!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Norberto
ja amugz ponn csak xP-m nincsXD
The Norberto
Tuti mert az jó lenneXD de már mind meg van
JAG1
Nem tudom mit szarozol ezekkel a driverekkel, ilyen régi lapoknál simán megy anélkül is. Eleve az XP-be van egy rakat driver...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

The Norberto
Ay ide controler nincs ránzomok download és file not found Megnéytem van 961hez is meg 59 hez is csak SIS960 azhoz nincs tehát valszeg megyanélkül is. Az agp hez meg van. DE ez az agp ez az hogy felismerje a csatlakozót nem?
Banyapapa
ahogy érzed,vagy ezt vagy azt szedd le

The Norberto
ÉS a IDE contoler után van 1 download gondolom az kell letöltenem
És az AGP után is van 1 azt is kell? mert agp driver van a ECS is
The Norberto
Emberek ez müködik durva kiadta a ide contolern meg a chip sett drivert isxD
Results:

North Bridge Chipset: 745
South Bridge Chipset: 960
Graphics Processing Unit: NVidia

Related drivers:

Categories DensityDevice Available for Download
Graphics NVidia N/A. Provided by board maker.
AGP SiS Acceleration Graphic Port
IDE SiS IDE Controller
USB USB 1.1 N/A. Provided by OS.
Audio Not SiS Audio device. Provided by board maker.
LAN Not SiS LAN device. Provided by board maker.

Srácok a winfos helyreállító konzoljának a segítségével chkdsk /r parancsal helyrehozattam a rossz szektorokat (pedig nem vagyok 1 nagy guru) és utána minden gond nélkül indult a gép (most már arról is írok )
Köszönöm a segítségeket

SimaSuna
nyáron meg fõleg h hûteni kell^^
nekem is hiába van zalman hûtõm..az asztali ventit is oda kell raknom a gép mllé mert rohadt meleg van..és nem bírja a gép..
Banyapapa
erre gondoltál?

amugy azt a beindul,leáll beindul leáll,nem tudok választ,haverom gépe ugyanezt csinálja,de csak ha bemelegedve leállitja,megkell várni mig kihül a gép,csak hidegen indulel.

SimaSuna
gyorskábelt rakj a gépedbe..
800ft körül
The Norberto
Ja és a sound driverhey by ey van írva neten "Sound - SiS 7012 PCI Soundtreiber" erre gondoltál? mert ez az 1 SIS van a driverek között.

Amugz a winzóm még megz de fura hangot ad beinduláskor és olzkor olzan hogz felpörög leál és 1s mulva megin felpörög meg leálha akár mikor csak úgzxD van hogz fel se ismeri a gép és van amikor ayt írja ki a IDE drivereknél ay elején hogy valami channel 80 not\ don'n instaled de eyt még megnéyemxD
The Norberto
Nem tod hogz akkor honan lehet eyt a cucost elérni?
Hedgehunter
Azom elgondolkaodtal hogy lehet az alaplap rossz...? a hibak mindig ugyanazok es ugyanakkor jonnek elo...?
Na ez már tényleg szánalmas...
Nem tudok egyik partícióra sem win-t tenni mert mindegynél formázni is akarna mert a partíció sérült vagy olyan fáljrendszert használ amit az xp nem ismer..lol

yas
persze

De ugye mehet a 250-es másik partíciójára is?

yas
sajnos + imádkozás

NTFS
Igen F3-mal léptem ki és utána nem is 1x próbáltam újraindítani de semmi volt amikor a win logoig sem jutott el...
Akkor maradt a másik partícióra telepítés?

yas
csak így tudod megmenteni, de ehhez is szerencse kell.
Amúgy mire van a winyó formázva?
Ha FAT32, akkor esetleg régi win98 cd-vel csinálhatsz rajta egy scandiscet.

Az XP telepítõjébõl ügye F3-al léptél ki? Bróbáltál utána újraindítást a winyóról?

Jó csak gondoltam XP az is meg ez is 😊
Tehát a lényeg h másik partícióra tegyek win-t és onnan javítsam a rossz partíciót?

yas
Gondolom a 30-ason más gépen telepített win van ezért ne csodálkozz, hogy nem indul. Már nem a win98 idõszakát éljük. 😊

Rádugtam a 30-as vinyóm ebbõl a gépbõl és errõl se indította el a win-t a szemét dögje..sõt utána kihúztam a 250-eset és a 160asat és akkorsem indította a win-t..ez már érdekes

Banyapapa
amugy plusszba, manual szerint SIS csipes a alaplapod,de a IDE driver mégsem leeldzik ECS honlapon,akor a sis kereshecc,de a driverhez oda van irva a csip száma/kodja?😛
Beijedni nem kell van valami online ellenörzö cuccos ott,ami lecsekkolja a gépben a cucost

Banyapapa
alaplaphoz,a AGP,és a sound driver kell,bios nem érdekes.
Amugy ahhol a drivereket találtad ott a manual,abban sincs több driver ahogy lestem,max még a IDE driver,de sztm anélkül is menni fog.

