64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    XP nem támogat DX10-et :) szal azt el lehet felejteni akkor tegyél fel Win7-et. És eddig jól működött minden? Próbálj meg egy rendszervisszaállítást csinálni, drivert újrapakolni, vagy wint újrarakni.
  • vmawrun
    Sziasztok.

Van egy EN8800 GTS 320Mb-os grafikus kártyám.
    Win XP SP3 van a gépen.
    Elméletileg DirectX10 és lefuttattam a "dxwebsetup.exe"-t is.
    Az nVidia honlapjáról letöltöttem a legújabb drivert (195.62_desktop_winxp_32bit_english_whql.exe).

A gond:
    Amikor azt felrakom, utána újraindul a gép (eddig OK), de akkor már 640*480 a felbontás, és 16 szín van (nem 16 bites színmélység, hanem csak 16 szín!), és ennél jobbra nem lehet beállítani (nincs rá lehetőség).
    DirectX9.0c-vel is ezt csinálja.

Mi lehet a megoldás?
  • Bandi 18
    1.7-es vinyó?:D Arra XP-t???:D Inkább Win98 :)
  • Bandi 18
    Igen eléggé sok dolgot figyelembe kell venni, nemcsak a foglalatot. Pl az a 6200GS azért nem jó mert, DDR2-es ram van rajta (gyenge mint a harmat) a Ram csíkszélessége 64 bit (inkább nem is s szólok semmit). Én továbbra is a 2600XT-t ajánlom nekem bejött és meg vagyok vele elégedve.
  • Szerelőbácsi
    Sziasztok!

Nekem egy elég kacifántos problémám van. Húgomnak építek egy gépet. Konfig: 1200MHz AMD Duron proci, 256 MB SD RAM, egy őskori lelet videókari (még PCI foglalatú) és egy 1,7 GB-os winchester kövület:D A lényeg, hogy XP-t akarok rá telepíteni, beboot-ol az XP CD-ről, ha jól tudom az első fázis, hogy fájlokat másol a vinyóra. Amikor ez kész, sötét képernyő és ugye jön az a rész ahol el kell fogadni a licenszerződést, ezután kikapcsol a gép, DE nem akárhogy! Leáll a gép és a power LED tovább világít.
    Ezután hosszan nyomom a power gombot, kikapcsol a LED, majd megint benyomom és ekkor a gép újból bekapcsol és kezdődik előlről az egész. Még azt hozzátenném, hogy míg sikerült belőni az IDE eszközöket (kb egy 20 percet vacakoltam vele) és közben is fellépett a hiba, tehát ugyan így leállt a gép. Hogyha esetleg valaki tudna mondani egy jó tanácsot vagy bármi azt megköszönném!
  • krisz921216
    Aham..értem...
    Hát nem szeretem a használt cuccokat, de itt elsősorban használt videó kártyát akarok venni...:)
    Ezek közül valamelyik?
    Ati Radeon 9550 256 MB 128bit AGP DVI/TV-OUT
    HD2600XT
    Ati 9800 XT

Vagy esetleg tudnátok ajánlani jobbakat ebben a kategóriában?:)

ui:

A videó kártyánál figyelembe kell még venni valamit a foglalaton kívül?
    Itt is fontosak pl.:
    GIGABYTE GF 6200GS 256MB DDR2, 128-bit, AGP 8x, TV-out, VGA, DVI, Néma hűtéssel - grafikus kártya, Chipset NVIDIA GeForce 6200 AGP
    Memory 256MB
    Memory Bus 64 bit
    Memory Type DDRII 32Mx16
    Bus Type AGP
    Bus Speed 8x
    D-SUB Y (By Adapter)
    TV-OUT Yes
    DVI Port Y (DVI-I)
    VIVO No
    Multi View Yes
    128 bites, 8X-os AGP, DirectX 9.0c és OpenGL 1.5 támogatás, a DVI-I kimenetre adapterrel második VGA monitor is csatlakoztatható, a TV kimenet SVideo és kompozit (RCA) kompatibilis. ATI RV350grafikus processzorral, mely 400 Mhz-en ketyeg. Memória órajele: 600 Mhz, memória sávszélesség: 9,6 GB/s...

