!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Van 2 újpnan vett gép... mind2 ez az integrál videómagos AMD rendszerû.
Másik gép konfig:
Alaplap:
gigabyte fm1 a75 micro
Proci:
amd a8 3870k
Enyém konfig:
Alaplap:
ASRock fm2 a75 pro4
Proci:
AMD a10 5700
Na most a kérdésem:
Az enyém konfig elvileg alaplapban és prociban is jobb nem?
De a Gigabyte hez van valami alaplapi tuning cucc amivel meg lehetett turbózni a videó magot... de az csak gigabyte.
Az én asrock cuccom meg ha mindenigaz jobb, de mégis sokkal szarabb ugyanazon játékban. Ezzel mit lehet kezdeni? Nincs az asrocknak is valami ilyesmije?
Mert nem hiszem el hogy szarabb mint a gyengébbik konfig.
(Szarabb mint a régi nvidia 9500gt-m xD)
Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom mirõl beszélek, remélem el tudtok rajtam igazodni<#idiota>#idiota>
Mibõl lehet tudni hogy egy TV tuner kártya haldoklik?
Mostanában azt csinálja hogy meg-meg-meg áll pár másodpercre, vagy többre. és képtelenség nézni rajta TV-t..
2. Rossz helyre dugod az alaplapon. Rossz a csatlakozó. Nincs telepítve a Realteck audio driver.
3. Van driver, de a hátsó csatlakozó helyett a gépház elején lévõ(ha van) az alapértelmezett vagy fordítva és valamelyiket nem próbáltad.
4. Monitorodon van miki bemenet és HDMI-vel van a géphez kapcsolva, az azon lévõ miki csatlakozó az alapértelmezett és nem próbáltad abba dugni.
Nekem így ennyi jut eszembe. Mindenképp a driverbe kellene megnézni a beállításokat.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Valaki tudna segíteni ? Van nálam egy gép asus p5b se alaplappal win 7 64 bites oprendszerrel, de a mikrofon bármit is csinálok nem akarok mûködni, mi lehet a gond ?
One more story
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ajánlott Irodalom
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Na most elkezdi feltelepíteni, felmásolja a fájlokat újraindul majd nem bootol be.Mégpedig ezt írja ki.
A disk read error occured
Press ctrl+alt+delete....
Vagyis nem tudja a merevlemezt írni vagy olvasni?Mekkora hülyeség már.
Biosban a merevlemez van elsõdleges bootnak beállítva, de ha külön arról bootolok be(f12) akkor is ezt írja ki.A hdd jó.
Win7 ultimate és win8 is rendesen felment nem volt vele gond csak a kevés memória miatt nem marad játékra meg másra se mert az oprendszer megeszi a 3/4-ét ezért kéne az xp.Csak éppenséggel nem megy fel.Semmilyen verzió se x64-es, se sp2 se sp3 se semmilyen.Amúgy mekkora különbség van a win7 verziói között,memória szempontjából, hogy melyik mennyit eszik mert akkor leszedek egy startert ha az jobban megy de nem hiszem.
Próbálok rajta majd egy cmos resetet, aztá meglátjuk.
Nekem néha csinál ilyet a gépem- olyankor CMOS-reset és állíthatok be újra mindent biosba <#vigyor5>#vigyor5>
A monitoron fekete képernyõ. Lehet ki kéne vágni az egészet a francba...
Egy 7600os passzív hûtéses videókártya volt benne, és a szobatársamék azt mondták, hogy míg nem voltam otthon 24 óráig járatták a gépet.
A gép bekapcsol, a bios nem pittyen, és se kép se hang, csak zörög a gép, és megáll a tudomány. Megnéztem a videókártyát és tûz forró. Az létezik, hogy leégett a videókártyám?
- nem hosts-ból van blokkolva, meg azok a címek amúgy sem timeout-ra hivatkoznak
- nem windows tûzfal, ugyanúgy nem megy ha kikapcsolom
- router tûzfalában se láttam semmi gyanúsat
- spybotnál úgy vettem észre csak a hosts-ot babrálja ilyen célból, ha mást is csinál azt nem vettem észre
- aviránál nem találtam olyan beállítást, ami címeket blokkolna, persze ettõl még lehet
- böngészõkbõl kitöröltem minden elõzményt, cookie-t, gyorsítótárat, stb-t, bár nem fûztem hozzá sok reményt... nem is mûködött
Mi lehet még? Újraraknám a rendszert lehet megoldaná, de egy nyamvadt honlap miatt nem akarok teljes reinstallt. Esetleg megpróbálhatom újrarakni a víruskergetõim, hátha mégis azoknak valami rejtett beállítása okozza a gebaszt...
