64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#61166 Igazad volt, a hálózatnál más címet írt. Ami fura, hogy a gyártó honlapján is ez a cím szerepel, és az eredeti beállításnál is ezt a címet mentettem le.
Köszi a segítséget! -
Dodo55 #61165 Csak azt mondtam, hogy gyanús az nekem, és hogy nem láttam még olyat :)
Ezért is írtam, hogy nézze meg az átjáró címét. -
#61164 Ne viccelj.
US Robotics, Tenda, Thomson routerek gyárilag .254-el érkeznek. -
Dodo55 #61163 Gyanús az az IP. Nem láttam még olyan routert, aminek gyárilag ne 1-re végződne az IP címe.
A hálózati kapcsolat adatlapján, vagy az ipconfig parancssori eszközzel nézd meg mi az alapértelmezett átjáró / default gateway. -
#61162 Sziasztok!
A következő gondom lenne:
Wifi jelszót akartam változtatni, úgyhogy megpróbáltam elérni a routerem beállításait, de nem tudom elérni őket. Ugyanazt a címet használom, mint az eredeti beállításakor. A hibaüzenet:
"A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt
A(z) 192.168.1.254 helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol."
Az internet, és a wifi is megy normálisan. Van valakinek ötlete, hogy mi a fene miatt lehet ez? -
#61161 Visszaküldtem, hogy cseréljék ki, kb egy másfél hónap múlva visszaküldték hogy több héten át tesztelték és nincs semmi baja. Volt egy ismerősnél is aki kipróbálta és elvileg nála se volt vele semmi gond. Kicseréltem a tápot egy chieftec iarena gpa-500s8-ra. Semmi nem változott. Még a hdmi kábelt is leváltottam hátha... de ugyanúgy villog tovább... Majd amd clean utility-val letakarítottam az összes drivert aztán visszaraktam a legújabbat de semmi. Úgyhogy nincsen több ötletem. Kicsit utána olvastam és nem én vagyok az egyedüli akinek ilyesmit produkál... lehet hogy valami típushiba. Szóval a legtöbb amit tehetek hogy soha többet nem veszek semmilyen amd-s cuccot. -
Dodo55 #61160 A VGA (D-Sub) kimenet analóg jelet ad, az semmiképp nem osztható. Tudtommal a digitális kimenetek közül is egyedül a DP tud ilyet.
Megoldás lehet esetleg egy másodlagos VGA (akár egy integrált, akár egy bármilyen dedikált), tudtommal manapság már gond nélkül megférnek egymás mellett az eltérő driverek is. SLI, CF, MVP nem szükséges ehhez, hiszen egy ugyanazon kimenetre nem kell összedolgoznia a két kártyának. -
#61159 értem, köszönöm a gyors segítséget! -
#61158 nem lehet egy kimenetről kiterjesztett asztalt csinálni, tehát 2 monitort üzemeltetni! ahhoz vagy két vga kell, vagy egy vga 2 kimenettel. -
#61157 tehát csak ugyan abban a felbontásban? -
#61156 nem -
#61155 sziasztok, kérdésem a következő volna, adott egy videókártya egy db vga kimenettel.
láttam, hogy lézetik vga elosztó azaz 2 vga-t lehet csatlakoztatni.
Ebben az esetben működhet kiterjesztett képernyőként a 2 monitor illetve, különböző felbontással?
köszi előre is!
-
#61154 Kellene egy kis segítség,a gondom a következő adott egy hálózat(router Linksys E4200,most frissítettem a firmware-t rajta) és mondjuk két gép wifin keresztül,az egyiken elérhető a teljes sebesség,a másikon csak a töredéke.Nem tudtam rájönni mi lehet a probléma,az asztali gépben most cseréltem adaptert(asus pce-n15)de már előtte elkezdődött a probléma.Próbáltam már sok mindent,reseteltem a routert,kiiktattam a tűzfalat a gépen,gondoltam a torrentre is ,de az is fut mind a kettőn ugyanazokkal a beállításokkal -
#61153 Köszi az infókat mindenkinek! :) -
Dodo55 #61152 "Csak a sebességeket említette."
