!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

XP-n kívül mást is akarsz használni a gépen? Mert ha nem, akkor totál felesleges külsõ bootmanagerrel szarakodnod. Az NTBootmanager tökéletesen megfelel a célra, és még törõdnöd sem kell vele, a Win telepítõ maga intézi a dolgokat. És mûködik.

JAG1
És azt miért rakod külön particióra?
MBR-be kéne beülnie egy rendes boot managernek, oszt' menne...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

II Rocky II
xosl az szted mi?😄

24 - Exile -Nov.23

Hali, kis segítség kellene... van egy 21'' HP P1110-es CRTs monitorom, és valami elektromos táp hiba lehet vele szerintem mert elég érdekeset csinál... sikerült valahogy megfingatni úgy, hogy rátoltam a gurulószéket annak az elosztónak a kábelére, ahonnan az áramot kapja.. eredményeként a kép eltünt, feketeség, a kis zöld állapot LED hektikusan villog, hogy baj van.

Ami érdekes, hogy ha bekapcsolom a cuccot, amire ezekután csak ványadtan kattan egyet (akinek P1110-e van, tudja, hogy normál esetben amikor bekapcsolja az ember, egy kisebb atombomba elektromágneses lökéshullámához hasonló ön-mágnestelenítést csinál jelentõs hanghatás közepette, ami a szomszéd szobában 5 méterre is megremegteti a képet...), majd bejön a kép, gép bebootol, semmi disztorció vagy akármi, normálisan mûködik, leszámítva hogy hébe hóba egy-egy vízszintes zaj-jel tûnik fel a képen, mint amikor a szomszéd éppen a fúrógéppel szórakozik, Majd 2-3 perc múlva kép eltûnik, feketeség, LED hektikusan villog.

Gyanítom hogy valami táp szállhatott el, szal hálistennek nem olyan nagy a baj, ha már normális képet tud produkálni ideiglenesen.

??? Mi a fene ez, és ha valaki tudja javítani, jelentkezzen nálam.. Elõre is kösz!

JAG1
Miért nem raksz fel valami boot managert?

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

II Rocky II
én még mindik küszködök ha vkinek vmi ötlete lenne szoljon.addig már eljutottam hogy feltettem egy xosl-t egy 2 gigas fat particiora.addig okés is hogy beteszem az elsõ mega második xp-t de akármlyikre megyek a második bootol be.Megnéztem a pqm be hogy állok és azt láttam hogy none on van mindegyik a második particio meg boot...-on van.nos activra tettem azelsõt de semi visszajöttem pqmre megnézztem ugyanugy visszaváltott.mi lehet a gond?

24 - Exile -Nov.23

Köszi még 1x a segítséget!
Sok óra szórakozás után rájöttem, hogy meg kellene keresnem a kódot a VinAvi-hoz és ezzel most tényleg jól mûködik!!! Van hang, kép, nem is próbaverzió. Végre!
dara, csgery!

Köszönöm a segítséget, de nekem akar sikerülni...
Pedig divx-es a lejátszóm és van is, amit lejátszik. Azokat, amiket youtube-ról vixy.net-tel szedtem le. De ez az oldal most nem mûködik, megpróbáltam újból leszedni több videot azok közül, amiket nem tudtam lejátszani, VDownloader-rel és savetube-bal, de így sem jó, pedig azok a programok, amiket ajánlottatok, kiírja, hogy kész, a számítógépen meg is jelenik a .avi és le is játssza, de a dvd-m már nem. Viszont WinAVI Video Converter-rel jó, csak az meg lejátszás közben kiírja, hogy próbaverzió.
janos666
Valami program kérés és figyelmeztetés nélkül (nem tudom melyik) feltolt nekem egy groupb bootloadert. Valahogy nem tetszik nekem hogy egy linuxos loader chainloader módba tölti nekem a windowst mikor linuxom úgysincs, hosszabb a boot és kétes érzés mikor villognak a DOS-os karakterrel teli ablkok induláskor (elõször azt hittem szétesett a RAID tömbön mikor a winyókról írkált ki valamit és futott valami számlálószerûség csak karakterekkel).
Hogy lehetne ettõl megszabadulni? Vistám és XP-m van dualbootban és Vistában nem találom a fixmbr funkciót ami XP-nél még megvolt. Ha XP CD-rõl bootolok és fimbr-ezek akkor eltûnik a Vista bootloadere? Vagy vista recovery consoleban mi ennek a megfelelõje?
csgery
Ezt ajánlom, garantáltan tudsz vele konvertálni, még flv BE is , flv bõl mp3-at mindent!!!!😊 Csak érteni kell angolul😊
NeoMaN
Ha tuningolja akkor igen /én már nem gondolkodom tuning nélküli gépben/.

