!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Na most legyetek okosak 😊

PC összekötve tv-vel. Ma bekapcsolnám a másodlagos kijelzõt, hogy filmet nézzek de nem történik semmi, bepipálom, hogy asztal kibõvítése erre a kijelzõre, alkalmaz és nincs ott a pipa.
Kicseréltem az SVideo-RCA átalakító kábelt, már bent marad a pipa de nincs kép.
Drivert frissítettem de ugyan az a helyzet.
Milyen progi kavarhat be vagy csak elszállt a tvout? Ez egy Radeon 9600Pro kb. 4-5 éves, szóval elképzelhetõ, hogy meghalt csak valahogy nem lehet biztosan kideríteni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hedgehunter
Keves a memoria..... Meg 512 csodat tenne hidd el... Menovelheted a page file meretet de a betoltesen meg a lassu programindulason nem fog segiteni...
Ennyi idõ alatt? Szerencsés ember, nekem eltart vagy 3 napig 😄

air12
Na csináltam egy töredezettségmentesitést de kb minden ugyanaz maratd.

air12
De azt hol pontosan a Réeszletek fülnél?

Eszköszkezelõben nézd meg, hogy a vinyónál mit ír tulajdonságokban, milyen módban megy?

air12
Microsoft Windows Professional SP2 (2002-es)
Friss driverek asszem nincsennek fenn,
igen, le volt formázva minden és aztán telepitve a windows.
Többit hogy tudom megnézni?<#lama>

Milyen OS? Servizcsomagok fent vannak? Friss driverek fent vannak? (Különösen chipset ...)
Újrarakáson egy szûz instalt értesz? (Tehát format C:, stb?)
Meg kéne nézni nem e töredezett a vinyó nagyon. Aztán meg kéne nézni milyen felesleges dolgok futnak a háttérben (vírusírtó, ezerféle bigyó, Quictime server, Creative becsúszó menü, és egyébb felesleges vackok.), és végsõ soron egy fullos updatelt vírusírtós keresés és egy spykeresés sem ártana rajta.
Aztán nem ártana megnézni a Windowsban, hogy csóri vinyó milyen üzemmódban megy, mert lehet UDMA33 vagy valami lasabban, akkor nem csak a töltés, de a swapolás is atomlassú lehet. Meg kéne lesni a Biosban is, nincs e elállítva a HDD-re vonatkozó részek valamelyike.

RJ45 csatlakozó, általában ezen a néven kérve legtöbb boltban tényleg ezt is kapod 😊
Helytõl függõen 50-100Ft/db

KÖszi a segítséget az utp gondra, de lenne még 1 kérdés: maga a fej amit utána rárakok azt hogy hívják pontosan?
air12
Üdv!
Már egy ideje van a problémám h mikor indul a gép akkor elég sokáig bootol eztán miutá már betölt, azután is nagyon lassú a gép pl: progrmok nagyon lassan indulnak, játékok szaggatnak stb. Már többször újra lett rakva a gép de nem segített.
Mi lehet a gond?
(ASUS P4P8X, Ati 9600 128MB, Celeron 2,4, 512M😎

Hú de nem értem, az AVI egy konténer file, ami lehet Mpeg1, 2, 4, DivX, XviD vagy éppen pont WMV is. Akkor mit akarsz konvertálni?

Próbáld meg a VirtualDub-ot, nem tudom jó e konvertálni, de vágni lehet vele. Persze fapados, de hát ingyenes. (Vagy a VirtualDubMOD-ot, az többet tud, csak valahogy ritkábban fejlesztik.)

Bandi 18
Új csati kell a régit nem tudod még1x felhasználni

A régit nem tudod visszarakni mivel az már össze volt egyszer nyomva...
Sziasztok! Ez a kérdés kicsit eltér a többitõl: Fúrtunk egy lukat a falba,de akkorát amekkora a patch kábel és ilyenkor ugye bár nem megy át az utp kábelen lévõ fej. Nah most fogok venni egy utp krimpelõt amivel levágom a fejet és miután áthúztam a falon a másik végén rá rakok egy másik fejet. Nah most az érdekelne, hogy ha miután áthúztam a falon akkor új utp fejet rakjak rá a krimpelõvel vagy a régit is vissza tudom rakni? A választ elõre is köszönöm!
Falconer
vágáshoz windows movie maker
ingyenes programot meg nem tudok, googleban talán tudsz találni...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Olyan ingyenes programot keresek, amivel wmv-t avi-ra tudok convertálni, de nem írja ki a video lejátszása közben, hogy próbaverzió.