The Norberto
bocs de a y mag az z felcserélõdött
The Norberto
Gondolom ha bevisyem és elmondom mi a syitumegcsinálja de akkor kell windows ayt rak rá vagz nekem kel adni hogz mit rakjon rá??? És ha a keyébe nzomok 1 tört windowst akor lelõ???xD
The Norberto
Õdv mindenkinek
Nekem van 1 ECS k7s6a alaplapom és besyart a winyó vesyek ujjat de akor mindent ujra kell telepíteni és nincsenek meg a drivercdk de a vidókártzáhoy találtam de ay alaplaphoy nem a ECS.com.tw-n van 3 letöltés hozzá 1 biosfrisítés 1 agp driver meg 1 sound riverr de ay alaplaphoy meik kell? mert a biosost gondoltam de kicsomagoglom és 1 .bin filexD akkor most mivanxD??? Ha bevisyem servíybe ott felraknak rá mindent?? Vagz mit lehet csinálni ienkor?
yas
Kezdem elveszíteni a fonalat. 😊
Van egy 250-es és egy 160-as. Ha az egyik beteg, a másikon nincs hely akkor megvagyunk lõve. Esetleg, ha valamelyiken több partíció van, és ott van szabad helyed akkor arra telepítheted. Ha ez a 250-esen van akkor természetesen nem tudod lekötni, de ha minden igaz akkor késöbb azt is formázhatod, ha már nem kell a Win róla.
Ha tényleg semmi helyed nincs, akkor csak formázni tudod a beteg winyót, de így az összes adatod ugrik róla.

Sõt felviszem ezt a vinyót és errõl megnézem a javítás dolgot az lesz a legjobb..ha nem sikerül akkor amint lehet visszarakom ebbe és írok ide

Na de ha formázom akkor más is elvész róla..nem üres a másik vinyó sem sõt most így belegondolok akkor lehet h tele van zenével :S
Ha nincs rajta hely akkor nem elég ha a nagy vinyóra teszem a win-t?

yas
Mindenképp kösd le a rossz winyót a telepítésnél, mert különben az xp oda is ír, és az még problémát okozhat. Telepítés után kösd vissza, és a BIOS-ban állítsd be, hogy a kissebb winyóról induljon a rendszer.
Javítás után BIOS-ban állítsd vissza a nagy winyóra a boot-ot.
Ha már nem kell a kis winyón lévõ Win símán leformázhatod, ha így telepítetted ahogy írtam.
Újabb lapokon már szokott lenni, boot választás, pl.: ASUS AN8 és társainál. Boot közben meg kell nyomni az F8-at és bejön egy boot tábla, hogy mivel szeretnéd indítani a gépet.

Ja és ha a másik partícióra rakott win a javítás után nem kell akkor azt hogy célszerû eltávolítani?

Hát ez a gép amirõl írok régi tuti nem kezelne 1 250es vinyót de az nem jó ha másik partícióra (vagy másik vinyóra mert van még 1 160as benne) felteszem a win-t és onnan megnézem a rossz partíciót?

yas
Másik gép nincs, amibe beletehetnéd, vagy a másik partícion nincs oprendszer, hogy arról tudj elindítani egy hibaellenõrzést?

2 partíció van ezen a vinyón és a másikat látja, csak azt nem látja amin a win van :S
A javítás meg végképp magas nekem mert bead vmi DOS-os felületet tehát parancsokkal kellene ott ügyködni az meg nem megy

yas
Na ez így gáz. Esetleg a javítást megpróbálhatod, de nekem még nem nagyon sikerült.
Esetleg próbáld átrakni a Winyót másik gépbe, és egy hibaellenörzést lefuttatni. Sajátgép, a hibásmeghajtó, jobb klikk, tulajdonságok, eszközök fül hiba ellenõrzés. Ezután a gép újra indul és megcsinál mindent.
Ha nem látod a hibás meghajtót, akkor ha jól emlékszem be lehet állítani, hogy az összesset átnézze de lehet, hogy csak újra indulás után kérdezi meg.
Winyó visszatesz a régi gépbe és nézd meg, hogy mûködik-e. Ha nem akkor jöhet az amit az elõbb írtam.