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ujratettem a win-t a laptopomon,de azota ahanyszor belep sleep modba,nem tud beindulni rendesen mint maskor,hanem ujraindul,bejon a csokkentet mod menu,mintha nem jol lett volna leallitva.A hibarnalas megy.Van erre valami megoldas?
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Aztán legújabb notebook Nvidia/Vga(700M series) driver.
Találd meg az optimális grafikai beállítást mert ezek a videokártyák inkább low graf.-hoz valók
Futtasd valamelyik játékot a lenti listán ahol látod mennyi az FPS és hasonlítsd össze.
Bár BIOS ban is beállíthatod hogy csak ezt vagy azt akarod használni de ez nem célszerû ha hordozod a laptopot és használod is menet közben, mert azért az inteles kevesebbet fogyaszt (gondolom.) <#nemtudom>#nemtudom>
"Útvonal követése a következõhöz: wz2100.net <5.9.91.196>5.9.91.196>
legfeljebb 30 ugrással:
1-30 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidõn belül. (Összes sor ugyanaz)
Az útvonalkövetés elkészült."
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
#hhwnd
Van egy AMD-s konfiguráció a családunkban, nevezetesen:
MSI 770-c45, AMD Athlon II x2 250 , Kingston 4GB 1333Mhz DDR3, Chieftec GPS-400AA-101A, Sapphire HD4830 512MB GDDR3 2db vinyó, rendszerhûtõk.
A 2 magos procit lecseréltük egy AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3-ra körülbelül 2 hete. Arra lett véve egy Scythe Ninja 3 Rev. B hûtõ, hogy megfelelõen hûtsön, és halk legyen. Míg le nem lett cserélve a (2magos) processzor az újra, addig tökéletesen üzemelt a gép, de mióta benne van a 4magos azóta terhelésre (játék vagy stabilitási tesztre) random idõközönként leáll mint ha kikapcsolnád. Semmi kékhalál vagy üzenet, hogy összeomlott a rendszer vagy súlyos hiba után állt helyre. Viszont a gépház power ledje villog folyamatosan a leállás után, és bekapcsolni sem enged, csak áramtalanítás után. De még ezután is villog 5másodpercig kb.
Tápra gyanakodtam ezért raktam bele egy Chieftec GPS-450AA-101A. De ennél is elõjött a lekapcsolás, és villogó power led a gépházon effekt. A rendszer újra lett húzva, hát ha az a baja, de nem, frissen telepítetten is kijön a hiba. Az alaplapon nem találtam púpos kondit, tápban sem. Nem tudom mi lehet a baja, de eleinte a vga-ra gyanakodtam, hogy túlmelegszik, de a hõfokok nem azt mutatják. A cpu is hûvös, 60fok felé nem megy.
Aida64el teszteltem, ha csak a cpu-t terheltem semmi hiba nem volt. Nerevlemezzel, memóriával, vga-val sem, viszont ha FPU-t tesztelek akkor 10percen belül leáll és produkálja a fentebbi hibát.
Valami ötlet mi lehet a baj? Valami mégis túlhevülne? Valami érzékelõ kiment az alaplapon? Tanácstalan vagyok.
Amiket megtettem
+táp csere
+táp kábel csere
+bios frissítés
#hhwnd
Probald meg ezt:
1. Cimsorba: about:config
2. Megkeresed ezt: network.http.request.timeout es csokkented az erteket.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nem biztos, hogy hardware-probléma, de még az is lehet... szóval:
Lenne egy honlap, a http://wz2100.net/, amit számítógéprõl már hónapok óta nem tudok elérni, FF mindig azt írja, hogy idõtúllépés. Úgy gondoltam megszûntek, vagy valami, aztán pár hete észrevettem, hogy mobilról minden gond nélkül megnyitható az oldal.
Nem igazán tudom megállapítani, hogy mi lehet a különbség a pc és a mobil között ebbõl a szempontból, szerintetek mi a gond?
Gyári Oc/boost vga-t tuti nem veszek soha többet,minek is tök felesleges így is ugyanúgy fut minden..
Ezt kellene megfejteni mitõl lehet
WTF? 60 fok az kurva jo ertek.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az MMO-nál vannak gondok illetve most látom,hogy a letöltések is random leállnak nullára majd folytatódnak.Lehet a router halt meg és ezért van crash ha online vagyok játékban.
Na csak megfejtem magamtól-.-