Freevlog-ról lehet tölteni?
Milyen programmal lehet kivágni részletet egy videoból?
Ja a confi:

Asus p5k alaplap asus 8600gts kari 400 giga samsung winyó core2 e6600 proci
Sziasztok! Ez szerintetek miért van:

bekapcsolom a gépem majd eltelik legalább egy perc míg a winfos elkezd töltõdni (addig úgy viselkedik a gép mintha ki lenne fagyva)ez ritkábbik eset.
A leggyakrabban azonban semmi gond nincs simán tölt a windows.
Banyapapa
ati-nál nemvolt elég nálam,nvidiánál meg passz,sima driver nem ad képet

JAG1
Miket össze hordasz...
Lószar sem kell ahhoz, hogy a tv-re rákösd. A VGA driver untig elég.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Banyapapa
nekem se megy nvidiárol a kép tv-n😞.
de a tv tool progit probáltad? itten ezt

Bár nekem ezzelse ment,bezzeg a pic#asz&r ATIn vigan ment a film elötte tv-n (bár ottis kellet az atitray tools,vagymi)

Hát nem jött össze. Próbáltam a Dual View-et is (monitor 1280*1024, TV 800*600), de semmi sem jelenik meg a TV-n... lehet hogy nem a gépben van a hiba? Mindegy, legfeljebb nem TV-n nézem a filmeket 😊

Hát a monitor az 1280*1024. Megpróbálom állítani, hátha úgy jó lesz.

vegicsek
Meghajtók megosztva,
Windows tûzfal, vírusirtó kikapcsolva, bízunk egymásban😊

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

JAG1
Fájlmegosztás engedélyeve?
Tûzfal?

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

vegicsek
Hmm, 2 rendszergazda fiók van a gépemen.

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Vagy nagyobb a kiküldött kép felbontása 1024-nél (bár akkor virtual desktopot látni kéne) vagy nincs engedélyezve a több megjelenítõ (akkor meg mondjuk nem lehetne klónozni), be van állítva a TV paraméterei a driverben? (PAL-B vagy BG, és ilyesmi?)

Ezt így nem tudod megoldani, egyenértékû lesz az összes billentyûzet sajnos. Max. más kiosztásaal, de akkor is belelehet szólni a másik játékába, ami nem jó. Egy gamepad, vagy joy tud emulálni keyboard lenyomásokat, de fordítva nem hiszem, hogy mûködne.

JAG1
Valszeg nem vagy rendszergazda a gépeden...

Hello!
Segitség kéne, ketten szeretnénk játszani (pl.:fifázni) kettõ billentyûzettel, az egyik ps2-es a másik usb-s billentyûzet. A számitógép felismeri mind a két billentyûzetet, de a játékban csak egy van, nem birom hogy az egyik csapat az egyik billentyûzeten a másik pedig a másikon. Tud valaki segiteni hogy birjunk ketten játszani? Nincs vmi olyan progi ami az egyik billentyûzetet úgy kezeli mint egy joystick? Vagy vmi másik megoldást ha tud vki, fontos lenne.
Elõre is kösz a segitséget.
vegicsek
Sziasztok.
Hálózati problémám lenne.
Szóval haverokkal mostanában Lanozgatunk 4 egyesben.
Beállítottuk az IP-ket, a switch portjai szerint, mennek a játékok látjuk egymást.
Ugye adatokat is cserélgetünk, mindenki be tud lépni mindenkihez, csak hozzám nem, mert kidobja õket egy hibaüzivel, hogy nincs a joga a hálózati erõforráshoz, lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendzsergazdájával.Attól függetlenül én tudok szedni tõlük, és küldeni is tudok nekik fájlokat.
Ja, nekem modemes adsl netem van, lehet az a kapcsolat zavar be?

2.#28197-ben leírt problémán van
#28199-ben írtak választ, regclenerezni szoktam, de a másik megoldást, nem teljesen értem, mit kellene és hol állítani?

JAG1
Illetve a régebbi karikon, Pl. ATI 9000 csak úgy mûködött a TV-re kiküldött kép, ha a Pc és a TV bekapcsolása elõtt kötöttem össze õket.

