<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Valaki találkozott ilyen "kék halállal" driver power stop failure??
Annyit utána néztem hogy lehet driver hiba vagy valami alvó állapotról olvastam külföldi fórumon...már újra tettem a win 11et(jogtiszta)
még ami feltűnt hogy vmi hanghibát írt ki majd a füles dzsekdúgót piszkáltam és kb akkor csinálta ezt, lehet itt van valami hiba..
hátha tud valaki valamilyen ötlettel szolgálni esetleg már tapasztalta a hibát.Köszönöm

Nagyon köszönöm az infót, de a paragon esetében azt írja csak win 7-től lehet használni. Ráadásul nem vagyok egy IT szakember, úgy hogy ha kérhetlek lépésről lépésre kellene haladnunk. Amim van: egy külső meghajtó USB-vel, egy külső CD vagy DVD olvasó,egy HP laptop win 10.
Hello.Dazzle DVC 90 digitalizálóm szeretném használni, még az XP-én nagyon régen használtam, aztán sok évig kölcsönadtam. Visszekerült. most Win 10 van. Fel tudom telepíteni, vagy kuka a hozzátartozó Pinnacle Studio 9 együtt?
MerlinW
Acronis vagy Paragon Drive Copy-val tudsz lemezt klónozni. Ha nincs szabad slot, venned kell egy SATA USB adaptert, vagy za M.2 akkor azt.

[merlinw.org]

Hello. Van egy vivobook x513ea notebookom 256-os ssd-vel amin gyárilag van win10.
Ha upgradelni szeretném akkor csak 1 ssd slot van szóval az alap 256-ost ki kell venni..:/ létezik olyan lehetőség hogy az alap 256os ssd-ről átlehessen vinni minden adatot majd az új nagyobb tárhelyű ssd-re belértve a windowst is?!
Bokafix2
Szerintem próbáld ki egy alternatív böngészőn a Youtube-ot. Ha ott minden oké, akkor tilts le minden felesleges bővítményt az alapértelmezetten. Nekem legutóbb ez okozott problémát a videóknál, bár az nem hangfalas gond volt, hanem más, de én tennék egy próbát.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

oneal1
megnéztem, sajnos egyik sem.

Továbbra is csak akkor recseg, amikor meg van nyitva a youtube, ha le van téve tálcára minden ok.

!Forza Ferrari!

MerlinW
Próbáld meg ezeket, hátha valamelyik segít.

[merlinw.org]

oneal1
semmi változás nem volt és sajnos másik hangfallal is csinálja

!Forza Ferrari!

MerlinW
Ööö erősítő? Kábelekkel játssz kicsit. Esetleg került valami nagyon elektromos a PC közelébe az utóbbi időben? :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.24. 17:16:54

[merlinw.org]

oneal1
sziasztok!

Anomális SOS help! :)

Adott a gépem, ha hangfalról hallgatok youtube-ot és nyitva van maga az oldal akkor recseg a hang a hangfalon, ha leteszem tálcára már jó.

A hangfalnak nincs baja, másik gépen tesztelve

Ugyan ez fejhallgatóval nem áll fennt tehát minden oké.

Ötlet esetleg valakinek?

köszönöm!
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2021.12.24. 14:34:20

!Forza Ferrari!

biomage
ezt hívják úgy hogy a cpu próbál dolgozni, hogy a vga terhelődjön :D de nem sikerül

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

köszönöm szépen!

MerlinW
VGA csak 1080p felett fog 99%-on menni. 1080p és alatta a proci dolgozik.

[merlinw.org]

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy adott egy Acer Nitor 5 laptop i7 proci egy rtx 3050ti illetve 16gb ram, újra tettem a rendszert és azt tapasztaltam hogy a Dying Lightban nagyon kevés az fps kint pl 50 30 között (fullon)és a vga usage is kb 50 60 max 70% a v-sync ki van lőve .
Mi lehet a probléma? miért nem megy 99% pl a vga
köszönöm

MerlinW
Nekem mindkettő Samsung Evo 970. Kicsit melegek de megbízhatóak és a leggyorsabbak között vannak.

[merlinw.org]

köszi az infót, igen az első m.2 ssd-m volna, de probálok "minőségit" keresni, azért is esett erre a választás illetve hogy ezen van hűtőborda is gyárilag.

