!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azért kössz.
PS3 ID: hdcsaba
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Na most megemeltem kissé, és ugy néz ki hogy stabil, 2450 mhz en futtattam több mint egy órát (nem sok perccel...)... Reménykedem hogy jó, a több mhz et 10 percen belül kidobta, és boltban is mondták hha ngy a baj 1 órán belül orthos jelez... namost meek kiprobálom a gammét. Esetleg holnap futtassam több órát az orthost, vagy nem éremes vele vacakolni?
A problémám még mindig az amit már leírtam egyer.(#32148) Csak most már nem játék közbe csinálja hanem a bekapcs után kb 5 perccel megjelennek az elsõ zöld-lila pixelek. A kérdésem az, hogy ez akkor nagy valószínûséggel VGA hibásodás, nemde? Mert akkor veszek egy újat csak biztosan tudni kéne, hogy nincs e más baja mert én nem vok nagy szgép zseni 😞 remélem vki segít...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Lecseréltem a 2.8 as northwood magos procimat egy 3.0 ás precottra.
Ahogy beraktam a procit megnéztem hogy normálisan felismerte, a hyper threading be van e kapcsolva... Majd elindítottam az xp-t.
Lefuttattam egy tesztet és láttam hogy nagyon meleg a proci és egyszer csak kikapcsolt a gép. Utána észrevettem hogy az egyik biztosító pöcök a CPU hûtõnél nem pattant be. => orvosoltam a problémát, elindítottam a gépet és ment gond nélkül. ( a teljesítménye is optimalizálódot)
Sajnos nem vagyok már abba biztos, hogy mikor néztem meg akkor a biost utoljára, a kikapcsolás elõtt vagy után.
Szóval most az lenne a problémám, hogy bootolásnál megnyomom a del gombot, szépen be is lép a biosba de nemtudom használni a billentyûzetet. nem reagál semmire. Próbáltam másik billentyûzettel, kivettem az alaplapból az elemet, áramtalanítottam... De semmi.
Ha így marad akkor dobhatom ki a lapot a kukába, mert egy windows telepítést se tudok így csinálni.
Remélem tudtok segíteni
alaplap: ASUS p4p8x
PS3 ID: hdcsaba
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Képeljétek restart után gondoltam egye najó még1xer megnézem...és müködik 😄...akkor most hagyhatom igy a gépet?
Namármost amit beirtam azt elvégeztem, most 2,4 ghz en fut a cpu. Fel is jön a windows meg minden, elinditom a cod4 et megnézni mit rörtént és hát edigi stabil 60 fps helyett (ami néha akár 150 is..) kaptam 10 körülit, ugy szaggatott mint az állat... most mivan?
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Ez megmagyarázza a nagyobb hõmérsékletet😄
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
[modi totyik-10k] kulabácsi haverjának haverjának haverja -.-
Nyugodtan adj a CPU Voltage-nek 1.375 V-ot.Ha így se megy, akkor adhatsz neki 1.4 V-ot.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Beraktam auto ra a cuccot aztán restart... utána megint be biosba és beraktam az fsb t 371 re a memoria szorzot 2 re... save and exit és akkor a gép ujrainult volna de az jött ki belõle hogy a gép bevolt kapcsolva de a monitoron nem volt semmi (monitor lede csak villogot..)... ezután kinyomtam 5 mp ig a power offot megint bekapcsoltam elindult a gép de alap fsb-n, 266 on nem néztem meg miket állitott be csak ezt ugye a bootnál kiirja... Vagyis akkor a procim nembirja? Ha nem akkor 2,4 ghz el probálkoznék ezután... leirnátok akkor mien fsb t és memoria szorzot kell nyomni?
A másik kérdés, hogy mi füstölt? Esetleg nem bírta a ram a feszültséget 😊
Szal lehetséges ez: egy lapba van egy SD és egy DDR foglalat és mind2-be rakunk megfelelõ RAM-ot, akkor ez történik?
Fákjúal!
Fákjúal!
Kérdés, hogy ment e a gép amikor berakta a ramot és, hogy mi füstölt?
Milyen hûtõ van a procin?
Pirosan villog: System voltage not optimized!
Van egy olyan pont hogy CPU Host Control: ez enabled --> oldalt kiirja h Warning: If enabled it, please set System voltage Control to Auto to optimize system voltages.
Rámentem a System Voltage Controlra az nem Auto n van hanem Manualon. Oldalt azt irja mellé : Auto:: All voltages will be optimized by BIOS. WARNING: VOltages may be raised for optimizing overclock.
Aztán a manualr ezt irja oldalt: Voltages can be adjusted by other setup items. ...
Na ez a helyzet... Kapcsoljam a SVC t AUTO ra?
Azelõtt nemkezdek bele a tuningba sztem ezt meg kéne oldani.
Fákjúal!
Fákjúal!