JAG1
Sosem vettem neten semmit kártyával, de sztem megkérdezik mindig, hogy milyen adatok szerepeljenek a számlán.
Számlát kérhetsz pilipócsra, józsibácsi nevére is...

JAG1
Nem lehet, hogy a TV-d nem bírja a felbontást, mit kiküldesz neki?
Lehet valahol állítani.
A sima, normál TV-k 800*600 / 50-60HRz-et tudnak.

grebber
Ez most hülyén fog hangzani de nemtom azért kérdem!

Most szeretnék gépet venni bankkártyával de nem a saját nevemre hanem egyik ismerõsõm ismerõse nevére.
Kérdésem a bankkártya miatt a számlán az én nevem is szerepelni fog?

Next PC upgrade: 2022

Hello!
Van egy 8600 GT kártyám, és rá akarom kötni a TV-re. Az nVidia vezérlõpultban beállítottam, hogy klónozza a képernyõt, de mikor leokézom a beállításokat, akkor egy pillanatra ugyan megjelenik a TV-n a kép, de utána eltûnik és teljesen fekete marad. Mit lehetne tenni, hogy lássam a TV-n a képet?

mégegyszer köszi
JAG1
Dehogynem, sok progi, driver, pláne VGA igényli az SP2 meglétét.

w77d
nem, nekem volt úgy, hogy az xp-n nem volt semmi sp és úgy is tökéletesen ment

a gép teljesen alapon megy köszönöm a segítséget én is erre gondoltam az xp miatt nem lehet?csak sp1-es van rajta és az is csak immel-ámmal
w77d
nincs húzva a gép? ha igen, akkor vedd visszább a teljesítményt, ha nem akkor a memóriákkal lessz a baj

Sziasztok

Lenne egy olyan gondom hogy van 1 ilyen konfigom
Msi P6N platinum sli
Intel Core duo 6600 proci
kingtone hyperx 800mhz 2gb kit
msi 8800gts 320mb
320sata2 hdd

ez idáig szép és jó de megáll,ill kifagy ezze a gonddal fizikai memória listázása???én elakadtam valaki??
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html

Próbáld ezzel 😊
Villámcsapás miatt a régi Abit IS7-E típusú alaplapomat egy MSI PM8M-V típusú alaplapra kellet cserélnem (Valójában nem nagyon értek hozzá, szóval azt írtam ide ami a dobozra van írva). Eredetileg 768 M RAM volt benne, de ez a konfiguráció az "asszimmetria miatt" (legalábbis a szerelõk ezt mondták) nem mûködött, így 1 G RAM van most a gépben. A videokártya egy GeForce Fx5600-as (128M). A gépen a szokásos Windows Xp van Service pack 2-vel.
A problémám az, hogy az 1 G Ram ellenére a gép lassabb lett. Fõleg a játékokon lehet észrevenni, de egyéb alalmazások esetében is. Ha filmet nézek, akkor pedig a kép nem az igazi, pedig a monitor beállításain is próbáltam állítani. A videokártyához az elõzõ alaplapnál használt drivert tettem fel: NVIDIA Display Driver for Windows 2000/XP version 61.21
A CPU pedig egy 2,4 GHz-es Celeron.
Ha valaki ismer valamilyen jobb drivert (esetleg) vagy tudna tanácsot adni, az kérem segítsen.
Sati
Lehet ez a gond de nekem az 133 on van

50 fok alatt. Húzva lehet több, 60-ig nem vészes. E felett hosszú távon már nem tesz jót neki.

Hi! Az lenne a kérdés, hogy egy 7600gs 512mb-os kártyának ami húzva van annak menniy az elfogadott,normális hõmérséklete? ÉS általában is mennyi egy vga Kainak a normális hõmérséklete.
A választ elõre is köszönöm.
http://drivers.softpedia.com/progDownload/Nvidia-ForceWare--beta-Download-21399.html

na hátha másnak is kell. amúgy az elsõ 10 találat googléban a 64 bites verzióhoz volt, csak azért kérdeztem, mert elõször csak azt láttam

Banyapapa
nem a feszre irtam én hanem erre

de ez igy akkoris elég homály ám,5 évig jo,most meg nem,ez még nem tutko hogy pont a bios lesz ám.
játék alatt fagyás,akár a vga akár memoria mittomén micsoda😛