64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • jackson021
    nem karcolodott meg vagy koszolodott el a dvd?
  • EnZsolt
    Nem, nem szokott. És ilyen is csak most fordult elő először. Nagyon remélem, hogy a DVD-vel lesz valami, mert akkor elküldöm a kiadónak, hogy cseréljék ki. Ha meg nem, akkor meg valahogy lesz. Az ő supportjuk is egyelőre tanácstalan, amíg nem próbáltam ki máshol.
  • jackson021
    Amugy szokott más hibajelenség is lenni a rendszerednél?
  • jackson021
    Hát ha egy dvd-röl van szo és nem fontos neked akkor ne is telepisd ujra de ha sok más hiba is elöfordul a rendszeredben és sürün csinál ehez hasonlokat akkor visszont jobb ha ujrahuzod a géped!
  • jackson021
    ha eddig igy birta hiba nélkül akkor hagyd igy! Ezekszerint birja a hütése! de mihejt ilyen hiba van vedd visszább!
  • EnZsolt
    Nézem most vírusírtóval a gépet, egyelőre semmi. Azért egy firmware-t frissítettem a meghajtón. Lehet, hogy újra kéne tenni, de most nagyon nem jönne jókor, illetve egy nem működő DVD miatt nem kellene :)
  • Lacee86
    Hát eddig (15 hónap alatt, ebből kb. 14 óta túlhúzva) semmi hibát nem csinált, játékokban kb 20%-kal több fps-em van a tuningtól. Nincsenek játék közben foltok vagy ilyesmik. Mind1, azért vmi tesztet csinálok mindenképp.
  • jackson021
    hát nekem is furcsa föleg az hogy néha a nérot feldobja! lehet hogy ujra kell telepiteni a rendszert vagy virusos! elöbb nézd meg virusirtoval ! ha nemegy telepistd ujra a géped!
  • jackson021
    Ne kisérletezz!!! Mert jobb hütés nélkül a vgad-ba kerülhet!
  • jackson021
    mikor kicsit lejebb hül a vgaproci, vagy vgamemoria (pár perc) akkor mikor elösször bekapcsolod a gépet akkor jonak tünik de legkésöbb a játék elinditásátol számitva perceken belül elöjön megint a hiba!!
    Mert több feszt kap a procija vagy a memoriája mint amit gyárilag teveztek!!! ezért szoktak venni rá egy uj és sokkal nagyobb pl thermaltake bordát ventilátorral együtt!!! mert ez az ami elbirja vezetni azt a rengeteg höt ami ezek után keletkezik!!!!!
  • EnZsolt
    Sziasztok!

A problémám a következő. Vettem egy játékot, feltelepítettem, akadt. Javasoltak egy lemeztöredezettség mentesítést. Megvolt. Azóta viszont nem ismeri fel a DVD-t. Más CD-t, vagy DVD-t belerakva működik, csak ez nem. Máshol nem volt lehetőségem megnézni, így nem tudom biztosan, hogy a DVD a rossz. Bár furcsa, hogy egy darabig jó volt. Néha olyat is produkál, hogy feldobja a NERO-t, mintha egy írható lemezt tettem volna be. Kérlek titeket, akinek van ötlete az ossza meg velem. Előre is köszönöm!
  • jackson021
    Egy pár videokártyát tulhuztam és egyszerüen nem birják! van képhiba? mikor enyire tulhuztad és a játékban is? il futass le egy 3dmarkot ha ezekben hibázik!( csikosodás, ill rosszul kiszámolt értékek tehát mondjuk a játékban az autok meg a terep rohatul nem ugy néz ki ahogy kellene stb! ezen kivül még gép ujraindulás vagy leállás is elöfordulhat!
  • Lacee86
    Duracellmumus tök mást mondott... Most akkor mi van?
  • jackson021
    igen! Sokk! ugyanis szépen lassan kezdhet tönkremenni a vgad!!!
    Vedd inkább vissza egy kicsit és attol tovább kibirja! az a biztos hogyha anyival veszed vissza a vga-t hogy ne hibázon a gép és a kezedet is azért rajtatudd tartani!
  • zeli
    oks, köszi szépen!
    Neked is Bandi!
  • kifli
    nemnagyon próbáltam, de melegedni nemnagyon melegszik szal szerintem lehet tuningolni is
  • Lacee86
    És húzni is jól lehet?
  • kifli
    nem 3850 valamivel erősebb
  • Lacee86
    Értem, köszi.
  • duracellmumus
    Üdv!
    nem akarom letenni a voksot egyik mellett sem. Szerintem ha hosszú távra tervezel akkor a referencia hűtőset érdemes venni, mert ha később passzívat szeretnél vagy le kell cserélni a hűtőt -mert be állt a venti- akkor referenciára biztos lesz megoldás a másikon meg hallgathatod a a venti csörgését tovább...

