a75 ezért sok különbség nem lehet köztük. AZ 5700 nek meg jobbnak kéne lennie elvileg. Ram milyen van benne? Mert az sem mindegy, mert ugye azt használja az integrált. <#wave>

LeWyTy
HELP

Van 2 újpnan vett gép... mind2 ez az integrál videómagos AMD rendszerû.

Másik gép konfig:
Alaplap:
gigabyte fm1 a75 micro
Proci:
amd a8 3870k

Enyém konfig:
Alaplap:
ASRock fm2 a75 pro4
Proci:
AMD a10 5700

Na most a kérdésem:

Az enyém konfig elvileg alaplapban és prociban is jobb nem?
De a Gigabyte hez van valami alaplapi tuning cucc amivel meg lehetett turbózni a videó magot... de az csak gigabyte.

Az én asrock cuccom meg ha mindenigaz jobb, de mégis sokkal szarabb ugyanazon játékban. Ezzel mit lehet kezdeni? Nincs az asrocknak is valami ilyesmije?
Mert nem hiszem el hogy szarabb mint a gyengébbik konfig.

(Szarabb mint a régi nvidia 9500gt-m xD)

Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom mirõl beszélek, remélem el tudtok rajtam igazodni<#idiota>

Sziasztok!

Mibõl lehet tudni hogy egy TV tuner kártya haldoklik?
Mostanában azt csinálja hogy meg-meg-meg áll pár másodpercre, vagy többre. és képtelenség nézni rajta TV-t..

JethroHUN
1. Rossz a mikrofonod.
2. Rossz helyre dugod az alaplapon. Rossz a csatlakozó. Nincs telepítve a Realteck audio driver.
3. Van driver, de a hátsó csatlakozó helyett a gépház elején lévõ(ha van) az alapértelmezett vagy fordítva és valamelyiket nem próbáltad.
4. Monitorodon van miki bemenet és HDMI-vel van a géphez kapcsolva, az azon lévõ miki csatlakozó az alapértelmezett és nem próbáltad abba dugni.

Nekem így ennyi jut eszembe. Mindenképp a driverbe kellene megnézni a beállításokat.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

cataflam02
Üdv!

Valaki tudna segíteni ? Van nálam egy gép asus p5b se alaplappal win 7 64 bites oprendszerrel, de a mikrofon bármit is csinálok nem akarok mûködni, mi lehet a gond ?

One more story

setuh
Azt csinalom,de jo lenne ha mukodne ez is, neha jol jon,pl. mikor 10-30p-re kapcsolom ki.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

gergely1991
Miért nem hibernálod? Biztonsági szempontból jobb.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

vki segítene? Xp-t akarok telepíteni erre a gépre.Gigabyte 78 LMT-USB3 ,Phenom IIx4 20,2gb corsair memória,integrált hd3000 gpu,160gb hdd(ide).
Na most elkezdi feltelepíteni, felmásolja a fájlokat újraindul majd nem bootol be.Mégpedig ezt írja ki.
A disk read error occured
Press ctrl+alt+delete....
Vagyis nem tudja a merevlemezt írni vagy olvasni?Mekkora hülyeség már.
Biosban a merevlemez van elsõdleges bootnak beállítva, de ha külön arról bootolok be(f12) akkor is ezt írja ki.A hdd jó.
Win7 ultimate és win8 is rendesen felment nem volt vele gond csak a kevés memória miatt nem marad játékra meg másra se mert az oprendszer megeszi a 3/4-ét ezért kéne az xp.Csak éppenséggel nem megy fel.Semmilyen verzió se x64-es, se sp2 se sp3 se semmilyen.Amúgy mekkora különbség van a win7 verziói között,memória szempontjából, hogy melyik mennyit eszik mert akkor leszedek egy startert ha az jobban megy de nem hiszem.

setuh
Erre valaki?

Vadnokedli
Igen- Arra figyelj a házadba beférjen a kártya-

Gő
Sziasztok! Bocsi, ha láma a kérdésem, de szeretném megkérdezni, hogy ez a Videokártya kompatibilis lesz e ezzel az alaplappal?

gergely1991
Mondjuk ez esetben a modult meg kellene igazítani.

gergely1991
Nem ártana megnézni hogy a billentyûzetre reagál-e(nyomogasd a num lock-ot vagy a caps lock-ot).Ha nem reagálna akkor itt a memóriamodullal lehet gond.

Mr_no_NaMe
simán csak felpörög :/
Mr_no_NaMe
Az a gond, hogy ez egy alsó hangon 7 éves gép :/ Egyedül a videókari volt újabb benne.

Próbálok rajta majd egy cmos resetet, aztá meglátjuk.
Fehercsoki
Szedd ki a VGA-t és próbáld ki hogy alaplapi integrált vga-val megy-e.(persze csak ha van, de általában van)

Vadnokedli
CMOS-reset? Nem azt csinálja hogy felpörög-leáll-felpörög-leáll?

