64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Egyébként a USB 2.0-sra dugtad (már ha USB-s)?
  • gforce9
    Az biztos, hogy a legtartósabb adattárolás jelenleg is a kőtábla többezerév fejlődés ellenére:) Csak marha kicsi a write speed rajta :(
  • pxxl
    az analóg, füzetbe vezetés a legjobb :D az nem tűnik el pl áramszünetkor :P
  • gforce9
    Engem ez nem érint :) 100 éves butatelefont használok, az ügyfelek száma meg megvan gépen is :) 1 eszközre nem bízok fontos adatokat. A felhőhöz túl nagy a paranoiám, majd megoldom magamnak az adatbiztonságot :)
  • pxxl
    En epp ezert szinkronizaltam mar evekkel ezelott a google fiokkal. Ha el is tunik minden ott megvan. :)
  • gforce9
    Nem értek az androidhoz, de ha a kártyán tárolsz minden névjegyet, akkor túl nagy gond nincs (mármint ha garanciális még a készülék). Mivel látja a névjegyeket a kártya valószínű sértetlen, csak a telefonkönyv "zavarodhatott meg".
  • molnibalage83
    SMS küldésnél a névjegyzéknél is ott van mindenki, de a telefonáláskor a névjegy üres és kereső sem talál senkit.
  • molnibalage83
    Samsung Galaxy Mini telefonom meghülyült. A névjegyek részben bemegyek és minden üres. Nem csináltam semmit ma vele mielőtt telefonálni akartam. Ehhez képes az előzményekben ott vannak a hívások, a névjegyben szereplő nevekkel és számokkal és engedi szerkeszetni is.

Tehát csak azt tudom felhívni jelenleg, aki az előzményekben benne van, de a telefonkönyvhöz nem férek hozzá vagy szar. Akkor most mi van...? Ennyi? Buktam minden számot a SIM kártyán? A telefon akkor hogyan látja a számokat és néjegyeket az előzményban, ha a névjegybe menve meg üres az egész? Nem kapcsoltam ki a telefont, nem ejtettem le. Tegnap esete még én hívtam mást. Ma felveszem és a telefontkönyv azzal fogad, hogy csak keresni tudok. Beleírtam egy kamu számot, akkor az látszott új begyjegyzésnékt, de a régiek nem...

WTF?
  • Kurjancs
    Jól látod. Ezért kértem tanácsot.
    A kapott vélemények alapján tényleg jobb, ha nem nyúlok hozzá.
  • pxxl
    S akkor mi van ha vga-nak friss a drivere? A bios az teljesen mas. De ha ennyire aggodsz miatta es a gep remekul mukodik akkor inkabb felejtsd el a lehetoseget. Ahogy latom nem vagy otthonos a temaban.
  • Kurjancs
    A felrakott képen közölt adatokat ismerem csak. sajnos az informatikai angolom nem túl erős. Leginkább az zavar, hogy az eszközkezelő szerint a videokártya a legfrissebb illesztőprogrammal rendelkezik. Mindenesetre följegyeztem a bios beállításokat.
    Számomra biztatók az alábbi linken olvasható dolgok. (Nálam is UEFI van.)
    http://logout.hu/bejegyzes/tamas88_2/bios_uefi_frissites.html
  • Blum
    Én frissíteném. Semeddig nem tart. Nekem egy 3537-em van, gyárilag A06-tal kaptam és volt is hozzá update (A08). Kiadási megjegyzésekben megnézheted, hogy miket javít.
    BIOS frissítéseket nem poénból adják ki. :)
  • Kurjancs
    Aha. Ezt olvastam több helyen is. Köszönöm a választ
  • gforce9
    Mindig alapvetés, ha nincs semmilyen gondod a géppel, tökéletesen működik, akkor nem kell biost frissíteni.
  • Kurjancs
    Tanácsot szeretnék kérni. Új Dell inspiron 5558 laptopról van szó. Gyárilag rá van telepítve egy Support Assist nevű program. Ennek értesítők menüjében van egy üzenet, miszerint új bios frissítés érhető el. Kísérő szövegben erősen ajánlottnak javasolja a frissítést. Nagy bátran el is indítottam a felkínált lehetőséggel a frissítést, de a szoftver óvatosabb, mivel egy felnyíló ablakban a következő szöveget írta ki.

