!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx.. csak ugy vok.. hogy ennél valamivel jobbat vennék, ha már egyszer veszek..

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Figy.
Ha olcsóért akarsz jó gépet, akkor amivel lehet cs zni is meg azért jó, de a crysis meg a többi soha nem fog furni rajta, akkor.
Akkor ha új gép kéne:
Asus P5B 23-34 k.
c2d e 4400 23-24 k.
galaxy 8500 GE ami olcsóbb és gyorsabb is mint egy 8600 GT. 20-22 k.
Ramnak meg monnyuk 1 giga kingston 2x512 vagy 1x1 giga ami 14-16 k.
+márkás táp hozzá 12 k .Chieftech 450 GPS.
De ez csak 5 let, ha esetleg új gépet vennél.

kéne uj gép csak.. hát most másra kell a zsé

aham.. látod erre nem gondoltam..

Mondom, sztem volt valami oprendszer frissÍtés és az tesz be rendesen.

de figyelj.. ugyan ezzel a configgal ugyan az a game ami régebben ment, most szaggat... ez nem hagy nyugodni..

Pff...sajnos nyú gép kén, mert 1,7 es p4 az nagy rakás sz@r.

nos.. a válaszok:
Eleve ilyen volt az alaplap.. hõfokok rendben.. Sp fent van..
tudom hogy ne számítsak csodákra ilyen géppel,.. na de regebben ugyan ezzel a configgal jol mentek a gamek (amit elõzõ hsz ben is írtam).. az mega másik, hogy maxon és minen szinte ugyan olyan a fps.. régebben pedig még maxon is jol ment ugyan az a game ami most lowon is szaggat..

Hi..
1700 mhz s procinál ne csodálld a 25-40 fps -t..
Ott már enyhén szólva is qrva nagy a proci limit..
Hõfokokat nézd meg.
Aztán nem tudom mit keres 1 irodai gépbe szánt VGA a gépedben, mert a 6200 másra nem jó.
XP nél is lehetett frissÍtés, amitõl valamiért lasabb lett.SP" fent van?

"Alaplap visszafogja a ramokat 266MHz-re és 4x AGP-re a dolgokat"
És ez eleve ilyen, vagy csak nemrégóta? Mert lehet, hogy itt van a kutya elásva.
Egyébként érdekes, hogy a procilimit sajátosságait kezdi mutatni a rendszer. Hûtést és hõfokokat is ellenorizd! (Fõleg a CPU-t és VGA-t).

JAG1: jó jó én is értem, IDE-t vagy SATA2-t lehet jelenleg venni. Csak azért mindig meg kell kérdezni okosabbakat is (én sem vok amatõr, de azért informatikus sem). Nálam csak az a dilemma, hogy +1 másik, vagy csere. De csere esetén a SATA2 érné meg jobban (modernebb), abból is egy jó nagy. 😄 De mostmár tiszta a kép. 😊

hy.. lenne egy nagyon érdekes kérdésem.. (nem vok noob a gépekhez)
..nos a probl a kovetkezõ:

Átlagosan 20-25 fps-el megy a Counter Strike:Source (régen nem ennyivel ment)..
Beállítás: 1024x768 (+minden MAX)..
Gondoltam leveszem a grafot hogy legyen több fps, mert így szar.. lekapom 800x600ra (+minden LOW).. az eredmény fps-ileg ugyan az (maximum +1-2fps, ami szinte semmi)..
Gondoltam garfikai frissítést nyomtak CS:S-nél vagy valami.. és így már nem bírja a gép (bár érdekes hogy MIN és MAX graf között fps-ben nincs különbség..na mind1)

Egy idõre félreraktam a gamet.. Elkezdtem felrakni olyan gamet ami régen jol ment (pl. NFS:Most Wanted).. ezzel is ugyan az a probléma.. mind max mind min grafon akad...
Már tép az ideg, hogy ez lehetetlen.. kínomban felrakom NFS: U2-t.. ezzel is ugyan az a helyzet..

Közben volt win reinstall, driver cserék, ..nem segít..

..már nem tudom mitõl lehet, alaplapra gyanakodnék (pill és írom a configomat), de pl NFS:MW és NFS:U2-nak akkor is menni kéne, ..hiszen régebben ment..