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

MerlinW
Ha 3 és fél év alatt 6%, akkor ebben az ütemben még ~25 évig (azért nem ~55, mert ahogy fogynak a blokkok, gyorsul a degradáció) működhet. Még mindig 4x több, mint egy HDD átlag élettartama :)

Az 50-60 fok normális az M.2 meghajtók esetében (lévén sokkal több adatot dolgoznak fel ugyanazon idő alatt, mint a SATA SSD-k = nagyobb feszültség = több hő), lényeg, hogy 80 fölé ne nagyon menjen. Általában két M.2 slot van az újabb alaplapokon, egyik a gyorsabb a VGA-felett, ami általában ~10 fokkal melegebb a VGA miatt, és egy másik kicsit lassabb port az alaplap alján, ami hűvösebb. Lényeg hogy 80 fok alatt nincs gond.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.11.29. 00:50:43

[merlinw.org]

Vadnokedli
Ha ez az első M2-es SSD-d próbálj utána nézni miket írnak róla egyébként.
Nekem egy MP500-asom van (MP500 MLC / MP600 TLC ) csak az OS van rajta meg pár program. Alapjáraton 60 fok fölött fut a létező legjobban szellőző házban. 16 írt TB / 1 év 76 nap üzemidő után 94%-ra degradálódott ez idáig. ~3.5 év alatt.

Egyébként megvagyok vele elégedve. Csak mellékes infónak itt hagynám.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2021.11.28. 23:37:53

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

köszönöm, akkor nem fogok szerintem mellé lőni vele, a jelenlegi 2.5' ssd-nél biztos gyorsabb lesz:)

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

MerlinW
Az alaplap csak 3.0-t tud, de lényegtelen, oda-vissza kompatibilis a 4 és a 3. NVMe tekintetében minimális (tizedmásodpercek) a különbség, lévén nem igen használják ki (jelenleg még a VGA-k sem).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.11.27. 14:32:41

[merlinw.org]

sziasztok, szeretnék venni egy Corsair MP600 500GB-t ssd-t az Asus Prime B450 plus-os alaplapomba. nézegettem mind a két termék gyári oldalát, de valahogy nem volt egyértelmü a dolog; az ssd ha jol látom az pcie 4.0 az alaplapnál viszont nem tudtam eldönteni h 3.0 vagy 4.0.
Ha csak 3.0ig támogatja akkor ez azt jelentené, hogy nem hozza majd a maximum írás/olvasási sebességet? elöre is köszönöm a választ.

MerlinW
Fröcsögj csak, de csak oda kellene figyelned.
Az én dolgom meg nem az hogy segítsek az információéhségeden, hanem hogy rendet tartsak, moderáljam a fórumot. Egyéb panaszaidat a moderátor topikokba kérem. Szívesen.

[merlinw.org]

Mayorpapa
kösz a semmit :( ezért kár volt koptatni a billentyűt...esetleg segíthettél volna is, akár... "A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."
Utoljára szerkesztette: Mayorpapa, 2021.05.21. 18:30:34

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

MerlinW
16 éve vagy SG tag, keresgélj még.

[merlinw.org]

Mayorpapa
Sziasztok! Sajnos nem találtam megfelelő topicot, ezért itt kérdezném meg: át lehet valahogy vinni Game Passos játékokhoz a korábbi, tört verziós mentéseimet?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

lac coo
Hogy Miracast képes legyen a PC-m elég egy Wifi adapter vennem ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

MerlinW
Róluk nem sokat tudok azon kívül hogy 30 éve jelen vannak.

[merlinw.org]

Vadnokedli
Vagy MikroTik <#alien>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

MerlinW
Most nézem, ez ismert hiba ASUS-oknál.

Cserélj router-t Cisco, TP-Link, Linksys-t, ne ASUS-t:)

Ez nem a legolcsóbb, viszont jó fajta
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.26. 00:40:26

[merlinw.org]

Az a furcsa, hogy ha teljesen idegen hálózatról, pl mobilnetről kapcsolódok akkor simán elérem a valami.ddns.net:port -on a raspberry által futtatott web felületet, sőt ha a kaon wifijéről teszem ugyanezt úgy is jó. Ebből azt gondolom port nyitások rendben vannak.

"Valamint az ASUS-on a DNS lehet a gateway is, azaz a 192.168.0.1" -> asus portjain és wifijén lévő eszközök semmilyen weblapot nem nyitnak meg, ha erre állítom, többivel sem oldódik meg.

Eredetileg is a szolgáltató DNS-e van/volt beállítva és ezen kívül minden működik.

