!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seithennin
Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy a vidkarim olyan furcsaságokat csinál hogy az Age of Conan ban pl a menüben fekete csikok vibrálnak keresztbe nem sok de olyan 10 és 20 között a játékban viszont nem, a Company of Heroes ban pedig kizárólag csak a videók alatt fekete lesz a fél textúra vagy szürke, de a game tökéletes, ill minden más esetben tökéletes a vidkari, Cod 4 is fullon Crysis is meseszépen fut, kizárólag e két esetben van gond, mitõl lehet? A konfig 1hónapos 4gb ram, giga alaplap, giga 512 8800gt, 8200 intel proc, 500 as winyó, jó hûtés, friss driverek plz help

rooney8
köszönet

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Solten
átalakító...

Saor Alba

rooney8
Üdv!

Van egy Asus P5K alaplapom. De nincs rajta olyan hely ahova a nyomtatómat tudnám bedugni. Tudjátok az a hosszú vékony amibõl kis "tüskék" állnak ki. Ilyenkor mi a teendõ?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Solten
Gascan

Saor Alba

Solten
<#eljen> Én sem nagyon vágom, de szvsz Gascon: kösd össze ezt az izét a routerrel. A laptop így már rá tud csatlakozni.

Saor Alba

lehet van benne valami, amit mondasz ... úgy kaptam kölcsön, hogy a PC mellett a barátnõm a laptopon is tudjon netezni .. gondolom ennek a célnak megfelelne, ha be tudnám valahogy állitani

Van valakinek fogalma, hogy miért nem jön be az IP cim, ahol lehetne konfigurálni?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Bandi 18
Ez nem router hanem access point. Pontosan nem tudom hogy az mire jó, de egy routert nem lehet vele helyettesíteni. (ha tévedek tessék szólni 😛)

Sziasztok. Egyik ismerõsömtõl kaptam kölcsön egy ilyen routert >router

az a gondom vele, hogy azért nem tudom bekonfigurálni, mert nem jön be az IP cim, ahol be lehetne... és pingelni se tudom.. próbáltam visszaállitani a gyári beállitásokat de az sem segitett.

Tudna valaki segiteni, hogy mi lehet a baj?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

ok, köszi majd utána nézek
gurubefree
Pentium 4 2.8Ghz Northwood ; vagy PRESCOTT Pentium 4 3.0GHz-es az mar 800FSB-vel ... de ehez tudni kellene mit tamogat az alaplap.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Van egy Netgear Wireless MR814 v2 routerem amivel dslen keresztül csat. a netre. Na most a lényeges kérdésem az lenne, hogy ezzel a routerel tudom venni a WiFi-t? Vagy csak szórni tudok vele?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

nana! 😄 vagy szerezzek be egy szarabb videókarit 😄D, amúgy melyik a legjobb provi 478 socketesbe? most nemigazán lenne pénzem szinte új gépet venni :\
Prince of Máté
Nekem is volt celeronom, procilimited van... Egyszerûen túl gyenge a procid ahhoz a videokártyához, hiába veszed lejjeb a grafot úgyis szaggatni fog. Nincs más megoldás : Új proci!

Carlos
Ok. Akkor win reinstal, meg a szokásos lámaságok: defrag, driverek, ilyenek. Sajna egyéb ötletem nincs... sry

Þór vígi þessi rúnar

az a baj carlos hogy nem a mai játékokkal játszom azért írtam le, tehát bírnia kellene ezeket a játékokat és minimumon is ugyanúy futnak mint maxon :\
Carlos
Lassú. gagyi. Sajnos...
Elsõ körben szerintem azt kéne kigyomlálni. Ha nincs rá lehetõséged, akkor marad az alacsony felbontás, low grafika, ilyesmik.
Defrag, etc.

Þór vígi þessi rúnar

?
Carlos
Celeron a szûk kersztmetszet!

