!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
10 perc az nem sok. 4-5 órát érdemes tesztelni. (Én egy éjszakát szoktam végigtesztelni).

http://goo.gl/gd6Zi5

sziasztok!
nem tudjátok véletlenül hogy mitõl lehet az hogy nem ébred fel a gépem alvó üzemmódból?lecsukom akkor elalszik és mikor felnyitom nem ébred fel hiába nyomom meg a power gombot...pls help
köszi

Shifter
sztem a hõmérõ szar...

ಠ_ಠ

Lacee86
Hát az elég sok, igazából nem értem miért kell órákig tesztelni... Kipróbálom még a másik progit is, amit ajánlottak.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Italo4ever
44736-ra <#falbav><#shakehead>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
44796-ra írtam az elõzõ hszt..kész vagyok már bocs

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1035251678

ha itt elolvasod a hsz-ket, milyen ötleted lenne még, most egyenlõre megy, hogy visszaraktam a 2x 2gb memókat, szóval 4x1 gb memóval teljesen meghülyült, de 6gb-vel meg most elindult, persze ez volt elõtte is.

Van még valami ötlet(etek)?
Talán tényleg a memók és talán ennek az alaplapnak másik kell?

Elõre is köszi

10 sec kevés, igazából 24 óra kellene de 3-4h is elég szerintem.

AtiRadish
Nem, sõt ajánlották azt is amikor elõször csinálta, h cseréljem le a hõvezetõ pasztát, amikor azt lecseréltem jóvolt majdnem egy hónapig, aztán meg újra elõjött a probléma...

MR ME
videókártyától túlmelegszik a proci? hmm ilyenrõl még nem nagyon hallottam, nem mozdítottad el véletlen a helyérõl a procihûtõt közbe?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

AtiRadish
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy mióta megvettem az új videokártyát túl melegszik a proci, ha játékkal játszok, felmelegszik 80 fokra, és kikapcsol a gép, ez gondolom vmi védelem. De állítólag gyári hûtõvel se kéne ennyire felmelegednie. Szervizbe is vittem már, de visszadobták, hogy nekik nem melegedett játék közbe se. Most új dolog nálla, hogy nem mindig éri el a 80 fokot,hogy kikapcsoljon, hanem 80 fok elõtt hirtelen visszaesik a hõmérséklet, aztán vissza ugrik, ami sztem nagyon nem jó dolog. Csináltam róla egy képet is:

Ha valakinek van vmi tippje, megköszönném

Config: AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB ram, Gigabyte Geforce 9600 Gt 512MB, Gigabyte GA-M56S-S3 alaplap, CHIEFTEC 550W táp

Lacee86
A Prime 95-öt kipróbáltam. 3,4-re emeltem az órajelet, a feszültség maradt alapon, 10 percig futott a teszt, 0 errors, 0 warnings. Akkor ezek szerint stabil?

xridergabo
Sziasztok!Szerintetek az mitõl lehet hogy elõször nemindult be a gépem, nem reagált ha beakartam kapcsolni csak a ventilátorok bepörögtek kicsit. Most vettem bele egy tápot ok most beindult de játék közben megint leállt és most már a gép megy meg minden ha bekapcsolom, csak kép nincs és be se bootol!?

MR ME
orthos

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Lacee86
köszi

Lacee86
Vmelyik ram hibás lehet.

Italo4ever
Bocs, helyesen:
Sziasztok!

Idáig AMD-ét használtam és ott a COD közben kifagyott, annyi változás volt, hogy raktam bele még 2X2gb memóriát.

Viszont tegnap lecseréltem egy E8400 procira és egy gigabyte EP45-DS3R
alaplapra, már a telepítésekkel is gondok voltak, volt, hogy lefagyott, (vin7beta7048), de tegnap újraktam és a vista 64-essel, aztán mindig különbözõ idõközönkét elszállt kékhalállal, már tiszta ideg vagyok, mert egyszerûen nem tudom mi lehet a gond vele. Ezt az üzenetet szoktam kapni:

BCCode: 1e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF98006F32D90
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFFFFFFFFFFFFF
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 768_1

A probléma leírását segítõ fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini031409-03.dmp
C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER-36675-0.sysdata.xml
C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER9B54.tmp.version.txt

AMD-nél a az elsõ sor 117 volt itt 1e.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Szóval tegnap este szinte már bekapcsolás után néhány perccel kékhalál, aztán meguntam kb húszadikra.

