!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hy all!
A sulis laptopommal (Fujitsu Esprimo Mobile V6535) tegnap óta gond van. Amikor bekapcsolom, minden bejön rendesen, de az egér megjelenése után egybõl az asztal bal alsó sarkába ugrik.
Ha az egeret mozgatom, akkor ki tudom onnan vinni a nyilat, de visszaugrik ugyan oda. (így alig tudok bármire is kattintani).
Ha kihúzom az egeret, és Touchpaddal próbálkozok, akkor ki se tudom mozdítani a bal alsó sarokból a nyilat.

Pár perc után kék halált dob a gép, végig ellenõrzi a memóriát, majd 100% után újraindul, de magát a hibaüzenetet el se tudom olvasni, olyan gyorsan indítja újra a gépet.

Elsõként arra lennék kíváncsi, h a merevlemez tartalma megmenthetõ-e, valamint, hogy oldható meg ez a probléma?
Köszönöm a gyors segítséget.

KaszaN
Valaki segítene?????? "#51143"

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Megvan a hiba, az MSConfigon belül lelõttem az egyik magot 😊
Így már a Task Manager is külön mutatja a két magot.

Viszont a ME2 konfigurátora még mindig csak egyet lát...

Szürke, nem módosítható.
Gondolom, ez elég gáz. 😊

Task manager > Teljesítmény fül > nézet > CPU elõzmények > Külön grafikon minden CPU-hoz.
Még mindig 1-et mutat? 😊
Üdv! Egy kérdés:
Adott egy AthlonII X2 250 - elvileg - kétmagos proci.
A Win7 újratelepítés nélkül felismerte, viszont most jutottam el oda, hogy tulajdonképpen nem kétmagosnak ismeri fel (Mass Effect 2...).

Windows, eszközkezelõben két processzort lát (wtf?), a task manager viszont csak egy CPU processt mutat. A ME2 konfigurátora egy darab egymagos procit lát.

Na, akkor a kérdés: hogy lehetne tényleges kétmagosként felismertetni a procit? Az MsConfigban csak a processzorok számát lehetne átírni, de ez nem segít.

Dizson
Egy E2160-as procinak ki kéne hajtania egy 4850-est 3Ghz-re húzva?
3dmark06-al teszteltem, és 8300 pontot kapott, ami ugye elég kevés.
Hiába tuningolom a procit, pl 9×335=~3Ghz, az everest is meg a cpuz is ~2ghz-et ír, mégpedig 6×335-el. tehát valamiért visszaveszi a szorzót.
A biosban van 3 lehetõség, ami elvileg energiatakarékosságot hivatott elõsegíteni:
C1E, EIST, TM2. Ez a három közül ha az elsõ kettõt kikapcsolom, akkor elvileg mennie kéne 9-es szorzóval folyamatosan, és nem kéne visszavennie 6-ra... De hiába kapcsolom ki õket, visszaveszi, ráadásul terhelés alatt sem emeli fel 9es szorzóra...

Van valakinek valami ötlete? Az elért cpu pont alapján pedig 2ghz-en megy összehasonlítva más rendszerek pontjaival, pedig a 3dmark meg 3ghz-et ír szemben az everesttel és a cpuz-vel (2ghz)

DJKonya
Aha köszi, de valószinû hogy nem itt van a probléma mert akár hogy próbáltam eddig sehogy sem volt jó.
De még belenézek a tápba.

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

kifli
hát, a kis tüskék alá oda van írva álltalába hogy hova mit kell, a kapcsolókat tökmindegy hogy hogy kötöd (tehát lehet fordítva) de led csak 1 féle képpen világit, azt próbáld ki 😊
DJKonya
FSP 500Wattos tápom van, eddig még nem volt vele gond. Most igazából ott vagyok hogy megint szétszedtem a gépet és ami megy a kapcsolóból az alaplapba vezetékek azt szerencsésen kirántottam akaratom ellenére. És most nem igazán igazán tudom visszarakni:
4db vezetékem van:
Narancssárga-Fehér: Power SW
Kék-Fehér: Reset SW
Piros-Fehér: H.D.D LED
És van egy Zöld-Fehér de annak 3-as a vége, az meg Power LED.