Nekem néha csinál ilyet a gépem- olyankor CMOS-reset és állíthatok be újra mindent biosba <#vigyor5>

Mr_no_NaMe
Nagyon ciki lenne...megnyomom a gombot, felpörögnek a ventik és ennyi. Se sípolás, se kép, se hang semmi, csak pörögnek a ventik és ennyi.

A monitoron fekete képernyõ. Lehet ki kéne vágni az egészet a francba...
Fehercsoki
Lehetséges, de akár alaplap is okozhat ilyen problémát.

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Tegnap be szerettem volna kapcsolni a gépemet, de nem indult el.

Egy 7600os passzív hûtéses videókártya volt benne, és a szobatársamék azt mondták, hogy míg nem voltam otthon 24 óráig járatták a gépet.

A gép bekapcsol, a bios nem pittyen, és se kép se hang, csak zörög a gép, és megáll a tudomány. Megnéztem a videókártyát és tûz forró. Az létezik, hogy leégett a videókártyám?
nearo
Amit eddig sikerült kiderítenem:
- nem hosts-ból van blokkolva, meg azok a címek amúgy sem timeout-ra hivatkoznak
- nem windows tûzfal, ugyanúgy nem megy ha kikapcsolom
- router tûzfalában se láttam semmi gyanúsat
- spybotnál úgy vettem észre csak a hosts-ot babrálja ilyen célból, ha mást is csinál azt nem vettem észre
- aviránál nem találtam olyan beállítást, ami címeket blokkolna, persze ettõl még lehet
- böngészõkbõl kitöröltem minden elõzményt, cookie-t, gyorsítótárat, stb-t, bár nem fûztem hozzá sok reményt... nem is mûködött

Mi lehet még? Újraraknám a rendszert lehet megoldaná, de egy nyamvadt honlap miatt nem akarok teljes reinstallt. Esetleg megpróbálhatom újrarakni a víruskergetõim, hátha mégis azoknak valami rejtett beállítása okozza a gebaszt...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

setuh
Sziasztok!

Ujratettem a win-t a laptopomon,de azota ahanyszor belep sleep modba,nem tud beindulni rendesen mint maskor,hanem ujraindul,bejon a csokkentet mod menu,mintha nem jol lett volna leallitva.A hibarnalas megy.Van erre valami megoldas?

Okés sikerült, köszi szépen így már jó! : )
Saint row 3-t szeretném most éppen 1366x768-ban. Hol tudnám pontosan elsõdlegesnek tenni a geforcet? Nem találom sajnos.
gergely1991
Úgylátom az integrált Intel HD graphics miatt.

Tedd elsõdlegesnek a Geforce-t,Nvidia vezérlõpultban majd játékot is "exe jobb klikk és futtatás Geforce vga-val.
Aztán legújabb notebook Nvidia/Vga(700M series) driver.
Találd meg az optimális grafikai beállítást mert ezek a videokártyák inkább low graf.-hoz valók
Vadnokedli
Az a GeForceok legalja sajnos- Asztali gépben a leggyengébb kártyák alatt állhat szerintem. Milyen játékokat szeretnél játszani és milyen felbontásban? Kiderítjük.

Futtasd valamelyik játékot a lenti listán ahol látod mennyi az FPS és hasonlítsd össze.

Bár BIOS ban is beállíthatod hogy csak ezt vagy azt akarod használni de ez nem célszerû ha hordozod a laptopot és használod is menet közben, mert azért az inteles kevesebbet fogyaszt (gondolom.) <#nemtudom>

Sziasztok! Kellene egy kis segítség, vettem egy laptopot amiben van egy Nvidia Geforce 710M videókártya, a vezérlõpultban azonban ezen kívül szerepel a videókártyánál egy Intel HD Graphics. Néhány játék eléggé szaggat, amik szerintem ezen a geforceon nem kéne h csinálják, Van valakinek valami ötlete, mi lehet a gond? Üdv.
Vadnokedli
A gépem az elõbb olyat csinált mint amikor lefagyna de nem tette csak berregett a hang 1 másodpercig és ment tovább, ez mitõl lehet? <#nemtudom>

nearo
Csináltam egy traceroute-ot:

"Útvonal követése a következõhöz: wz2100.net <5.9.91.196>
legfeljebb 30 ugrással:

1-30 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidõn belül. (Összes sor ugyanaz)

Az útvonalkövetés elkészült."

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Vadnokedli
Windows teljesítmény mérõ-ellenõrzõ izé alatt cincogott vagy a videókártya vagy a HDD-vagy az SSD? Az miért lehet- Azt se tudom honnan jött. <#banplz><#wilting>

allock
Most már olyan probléma is van, hogy van egy piros kapcsolós túlfeszültség elleni védelmes elosztó ahonnét kapja a gép az áramot. Ha azt kikapcsolom, várok, majd áram alá helyezem a gép bekapcsol magától. Ugyanez a helyzet ha a tápon állítom át a pöcköt. <#wilting><#ticking>

#hhwnd

nearo
Hosts-ban nincs bent a tiltólistán, tûzfal kikapcsolása se ér semmit... van valami ötletetek, hogy mi lehet? Vagy ezzel már ne itt nyavalyogjak?

allock
Hali!

