!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Ismerõsöm vett egy Laptopot, Wifi -s. Megkért, telepítsem fel. Sikerült is, minden rendben lévõnek látszik ( Vista home basic ).
A kérdésem csak annyi lenne, mivel én még nem használtam Wifit, hogy ha a városközpontban van WIFI -s net lehetõség, akkor automatikusan megtalálja a gép a hálózatot? Kell valamit állítgatni? Ha valaki tud, segítsen kicsit, hogy képben legyek a wifivel, ha visszaadom a gépet, mûködjön.

Most nem tudok lemenni a városba kipróbálni, talán délután.

Elõre is köszi!
ibor90
Most már csak 30 folyamatom van, ez így sztem elég korrekt azér egy nem most telepített windows-on. Lehetne jobb de az 50-hez képest azér sokkal jobb.

még vmi, a NOD32-az nálatok hogy fut?
mert nálam a tálcán nincs semmi ikonja vagy ilyesmi meg nekem nem írja hogy blokkolt vmi vírust ilyesmi, hanem csak a nod32krn.exe fut pl azt tudom hogy az e-maileket ellenõrzi de nem tom hogy ez így olyan-e mintha futna rendesen.
amúgy hol lehet beállítani hogy fusson rendesen? mámint h ottlegyen a tálcán meg minden

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ibor90
ott kicsit lejjeb leírtam, h 2*256MB memóriám van
és ehhez:
Virtuális memória:
a kezdeti méret: 768 Mb
a maximális méret: 1536 Mb

JAG1
Nem értem mit szarozol ezzel. Csökkentett módban lefuttatsz egy Nod32, meg mondjuk egy spybot-ot és kiszed mindent. Ráadásul attól, hogy a futó folyamatokból kilövöd, újraindítod és megint elindul...
Virtuális memóriának meg a fizikai memória 1,5 szeresét érdemes állítani.
XP már nem nagyon tárol a memóriában sok mindent. Ha viszont óriási virtuális memóriát állítasz, oda fog pakolni ezer mindent, amit jóval lasabban tud elõszedni, mint a memóriából.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Falconer
Mennyi memóriád van? Nekem 2giga, és 2giga VM tökéletes neki. Egyébként meg 1,5* a fizikainak az ajánlott.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

ibor90
Mennyire növeljem a virtuális memóriát?
most a kezdeti méret: 768 Mb
a maximális méret: 1536 Mb
hmm..látom nálad is ottvannak azok amiket írt hogy vírusosak, szval gondolom akkor mégse azok vagy ha mégis akkorse töröljem...
most keresgetem hogy mik azok amik még ott futnak és megnézem hogy mi

Ja várjál most nézem...ati2evxx.exe sem kell...taskmgr.sem létfontosságú...

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Sorry a rossz minõségért...csak le kellett rontanom vmivel, mert nem engedte feltölteni...mindegy....nah szal ha leszámítod a jusched.exe-t és a nod32krnl.exe-t, akkor asszem egy nyers windowsnak elvileg így kell kinéznie...
Logikai Memória: Start--> Vezérlõpult-->Telj. és Karb.-->Rendszer-->Speciális fül-->Telj.-->Beállítások-->Speciális fül-->Virtuális memória-->Módosítás...ez azér jó ha nagy...mert nem csak a ramodra zúdítja az adatmennyiséget...meg a sok szir-szarját a windows hanem berakja egy úgynevezett "lapozófájlba" a vinyóra és onnan indítja ha szükség van rá...nem a ramosban ül és terheli azt...persze ezek mind csak kicsivel gyorsítják a gépet...de ha végigzongorázod...akkor jobby és gyorsabb lesz vmivel...

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Tarajos Sül
Syasztok

Mit jelent a HOSTS módosulás?
Ezt a pc-men a Spyware terminator jelzi ki az iexplore.exe-nél,mikor most is firefox-ból irok(ezzel netezek most is)
ez egymás után feljön ha nem engedélyezem a folyamatot
csgery
winlogon.exe-t törölni kéne? sztem elég õrültségnek hangzik
ibor90
na mondom mire írja az oldal hogy szedjem ki:
alg.exe
ctfmon.exe
csrss.exe
lsass.exe
smss.exe
spool.exe
wdfmgr.exe
winlogon.exe

na ennyi ezekre azt írja hogy mindenféle vírus meg trójai meg ilyesmi.
ismerõs bármelyik? hogy esetleg ne töröljem?
úgy töröljem hogy simán megkeresem és törlés?

ibor90
köszi mindent!

kérdés van pl az az alg.exe
erre az az oldal amit linkeltél azt írja hogy vírus...
pl ezt hogy tudom kiszedni hogy ne induljon? nincs msconfigba
keressem meg töröljem ki? és ha utána beszarik a gép?

logikai memória??? mit? hol?