Talán a BIOS-ban nincs valami jól beállítva?

konfig:
intel E8400
gigabyte EP45-DS3R
2X1 GB kingmax (ez tudja az 1066-ot is, de 800-on megy az összes)
2X2 GB kinkmax (800)
az összesen 6GB
gigabyte 9800gt oc 512 MB
Táp: 550 W
Hitachi 500Gb HDD
WD 250 GB HDD
WD 80 GB HDD

Elõre is köszönöm.

Italo4ever
Sziasztok!

Idáig AMD-ét használtam és ott a COD közben kifagyott, annyi változás volt, hogy raktam bele 3 2X2gb memóriát.

Viszont tegnap lecseréltem egy E8400 procira és egy gigabyte EP45-DS3R
alaplapra, már a telepítésekkel is gondok voltak, volt, hogy lefagyott, (vin7beta7048), de tegnap újraktam és a vista 64-essel, aztán mindig különbözõ idõközönkét elszállt kékhalállal, már tiszta ideg vagyok, mert egyszerûen nem tudom mi lehet a gond vele. Ezt az üzenetet szoktam kapni:

BCCode: 1e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF98006F32D90
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFFFFFFFFFFFFF
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 768_1

A probléma leírását segítõ fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini031409-03.dmp
C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER-36675-0.sysdata.xml
C:\Users\mflex\AppData\Local\Temp\WER9B54.tmp.version.txt

AMD-nél a az elsõ sor 117 volt itt 1e.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Szóval tegnap este szinte már bekapcsolás után néhány perccel kékhalál, aztán meguntam kb húszadikra.

Talán a BIOS-ban nincs valami jól beállítva?

konfig:
intel E8400
gigabyte EP45-DS3R
2X1 GB kingmax (ez tudja az 1066-ot is, de 800-on megy az összes)
2X2 GB kinkmax (800)
gigabyte 9800gt oc 512 MB
Táp: 550 W
Hitachi 500Gb HDD
WD 250 GB HDD
WD 80 GB HDD

Elõre is köszönöm.

Lacee86
Ja meg még olyan kérdésem lenne, h a proci FSB és RAM órajel szorzóját ha 3,33-ról (200 ill. 667 MHz most jelenleg) leveszem 2,66-ra (azért, h a proci húzásakor a ram órajele ne legyen magasabb), akkor annak van vmi következménye (lassulás pl.) ?

Lacee86
Hali! Tudtok vmi olyan programot mondani, amivel lehet tesztelni, h a proci adott megemelt órajel és megemelt feszültség mellett mennyire stabil?

MR ME
okozhat, nekem is csinálta annó a régi szintén 40gigás maxtorom h fogta magát és egyszerûen leállt, majd újra felpörgött 😄

Seithennin
MEGVAN!!! sikerült😛 a egyik házhûtõm meghalt a kettõbõl, egy zalman de szerencsére volt másik itthon és cseréltem azóta nincs ZZZ ZZZ xD

KÉRDÉS: okozhat egy 3-4 éves 40 gigás maxtor (IDE csatis) vinyó olyan hibát hogy a gép napi 3 alkalommal max, döccen egyett! Ugy értem hogy nézek filmet egy egy másodpercre megakad mindha így beeeszélnék aztán meg tovább...? mert mióta betettem azóta tapasztalom ezt

vki
Köszi!

Közben megtaláltam a könyvét, és az van, hogy max 667. Na, de ez van.
Azért köszi 😉

ACER Aspire 5738ZG

Lacee86
Hát nemtom h laptopnál hogy van, de PC-ben igen. Nekem is 800-as ramok vannak a PC-mben, de csak 667-en mennek, mivel annyit tud az alaplap.

vki
HI!

Honnan tudnám kideríteni, hogy milyen órajelû memóriát támogat a laptopom? Most jelenleg egy MSI M673x van, és két 667-es van benne. Mellesleg ha 800-ast veszek, az is menne vele, csak 667-es órajelen?

ACER Aspire 5738ZG

A VGA tesztelve Giga GA45-DS3, Intel E8400, 2x2 Gb RAM ebben a konfig.ban eddig nem tapasztaltam problémát!

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

lehet sérült a 4830

Van egy ATI 4830-as VGA ehhez a confighoz : Asrock 4CoreDual-VSTA, Pentium D 641 3.2Ghz, 2x1Gb/800 RAM, SataII 500Gb, DVD-író, FSP 350W táp. Szaggatnak a játékok, próbáltam ATI 2600Pro-val azzal tökéletes. Mi lehet a probléma, mi lehet a gyenge láncszem?