Configom (igaz szar, de régen ilyen nem volt a géppel):

Intel Pentium 1700Mhz
1024MB DDR Ram (333MHz)
GeForce 6200 128MB (AGP8x)
Alapalap visszafogja a ramokat 266MHz-re és 4x AGP-re a dolgokat

..mint írtam elõször Alaplapra gyanakodtam, de nem ez a baj, hiszen az sem megy ami eddig ment.. ráadásul szinte ugyan ugy megy minden game (ami eddig ment) MAXon mint LOWon.. (még a Ghotic 2 is :S)

a válaszokat elõre is kösöznöm és várom, de kérem kíméljenek olyan hsz.-ek akik nem értenek hozzá ..thx

JAG1
Jó... hát SCSI, persze, meg ESATA...
Sõt, van olyan vinyó, amire csak 300C-ra felmelgítve lehet írni. :-)
De átlag user nem arra éhes. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Darth Sith
helo, lenne egy kérdésem. Az elmúlt napon, a gép bekapcsolásakor egy érdekes jelenséget tapasztaltam, miszerint a 2db DVD olvasóból egyiket sem látja a BIOS, úgy hogy hozzá sem piszkáltam. Persze a WIN sem láttam, mivel a BIOS sem. A rendszerben nem volt semmilyen feszültség ingadozás, amely tönkre tehette volna õket, pláne kettõt egyszerre, szval gondoltam akkor IDE kábel. Kicseréltem egy vadi újra, úgysem láttam. Ezek után BIOS reset, minden default-n, úgysem láttam. BIOS frissítés, minden default, lecheckolva, hogy látnia kell, nincs semmi letiltva, így sem látta. Ezek után mindenféle variációban ki lett próbálva a jumperezés, külön-külön, egyik master a másik slave, fordítva, egy-egy kábellel stb.. Úgy sem látta.

Elõzõ este mûködött, másnap reggel óta nem látja egyiket sem. Egyszerre kettõ csak nem mehet tönkre.. Tud valaki valami ötletet hogy mi lehet? Van valami amit még nem próbáltam? mert csak a legvégsõ esetben akarom kiszedni az alaplapot, mert az egy félnapos meló. Amúgy egy Asus P5B alaplap. Ötlet valaki? PLS, fontos lenne! elõre is köszi

Nem a lényeg, hanem a fontos!

JAG1
Teljesen mind1, egy nomál vinyó jó, ha olyan 60-65Mb/s-et képes leadni.
Ata100 pontosan 100MB/s-et produkál. :-)

Éertem én, mit szeretnél, meg már nem is kapnál ATA-s, sõt SATAI-es vinyót sem, csak jelezni szerettem volna, hogy nem kell bedõlni a sok marketing fasságnak. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Attix70
Sziasztok !
Számítástechnikában nem vagyok nagyon járatos ezért kérnék tõletek segítséget lépésrõl lépésre.
Van nekem Mercury PVM266a-P alaplapom ami 2400-as Cell. prescott-al kifogástalanúl mûködött.
Én viszont 1.8-as cell,-t szeretnék belerakni de azzal még a monitoron se látok semmit.
Ismerõsök javallották , hogy Bios-t frissitsek de nem tudom mi a metódusa.
Ez ügybe kérnék segítséget , elõre is köszönöm.

Astra Td

" lapom csak a RAID-re kötve tud ATA133-ast, amúgy ATA100. "
Intel hivatalosan sose csinált AT133-as vezérlõt, mivel hivatalosan nem is volt ilyen szabvány, ezért tudja csak a Raid, mert az külsõ gyártó chipje.

"Két IDE egy kábelen ugyanaz a sebesség, mint ha 1 lenne???"
Szerintem nem, de kérdezz meg olyantól, aki vágja a témát. 😊

OFF: Van ám olyan HDD ami tud 300, sõt 400MB/sec-et is, csak az ára ... meg ahhoz olyan vezérlõ is kell, ami nem annyira CPU függõ. Szóval van hitachi vinyó 1TB-os, 15.000rpm SAS (Gy.K. Serial SCSI!) 300MB/sec és Fibre Chaneles 400MB/sec sebességgel. És ez real, nem Raides!
Amúgy megnézném, hogy az új Samu a 330MB-os kis tányérokkal mennyit is hozna, lehet azon is meglepõdnénk, vagy a Barracuda 7200.11-en. 😊

Nah igen, mert én 16MB-os Samsungot néztem 320gb sata2. A mostani 8mb-os samsung 120gb IDE.