Yahoo-kat lõdd ki a rákba...wallpaperjuggler sem kell...sztem...jah és ha neten játszol...akkor kapcsold ki a nod32-ben az IMON-t és az AMON-t..a ccc maradhat..az nem vesz el sokat...atitray-t nyugodtan kilõheted...úgyse húzod a karit...wmiprvse.exe...MoM.xe...WRSSSDK.exe...ez utóbbiakról fingom sincs micsodák...taskmgr-t is kilõheted ha nem msn-ezel...érdemes lenne esetleg egy mélyrehatoló vírusirtást végezned...töredezettségmentesítõ futtatása...logikai memória növelése...szal karban kéne tartani a gépet!...ezeket próbáld meg...jah és esetleg a proci illetve az egyéb alkatrészek melegedésétõl is lassulhat a gép...esetleg ki lehet takarítani mert a por akadályozza a levegõ áramlását meg mittomén...most ezek jutottak eszembe...ez utóbbi miatt mondjuk elég kicsi a valószínûsége, hogy számottevõen gyorsul a gép...de ártani nem árthatsz vele...
SZVSZ: gyári coolerekkel ne nagyon tuningolj..mert füstölni fog...

bajgunar
Itt utánna tudsz nézni az futó folyamatoknak:
Startup
A Yahoo Widgets-et meg most töröltem, mert nekem pl az huzta le a gépet (szerintem)!!
Aztán nézd meg hogy mien mappák vannak a Sajátgép/C/Documents and Settings/Felhasználó/LocalSettings/Temp és Application mappában, és ami nem kell, vagyis nem odaillõ mappa(vagyis nem általad került oda, esetleg nem telepitetted, vagy régebbi progi maradéka)azt töröld le.
De ha CCleaner -t lefuttatod, az is sokat segit.
És msconfigbol is csak ami kell, azt engedélyezd indulni.
ibor90
Most kinyomtam mindent amit nem éreztem fontosnak...mikor indul a gép és nem csinálok vele semmi alapból 35 folyamat fut.
Rakok még egy képet, ha vmi ismerõs hogy az nem kell vagy ilyesmi akkor szóljatok mert ez is elég sok még, nem? amúgy a videúkártyának van egy csomó szarja pl a progi amivel húzom meg ott az a CCC.exe az is a mappájába van, de msconfigbe nincs szval gondolom azt vmi programja indítja el.....

ibor90
Akkor ezért lassú a gép valószínüleg?

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html

Itt kedvedre hasonlítgathatod õket!

Küldönc
Hi all
Kéne egy kis segitség..
Sztetek melyik a jobb.. 7600GT vagy 8600GT?? én Gigabyte-s márkában néztem õket és 8ezer ft a különbség. Melyiket ajánljátok? elõre is kösz

csgery
Hát jah, ez igaz
Töredezettségmentesítés...és egy checkdisk...nem...fordítva..mindegy...a lényeg, hogy már nekem is csinált ilyet és ez helyre rántotta...ártani meg nem ártasz vele...

Start->Futtatás-->msconfig-->szolgáltatások fül-->összes microsoft szolgáltatás elrejtése--> ami marad lõdd ki-->Automatikus Indítás fül-->minden ami nem "c:/Windows" mappából indul azokat is lõdd ki!

És akkor nem nyúltál az Oprendszerhez csak azilyen tray genyókat szedted ki...amik nem a rendszer részei...amugy én majdnem leestema székrõl amikor megláttam, hogy mennyi folyamatod van...😄...sok sikert!...remélem segítettem...

csgery
Nekem anno az svchost.exe volt vírusos, rendesen akasztotta a gépet... meg a YAhoo enginek is, ha az asztalon maradnak, képesek megfogni a gépet.
ibor90
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
Szval monom milyen gépem van:
Alaplap: MSI KT4V
Processzor: AMD Althon XP 2000+
Videó kártya: ATI 9600 XT 256Mb
RAM: 2x256 MB (Nanyec és Mosel típusú, mondhatni márkátlan)
1db 80GB Seagate és 1db 250GB Samsung vinyó
asszem ennyi a lényeg.
A gépet netezésre, torrentezésre, 3D modellezésre, és legfõképp játékra használom.
Játszani mostanába csak netes multiplayer játékokat szoktam (COD2, WOW) mivel az új játékok már nem mennek rajta 😞