Valamiért az asus hálózatán lévő eszközök szolgáltatásait nem lehet elérni csak a 192.168.1.x:port módon.
MerlinW
Ha csak IP címet lehet elérni a DNS-el van baj. Állítsd át a DNS-t 1.1.1.1 (Cloudflare) vagy 8.8.8.8(Google) vagy 8.8.4.4(Google), vagy a szolgáltatód DNS-ére.

Valamint az ASUS-on a DNS lehet a gateway is, azaz a 192.168.0.1
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.25. 15:23:01

[merlinw.org]

Akkor lehet, hogy az ASUS-nál van valami. Biztos, hogy minden engedélyezve van az ASUS-ban? Portot nyitottál-e? Valami biztosan megfogja, ha csak IP címmel lehet elérni... <#rolleyes>
Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni.

Hálózat beállítási problémám a következő:

Telekom bejövő kábelén egy Kaon CG3000 eszköz fogadja az internetet a szolgáltatótól.
Kaon LAN1 portja egy ASUS RT-N18U router WAN portjára csatlakozik.
ASUS LAN1 portján egy raspberry PI található.

A Kaon külső ip címéhez hozzá van rendelve egy valami.ddns.net cím.

Kaon:
IP Address
192.168.0.1
Maszk
255.255.255.0
DHCP szerver
Kezdő IP cím
192.168.0.10
Utolsó IP cím
192.168.0.254
Elsődleges DNS kiszolgáló :
84.2.46.1
Masodlagos DNS kiszolgáló :
84.2.44.1

ASUS:
WAN:
IP-cím
192.168.0.2 (fix)
Alhálózati maszk
255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró
192.168.0.1
DNS szerver1
84.2.46.1
DNS szerver2
84.2.44.1

LAN:
IP-cím
192.168.1.1
Alhálózati maszk
255.255.255.0
DHCP szerver
IP-állomány kezdőcím
192.168.1.2
IP-állomány befejező cím
192.168.1.254
Alapértelmezett átjáró
192.168.1.1

A jelenség a következő:

Nem-saját hálózatról pl. mobilnetről, a böngészőbe beírva a valami.ddns.net:port címet, gond nélkül elérem a respberry-n futó webfelületet.
Ugyanez a helyzet akkor is, ha a Kaon által generált wifi hálózatot, vagy annak LAN portját használom.
Amikor az ASUS wifijét, vagy LAN portját próbálom használni a valami.ddns.net:port címmel, a lap nem jeleníthető meg, ha a raspberry belső ip címét (192.168.1.109:port) adom meg akkor működik.

Arra szeretnék megoldást, hogy bármelyik eszköz vezetékes és wifi kapcsolatáról működjön a valami.ddns.net:port elérése.

MarkBlade
Már müködik viszont nem értem továbbra sem. Az összes kábeles elszállt egy kivételével. Amin a wifi bővítő volt. De ha felcseréltem a kábelt akkor sem működött más eszköz rajta. Szolgáltató hibára gondolok de nem ertem hogy? A matek nem jön ki.
Csk egy gépen nincsen kábeles net, vagy az összes kábeles kapcsolat szállt el? Lehet, hogy meg kellene nézni azt a routert... <#miaz>
MarkBlade
Segítség kellene. Egyik pillanatról a másikra el ment a netem. Ami érdekes hogy wifin van netem csak kábelen nincsen. Viszont a hqlozaton látszik az összes szóval a kábelek is jók. Tp link archer a9 a router és diginél vagyok. Szóval nem értem mi lehet..
MerlinW
Ha a procinak lenne baja egyszerűen crash-elne a játék/windows, minden. A csíkozódást általában a GPU vagy a VRAM okozza. Tehát a videokártya környékén lehet a probléma.

A 90 fokos processzor meg nem egészséges semminek. A házat is hűtsd, mert anélkül semmit sem ér a procin a hűtő. Két venti elől fent/alulról befúj (fenti fújja a levegőt a procira és a ramokra, alsó a VGA-ra), 1 venti hátul kifúj. Esetleg egy fentről kifúj, ház kialakításától függően. Léghűtésnek légáramra van szüksége:)

A pasztázással nem hiszem hogy gond lenne, főleg hogy a linkelt hűtő talpára alapból tettek pasztát, így neked nem is kellett volna.

Zsombor ajánlása meg értelemszerűen pénztárca és igény kérdése, de jah, több mint 10 éves hardverrel dolgozol, lassan lejár az ideje.