Þór vígi þessi rúnar

Kicsit hülyén fogom leírni a problémám, de már sokféle képpen próbáltam megoldani. Játékokban pl:hl2,splinter cell:chaos theory battlefield 2, doom3 (ez csak egy kis része) egyes részeknél nagyon szaggatnak pl: ha sok az ellenfél, vagy szabad térben vagyok valamiért nagyon szaggat, meg persze ha lövök is nagyon lemegy az fps-em, de már próbáltam drivert, proci takarítás, hõfök ellenõrzés minden. A gépem Geforce 6600 GT 128 ram, intel celeron 2.6 ghz, 1.5 gb ddr ram. Elõre is köszi a segítséget😊 (ha ötletetek lenen hogy valami nincs bedugba, vagy hardver hiba lehet, közöljétek velem😊
rooney8
Nem szeretem az olyan wineket amit megbuheráltak 😊 Maradok inkább csak a hivatalosnál.
Még megpróbálom a vidikártyának a driverét lecserélni, mert sztem ez lehet, de nem biztos.
És ha nem ez, hanem más akkor csak annyit kell csinálni, hogy lecserélem egy másik driver-ra?

ffxi
Viszont RAID-es szintén IDE-s vinyóról akar boot-olni. De KisTehén!hatom, mert nemtok akkor sem telepíteni windows.

Fákjúal!

ewuk
nem akarom reklámozni de van olyan win amit ha felpakolsz a legfontosabb dolgokat magában hordozza. természetesen nem a microsoft adta ki, az sokban megkönnyíti az ember életét.
ffxi
Segítsetek!
Van Asus P5K-E WIFI lapom és nemtok róla boot-olni IDE-s vinyót illetve optikai meghajtót. Ezt írja: reboot and select proper boot device

Fákjúal!

rooney8
Jó, csak már minden program le van szedve minden játék meg ilyenek és hát megint elõröl kezdeni...:S meg amikor összeraktam a gépet akkor is 2x raktam föl, mert akkor is volt egy kis gubanc :/

ewuk
lehet sõt uninstallálhatsz mindent majd visszatelepíted, de a legtisztább dolog egy új win. pikk-pakk megvan.
rooney8
Attól lehet hogy a videókártya driverbõl felraktam egy újabbat és mintha azóta lenne ez? Lehet hogy ez a baj? Vagy ennél bonyolultabb?

rooney8
És ezt winreinstall nélkül nem lehet megoldani?

ewuk
kölcsönkérsz valakitõl egy procit, kb ez a legegyszerûbb
davidka003
"IRQL_NOT LESS_OR_EQUAL"

Ez nem hardver hiba, hanem valamelyik driverek összeakadnak(ütköznek) és ezért van a kék halál. Winreinstall és csak az a drivert rakd fel amit nagyon muszáj.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Carlos
Csak ha default szar volt.
Amúgy 1 hete vettem 2 db 1 gigás memóriát. Beraktam õket. Sipol. Kivettem az egyiket elindul kivettem, beraktam a másikat, sipol. Átraktam másik slotba sipol. Beraktam a másikat elindul.
Aqua-ba visszavisz: "hát igen ez szar, itt egy másik"...

Þór vígi þessi rúnar

rooney8
De ha ne adj isten mondjuk a proci lenne a szar, akkor hogy tudnám kiküszöbölni a problémát? Mármint hogy tudom meg hogy mi a szar?

rooney8
Az a baj, hogy kb 2hetes a gépem. Minden új cucc volt...:S Ennyi idõ alatt csak nem szarhatott be...:S

Carlos
48 fok sok? Szerintem nem...
A kékhalál álltalában memória vagy proci esetleg alaplap gubancra szokott utalni.
Sajnos a jó hagyományos szûrési eljárással lehet csak kideríteni, hogy mi a gond.

Þór vígi þessi rúnar

rooney8
Üdv!

Megint a kékhaláos problémám van (vagyis még mindig). Na szval általában minden nap kapok egy kékhalált.
Ennyit sikerült megjegyeznem belõle: IRQL_NOT LESS_OR_EQUAL de a hibakódokat már nem (mire megtalálom a fényképezõt mindig újraindul, ezért mindig lekésem).
Aztán megnéztem a hdd-t és 48fokos. Az nagyon sok, nem? Lehet hogy ettõl van?

ewuk
hali!
hajnali kettõkor napi rendszerességgel bekapcsol a gépem, ez mitõl lehet?
bardocz
Megtaláltam.
bardocz
Winrar-ban hol is tudom beállítani,hogy egy adott fájl-t mondjuk10 megás darabokban csomagoljon be?Egyszerüen nem találom,pedig régen aszem tudtam még:S
gurubefree
Te figyu mar azt ertem ha valaki hasznal XP mellett 98-at vagy Linuxot eppen VISTA-t . De minek kell 2 XP ???