Szval a problémám az hogy egyre jobban lassul be a gép, régebben pl a COD2 ment rendesen mostmár nagyon akadozik (nem tom mi lehet mert van amikor 40-50 FPS nél is akadozik) a nettel nincs baj az 8 megás, a szerverrel se, mert másnak nem akadozik. Ha az eget nézem vagy a falat akkor van olyan 90-120 FPS-em. A beállítások: minden minimumon van és 1024*768-as felbontás-ban (ebbõl nem engedek mert játszhatatlan lesz ha lejjeb veszem és nem sok FPS-t nyerek vele max 5-öt)
A WOW az pedig épp hogy elmegy mert átlag olyan 30-40 FPS-em van de ha már összetetteb a környezet vagy sok ott a játékos akkor nagyon leszokott menni akár 1-2 FPS-re is.
A kérdés mivel tudnék gyorsítani rajta? Van vmi nagyon ajánlott takarító, javító program amit ajánlanátok?
Húzás nem jöhet szóba mert már így is nagyon meleg minden és amúgy is a videókari húzva van egy kicsit (10% alatt, szval nincs túlhúzva).
Még vmi a feladatkezelõbe nekem kb 50 folyamat van, nem merem õket leállítani mert fogalmam sincs h melyik mi. Itt egy printsceen a folyamatokról
Nagyon jó lenne ha vki tudna segíteni. Elõre is köszi szépen!

csgery
Valszeg az lesz😊
JAG1
Passzolom, esetleg a WOW topikban kérdezd meg, hátha találkoztak már ilyen problémával...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Beton Fej
Hi!

Három hónapja van egy MSI 673x laptopom XP-vel. Néha amikor töltõdik a rendszer közvetlenül a login elõtt zöldre vált a képernyõ (tehát nem jut el a bejelentkezésig) egy pillanatra, ezután vagy kikapcsol, vagy újraindul.
Nem sokszor fordul elõ, de eléggé bosszantó. Arra tippelek, hogy talán nem hardveres hiba, mert mindig csak azon a ponton csinálja és ha feláll a rendszer, betonstabil full terhelten is.
Tudnátok ötletet adni?

csgery
Azt is néztük, csináltunk 11 giga szabad helyet, (meg ott van az 1 giga lapozómemó, meg ilyenek, akko is elégnek kell lennie, vagy nem?) De ddgi rendeesm mûködött, ma kezdte el ezt csinálni...
Kontrakcio
VGA-val nem szarozok, belekurok egy TNT2-t azt csókolom... nem drivert keresni jöttem ide dolgozni :I

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

JAG1
Nem a C-n kevés a hely?

csgery
HI all!
Bátyám minap indítaná a WOW-ot, erre a gépe azt írta ki, hogy: "This application has encourrected a critical error", nincs elég memória...
Alatt egy millió egyszáz meróriacímre hivatkozott. Csak nem a memória a ludas? Írta azt is, hogy kell neki 8 giga körüli byte, de a gépen kb 13 giga szabad hely van... most mi lehet a gond?
JAG1
:-)
Na arra semmit nem integráltak, szal külön Hw minden benne?
Az fasza. :-)

Driversguide.com a barátod...

Kmarha
- cenzúrázva -, ha nem tünt volna fel, nálam is beütött a zöld monitor moszat, mégis hogy segitsek? De bocsánat hogy hangulatfeldobásnak szánt üzenetem ily gonosz módon megsértette érzékeny lelkecskéded, igérem, visszafogom magam.

béke veled!

mellesleg a problémához, nekem úgy néz ki, a kábel igazgatás, meg a videókártya birizgálás megoldotta a dolgot. Legalábbis már 1 napja monitorom színvilága a fura helyet teljesen normális. Lekopogom.
Lehet tényleg csak érintkezési problémával állunk szemben?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kontrakcio
ASUS TUSL2-C

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Met
nyugi

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

JAG1
Milyen alaplap?