ezek?
  • Bandi 18
    Lacee-nak igaza van, inkább vegyél használt karit mert az új AGP-s VGA-k nagyon drágák. Én egy HD2600XT-t javasolnék, nekem is olyan van.
  • Lacee86
    Gondolom ezt az új karik közt nézted. Hát ahogy látom, van még HD4650 AGP-ben. Ez már egész jó, főleg régebbi játékokhoz, de nagyon drága a PCI-E-s társához képest... Ezért írtam, h ha tudnál szerezni egy jó használt karit, azzal lehet h jobban járnál. Persze tudom, kicsit ódzkodik az ember használt cuccot venni, értem én; viszont használtat sokkal-sokkal olcsóbban kaphatsz, főleg régebbi típust.
  • Lacee86
    Hát ezzel a karival kb. annyit érnél, mint a mostani integrálttal. :) Nagy ívben kerülendő.
  • krisz921216
    Köszi az eddigi válaszokat...
    RAM-ból valószínűleg 2 X 512-t veszek, videó kártyát még nem tudom...
    A videó kártyánál figyelembe kell még venni valamit a foglalaton kívül?
    Itt is fontosak pl.:
    GIGABYTE GF 6200GS 256MB DDR2, 128-bit, AGP 8x, TV-out, VGA, DVI, Néma hűtéssel - grafikus kártya, Chipset NVIDIA GeForce 6200 AGP
    Memory 256MB
    Memory Bus 64 bit
    Memory Type DDRII 32Mx16
    Bus Type AGP
    Bus Speed 8x
    D-SUB Y (By Adapter)
    TV-OUT Yes
    DVI Port Y (DVI-I)
    VIVO No
    Multi View Yes
    128 bites, 8X-os AGP, DirectX 9.0c és OpenGL 1.5 támogatás, a DVI-I kimenetre adapterrel második VGA monitor is csatlakoztatható, a TV kimenet SVideo és kompozit (RCA) kompatibilis. ATI RV350grafikus processzorral, mely 400 Mhz-en ketyeg. Memória órajele: 600 Mhz, memória sávszélesség: 9,6 GB/s...

ezek?

Ez passzolna a gépemhez?
    GIGABYTE GF 6200 256MB DDR2, 64bit, TV-out, DVI (AGP) grafikus kártya
  • Lacee86
    Sima régi DDR 400-as RAM megy bele, meg AGP foglalatú kari.
  • krisz921216
    Nekem nagy gyorsulás nem is kell...
    Annyira kell csak, hogy azért a normális klasszikusok menjenek a gépen(CoD 2 pl. és az ilyesmi grafikájúak)
    (nekem olyanok nem nagyon kellenek h NFS Shift, Undercover...).
    És mit is tesz az pontosan, hogy 2 gb ramot eszik?
    Ennyit rakhatok bele összesen?
    Nekem bőven elég az 1-1,5 gb is...
    És azt honnan tudom h bírja az egyenként 1 gb-ot?

ui:
    A leírt konfiguráció alapján (Alaplap: ASRock 775i65GV (3 PCI, 1 AGI, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Rendszermemória: 502 MB (PC3200 DDR SDRAM))

kiderül , hogy milyen foglalatú RAM, illetve milyen foglalatú videó kártya kell a gépbe?
  • Bandi 18
    Max 2 gb ramot eszik meg a lapod. De attól hogy veszel bele ramot meg VGA-t hatalmas gyorsulást ne várj tőle.
  • krisz921216
    És azt honnan tudom meg, hogy bírja -e?
    Végül is mind1, akkor veszek 2 512-eset...
    És a leírt konfiguráció alapján (Alaplap: ASRock 775i65GV (3 PCI, 1 AGI, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Rendszermemória: 502 MB (PC3200 DDR SDRAM))