Ezt most hogy a fenébe kell visszarakni?
MSI K9 NEO V2 alaplapom van.

Bandi 18
Géped konfigja? Milyen tápod van, mert a nem kapxcsol be menet közben leáll prbléma elég táp gyanús, vagy a ház kapcsolója szarakszik, de azzal nem jó játszadozni, mert könnyet lehet zárlat is.

DJKonya
Remélem nem gond hogy ide is beírom amit már a "Magától kikapcsol a gép!" topicba leírtam. Ha ggond tötöljétek.

Sziaszok!

Lenne egy olyan problémám hogy egy pár apja el kezdett rosszalkodni a gépem, konkrétan az a gond vele hogy szinte egyáltalán nem tudom már beinditani. Elöször mikor jelentkezett a probléma akkor az volt hogy mikor kapcsoltam volna be a gépet egyszerûen nem reagált. Akkor azt csináltam vele hogy a gépház elején található rácsokat leszedtem és a bekapcsoló gombnál a vezetékeket megmozgattam majd próba, akkor ez mûködött is és elindult a gép majd kihozott egy olan lehetõséget hogy tudom futtatni normál módban és volt valamilyen javitó repair mód. Gondoltam azt választom ki és jó is lesz. Egy jó másfél perc alatt lefuttatott vlami javtást és újra inditotta a gépet. Utána elindult normálisan a gép tudnam vele normálisan dolgozgatni (windows7 operációs rendszerem van még mielött elfelejtem leirni). Másnap megint jelentkezett a probléma de akkor igazából ne tudtam vele foglalkozni mert épp hogy haza értem már rohantam is Pestre. No ma megint jelentkezett a probléma és csak egyszer sikerült eddig reggel óta beindtani gépet, akkor is kihozta ezt a repair lehetõséget de akkor a normál módot választottam és addig jutott el hogy a windows töltés képernyõjét behozta majd váratlanul leállt és azóta semmi. Teljesen tanácstalan vagyok, eddig sose kapcsot ki így magától, és most sem ahogy elkezdõdött ez a probléma akkor se kacsolta ki miközben dolgoztam vagy éppen játszottam rajta. Nem tudom mi lehet probléma... ma este vagy legkésõbb holnap estére kéne a gép mert amin most írok laptopon nincsenek rajta azok a dolgok amik kellenének. Google-be rákerestem a problémára, olvastam olyat hogy valami túlságosan felmelegedik és az okozza, de az kivan zárva. Olyat is olvastam hogy vírus is okozhatja ezt amit még akár lehetségesnek is tartok. De lehet hogy valami hardweres probléma okozza a gondot. Próbáltam már azokat hogy a gépben a kábeleket megmozgattam, a csatlakozókat szét majd újra öszedugtam de semmi.
Remélem valki tud segíteni mert teljesentanácstalan vagyok.
Köszönöm elõre is.

Ui: Bocs ha sok helyesírási hibám van, nem vagyok hozzászokva a Laptop-hoz.

KaszaN
Valaki. Fontos lenne.

Biztos hogy jól tetted fel? Bocs, nem nézlek hülyének de már én is jártam így olyan fejhallhatónál, amelyik mindkét irányba felpasszolt a fejemre. 😊

LEFT (L) = BAL,
RIGHT (R) = JOBB

Ha jól van feltéve, akkor ellenõrizd a hangkártya beállításoknál, nincs e valami opció bekapcsolva, ami felcseréli a csatornákat.

berlinboy6329
Mitõl szólhat forditva a hang?hangfalon,fejhallgatón is..SB-s hangkari,KX project driverrel,de ha pl. balról lõnek,jobbról hallom a lövést és forditva...Nem minhta zavarna,mer megtom forditani a fejhallgatót,csak érdekel,h mitõl van?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Bandi 18
Ja bocs most megkevertél. Nem kell gigabites hálókari, mivel ez 60 mbit ez messze van a gigabittõl. Gigabit az 1024Mbit/sec.