szerintem legalábbis
  • Lacee86
    Én úgy tudtam a HD 4670 (DDR3-as) picit erősebb mint a 3850. Nem akarok most venni kártyát, talán majd év vége felé, csak érdeklődöm. :)
    És amúgy a Sapphire és a Gigabyte közül melyik a jobb márka?
  • duracellmumus
    üdv!
    4850-et próbáltam, ha azt elosztom 2 vel akkor lehet 30 fölött a 4670-n

• kifli
    képes rá igen, de annyiért már vehetsz hd3850-et ami erősebb nála :)
    ITT nagyon jó árban van 14k uristen :D gainward kaia drágább kicsit és az ddr2-es, am a képen az uccsó kártya az amiről szó van :)
  • Lacee86
    Viszi=30 körül.
  • duracellmumus
    ha neked a viszi, az 60fps akkor nem
  • duracellmumus
    üdv!

Hatttalmas igényeid vannak!

egyébként csak egy kártya volt erőseb nála, a 7900gt.
  • Lacee86
    Akkor jó, megnyugodtam. Az tényleg nagy előny h nincs hangja amúgy, még ha nem is vmi erős kártya, de nekem megfelel egyelőre.

Még egy olyan kérdésem lenne, h mondjatok olyan videokártyát, ami 1280x720-as felbontásban mondjuk úgy közepes grafikával AA nélkül a mai játékokat (főleg FPS-ek, FIFA, NFS meg ilyesmik) viszi. HD 4670 az képes erre?
  • Bandi 18
    Akkor X1950 :D. De csakis DDR3-mal szereltet.
  • Bandi 18
    Nagyjából egy szinten van a HD2600XT és az X1950-es. Ha tudsz szerezni HIS 2600XT IceQ-t akkor olyant vegyél , nekem is az van, halk nem melegszik és erős...
  • duracellmumus
    üdv!
    x1950 kb. 50%-al gyorsabb mint 2600... tapasztalat

az a jó öreg agp-s korszak
  • duracellmumus
    üdv!

a lapodon intel ich10r típusú déli híd van ami messzemenőkig támogatja a sata2-t, mi több én is ebben a kombinációban használom!
  • Bandi 18
    Igen bele tudod rakni.
  • zeli
    Ahha értem.
    És néztem az x1950-et, az erősebb a HD2400\2600nál?
  • Dani0017
    üdv
    1kis segítséget szeretnék kérni,ha lehet...:)
    szeretnék venni a gépembe 1Belső winyot a régi helyére.ezt néztem ki:: http: //www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/samsung/500gb-16mb-7200rpm-sata2-hd501lj-p9850693/#termek-leiras

és nemtudom hogy jó-e a gépembe:)alaplapom: http://www.rufusz.hu/termek/gigabyte-ep45-ds3r-atx-lga-775-intel-p45-ich10r

beletudom rakni azt a winyot abba a alaplapba?lécci válaszoljatok elöre is köcce!
  • duracellmumus
    üdv!
    120c- a maglassulás úgyhogy 80c az teljesen jó! és még hangja se nem van!

4850-nek az idle-je 80c! gyári hűtéssel!
  • Bandi 18
    A Pro a gyengébb az XT az erősebb. Nagyobb az órajel és más ramok vannak rajta. (DDR3-al szereltet vegyél ha van)
  • zeli
    Lenne még egy kérdésem:
    Mi a különbség ATI kártyáknál a PRO és az XT között ?
  • Lacee86
    Nekem 8500 GT-m van, passzív hűtéssel. Hát nem bírom sokáig a bordáján tartani a kezem, mert qva meleg, Everest 70 fok körül ír, játék közben 80-at is eléri. De ha nincs húzva, akkor se sokkal kevesebb. De több mint 1 éve vettem, azóta húzva használom, működik rendesen, nincsen semmi folt a képernyőn vagy ilyesmi. De akkor szted ez a hőfok sok lenne neki?
  • zeli
    Ahha, értem, köszönöm szépen a segítséget!
  • Met
    köszi