kiderül , hogy milyen foglalatú RAM, illetve milyen foglalatú videó kártya kell a gépbe?
  • Lacee86
    Értem. Hát akkor RAM-ot kéne bővíteni, mondjuk egy 512-essel vagy egy 1 gigással. Meg hát régi AGP-s videokari kéne bele (mondjuk egy ATI 9800 az megfelelő lenne sztem). Utóbbit már nem is kapsz újan, de amúgy se lenne érdemes, szóval sztem használt cuccok közt próbálj keresgélni RAM-ot is meg videokarit is. Azt azért nézd meg, h max mekkora RAM-okat tud fogadni a lapod, nehogy úgy járj h veszel egy 1 gigásat, de csak max 512-es modult ismer fel.
    Szóval ezt a bővítést akár 10k-ból megúszhatnád, csak azért szerencse meg utánajárás kell. Sok sikert!
  • Lacee86
    Hm, fura, ezekszerint a te kártyádnak ez már sok volt. Érdekes, nekem terhelés nélkül is 66-68 fok körüli. De olvastam h ez nem sok, meg hát érezném, mert folyton fagyna.
  • Cowie
    Köszi. A CPU az rendben van, az nem megy 45 fölé. A kiegészítő venti beszerelése megoldotta a problémát. Most stabil 55 fok a videó kártya, és nem is fagy semmi, csak a hangja olyan mint egy porszívó. :) Majd hétfőn beszerzek egy normális ventit.
  • krisz921216
    Jah, bocs...azt elfelejtettem írni..:)
    Az újabb játékokra nincs nagy igényem, de azért a klasszikusok (CoD2-,Need For Speed pl. Carbon, stb...) menjenek...:)
  • Lacee86
    Nemtom mik az igényeid pontosan, de ha újabb játékokkal szeretnél játszani, akkor erre a gépre már ne költs sztem, hanem inkább gyűjtögess még.
  • Lacee86
    Nekem is passzív hűtésű a karim, enyém is 80 fok felett van játék közben, és semmi baja. Szóval sztem nem itt van a hiba. Nézz CPU hőmérsékletet is, hátha az a sok.
  • krisz921216
    Hali.
    Segítséget szeretnék kérni a számítógépemmel kapcsolatban.
    Egy kicsit szeretnék rajta újítani(RAM, videó kártya)...
    A konfigurációm:

CPU: Intel Celeron D 330, 2666 MHz (20 x 133)

Alaplap: ASRock 775i65GV (3 PCI, 1 AGI, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Rendszermemória: 502 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Kérdésem:
    Ehhez a géphez milyen RAM-ot( 1 GB ) illetve videó kártyát érdemes venni( 256/512), itt nem márkára gondolok, hanem a csatlakozásukra.

ui:
    esetleg valami infó ami szükséges és kimaradt?

Előre is köszönöm.

• Cowie
    Sziasztok!

Ha játék közben a video kártya hőmérséklete felmegy 84-86 fokra, az okozhatja hogy fagy a game, vagy más hibát kell keresni mert ez még elfogadható hőmérséklet? A kártya egyébként egy 8600 GTX, passzív hűtéssel.
  • Gyocsika
    köszi,
  • Endiman
    sziasztok!

Tesómnak egy régi AGP-s gépe van, egy ideje azt csinálja, hogy bekapcs után olyan 10mp-ig nem történik semmi csak utánna indul el a gép. Ez mitől lehet? A táp 400wattos és van benne 3 ház venti, egy dvd és két vinyó. Ezt simán kéne bírnia nem?
  • toysoldier
    hali

samsung syncmaster 720n monitorom van és valamiért folyton (10-15 másodpercenként) auto adjustment-et csinál saját magától.
    ez miért lehet?

előre is köszi
  • passatgt
    Üdv!

Logitech X-210-em van, és van egy fomyalatos kattogó, elég hangos alapzajom, kakor is ha lehalkítom, illetve ha nincs bedugva a számítógépbe. Ez mitől lehet?
    A 19-es lcd monitorom képe egy picit vibrál, illetve a laptopom(alu) és néha bizsergeti a kezem. Lehet összefüggés a 3 dolog között? Ha igen, ha nem, hogyan tuom fixálni a problémákat?:)

Előre is köszi
  • josi
    Van az oldalán 1 pöcök, azt húzd le vagy fel.
  • Gyocsika
    Sziasztok!