Amúgy olvasd el a szerzõdésben hogy mennyit garantálnak, és ha kevesebb jön ki lehet menni verni az asztalt 😊.

Bandi 18
Igen upc nagy hátránya, hogy a sávszél terheltségtõl függ. Plusz van egyáltalán gigabites hálókarid?

shakyman

http://www.speedtest.net/result/707351782.png

szóval ez a legjobb amit kihoz magából, egy gigabites kapcsolatból.
szerintem ez nem normális, valami tutti nincs jól beállítva vagy esetleg hardweres hiba? szóval ilyesmi...[/url][/img]

Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt? :) Acer AS8935G Win7 Ultimate 64Bit

kifli
kicsit számoljad át, 700kb/s az kb 6Mbit/s az Mbit nem egyenlõ a MB/s-el. a max sebességd ami 7,5mb/s (60mbit) nehéz lesz kihasználni, mert elég kevés helyen van ez engedélyezve (oldalakról letöltés) és legtöbbször torrentel sem jön össze. És ha a szerzõsést megnézed a 60Mbit csak a max sebesség, a garantált az sokkal kevesebb.
shakyman
hy!

van valakinek upc fiberpower60 nete?
az enyém pár napos és nagyon lassú, ebben kellene segítség!
fórumokat végigolvastam, de ilyen problémája senkinek sem volt,
lényegében lassú az egész amióta bekötötték.
a maximum amit 1szer pár másodpercig töltött 3,4MB/s ami kevesebb mint 30Mbit/s fel pedig a max 700KB/s ami meg nincs 1Mbit.
Windows xp-t hassználok és olvastam egy optimizer progirol, de nem találtam sehol sem.

köszi a helpet

Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt? :) Acer AS8935G Win7 Ultimate 64Bit

KaszaN
Hali
Ismeri valaki a Trillian nevû programot? Olyan mint az msn, csak más. Megtudja valaki mondani, hogy hogyan kell elmenteni benne az egyéni hangulat jeleket?

pxxl
pedig az vga drájver hiánya. ne az alaplapi drájvert rakt újra, hanem a vga-nak találj egy drájvert 😊

ha van külön vga, nem az integráltal megy akkor annak, ha az integrált akkro valszeg annak is kell külön egy, ami nincs benne az alaplapi drájver szettben.

All hail the double x!

Hi!

Most raktam újra windowst és az a gond, hogy minden abkalmozgatásnál beszaggat ill. le/fel görgetésnél is.
Vidikártya meg alaplap drivert is feltettem, de eszközkezelõben sárga kérdõjel a "Videóvezérlõ (VGA kompatibilis)"-nél.
Ilyenkor elvileg az alaplap drivere rossz, nem?
Próbáltam már vagy 4 félét leszedni, de semmi, mindig megmarad ez a szaggatás az ablakozmgatásnál.
Alaplap típus: Asus A7N8X-E Deluxe.
Help, thx! 😄

Seithennin
megnéztem próbálgattam nincs semmi erre vonatkozó beállítás:S

Lacee86
Hát esetleg a videokártya progijában nézz szét, hátha van erre vonatkozó beállítás.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Seithennin
sziasztok! Fura problémám van! meghalt a monitorom és egy régit használok most amíg nincs pénzem ujra! ez egy 17 colos philips 107 T5 régi tipusu síkképernyõs monitor és van rajta egy gomb amivel lehet váltani a képernyõ beállításán olyan módon hogy vagy világos ahogy kell rendesen vagy feltesz egy szûrõt amitõl ilyen sötét (gondolom ez szemkímélõ) de ha belépek egy játékba vagy ujraindítom vagy alt tabolok akkor mindig visszavált erre a sötétre és megkell nyomjam a gombot! ezt hogy lehet kiküszöbölni? (a monitor manuális beállításai között nincs semmi ami segítene) lécci segítsetek

z99999
laptopommal van valami gáz, elindítom és bejön egy fehér képernyõ és lefagy, néhány órával elõtte jól szuperált mi történhetett?