"Max a cache mérete elõny a SATA-nál." Akkor nem csak a SATA2, hanem már maga a SATA is parasztvakítás lehet. 😊

Lehet mégis veszek egy másik vinyót a mostani mellé. Végül is a régit eléggé problémás lenne eladni (posta nyûgös, a rajta lévõ adatok formázás után is visszanyerhetõk, stb.).
Viszont kéne a vinyó, mert nem tudom hova feltenni a BioShockot (7G😎. 😄

Két IDE egy kábelen ugyanaz a sebesség, mint ha 1 lenne???
Egyébként utánanéztem, hogy lapom csak a RAID-re kötve tud ATA133-ast, amúgy ATA100.

JAG1
Az ATA 133 is simán visz 133MB/s-et, amit ugye egy vinyó sem képes kiszolgálni. :-)

Max a cache mérete elõny a SATA-nál.

a jelenlegi lappal sztem nem 😊 majd meglátom

JAG1
Pedig egy ATA150-el uazt a sebességet tudod elérni, mint a SATA-val. :-)

Ahha, kösz. Majd a következõ alaplapnál lesz. 😊 Kicsi a hely, vehetnék még egy IDE-t mellé, de a következõ konfigban azért már eléggé elavultnak számítana ez a csatolótípus. Gondolok a jövõre is. 😊

JAG1
Amúgy sem lesz, ez a SATA II parasztvakítás...

Igen, menni fog, de nem lesz sata 2 es sebesség.

A lapom támogatja a SATA-s vinyókat. Venni akarok egyet, az SATA2-es. Mûködni fog benne? Most IDE-s van (ezt kívánom lecserélni).

Met
célszerû a kábelnek elérni a tv-ig<#eplus2>

bejön a lakásba a kábel, valahol rátesznek egy y elosztót, egyik ág megy a tv-be, másik a gépnél lévõ modembe és a modembõl megy a pc-be a hálókábel

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nos eléggé teker szerencsétlen ventillátor, de eddig nem volt gond. Amúgy meg 3 éves lesz a kicsike.. 😊
Lenne 1 kérdésem olyan válaszoljon akinek chello-ja, a tv kábelnek meddig kell érni vagy ez hogy van? Van 1 modem a gépnél abba kell a tv kábel és abbol jön a lankábel vagy hogyan van?
Hello!

1 Tv-adóról szeretnék letölteni egy videot, tud vki segíteni?
Azt tudom, h a tulajdonságokban meg lehet keresni a helyet, de .asf-es, így nem nyílik meg automatikuson a letöltõ ablak (mint pl. wmv-nél).
Peetboy
Nem hinném, hogy a videókártyám haldokolna. Mert 3 hónapja kaptam újat a garancia miatt ,mert a régi tönkrement.
Ez a kép elmosódás azóta jelenik meg, amióta plusz 4 ventillátort tettem a gépbe bele Moddingnak.
Lehet nem elég a Táp neki?

Mert azt is olvastam,hogy az MSI 6600GT-AGP kártyának minimum 350 W Táp kell.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Küldönc
nm. amugy mennyi idõs? lehet tul öreg, vagy csak naon melegszik. passz 😊

Köszi szépen, de sajna laptop, akksi-t kiszedtem, meg kitéptem az elemet is és nem használt, de azért köszi!
Küldönc
Nekem is volt ilyen 160-as mator vinyómmal. Kiderült hogy haldoklik 😄 Nyomj 1 Cmos-t. Más ötletem nincs 😊

Sziasztok!
Probléma: Van egy laptopom, PhoenixBios 4.0-al. Eddig ment is szépen rendesen, ám egyszer csak egy kék-halál után és egy restart után: Operating System not found. Próbálom újrahúzni, de mikor még csak kiírja a boot elején h milyen eszközök vannak, akkor a wincseszteremhez mindenféle krix-krax-t ír! Belépek a BIOS-ba, ott egyszer 0 mb, majd máskor 8 giga az egyébként 40 gigás vinyóm... Nem hiszem h a vinyóm adta volna meg magát mivel, szépen villog, meg felpörög illetve ha rendszerlemezrõl (dvd) indítom akkor is nagyon lelassul a gép! (Pl.: negyed óra míre kiírja h akarom-e telepíteni az XP-t....) Ha van valakinek ötlete ill. véletlenül ehhez a Bios-hoz update progija , az yo lenne, mert szerintem egy frissítéstõl képbe kerül a gépem. Google-t már próbáltam, de még a hivatalos honlapon sincs bios frissítési lehetõség...
Elöre is köszi

Küldönc
Csõ. Még1x én 😄
régi lapomat (abit kd7-e) bedugtam, kabelek, vga, vinyó stb helyén volt. alaplapi led világitott, bekapcsoltam, erre semmi képet nem adott be, a via chipset meg elkezdett melegedni, a végén már kurva forró volt . sztem kb 60 °C.. és 20 mps után a gép leáltt. pff.. Sztetek jó még a lap? vagy elképzelhetõ hogy túlmelegszik a via chipset? sztem ha lefüstölt volna akkor kicsit fekete lenne 😉 elõre is kösz a segítséget, tippeket.