Van egy 1 gb-os memóriakártyám, amin maradt pár adat, de semmivel nem tudom letörölni... A formázás sem sikeról, mert azt írja h védett...
    Mivel tudnám ezeket törölni ?

Előre is köszi!
  • shrike7973
    Amit leírtam két router tudja szabályzoni a sávszélt?
  • Bandi 18
    De ha csak böngészésre használja a netet akkor észre sem fogod venni a különbséget, főleg ha ritkán ül mellé.
  • Met
    Olyan routert vegyél ami tudja szabályozni a sávszélességet. Értelem szerűen ha nem használja a netet nem lesz nagyobb a sávszéled ha kihúzod a kábeljét.
  • shrike7973
    Hali!
    Van a háztartásban 2 gép. Egyik enyém a másik anyámé.
    Enyémen van internet, övén nincs, de szeretné, ha az övén is lenne, szal meg kell osztani. NEkem ezzel csak az aproblémám hogy nem ül le egy héten csak 2x vagy hasonló, viszont akkor meg nem nagyon akarom odaadni a gépemet, mert csinálnék én mást.
    Nekem egy olyan lehetőség kéne, hogy veszek egy routert, amikhez sajnos nem értek mert még nem volt.
    Lehet olyat csinálni, hogy nem megosztom a netet, hanem megadom, hogy oda 100 kb/s et küldjön, és ide meg maradjon 700 kb/s? Neki nem kell több amire használja.
    Továbbá ha ő nem gépezik és kihúzom a kábelt akkor minden az eredeti, szal nálam 800 kb/s lesz?.
    Igazából letöltések miatt örülnék ha nem kéne 400-400 ra osztani.. mert hát...
    Továbbá ami miatt aggódok az a multiplayer játékokbeli ping. Tudtommal ha ő nekiáll netezni a másik gépen akkor én laggolni fogok.. vagy jelentősen nő a pingem.. ha kihúzom játék időre a routerből az ő netét akkor az időre nekem olyan pingem lesz mint most sima modemmel?
    Asus RX3041 ADSL/Cable Router 7.041 Ft
    D-Link DIR-100 ADSL/Kábel router 7.500 Ft
    Ezek között gondolkozom.
  • MR ME
    hát ezzel is dettó ugyanaz nekem :S
  • scs17
    Üdv!

A következő problémám lenne:
    Adott egy Asus Eee PC 700 netbook 2GB SSD (c:) és 4 GB háttértárolóval(d:). A c:-re fel van téve egy xp(boltban tették rá,cdm nincs), ami 1,2 Gb helyet foglal. A virtuális memória viszont(~750Mb) pont el foglalja a maradék helyet is a c-n, viszont ilyenkor figyelmeztet ugye, h kevés a hely. A lapozófájl beállításainál átállítottam, h a d:-n legyen az a 750Mb, viszont ugyanolyan kevés hely marad a c-n, és egyszerűen nem nő a szabad hely mérete.
    Ilyenkor mit lehet csinálni? Előre is köszi!
  • MR ME
    köszi meglesem
  • kifli
    meg k little codec pack
  • MR ME
    melyik drivert használod? linkt plz :)
  • kifli
    nekem nem, realtek hd audio, és 64bits w7
  • Attee88
    Sziasztok!
    Azt akartam még hozzátenni a laptop problémához, hogy egyszer visszavittem, kicserélték a Ram-ot, de akk is ezt csinálta. És igen, ahogy írtam. pl a koliban még jó, suliig viszem, utánna lassú. Egyszer csináltam azt, hogy mikor nem jól indult, lehajtottam a monitort, és egyszer-kétszer "odacsaptam" az asztalhoz, és utána jól indult. én érintkezéshibára gyanakodtam, de furi, hogy megy csak "lassan", vagy rendesen.
    Esetleg, ha van még ötletetek, kérlek, írjátok meg.
    Előre is köszönöm.
    Üdv: Attila
  • zoznyák
    és még a youtubebal is csinálja