Pszt.

Metwork
Erre adjatok valami logikus magyarázatot 😊

Nem régen írtam ide, hogy éjfélkor bekapcsol egy gép, új alaplapot kapott a gép és azóta csinálja, volt táp csere, ki lett húzva a hálókábel, friss win, net nélkül de mindig bekapcsolt.
Arra viszont rájöttem, hogy a gép órájához viszonyítva kapcsolt be, tehát ha reggel 10-kor beállítottam 23.58-at és kikapcsoltam, 2 perc múlva bekapcsolt, ha este hatkor tettem meg ugyan ezt akkor is bekapcsolt.

Ezt a gépet elvittük egy másik városba és ott nem kapcsolt be<#fejvakaras>

I will use google before asking stupid questions.

Szerintem nem az ethernet kártyáddal van a gond. Szolgáltatót kértezted, hogy nincs e vmi gond a hozzáféréseddel? Vagy jó jelszót adsz meg? Esetleg rosszul van beállítva a kapcsolat. Vagy csak a T-online egy rakás szar...
attila49
Sziasztok!!
Nekem olyan problémá lenne hogy amikor fel kapcsolódok a netre (D-Link,T-Online,5Mbps,nah de ez most mind1)akkor szétkapcsol mármint fel megy de mihelyst belépek mondjuk a Mozzilába(vagy akármie böngészõbe) másik elmegy a net és Újratárcsázást ír akár hányszor probálom mindíg ezt csinálja!!!Lehet hogy az alaplapon lévõ ??Netkártyával??van a gond??
Ha teszek bele külön 1 ??Netkártyát?? akkor jó lenne szerintetek??

Megjegyzés:Volt amikor 1 napo jó volt de elõtte sokáig nem és most sem sõt az egész úgy kezdõdött hogy szétkapcsolt 7-8 szor utánna ó volt most már telejsen behalt!!!
Türelmeteket köszönöm hogy végig olvastátok a hsz em!!!!És a válaszokat is köszönöm!!!

FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die

tigerbácsi
köszönöm szépen az értékelést. sokat számít nekem. s ha megtalálom a cikket a Chieftec tápról belinkelem, mert páran panaszkodtak rá, hogy bemérték (nemtomhogy) s nem adja le csak a 435 W - ot, s mások panaszkodtak rá, hogy 2 év s bedobta a kulcsot. de utánanézek igérem! :-)

mégegyszer köszönöm. akkor ezek szerint jól azonosítottam be a termékeket? :-) szerencsém volt akkor! :-DDDD

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Lacee86
Jó erõs gépnek tûnik, mondjuk Intel párti vagyok, de biztos jó proci ez is. Én lehet h inkább Chieftec 450-es tápot vennék bele, azt hallottam, az jobb, és csak egy 1000-essel drágább. Én sztem egy márkás tápból a 450-es el kell h vigye ezt a konfigot is. 64 bites oprendszer kezelni tudja a 4 GB-nál több memóriát, ez a lényege, tehát igen, látni fogja a 8-at is.
Nagyjából ennyit tudtam mondani, nem tom elég-e. 😊

tigerbácsi
ok köszönöm s elküldöm akkor :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Lacee86
Hali! Hát én megnézem szívesen, de garantálni nem tudok semmit. 😊

Solten
Ha netalan veletlenul leegeti majd a konfigjat akkor foleg nem lesz neki vicces 😊

Saor Alba

tigerbácsi
sziasztok!