Kontrakcio
reggelt =) nos.. még a tegnapi gépet pofozom, a win semmi hardwer telepitõprogiját nem ismerte fel , eddig csak az audiot tudtam felcsapni, most az intel oldalárol ez kellet: Intel 815 Chipset, elkezdem telepiteni és kiirja h jelenlegi grafikus eszköz nem telepithetõ... ráadásul még egy norvális vga karira se találok megfelelõ drivert... Savage 294 chiset savage IX... durva mert a max felbontás 640x480, szal qrvára elegem van...

vkinek vmi nagyon jó és hibátélan 5lete?

elõre is köszi 😊

JAG1
Jahh értem, tehát fapofa, robothang, seggkinyalás?
Már ne haragudj, de itt a nép nem kap ám fizetést azért, mert segít ha tud és amiért a kedves ügyfél seggét csontig ki kellene nyalni.

Szted nem fér bele a sok segítõ hsz közé egy elejtett poén?

killecske
Nem nem vagyok emós Én is leszarom h mit mosolyogsz ja és azt h mit gondolsz.
Azért van ez a fórum h segitséget kérjenek és kapjanak nem azért h leszard a másikat...

JAG1
EMOS vagy? Rajtad a világ fájdalma?
Én pl. leszarom a problémádat és Kmarha poénján jót mosolyogtam...
Pedig neki is ugyanaz a gondja...

killecske
Jó lenne ha a poénkodás helyett inkább segitenél...

Kmarha
ok, én valami kozmikus összeesküvést gyanítok. Sorba mennek tönkre a monitorok.. monitor virus, levegõben terjedõ? <#idiota>

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

ates84
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a tft monitorom képe adott függõleges sávokban, csíkokban homályosabb.
Ma reggel tettem fel a Vistát és azóta ilyen - eddig nem volt ilyen problémám.

A monitor menüjében lévõ Phase-t hiába állítgatom, csak a homályos sáv tolódik el...
Egyik haveromnak egyébként ugyanilyen problémája van már régóta...

Pls help!!! Thx

Kontrakcio
kb 2h után sikerült kideritenem h szar a kártya 😄D

Kmarha
ja a sárgulás után nálam is zöldült. 😄 Végigprobálva amit te is. Aztán nekiestem a gépnek, téptem, szaggatam a kábelt, most jó. Kopogom le.

killecske
Helló

Röktön 2 gondom is van!
Elsõ kikapcsoltam a monitort visszakapcsoltam és zöld lett a kép. Próbáltam 1-2 dolgot kikapcsoltam a monitort, a gépet, leáramtalanítottam, újrainditottam de semmi változás zöld marat.Másik próbáltam volna az illesztõ program újratelepitését de a cd meghajtó nem jön ki hiába nyomom meg a gombot csak villágit egy darabig és ennyi.Megnéztem a kábelek rendesen rá vannak dugva.
Kérlek segitsetek mert komolyan felgyújtom ez a sz**t!
<#help><#help><#help>

Hát elsõ körben meg kéne nézni pl. Everesttel (bár ha megvan a leírás abban is benne kell lennie), hogy milyen chip van rajta és a chipgyártótól letölteni frisset. Ez néha egyszerû (pl. realteknél), de van olyan gyártó akitõl nem leszedhetõ. Ilynekor marad az, hogy az alaplap gyártó oldaláról ... de ha ott nagyon régi van, akkor még van az a felállás, hogy keresel egy másik márkás gyártót (aki néha azért frissít is) és keresel nála olyan lapot amin ugyan az a hálókártya van, és tõle letöltöd. Ugyen ez hangkártyánál is igaz.

JAG1
Alaplap gyártó honlapján...

Kontrakcio
szevasztok, win xp-t raktam fel egy gépre és nem látja az ethernet kártyához szükséges drivert... mit tegyek, neten keressek drivert, oké, de mi alapján keressek rá?

Kmarha
TFT monitorom van, SyncMaster. Mostanában gondol egyet, és elkezd sárgulni. Kicsit villodzik a sárga és a fehér között, majd megmarad sárgának. Jó idõnyi pihentetés után, újra normális.

Mi lehet a hiba? Monitor lenne rossz? Alig fél éves szegényke.

JAG1
Miért nem?
Beállítasz az oldalsó gombokra valamit, ami valszeg nem alapértelmezett a gémben. Mondjuk: "," vagy "."
Ezután a gémben a kívánt funkciónál megnyomod a gombjaidat és kész.