[merlinw.org]

Nem ismerem a pasztázási hatékonyságokat, processzort még sose tettem be, a gépemet eleve öszeszerelésel rendeltem, csupán 1-2 dolgot kellett beszerelnem. Hány monitorod van? Egy vagy kettő? Esetleg a játék mellé tegyél ki valami információs programot is, hogy mikor becsíkoz, akkor változik-e valami. <#miaz> Az a videokártya se nevezhető frissnek, valamint lehet, hogy 1GB VRAM már nem elég mindenhez, nekem is 4GB VRAM áll rendelkezésemre, bár annyira komoly játékokat nem játszok, a játék kipróbálási készségem is eléggé alacsony... Lehet, hogy azért csak akkor csíkoz mikor egyedül vagy, mert elképzelhetőnek tartom, hogy olyankor megoszlik a teljesítmény a játékosok között, de mikor egyedül vagy, akkor az egész teljesítmény a gépedre hárul és valamelyik komponens nem igazán bírja. <#rolleyes> Én a helyedben megfontolnám, hogy a gép lehetőségeihez képest videokártyát cseréljek egy frissebb típusra (több VRAM-mal)...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.15. 11:50:11
Ez
így egyben van az i5 2500k-s procin, a pasztázásom (egy borsószem, majd elmozgatás) nem lett túl elegendő?

Kivan parkoltatva a proci, és teljesítmény centrikus a win engergiabeállítás, de úgy emlékszem ezek nélkül is csinálta ugyanúgy.
Teljesen megvagyok lőve ezzel a géppel mert ha a cpu rossz akkor hogy lehet hogy:
- nem csak akkor keletkezik pixel hiba amikor 96c hanem amikor 60-70 is, totál random.
- átvezetőbe ahol felpörög a gpu semmi hiba
- CPU fan controllerel a venti maximális fordulatszámán is keletkezik a hiba
- 16 játékos a képernyőn és semmi hiba
- egyedül megyek zárt utcán és becsíkozódik

Éppen annyi jel utal arra hogy a cpu a gond mint hogy valami más.
Totál random.

Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2021.03.13. 07:23:40

racingarena.hu | gokartsopron.hu

Jó a hűtőd, illetve jó-e az a processzor? Ha "stock" ("box") hűtő van a procin, akkor se kellene ennyire melegednie. ‒ Nálam az Intel i3 processzoron csak a gyárilag mellékelt "box" hűtő van, de így is teljesen normális marad. ‒ Hát...

A VGA 65fok, a proci annak ellenére is képes 96fölé menni hogy újra pasztáztam, komolyabb ventit vettem csak ez az ok miatt.

A komolyabb venti az egy dolog, de elégséges-e a hűtő, amire a ventit tetted? Lehet, hogy valamelyik komponensed hibázik már, ami egyenlőre csak GTA5 alatt jön elő. Az is elgondolkodtató, hogy

Sajnos driver frissítés vga-n nem lehetséges (ASUS GTX 560 1GB) 2018. a legfrissebb driver.

tehát esetleg nem kellene-e neked gépet frissítened? <#miaz>
<#kacsint> Az én gépem ez:
- IBOX ICKWSUIR02 kártyaolvasó modul
- MSI H110M PRO-VD PLUS alaplap (2× PS/2 csatlakozóval)
- INTEL Core i3-7100 3.90GHz 1151 BOX Intel hűtő ventilátorral
- G.SKILL 8GB Value DDR4 2400MHz CL15 F4-2400C15S-8GNT ×2 = 16 GB
- ASUS PH-RX550-4G-M7 RX 550 4GB GDDR5 Phoenix PCIE videokártya
- WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX (rendszer 500GB & Steam 500GB partíciók)
- "WDC WD10EZEX-60WN4A0" 1TB HDD (előző gépből átrakva, "rengeteg" partíció)
- 4/3 képarányú régebbi Acer LCD "GEMBIRD VGA/D-Sub DVI-D Átalakító Fekete 20cm A-DVID-VGAF-01" adapterrel
- "TFT7-CAP-800x480" HDMI kijelző másodlagosként (eredetileg Rasberry PI-hez forgalmazzák, de asztali géppel is jól megy ☺)
- "Super Writemaster Speedplus⁺" DVD író-olvasó (előző gépből átrakva)
- SPIRE SUPREME 1606 gépház (fontos szempont volt, hogy több mint 2 előlapi USB legyen)
- CHIEFTEC GPS-500A8 500W tápegység
A gépet az iPon-tól rendeltem még 2019 elején.
- Fujitsu Siemens golyós(!) USB egér
- régebbi alap irodai PS/2 HP billentyűzet

Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.12. 09:00:47
Segítséget szeretnék kérni, néha Gta5 alatt becsíkozódik a képernyő. (nem mindig 1 pixel) Van hogy 5óra játék alatt alig jelentkezik van hogy 20perc alatt 5x. A VGA 65fok, a proci annak ellenére is képes 96fölé menni hogy újra pasztáztam, komolyabb ventit vettem csak ez az ok miatt. Mint legfőbb ok erre gyanakszom de furcsa hogy pl átvezetőkben ahol mégjobban felpörög a gép semmi hiba. Spintires vagy Futuremark Timedemo is hibátlanul futott le.

képen
videon 6:03 környékén

Sajnos driver frissítés vga-n nem lehetséges (ASUS GTX 560 1GB) 2018. a legfrissebb driver.

racingarena.hu | gokartsopron.hu

gergely1991
A kábellel történhet valami a sok dugdosástól,értelemszerűen megtörhet.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Boconadi
Sziasztok! Nem talaltam ehez kapcsolodo forumot, bar szo mar valoszinüleg volt rola, segitseget kernek kettö darab videokartyanak az összekapcsolasahoz. Pontosabban kerdeznem h lehetseges-e azon a modon ahogyan en gondolom.

Adott egy Asus Tuf Gaming GTX 1660 Advanced Gaming (6GB) es egy Asus Tuf Gaming GTX 1650s. Bar mar latom a valaszt, ill. Sejtem, de letseges öket SLI-vel összekötni ha az alaplap maga tamogatna ezt a funkciot? Vagy ilyenkor csak az egyik kartyat erzekeli? Vagy mindekeppen mindket kartyanak ugyanolyannak kell lennie?

Egyaltalan vki hasznal közületek dupla kartyakat? Erdemes?

Ha rossz helyen kerdeztem elnezest kerek elöre is, a valaszert pedig köszönet! Üdv! :)
MerlinW
Nem kellene történnie semminek. Az alaplapi csatlakozót meg ragasszátok le, ha "problémás" ember dugdosgatja a kábeleket bele :)

[merlinw.org]

Hali. Adott egy gép, amiben nincsen integrált videokártya, csak dedikált. A gazdája állandóan az alaplap VGA csatlakozójába próbálja bedugni a monitort annak ellenére, hogy közöltem vele többször is, hogy ne tegye. Elhozta, hogy nézzem meg, bedugtam a dedikált videokártya VGA csatlakozójába és volt kép... Hazavitte, megint az alaplapiba dugta be, (természetesen) megint nem volt kép. Másik monitorra rákötötte, ekkor már a dedikált portba, úgyse volt jó. Valamit mókolt vele, most van kép. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha integrált videokártya nélkül az alaplapiba dugja be az ember a monitort, akkor ez meghülyítheti-e a BIOS-t vagy ilyesmi? Sose láttam még ilyet eddig...
Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2021.01.30. 20:17:36
MerlinW
Pedig Apple döntés. Tudsz "hekkelni", ha tolsz neki egy kamu klikk eventet.

[merlinw.org]

iphonon nem muxik az autoplay hang html kod, ami androidos telon igen (egy tucat hang formatummal probalkoztam): <audio autoplay="autoplay">
<source src="https://....aac" type="audio/aac" />Your browser does not support the audio element.</audio>
vknek van vm 5lete? legyszi hagyjuk azt, h jobb ha a user donti el, h szoljon-e vm, specko eset miatt van erre szuksegem.
Calver
limitált tapasztalataim alapján teljesen reális, ez egy kisvállalati gép, kb egy asztali számítógép workstation lappal és procival. google keresés alapján a lap standard 24+8 ATX tápcsatit használ, szóval elvileg sima ATX táppal működnie kellene. viszont csak akkor vágj bele, ha ramot is adnak hozzá - szerverek híresen hisztisek ilyen téren.

releváns videó, van még pár hasonló témában a csatornájukon.

"The trees move. Do you not see it?"

VinylToy
Sziasztok!

Érdekes kérdést tennék fel.
Adott egy Dell PowerEdge T110 II szerver, amit szeretnék átalakítani asztali gépnek. Van-e realitása, illetve megoldható-e?
Gondolom videókártya, és táp problémák előjöhetnek, de érdemes-e belevágni?
Köszönöm a válaszokat.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."