Esetleg tud vki ajánlani olyan convertálót, ami az flv-t avi-ra teszi át és nem írja ki a video lejátszása közben, h próbaverzió?
Igen, én is convertálásra gondoltam... divx-es a lejátszóm.
Köszi a segítséget, próbálkozom!
II Rocky II
nah ezt a bootmenüben néztem és nem találom.Ha a vezérlõpult/rendszer/speciális/inditás helyreállitsnál akkor ott sincsen.......

24 - Exile -Nov.23

Hedgehunter
Control panel->System->Advanced options->startup and recovery itt editalhatod a boot ini fajlt......
burg3r
tehát akkor ez éri meg a legjobban ebben az ár tartományban?
egy e2140-el sokkal jobban jár a haver mint amd rendszerû x2 3600+-al?

II Rocky II
kösz.😊 de a boot menüben nincs vmi amit ha bepipálok vagy vmi akkor beadja...azlrtis érdekes mert ilyet már csináltam és akkor mikor indult a xp akkor beadta a két csikot hogy válasszak,de most enm:S

24 - Exile -Nov.23

NeoMaN
ilyen lapot kell venni, 3,2-3,4Ghz garantált.

burg3r
ennél olcsóbb lap nincsa ami még jó is?
mx lapot nem érdems venni?
neki csak 2140-el jönne ki jól a pénz az is jó azt meddig lehet húzni kb egy scythe ninja plussal?

hunbasser
azt hiszem ehhez vmi boot fájlt kell írni,nem bonyolult,vhol mintha láttam volna,de ez nem biztos,ezért sem akarok most linkelni

ReaL MaDRid x siempre

II Rocky II
vki segitsen nekem pls...a gondom akövi:
két particio van egyiken s másikon is XP.nos ha bekapcsolom a gépet automatik a második xp-t inditja és az elsõt nem tom inditani.pdig azon vannak a cuccaim meg minden jelszóval...stb.szla hogy lehet beállitani hogy az elején kitudjam választani hogy melyik xp-rõl bootoljon. nagyon köszönöm elõre is a válaszokat.

24 - Exile -Nov.23

hunbasser
sziasztok!

nem feltétlenül hardver gondom van,de hátha tudtok rá vmit.

szóval,bekapcsolom a gépet,egy idõ után Isass.exe leáll.aztán 10-20 perc múlva kék halál,és újraindul.emiatt egy normális spybot keresést nem tudok végignyomni,bár az elõbb sikerült,ki is töröltem a spybotokat,de maradt egy,ami a memóriában van,és újraindítás után egybõl elindult a kémrobot keresõm,és újra elkezdett keresni,de megint jött a kékhalál...

szóval:a kékhalál ram hiba miatt lehet,vagy esetleges spybot vagy vírus miatt?