Küldönc
Hali 😊
Ma este bekapcsolva hagytam a gépet, monitort kikapcsoltam, s úgy mentem tv-zni. Kb. 30 perc múlva bekapcsoltam a monitort, és kék halált adott be.Ezt irta ki: "Hardware Malfunction. Call your hardware vendor for support. The system has halted" kék háttérszínnel. Nyomtam egy resetet aztán ment minden ugy ahogy menni e kell. Sztetek ez mitõl lehet? elõre is kösz

SpiritFire
Akkor még 1 kérdés: Számítógép alkatrészeket a NETen hol tudok könnyen eladni? Ezt már lehet h csak priviben lehet de pls válaszoljatok.

THX

Voltam nyitás után!

czky
nem

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

SpiritFire
jah és ha iet olvasok: DDR2 667/533/400 akkor a mostani DDR 1es 400as ramom belemegy????????

Voltam nyitás után!

Peetboy: videókártya haldoklik
SpiritFire: elképzelhetõ, talán az ASRock kínálatában, tõlük láttam már S478-LGA775 kombót is 😄
Gregtom6: hát az valóban szivacs, de mégis jobb lenne a 7600GT-re várni, mert a 8500GT dx9-ben is szarabb, mi lenne még dx10-ben, hajj...

Ekkorát szívtam,mivel megszûnt a bolt,ahonnan vettem volna,ezért +10ezert nem fogadnak el,hanem vagy 8500 GT,ami szarabb a 7600 GT-tõl,vagy 2 hetet várok a 7600 GT-re vissza.Ja,és ugye a Directx 10 miatt eltelik pár év,amikor újra ki kell adni egy rakás pénzt kártyára,pedig most meg lett volna az esély +10ezerért egy jobb dx10-esre.És kb 3 órán át ilyen tudatban,öcsém.😞

SpiritFire
Üdv

Nagyon fontos lenne, és sürgõs! Létezik olyan alaplap ami támogatja a DDR1-et és A DDR2-õt is???????????????

Voltam nyitás után!

Peetboy
Sziasztok!

Kérdésem: Miért van az,hogy amikor bekapcsolom a gépet, néha összefolynak a betük a monitoron?????? Ezután többször ki-be kapcsolgatom a gépet, amire végre normális képet ad.
Táppal van a baj??? 300 Wattos tápom van.

Nekem van 1 sejtésem, de megvárom a ti válaszotokat.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Gabor1990
Hello
Az mitõl lehet, hogy netezek és már harmadszor állt le a gép? De a billentyûzeten a led meg világít<#confused>. A bekapcsoló gombot megnyomom akkor simán elindul. Pls help

igen,már láttam a grafikonokat,most néztem meg,egyedül egy kicsit jobb és drágább egy másik kari(X1950 Pro csak alig drágább, igaz, többet fogyaszt és nem támogatja a DirectX 10-et)ezért marad a 8600 GT.Azon nagyon csodálkoztam,h a 8500 GT kb fele teljesítményt nyújt a 7600 GT-tõl,tehát gyengébb nála.

torrente111
Sziasztok.Vki tudna infot az Alienware típusú laptopokrol,hogy itthon mikortol és hol lehet majd kapni.Vagy ha már van akkor vmi linket pls.Kösz

Pedig azok a grafiknok nagyon jók. Látszik, hogy a 8500GT-t szinte minden esetben porrá gyalázza a többi versenyzõ (fõleg a 7600GT).

Ha jól tudom, a 8500GT a 7600GT szintjét sem éri el. Szal 8600GT mindenképp. Fõleg, ha a dx10-et is ki akarod próbálni. 😊

http://prohardver.hu/cikkek/2007-05-21/geforce_8600_es_8500_videokartyak_tesztje/oldal_2.html
itt van a 2 kártya tesztje(is)egy olyan összehasonlításra lennék kíváncsi,amiben ott a 2 kártya+a 7600 GT is.(mondjuk egy grafikon.)