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Falconer
Hali!
Letöltöttem egy filmet több darab .asf fájlból, vki tudja hogyan lehet egyesíteni õket?
Thx

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

No...Most meg az történt, hogy újraraktam a windowst...a hangkártya most is szar...a driver továbbra sem mûködik, de most már nem az elõzõvel van a gond, hanem ezt az üzenetet írja ki: driver not found! Reboot your system, and run this setup again!
Nos...én már rebootoltam egy csomószor, de mindig visszatérek ide...lehet a baj oka, hogy két windows xp van fennt??
Hajj all! Segítség kellene...tudom furán hangzik, de van két win xp-m egy vinyón, két partíción. Nos. A réginél felismeri a hangkártyát, ami egyébként integrált, és fel kéne ismernie, ám az új windows xp erre nem képes valami miatt...gondoltam elveszett a driver, próbáltam azzal áthidalni, de nem akar összejönni, mert mikor a setupba eljutok a driver telepítésénél, akkor rájön, hogy valami iKernel.exe hiányzik...egész pontosan error installing iKernel.exe: (0x10000) Ez jön be...ez mitõl??
kösz a segítséget!
Sordoran
hát lehet, pedig nem állítottam le, meg ilyesmi

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Carlos
Összehülyült a driver ami csak félig ment fel.

Þór vígi þessi rúnar

Sordoran
megoldódott a probléma:
rákötöttem gépre, benyomtam, beraktam XP SP3-as telepítõ CD-t, arról próbáltam drivert rátenni, kiírta: "Az eszköz illesztõprogramjának telepítõjében hiányzik egy szükséges bejegyzés. Ennek egyik oka lehet, ha az INF a Windows 95-höz vagy késõbbi változathoz készült. Forduljon a hardver szállítójához.". Jó, nem ment, megint elõvettem a leszedett drivert, felrakom. arról próbálok ilesztõprogit frissíteni, nem jó. Letörlöm, és mûködött az egér XD Azt nem tudom h a letörlése után, vagy elõtte jó volt-e, de kiírta amikor onnan telepítettem volna az illesztõprogit hogy: "Az INF-fájl szolgáltatástelepítési szakasza érvénytelen.". Szóval nem ment elvileg. Aztán mikor leszedtem azt a progit vagy mit, meglöktem egeret, és már ment. Na, mi történt akkor?

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

ffxi
HELP!!
Van Asus P5K-E Wifi lapom. Meghajtóim mind IDE-s. Azaz WD80GB=primary master & SAMO200GB=RAID & DvD-író=secondary master. Az a bajom, hogy nemtok boot-olni DvD-íróról illetve WD80 primary masterról. BIOS-ban a priorítás állítottam ahogy kell, de boot-oláskor mindig ezt írja: "reboot and select proper boot device" Sztem még buherálni a BIOS-ban, de nemtom, hogy hol. Kérlek segítsetek.

Fákjúal!

Sziasztok, vki tudna segíteni?
Azt szeretném kérdezni: nekem dualba be van kötve 2 db ddr2-s samsung 512 mb-s 667 mhz-s memória az alaplapomba (asus m2n-e) és hogy be lehet-e még mellé kötni dualba 2 db Kingston hyperx 1gb-s 800mhz-s memóriát?
Elõre is köszi a választ.
setuh
hat ebbol lehet mert azert sipol mert vmi nem mukodik megfeleloen...szal sztem ne nagyon kinozd lehet h tap hiba tenyleg.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

és amúgy ebbõl lehet valami komolyabb baja a gépnek?(elnézést a dhsz-ért)
hányat...nem számolok végtelenig...😊 addig sípol amíg nem áramtalanítom.