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

Bandi 18
És vinyót is teszteltél? HDTune error scan, de elõbb ahogy rumkola is mondta másik sata port meg másik kábelek.

dugd át egy másik sata portra a vinyót

fotográfik kolomp edisön :D

Lacee86
Na beszereltem a Zalman hûtõt: Windowsban eddigi 44-45 fok helyett 32-33, játék közben 60-62 helyett 50-52! Fasza!!! 😊)
Bandee, Mr Me, Shifter köszi szépen a segítséget!

Sziasztok!
Nagy pc gurukhoz intézném kérdésemet!
Olyan gondom van, hogy nemrég újítottam fel a pc-met.Alaplap, videókari, ram, proci.Amikor játékokkal játszom, akkor kidob a windowsból, kékhalállal, vagy exe hibával a gép.Addig próbálkoztam amíg azt vettem észre, hogy ha ide winyóra telepítek oprendszert akkor nem csinálja, de ha satás vinyóra teszem, akkor kidob.Mi lehet az ok?
Drivert, biost mindent frissítettem, memóriát is teszteltem, portokat is cserélgettem, de hiába.Asus M3A alaplap, 9800 gtx+ videókari, 6000-es dual amd proci 2 giga 1080 Mhz-es ram.Eddig még senki nem tudta miért van.Elõre is köszi ha valakinek sejtése van!

Seithennin
azért rossz mert augusztusban vettem a gépeket és már gond van -.- a samu dvd írókat is most fogom cseréltetni pft

Seithennin
mondjuk a fura ha azt az oldalát kicsit nyomva tartom (azt ahol az alaplap van felerõsítve) akkor megszûnik, ááá nemtom idegesít😄

Seithennin
hát épp van két hatalmas házventim, csak lusta voltam beszerelni xD viszont a zzz zzz zzz volt nekem is régebben és akkor megoldotta a pofozós módszer😛 de most nem az mert a zalman házventim abszolút csendes szétkaptam a gépet és így állapítottam meg hogy valszeg a proc venti az ezért volt tanácstalan

valószínûleg azért, mert mindig felpakolod a legújabb szar progikat amik egyre több erõforrást zabálnak, és pl. sosem ment le egy defrag sem

nem, de a laptopoknál valahogy mégis ez az ember érzése az idõ elteltével 😊

madass
szerintetek lehetséges, hogy egy számítógépben (laptop) az alkatrészek elöregedése is lassíthattja a gépet? egyáltalán az elöregedésbõl következõ teljesítmény csökkenés lehetséges-e?

asus p7h55m i5-760, gts 450, 8GBddr3,razor abyssus

Lacee86
Oks, köszi. Akkor asszem neki is esek a dolognak. 😊

The Protector
Sziasztok.Havernak gyengusz gépe van.Játszik azért néha.Most vett új karit ati radeon 9550.Tudom nem egy jó de nem játszik annyira.Mellé van 2.8 as amd-je meg 512 ramja.MVmi segédprogi nincs ami mondjuk a memóriákat kezeli(asszem van ilyen de nem tudom h mi).Vki írjon vmi proit memóriakezelésre vagy egy jó defrag progit.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Bandi 18
Nem kell azzal csinálni semmit csak azt mutatja hogy el fog férni szerintem.

Lacee86
Ez a mûanyag keret is olyan egyébként, h az egyik sarka más egy kicsit, ott tudna kibújni ez a "kampó".

Lacee86
A Zalman honlapjána how to install menüpont alatt van egy magyarázó ábrasor. Ebben pedig mutatja ezt a processzor beszorító cuccot, csak nem világos h ezt most vhogy ki kell hajtani és úgy hagyni, vagy mit kell vele csinálni?

MR ME
😊

Bandi 18
Bocs én a mûanyag keretre gondoltam...

Bandi 18
De néhány Zalmannál le kell szerelni a keretet mert speciális kell neki

MR ME
kampószerû? arra gondolsz ami beleszorítja a procit a foglalatba? mert ha igen akkor azt nem kell piszkálni 😊

MR ME
ha a közepére nyomod akkor mivel rászorítja a procira a hûtõt biztos h el fog kenédni rajta rendesen

Lacee86
Ó, van még 1 dolog, amit nem értek. Itt az ábra szerint van egy kis kampószerû a procin (bocsi, nem tudom a nevét 😄 ), és azt nem vágom, h mit kell vele csinálni és miért kell piszkálni egyáltalán.