A gépen A02 verziójú a bios. Egyébként nincs a géppel probléma. Most akkor érdemes frissíteni, vagy nem?
  • gforce9
    Akkor a kártya nem bírja a húzást. És eddig csak azért nem bukott ki, mert ezek szerint csak az assasin creed, ami oylan feature-t használ a kártyán, ami húzásnál elszáll. Ne húzd, ha anélkül fut. Elég egyszerű. A játék nem "észreveszi", hogy húzva van a kártya, hanem kifagy a fenébe mert a kártya nem bírja.
  • Kanett990
    A hibaüzenet az hogy: Az Assassins Creed játék működése leállt a Windows megoldást keres a problémára.
  • gforce9
    Mi a hibaüzenet?
  • Kanett990
    Sziasztok!
    A Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC 2GB GDDR5 256bit PCI-E (11217-01-20G) Videokártyámat, ha Msi Afterburner-rel megtuningolom, akkor az Assassin's Creed Syndicate játékot letiltja hibaüzenettel. Mi lehet ennek az oka és ha húzom a kártyát, hol húzzam, hogy a játék ne vegye észre?
  • gforce9
    Az eszközkezelőben jobbklikk -> eszköz eltávolítása. Utána jobklikk bámelyik eszközön és -> Hardverváltozások keresése. Ekkor a windows újratelepíti. Ha ez nem segít, a 100% miatt vidd el egy haverhoz és nézzétek meg hogy ott mit produkál. Ha ott is rossz akkor garancia.
  • bandisim
    de mit telepitsek rajta újra?
  • gforce9
    Telepítsd újra, próbáld ki másik gépen, ha nem segít, irány a garancia.
  • bandisim
    Sziasztok!

Van egy Steelseries SRW-S1 kormányom és egyik naprol a másikra nem müködött! A gép látja, az eszközkezelöben "Nincs megadva" mappaban van a neve pedig "SRWheel Bootloader" lett. A jatékban a gombok nem erzekelnek. Néha ha rádugom (hátha megjavult) akkor egy két led világit pár másodpercig. A Steelseries Supportnak írtam de valami RMA ticketet kértek.. Elis küldtem, de megint ugyanazt az üzenetet kaptam..
    Hogyan lehetne megcsinálni? Vagy kideríteni hogy mi lehet a baja? Egy hétig használtam..
  • gforce9
    Megértem én hogy a számítógép szerviz bizalmi ügy... csak az a baj hogy így nem fog meglenni a hiba oka. Egyébként meg az utolsó amit meg fognak nézni az a CPU. Annak a legkisebb az esélye, hogy ilyet okoz. Persze nem lehetetlen.
  • adamq01
    Ha megmondom, a boltnak, hogy a szervizben FX X8 8350 processzorral teszteljék, akkor szerinted megtudják csinálni? A teljes gépemet nem szívesen adnám át nekik...
  • gforce9
    Nem kifejezetten kompatibilitási problémára. Mert nyilván kompatibilisek az alkatrészek. De előfordul, hogy egy hw úgy hibásodik meg, hogy csak bizonyos hardverkörnyezetben jön elő a baja. A gépet egészben kell tesztelni és ha más módszer nincs, kicserélni 1 alkatrészt, tesztelés. Ha nem múlik a hiba akkor a csere vissza. Kicserélni egy másik alkatrészt, tesztelés. Ha nem múlik a hiba csere vissza és így tovább, míg meg nem lesz a ludas.
  • adamq01
    Mar írtam, hogy minden alkatrész egyesével le volt tesztelve masik gépben. Vagy kompatibilitási problémára gondolsz?
  • gforce9
    Leírtam mit lehet tenni, alkatrészeket cserélgetni és tesztelni, sajnos ha neked nincs vagy kölcsönbe nem tudsz szerezni, akkor ezt csak szervíz tudja megoldani. Nagyon utálatos hiba az ilyen, de innen főleg látatlanban passzolom. Szervíz.
  • adamq01
    Mit lehet tenni ilyenkor?
    A bolt visszaküldi az alaplapot, mivel nincs benne hiba.
    Ha összeszerelem, akkor fagy.
    Az alkatrészek kompatibilisek egymással. A gyártó honlapjáról néztem. Gigabyte alaplap, Gigabyte VGA, Kingston RAM, AMD3+ CPU.
  • gforce9
    Aki ilyet javasol, az nagyon nincs képben, ne haragudj. A windowsos biosflash megállapítja az alaplap pontos típusát és az annak megfelelőt tölti le, míg ha ezt manuálisan teszed el lehet nézni, az ember hibázhat.

