64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Huron
    ha már a Segíítséégnél tartunk, lenne egy kérdésem. Szerintetek mitől van az, hogy counterezés alatt a gépem folyamatosan lefagy, újraindul, kék halálozik?

Részleteebben: a gépben egy geforce256 van 700-as athlonnal. Windows xp professional
    lefagyás: szimplán lefagy a játék kb 5-10 percni játék után.
    újraindulás: dettó, se szó, se beszéd, 5-10 percet bír.
    kék halál: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL
    hibaüzenet: hibát észlel az xp, ezért leáll... hiba oka: nvidia opengl dll-file, vagy a HL.exe miatt áll le. visszalép ilyenkor a windowsba (gyk:half life)
    Ez a 4 diagnózis váltakozik.

Váltogattam az nvidia drivereit: 8.1-es directx alatt: 28.32, 40.72 43.45, 44.03 . mindegyikkel így szórakozik.

a geforce-om irq-ja 10-es. más eszköz nem használja a 10-es irq-t.

tudtok vlami mentő ötletet?

köszi.
  • fm
    ez jó??
    CoolerMaster CP5-7JD1B-OL ULTRA HALK - rézbetéttel … SocketA / 370 2600+ 2750bruttó
  • fm
    télleg,aszittem elmegy nélküle amíg nem lesz rá pezóm :)))
  • Borg
    A + új hűtőt elfelejtetted az AMDhez.
  • fm
    csak az 512 másodlagos gyorsító szól a p4 mellett(meg talán picit a szívem:)) de az amd mellett az ára,az új alaplap(jobb,mint abitSa7) ...
    help please
  • fm
    hell..
    mos van egy cerka 1.7-em,abit Sa7-el. Két lehetőségem van:
    -alaplap+proc csere:
    Abit NF7 2.0 (nForce2,AMD,FSB333,DDR400,AGP8x,ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0,ATX)+ AMD Athlon XP 1700+ 1.470GHz SocketA FSB-266MHz L2cache-256K Thoroughbred JxxxB (össz bruttó:35000)
    -csak proci csere:
    INTEL P4 1,8GHz Socket478 512k BOX (bruttó:35000)

játékra kéne főleg(talán nyilvánvaló) és nem akarok szívni vele,nagyon soknak tűnik a p4 ára.mit tegyek sztetek??
  • Gerry
    AT7-MAX2-n milyen S-ATA vezérlő van? Mert én úgy tudom, hogy bizonyos (Abit) alaplapokon a S-ATA vezérlő csak ATA-133 módban megy.
  • Gerry
    BIOS frissítés-t próbáltál a KD7-esben?
  • liogreen
    Üdv mindenkinek,

Olyan problémám lenne, hogy fejleszteni akartam a gépet, s vettem egy ABIT KD7 400-ast. Ami most van: ez az alaplap, powercolor ati radeon 9000, 1200/200 duron.
    Na már most, összeraktam, s nincs kép, a gép elindul mert hallom hogy pittyen de semmi.Ha beteszek egy nvidia kártyát tökéletesen indul, ha beteszem az atit egy másikba, vagy vissza a régi kt7-be tökéletesen megy, ha nvidiával feltelepítem, s akkor cserélek atira, ugyanugy már indulásnál semmi kép?

Mi a gond?????

Előre is köszi a segítségért
  • liogreen
    Szia MU,

Mikor telepíted az XP-t, s elindul a telepítő, nyomj F6-ot, hogy az alaplaphoz kapott RAID drivert be tud rakni, mert valószínűleg magától nem ismeri fel, s így tudsz neki sajátott beadni. Erre figyelmeztet is a képernyő alján: F6 ha más gyártó raid, vagy scsi.... ilyesmi szöveggel.
  • Danny
    A Win XP az NTFS fájlrendszeren fut, amit a Win98 nem lát mivel az meg FAT32-n megy. NTFS látja a FAT32-t, de fordítva nem működik.
  • Borg
    Hááát nemtom, de nem vágom a 2. pont valóságalapját...
  • ollie
    legalább sötétben is megtalálja a számítógépet ;D
  • Laalee
    hat akkor nem marad mas mint uj alaplap vetel :D

ismerosnek az optikai egere vilagit ha ki van kapcsolva a gepe.
  • ollie
    a gond a villámcsapással az, hogy ha már becsap a villám akkor hiába van kikapcsolva a kapcsoló, mert úgy áthúz rajta mint a fene. ez ellen csak az véd, ha kihúzod a konnektorból. nekem már volt villámcsapásom, bár az a telefonvonalon keresztűl volt, nem az elektromos hálozaton keresztűl.
  • Borg
    Jobb helyeken meg (mindenhol) kapcsolós konnektort alkalmaznak.