Fordulatszámokat :)
Sebesség = fordulatszám * adatsűrűség, ahol is az adatsűrűség = kapacitás / tányérok száma
3TB esetén 3 tányér esetén is jut 1 tányérra 1 tera, a 250-esnél pedig max 250GB juthat egy tányérra, tehát a legjobb esetben is 4x kisebb a 250-es sűrűsége a 3TB-osnál. -
#61151 nem feltétlenül a fordulatszám a fontos. ahogy a procinál se feltétlenül a nagyobb órajel a jobb. -
#61150 Azt nem írta pontosan milyen vinyója van most és milyet tervez venni. Csak a sebességeket említette.
De akkor ezek szerint lehet olyan, hogy egy újabb, számok szerint lassabb vinyó mégis gyorsabb, mint egy számok szerint gyorsabb, régi vinyó.
Biztos igazad van, nem vitatom, hogy jobban benne vagy ezekben, mint én. :)
-
Blum #61149 Nem vennek ra merget,hogy egy WD Greent elverne egy ocska 250-es 7200-as vinyo. :) -
#61148 Az a 250 GB-os vinyó ugye partícionálható. :)
Mondjuk ad 50-et a Win-nek, maradékot meg mondjuk ha játszik, játékoknak szenteli.
Mindenképp érdemesebb játékokat gyorsabb vinyóra telepíteni. Itt ugye a 3 TB-os lenne majd a lassabb.
De egyébként én is azt mondom, hogy vesz mondjuk 20000 Ft-ért egy 128GB-os Samu SSD-t, arra elfér a Win bőségesen, pluszba még néhány vinyó gyorsaságot igénylő játék, 250 GB-os vinyót pedig elrakni tartaléknak és kész. :)
Sőt, nem sokkal többért már 250 GB-os ugyanilyen SSD-t is tud venni és akkor már végképp nem kell foglalkozni a szintén 250 GB-os HDD-vel. -
Dodo55 #61147 Ha nincs szerencséje, akkor [TRIAL VERSION] foglalatú is lehet -
#61146 Szerintem itt az eladó arra gondolt, hogy milyen foglalatú az alaplapod. Magyarúl milyen CPU-t tud elfogadni.
Ha nem tudom, akkor ezt töltsed le. Utána 'Alaplap->Alaplap' és az 'Alaplap fizikai információk' cím alatt ott kell lennie a "CPU foglalatok" sorban (pl. LGA775;teljes(?) lista itt). -
#61145 Azt, hogy milyen a foglalata. De gyanítom, h egy elég régi típus lehet, amilyent már nem is kapni. :/ -
siska finuccsi #61144 nem ertek nagyon a szamitogepekhez van egy Intel Celeron CPU 2.80ghz gepem.Uj processzort akarok venni.Mikor elmentem vasarolni az elarusito azt kerdezte milyen kapcsolasu a processzorom? ez mit jelent? -
#61143 Tudom, de akkor is sok csak a windows-nak. -
Blum #61142 Szerintem a mar meglevo 250-es vinyojara gondolt. -
RAID 0-nak amúgy sincs sok értelme szvsz. Több gondot okozna, mint amennyi hasznot várnál tőle. -
#61140 250gb az egy kicsit sok lesz. Inkább vegyél egy olcsó SSD-t a windowsnak. -
#61139 Értem akkor csak az egyforma kapacitású vinyonál van így értelme a raidnak akkor úgy lesz hogy rendszernek a 250gbos 3tbés tárhelynek köszönöm az információt :) -
Blum #61138
Ezt lehetetlen megoldani...