ReaL MaDRid x siempre

JAG1
Giga 965P-S3

JAG1
2160-al, mert rongyá lehet húzni...

burg3r
vki pls az elõzõ kérdéseimre!!!THX

csgery
a VDownloader alapban :flv- be szedi le a dolgokat. HA ezt konvertálja, akkor lesz belõle vagy AVI, vagy MPEG. Ha a DVD-d nem divx-es, akkor ezt nem tudod lejátszani vele, szgépen is csak akkor, ha emgvan a megfelelõ kodek. Ha konvertálod a fájlokat, hogy kiird DVD-re, és úgyse játsza le, akkor nemtudok segíteni😊
Hello!

Youtube-ról a vixy.net-rõl szoktam tölteni, mostanában viszont nem mûködik. Azóta próbáltam 1-1 újabbat használni, pl. VDownloader-t, a dvd-m viszont ezeket nem tudja lejátszani, a sz.gép igen. Tud vki segíteni?
burg3r
az intelhez tudnátok ajánlani vmi olcsobb lapot olyan 10e-18eig?! thx
ha microatx lapot venne akkor az miben rosszab mint a sima

burg3r
csá nem értek az intelhez és egy haverom kérdi melyikkel jár jobban?

Intel Pentium Dual Core E2140 1.6 GHz 1MB cache (S775) FSB 800MHz OEM Dual-Core

vagy

AMD Athlon 64 X2 3600+ Socket AM2 Dual-Core OEM

Küldönc
akkor Core 2 duo 😄DD amugy én is Amd-es vok

Sziasztok!

Sürgõs megoldás szükségeltetik!

Szóval...
Újra lett rakva a gépen az XP Professional Service Pack 2, de a SIS 7012 Audio Device-hez nem lehet telepíteni az official oldalról letöltött drivert...

Ezt írja ki:

az ablak fejlécén ez áll:
UpdateDriverForPlugAndPlayDevices

Alatta egy piros X,és ez a szöveg:
-536870397

Valaki segítsen!!!!!!!
Please!!!!
Falconer
MCH +0.1v-tal probáld meg.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nálam akkor csinált ilyet a gép amikor a tápom volt kevés neki...

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Hedgehunter
Ezek lehetnek szofveres problemak is... Rakd fel a windowst megint... Ha mar megtetted akkor cserelgesd a ramokat, hasznalj egyet meg ilyenek.... Meg ha huzva van a gep vedd vissza....
Windows újratelepítésel próbálkoztál már? Vagy driverek frissítésével?
Vagy próbálkozz VGA modban inditani, utánan csökketnetben úgy el kell hogy induljon.
Sziasztok!

Az a problémám, hogy van egy asus P5K lapsim E6600 procim 2*1 giga kingmax ramom és asus 8600gts karim

És érdekes dolgokat csinál. Sajna nem stabilan rossz hanem sok kicsi apró hibákat produkál:

Amikor bekapcsolom a gépet lassan tölt a windows (elsötétül a kép) és egy percig úgy marad majd beindul a windows ez 50 bekapcsolásból 1 * fordul elõ.
Aztán a iexplorer amikor netezek az néha néha kifagyogat akkor mindíg ha az ablak alján a csevegésre kattintok.
Szintén az Iexp. csinálja azt hogy görgetés közben egyszercsak megáll és elgondolkodik egy 10 mp re, utána mûkszik. Ha egy flash buttonra rámegyek akkora nyíl nem mindíg vált át azonnal kézre.
Aztán próbáltam vírustírtani (internetes) az a letöltésnél elõszõr 23 % nál megállt aztán amikor lemégsemeztem akkor utána lejött rendesen.