A biosnak egyébként semmi köze az oprendszerhez, szóval teljesen mindegy, hogy pendrive-ról a bios beépített flashelőjével, dosos programmal, vagy épp a gyártó által megadott windowsos alkalmazással frissítesz. Az eredmény tök ugyanaz lesz.
  • gergely1991
    Azt javasolják hogy Windows-on SOSE frissítsünk BIOS-t(ebben tökéletesen egyetértek) mert az oprendszer adatottságai olyanok lehetnek amitől a gép kifagy(kompatibilitási probléma,vírusírtó false riasztása,real-time védelem,stb) Érdemes egy külön DOS-os rendszert letölteni,akár a gyártó honlapjáról is lehet ilyet letölteni(DOS-ról pl tudható milyen egy "izmos vason").
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.11.21. 12:31:27
  • gforce9
    Hát szerintem lépj túl ezen a bios dolgon. Az hogy az alkatrészek külön külön hibátlanok, még nem jelenti azt, hogy együttesen is hibátlanok. Ha melegedéssel nincs összefüggésben a fagyás és tiszta az eseménynapló, akkor csak cserealkatrészekkel lehet megtalálni a ludast. AMi lehet hogy amúgy másik gépben tökéletesen működne, de a tiedben meg vacakol.
  • adamq01
    A hardvereket külön teszteltem és mind tökéletes. Magas terhelés alatt megy 60-ra pl. GTA V. A gépben elég sok venti van és maxon megy minden és most youtubeozás közben fagyott, kb. 36 foknál nem lehetett melegebb.
    Amikor az FA Biosra frissítettem, akkor nem tapasztaltam kifagyást, (egyszer újra indult a GTA V miatt, de az lehet, hogy a szar crack miatt volt). tegnap este a gyártó honlapjáról szedtem le egy Gigabyte programot és az frissítette a Biosom FB-re. Lehet, hogy az cseszte el... Mert ma már 3-4x is kifagyott.
  • gforce9
    Mondtam hogy nem bios. :) Integrált vga ahogy nézem nincs hogy ki tudd zárni a vga-t. Egy kölcsön vga-t esetleg tudsz keríteni? Valamint ha alapjáraton 60 fok az alaplapi chipset az is eldobhatja az agyát. Próbaképp levett oldallal, esetleg valami ventivel megtámogatva lehet tesztelni.
  • adamq01
    Na, most megint kifagyott youtubeozás közben...

Az alaplapot már vittem a szervizbe és megállapították, hogy hibátlan...
    Utoljára szerkesztette: adamq01, 2015.11.20. 15:47:59
  • adamq01
    Úgy tűnik, hogy megoldódott a probléma (kopkop)
    A BIOS-al lehetett a gond. Meg úgy érzem, hogy a gépház hűtése nem a legjobb. Szerintem a ház miatt. Elég érdekes a szellőzése. (Cooler Master N300).
    Az alaplap hűtőbordája elég forró tud lenni. HWMonitor 59 fokot írt, amit mértem legtöbbet, de megtapogatásra simán 65-70 fok...
  • Nagyi06
    Sejtettem. Köszönöm szépen a segítséged. Akkor nézelődnöm kell új kártya miatt. :D
  • gforce9
    Jól tippelsz. Szinte biztos hogy vga. Meg lehet próbálni kivenni, kitakarítani alaposan, de az ilyen jellegű hibákat általában ez nem hárítja el. 1 próbát megér, ha folytatódik a hibajelenség akkor sajnos csere előbb utóbb.
  • Nagyi06
    Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy youtubon a videók szétesnek, bezöldül és ilyen kockás lesz az egész, hogy ez mitől lehetséges? Játékokban is néha ezt tapasztalom, hogy ilyen zöld pöttyök jelenek meg a játékban. Én videokártya problémára gondolok?! És azaz érdekes, hogy nem mindig van ez a probléma. Segítséget előre is köszönöm. Üdv, nagyi06
    Utoljára szerkesztette: Nagyi06, 2015.11.20. 12:02:34
  • gforce9
    Az eseménynapló tiszta?

Ha igen, akkor belefutottál akkor egy olyan hibába, aminél utálatosabb nincs. Ritka, de teljesen random fagyás. Az ilyeneket ellőni, hogy mi okozza a legnehezebb, ha semmi hibaüzenet nincs. De továbbra is azt gondolom, hogy nem valószínű a bios probléma. Főleg úgy, hogy frissítés után is fagyott.