Szerintem meg inkabb szord ki a picsaba azt a 250-es vinyot es az helyett vegyel egy SSD-t,3TB helyett veszel 2TB-t es problema megoldva. -
#61137 az 1 dolog,hogy működik másik VGA-val ,de ettől nem biztos,hogy nem a táp a hibás!Nekem anno 2vga-t is megpróbált kinyírni a méltán híres codegen,mire rájöttünk hogy ott lehet a gond.a 2.-at sikerült megmenteni még időben :D -
#61136 250 gigás és 3 terás vinyóból te milyen raid-et akarsz összerakni? meg minek? ha ennyire zavar, akkor rakd félre a 250 gigást, aztán jó lesz az tartaléknak, ha esetleg megfekszik a 3 terás. de sokkal okosabb lenne sztem a 250-est hagyni rendszernek, a 3 terást meg tárhelynek. -
#61135 Üdv. Érdeklődnék hdd ügybe nekem van egy 250gbos 7200as vinyom ez mellé szeretnék egy 3tbos vinyot de ammi 5400rpmes de mivel nem szeretem ha sok meghajtó van jelen meg jobb is lenne ha nem lenne külön ezért gondoltam a RAIDra csak mivel az egyik lassabb ezért lenne valami probléma belőle ? és illetve milyen hatással lenne a win-re meg a játékokra ? -
G18XM8 #61134 Most megpróbálunk egy kölcsön vga-t szerezni, használja majd egy hétig, ha azzal jó lesz akkor egyértelmű, hogy a vga volt a ludas. Ha akkor is jelentkezik a probléma, akkor meg nem tudom... Köszi a választ! -
#61133 Próbáld ki a Particion Master-t!
G18XM8:
Valóban lehet VGA probléma. Legjobb lenne, ha azt a VGA-t megtudnátok nézni másik gépben is, hogy ott szórakozna-e vajon.
Vagy esetleg ismerősöd gépébe egy másik, jobb tápot kölcsönözni. Bár ez szerintem se kifejezetten táp probléma. -
G18XM8 #61132 Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem, egy ismerősömnek a gépével van baj. Indításkor becsippan az alaplap, felpörög minden szépen, egyedül kép nincs a monitoron, az azt írja ki, hogy nincs jel. Ellenőriztem minden csatlakozást, rendben voltak, ki és be szereltem a processzoron kívül mindent, memóriával is kísérleteztem. Egy ideig jó is volt, de utána pár nap múlva most megint produkálta ezt a hibát. Márkátlan tápja van, de én mégsem arra gyanakszom, mert szerintem akkor el sem indulna, viszont csak a kép nem jön be. Ja másik monitorral is próbáltam, akkor is ugyan ez volt, a monitor az jó. Én videókártyára gyanakszom. A konfig: asus h61 m-lx, i3 2100, 2x4 gb elixir ddr3, 500 gb WD HDD sataI, inno3d gtx 550ti, m-tech 500 Watt táp (igen tudom hogy ez a táp egy rakás sz*r, de működni látszik).
A segítséget előre is köszönöm! -
#61131 Sziasztok. Lemezkezelés ügyben jöttem :) 500-as winyó úgy néz ki, hogy 200GB adat+200GB win8+100GB win7. Ez két oprendszer miatt alakult így. Na most a 100-ast leformáztam, az egyik 200-ast, amelyiken a win8 van, elfeleztem. Azt szeretném, hogy ez marad az oprendszernek, a többit meg összegyúrnám egy 400-asba a cuccaimnak. A gond az, hogy a már formázott 100-ast (win7) nem tudom hozzácsatolni a meglévő 200ashoz (adat), de az elfelezett 200asból (win8) üresen maradt 100GB-t sem tudom. Ráadásul ezt a másik 100-assal sem tudom összegyúrni. Windows lemezkezelővel próbálkoztam. Tudtok másik programot ajánlani, ami megoldaná nekem, vagy felejtős a dolog? Köszi előre is. -
#61130 Vagy esetleg külön topikokat is találhatsz még erre ProHardver forumon:
link1
link2
Összefoglalók részben találsz is javaslatokat az általad preferált árkategóriában. -
#61129 TurtleBeach Ear Force fejeseket nézz még, hátha. -
#61128 Logitech mikrofonja eléggé kőkori, szóval azt ne. Minőség és tartósság miatt a Sennheiser-t mondanám. A Razer-ek kábele általában 1 évig bírja mielőtt belűl szakadna. (Tapasztalatból mondom: 2db Razer Orca-m volt, az elsőt nem lehetett már forrasztani sem, másodikat sikerűlt forrasztani, de inkább visszamentem a könnyebb Sennheiser PX100-hoz aminek jobb(!!!) a minősége és 2006-2008 környékén lett véve.) -
#61127 :DDDDDDDD