Kérlek titeket ha tudtok segítsetek plsplspls
csatlakozom...énis amd-s voltam, vagyok...nagyon szeretem õket...most is...csak sajna nekem most van pénzem és most veszek gépet..és nem fogom tartogatni a pénzem még egy évig amíg az amd magához tér és kitalál vmit hogy földhöz vágja az intelt...úgyhogy most teljesen áttérek intel-nvidiára!...és szerintem ezzel nem vagyok egyedül...már vettem is egy ga-p35-ds3-at és e6300-at...még vga lesz (8800GTS)...meg ram és ezzel el is úszott amit 2 hónap alatt kerestem...támogatnám én az amd-t és venném az õ alkatrészeiket...csakhát...nem nagyon remekelnek...mert ugyebár az amd elfogyott a pénze (ATI felvásárlása=soksok milliárd dollár)...de már nagyon várom a robbanást...amint tudok vissza is térek amd-re..mert nagyon a szívemhez nõtt...(5 év alatt)...szal ha tényeket nézzük tiszta lelkiismerettel nem tudom ajánlani az amd-t...helyette a másik 2 gyártó...ha rendesen meghûtöd a core 2 duo-t (55-60 fok alá akkor...ugyanolyan soká bírja égbehúzással is...mint ha nem húznád!)

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

gercse
francba, akkor nálam nem stimmel vmi...köszi

NeoMaN
Ja, és a megspórolt pénzen vegyél még több ramot, vagy erõsebb VGA-t.

NeoMaN
Ja, amd-s vagyok hosszú évek ótade most felejtsd el õket, core2 sokkal jobb választás.

NeoMaN
Giga p35 ds3 lap, 2160-as proci, megtépve 3200-3500Mhz-re.
Simán hozza egy 6600 teljesítmáényét, és olcsóból kijön. Valahol itt a vége a core prociknak mhz-ben, szóval sztem a legésszerûbb az olcsóbbat venni mint egy drábábbat miközben mindkettõt ugyanannyira lehet húzni.
😄

Banyapapa
bejön

gercse
Tudom, hogy egyáltalán nem vág témába, csak nem jutott jobb eszembe(😊)
Nincs fent senki msn-emen sem, pedig kérdeztem volna mástól, de ha nem tudtam...
Bejön nektetk ez az oldal? 😞vagy nálam van a gond?)
Még1x bocs az offért, de gondoltam, itt biztos segítõkész emberek vannak😊

Küldönc
hi all.
sztek a 2 magos amd-t már ellehet ásni? mivel a core 2 oda veri eléggé. Jó hogy az amd olcsóbb sokkal.. e4400-as core -t akarok, ami árban is jó, de más meg e6420-t ajánlja mert az nem kell egy jó darabig cserélni, meg miért a core 2 alsóbb kategóriájából vennék procit :S mikor ez az e6420 40 körül van :S :S AMD vagy INTEL ? 😄 amd-nél egy 4200+ x2 vagy egy 4400x2 re gondoltam.. kösz a tippet

ibor90
ok most úgy nézem jobb lett azaz már nem akadozik a COD vagyis az elõbb próbáltam és nem akadozott.
Szval nyagyon szépen köszi a segítséget és ha van még bármi tanácsotok hogy hogy tarthatnám karban vagy mivel tudnám javítani a gépet azt írjátok le, köszi!

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

A probléma megoldodot.A táp elhalt

TDU Nick:Stil_HUN

Járj el úgy ahogy "Jag22" Írta...röviden tömören...

Sziasztok!
Segítséget kérnék egy nagyon komoly problémámban.Apum gépe 1xüen megadta magát, de úgy, hogy miközbe nézte az email-it az egyik levél megnézésénél hírtelen a gép fogta magát és kikapcsolt és sajna nem tudom , hogy mi állt benne meg õ se mert ahogy rákattintot egybõl kikapcsolt és a zöld ledecske ami a gép elején van folyamatosan vilog és nem indul el a gép.Semmi reakció nincs.Lehetséges hogy az emailok között volt egy olyan ami most teljesen hazavágta a gépet ? Komoly emberektõl szeretnék erre választ kapni és minél hamarabb ha lehetséges.
Ezer köszönet majd a válaszért

TDU Nick:Stil_HUN

Beton Fej
Elvileg igen, automatikusan keres hálózatot.
(Csak ne felejtsd el bekapcsolni <#wink>)