Több ötletem most nincs.

kirol
Nemtudjátok, a videáról hogy lehet videót letölteni?

Ezekszerint tök hülye vagyok, mert itt le van írva, de dögöljek meg ha 3 órája nem baszakodok vele, egy perce se, de nekem nem megy.
Szép hieroglifák bejönnek és kész.

Yas és ha én véletlenül eltávólítottam mert nem tudtam mire szólgál akkor betudok szerezni ilyen takaróréteget számtechboltból ?

TDU Nick:Stil_HUN

Ne haragudj de nem értem amit mondasz..
Bebootolok az XP cd-vel kérdezi h win telepítés javítás vagy kilépés.
Rányomok h telepítés erre megmutatja a partíciókat és kérdezi h melyikre szeretném a win-t na ekkor nem tudom rárakni a régire mert ismeretlennek látja azt a partíciót (C:-t) amin volt a win és ha ráakarom tenni akkor formázni akarná szal nem tudom elkezdeni a másolást és kilépni

yas
Akkor is úgyan úgy csináld, csak max nem kérdezi meg a cserét. A lényeg, hogy ne kezdjen el fájlokat másolni (és persze ne formázz), mert akkor már tényleg csak az újra telepítés marad. Azért szerencse kell, hozzá, hogy sikerüljön, de én a mostani xp-met már legalább 4x újra élesztettem így.

De azt a partíciót látja ismeretlennek amin van a win tehát nem tudja h azon van akkor hogyan cseréljem?

yas
Tedd be a winXP telepítõ lemezt, boot-olj be róla. kezd el a régi win cseréjét (NEM törlés, NINCS formázás), de mielõtt elkezdené a fájlokat másolni, lépj ki a telepítõbõl. vedd ki a cd-t, és ha szerencséd van mûködni fog a winXP.

yas
Gondolom AGP-s kártyáról van szó. Ha minden igaz, az a Railto chip, a rajta levõ lemez pedig a hütése. Szerintem ne vedd le, mert így is rendesen tud melegedni.

Hali!
A mai nap folyamán volt 1 áramkimaradás és utána visszakapcsoltam a gépet és megkérdezte h milyen módban akarom elindítani a Win XP-t én a normált választottam és elkezdett bootolni de megállt és beadott 1 pillanatra 1 kék képernyõt amit szemfülesen annyira eltudtam olvasni h az szgép károsodásának a megelõzése érdekében a win leáll és alatta vmi boot file-t jelölt hibásnak.
Újraindítottam és megpróbáltam csökkentett módban is de úgysem jó...A BIOS-ban minden eszközt lát a gép, az XP lemezzel bebootoltam h megnézzem a partíciókat és a C:-t (amin a win van) ismeretlennek látta
A nõvérem MSN-ezett meg zenét hallgatott tehát dolgozott a vinyó vmennyire és ebbõl nekem az jön le h megsérült a partíció, gõzöm sincs h mit kell tenni ilyenkor úgyhogy nagyon várom a segítségeket, elõre is kösz

Szisztok!
Lenne egy kérdésem, hogy vettem egy X1950PRO karit és már az elözõ vidikarimon is volt ilyen(X1600PRO) egy védõtakaró vagy mi, a lap hátoldalán egy chipen. Azt le lehet szedni vagy le kell szedni vagy hagyni kell rajta és ha levettem akkor milyen probléma lehet ? Mert az X1600PRO kariról levettem és simán ment semmi gond nem volt úgy vele csak azért mégis mi cél szólgál röviden ennyi lenne a kérdésem.
Válaszokat elõre köszönöm

TDU Nick:Stil_HUN

Köze nincs a kettõnek egymáshoz.

csgery
A meghajtót tömködte tele ceruzával?
Mert ha így van, akko a BIOSban lehet játszadozni, h ne vegye figyelembe a floppx meghajtót... vagy szedd ki a gépbõl.
Van egy kis gondom! Egy pillanatra elmentem a laptoptól és mie visszaértem valaki
Teletömködte Ceruzával (Tudom hülyén hangzik de ez így van!!) Na most nem vettem észre és mire Újraindítottam a számítógépet a következõt vágta a fejemhez:
601-Diskette Controller error. A Számítógépen MS-DOS Fut.
Abban szeretném a segítséget kérni hogy mit csináljak evvel a floppy
meghajtóval... <#conf><#conf>
kissadamvikt
hali!

van egy agp8x as vga kártyám és egy agp4x es alaplapom. nahm most így 350/400 as az órajele a vgam nak. most kaptam egy agp 8x as alaplapot és ha beleteszem ezt a vgat akkor az órajele a vga nak változik valamennyit?

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64