Van egy AMD-s konfiguráció a családunkban, nevezetesen:
MSI 770-c45, AMD Athlon II x2 250 , Kingston 4GB 1333Mhz DDR3, Chieftec GPS-400AA-101A, Sapphire HD4830 512MB GDDR3 2db vinyó, rendszerhûtõk.

A 2 magos procit lecseréltük egy AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3-ra körülbelül 2 hete. Arra lett véve egy Scythe Ninja 3 Rev. B hûtõ, hogy megfelelõen hûtsön, és halk legyen. Míg le nem lett cserélve a (2magos) processzor az újra, addig tökéletesen üzemelt a gép, de mióta benne van a 4magos azóta terhelésre (játék vagy stabilitási tesztre) random idõközönként leáll mint ha kikapcsolnád. Semmi kékhalál vagy üzenet, hogy összeomlott a rendszer vagy súlyos hiba után állt helyre. Viszont a gépház power ledje villog folyamatosan a leállás után, és bekapcsolni sem enged, csak áramtalanítás után. De még ezután is villog 5másodpercig kb.

Tápra gyanakodtam ezért raktam bele egy Chieftec GPS-450AA-101A. De ennél is elõjött a lekapcsolás, és villogó power led a gépházon effekt. A rendszer újra lett húzva, hát ha az a baja, de nem, frissen telepítetten is kijön a hiba. Az alaplapon nem találtam púpos kondit, tápban sem. Nem tudom mi lehet a baja, de eleinte a vga-ra gyanakodtam, hogy túlmelegszik, de a hõfokok nem azt mutatják. A cpu is hûvös, 60fok felé nem megy.

Aida64el teszteltem, ha csak a cpu-t terheltem semmi hiba nem volt. Nerevlemezzel, memóriával, vga-val sem, viszont ha FPU-t tesztelek akkor 10percen belül leáll és produkálja a fentebbi hibát.

Valami ötlet mi lehet a baj? Valami mégis túlhevülne? Valami érzékelõ kiment az alaplapon? Tanácstalan vagyok.

Amiket megtettem
+táp csere
+táp kábel csere
+bios frissítés

#hhwnd

nearo
Újabb fejlemények: laptopon nem megy, apám gépén minden további nélkül betölt azonnal. Hol tudom esetleg megnézni, hogy spybot vagy avira tiltja e le véletlenül az oldalt?

nearo
Hát... sok olyan van, amiben benne van a timeout, de pont ilyen nincs.

Google Chrome is megnyitja nalam,szoval hardverhiba kizarva.

Probald meg ezt:

1. Cimsorba: about:config
2. Megkeresed ezt: network.http.request.timeout es csokkented az erteket.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

nearo
Sziasztok!
Nem biztos, hogy hardware-probléma, de még az is lehet... szóval:
Lenne egy honlap, a http://wz2100.net/, amit számítógéprõl már hónapok óta nem tudok elérni, FF mindig azt írja, hogy idõtúllépés. Úgy gondoltam megszûntek, vagy valami, aztán pár hete észrevettem, hogy mobilról minden gond nélkül megnyitható az oldal.
Nem igazán tudom megállapítani, hogy mi lehet a különbség a pc és a mobil között ebbõl a szempontból, szerintetek mi a gond?

Na találtam Vga gyártó oldalán tool-t a beállításhoz így fixen van 900mhz boost meg max 1005 aztán nvidia panelen kellett az exe-t 'maximális teljesítményt elõnyben részesíteni(látszik sose volt még nvidia kártyám) és 59hz-re levenni a monitort.Most nem nyavajog legalábbis pár meccset letoltam gond nélkül.

Gyári Oc/boost vga-t tuti nem veszek soha többet,minek is tök felesleges így is ugyanúgy fut minden..
Lényeg,hogy exe hibákat kapok online játékoknál és valami hardver hiba lehet.
Ezt kellene megfejteni mitõl lehet
60 fölé nem megy soha inkább 56,viszont boost-ol magától 1200 mhz-re(core clock).Nem tudom minek húzza automatikusan mert mindig megvan a 60 fps és mégis megy a boost,erre a játék kidob exe hibával.Tuti ez miatt van,vagy egyszerüen el kell felejtsem a kedvenc játékomat??
"játék közben a VGA mondjuk elérte a 60 fokot ez se egézséges szerintem"

WTF? 60 fok az kurva jo ertek.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ez szervíz lesz.Kipróbáltam memóriákat is egyesével,mértem hõfokot játék közben a VGA mondjuk elérte a 60 fokot ez se egézséges szerintem
Vadnokedli
Router biztos nem.

Mindegyik SP game jól fut fullon,semmi crash.
Az MMO-nál vannak gondok illetve most látom,hogy a letöltések is random leállnak nullára majd folytatódnak.Lehet a router halt meg és ezért van crash ha online vagyok játékban.
Na csak megfejtem magamtól-.-
Hát egy van de 2 kell neki pci csatlakozó