össze akarok rakni egy gépet itt sg-n segítettek is a megfelelõ totyikban. csakhát van lehetõségem nagykeráron beszerezni alkatrészeket. kaptam is egy listát s ebben kéne segíteni. a kérdésem itt van

ráér valaki segíteni?

duracellmumus
végül is a te pénzed😊

elkölt az ember 100-at gépre ebbõl 5-ezer a táp😊😊😊

Apunak mindig igaza van! Most is.

Hát nekem annyira nem vicces, mert proci és lapcsere után már nem volt kedvem tápot is cserélni 😄 Amúgy érdekes, mert az elõzõ konfig-omat vitte gond nélkül, és arra rá volt dugva minden. Sebaj, vettem most egy Noname 550-est 5rugóért azzal a feltétellel, ha nem megy vele akkor visszaviszem. Nálunk azért nem érdemes egyébkén komolyabb tápra beruházni, mert félévente-évente egy túlfesz vagy egy villámcsapás gallyra teszi 😄
Ez az eset egyébként kivétel, szal most nem ezért cseréltem cuccokat.
A vicc az, hogy az a gép - fõleg így hogy alig dugtál rá valamit - 200W-ot sem terhel rá még induláskor sem. Ismét bebizonyosodott a Kodegány tápok méltán népszerû minõsége. Nekem a másik gépembe egy P4-es lapot hajt, 2.6-os procival, HDD-vel, DVD-vel egy 250W-os (!!!) FSP táp.

Bandi 18
Codegen egy határ kaki 😊. Végy egy normális 400-as tápot.

Üdv!

Az lehetséges, hogy nem elég a 450W-os codegen tápom egy p5kpl+e7600 os procihoz? Volt bios frissítés meg minden, ment a szervízbe az alaplap a procival, azzal nem lehet gond. Itthon beleraktam 2 db 500 megás ddr-2es ramot, asszem 400mhz-esek. Meg rákötöttem a táp kábelt, és a p4es csatit. Nem raktam rá semmi mást (se vinyót, se semmit), összeérintettem a power jumpereket h elinduljon, de az integrált vidikariról nem ad képet, és a proci és táp venti is full gyengén pörög fel, szinte hangjuk sincs. A táp jól ment egy p5nd2-sli deszkával, meg egy Pentium 640es procival. Nem hiszem h rossz, csak kevés lenne? Ötletek? Valamit nem kötöttem rá a deszkára ami még kéne?
Elõre is köszi!
pxxl
miért ez kérdéses volt? <#ejnye1><#nyes><#alien>

All hail the double x!

duracellmumus
hát az a kék fog szerintem kevés lesz sávszélességre Videó átvitelre...

Pixxel-nek már megint igaza van😊

Apunak mindig igaza van! Most is.

pxxl
kb 1000 ft egy webkamera, bedugod megy csá. felesleges szenvedni telefonnal szvsz.

All hail the double x!

sziasztok!!
nem tudtok olyan programot amivel a telefon kameráját használhatóm webkamerának bluetooth-on keresztül?
samsung s5230 vagy nokia 6233 ra kéne, javát mind a ketõtámogat

elõre kösz
Bandi 18
És? Wifi.n keresztül is rá tudsz kapcsolódni a routerra 😊. Beírod az átjáró címét ott megadod a felhasznevet kelszót és már benn is vagy.

ez az egy módja van?
és azt csak úgy lehet ha össze kötöm a notebook ot a routerrel?
mert most csak azon keresztül veszem a netet és kész
Bandi 18
Router admin felületén a kiosztott ip-k között láthatod

Tud valaki segíteni hogy tudnám megnézni hogy rajtam kívül ki kapcsolódik még a hálózatomra (wifi)??
allock
vinyóval volt gond
ment bele egy 500gigás satás pont és azzal megy 😊

#hhwnd