Ami nem mellesleg egyéb behatások ellen is véd, pl vihar esetén teljesen áramtalanithatod ugye a gépet...
    Merthogy az ATXnek ez a sajátossága, hogy bizonyos funkciók végett mindig áram alatt tartja az alaplapot, ha a tápban van áram...
  • Gerry
    A tápkapcsolót...
  • Laalee
    ki kell kapcsolni a gep hatuljanal, ha ennyire zavar...

a bill valszeg a billentyükod-ra inditas miatt kap aramot.
  • Danny
    sikerült beállítani, működik. Köszi szépen a tippet. Bár 98-ban nem ilyen szemcsés, de nem vészesen rossz a minőség.
  • Danny
    Nem NTFS hanem NTSC na! :)
  • Danny
    Elvileg működne a TV tuner, de nem tudok behozni rajta semmit. A fine tune nem működik, nem aktív. És szerintem NTFS-ben van, pedig a TV System Configure-ban PAL BG-re állítottam. Van valami ötletetek?
  • fm
    ps2es a billentyű,nincs benne elem.(logitech)
    egy idejig lehet nyomkodni a numlockot,aztán úgymarad(vagy égve vagy nem)
  • Danny
    Felraktam a w2k drivert a TV tunerhez. Minden résznél azt írja az eszközkezelőben, hogy használatra kész, kivéve a

BTCap, WDM Audio Capture -nél írja azt hogy nincs illesztőprogram berakva. Ennek elllenére használatban van és engedélyezett.
  • Danny
    OK srácok, köszi szépen, elkezdem akkor feldolgozni az ötleteiteket. :)))
  • ollie
    ja és van benne elem? (pl chordless)
  • ollie
    ps2-es vagy usb-s a billentyűzet?
  • fm
    az gáz ha a p4es gépem kikapcsolt állapotában is lehet kapcsolgatni a numlock-ot?? (nomeg az USB-s gamepadom is világít)
  • Gerry
    Szívesen, egyébként meg kéne nézned az XP partíción a TEMP könyvtárakat: ?:\Windows\Temp, és a ?:\Documents and Settings\????\Local Settings\Temp, (???? alatt a felhasználó nevét kell érteni) és a tartalmukat törölni, szerintem jelentős mennyiségű helyet nyerhetsz ezáltal, ami ott van, arra úgysincsen semmi szükséged (esetleg explorerből még letörölheted a temporary internet files-t is)...
    Más: a TV kártyádon milyen chip van? Próbálj meg azzal kapcsolatban drivert keresni, és lehet, hogy egy másik gyártónál találsz használhatót, jobb ötletem nincs, esetleg ha van Win2k-s driver, meg lehet próbálni még azzal "megerőszakolni" az XP-t, még akár működhet is...
  • Danny
    Esetleg erre a bajomra is van valami ötletetek? Nem ártana egy PcTv Application sem. Ha tudtok egy jó helyet ahol ezek fenn vannak akkor osszátok meg velem legyetek szivesek. Köszi előre is.
  • Danny
    Köszi neked is a segítséget. Valóban túl van húzva a procim. A SP1 nekem is eszembe jutott, fel is kezdtem rakni, de basszus nem volt elég hely az XP partíciómon. Most jelen pillanatban 3,3 GB-os az XP-m. Ennek tök mindegy mekkora helyre rakod fel, addig hízik amíg tud. :) De megoldódott a dolog hála nektek. Köszi szépen!
  • Danny
    Ezt tettem. Köszi szépen most már minden faszán működik. 1475-ös csomagokat küldött és átállítottam 1450-re. Így már nem volt vesztett adat és minden frankó. Köszi az ötletet.
  • Danny
    Üdvözletem! Van ekkis problémám. Van nekem egy APAC Viewcomp 878 -as Tv tuner kártyám. A baj az, hogy nem tudom mien okból (talán megszűnt a cég), de egyszerűen nem lehet hozzá XP drivert találni. A Pixelview-ssal meg nem működik. Ha valaki segítene ebben nagyon megköszönném, mert csak emiatt fut még az XP mellett a 98 is a gépemen.
  • KoBe
    Nálam is volt ilyen gond, nálam az XP Home okozta a galibát. Amikor mindkét gépre (ugyanis nálunk csak kettõ van) feltelepült az XP Professional SP1-es, azonnal minden hibátlanul kezdett el mûködni! Illetve még azt nézd meg, hogy esetleg a géped nincs-e húzva. Mondjuk a proci, ugyanis nálunk egy idõben az okozta a gondot, hogy a hálókártya nem bírta, ha a proci túl volt hajtva. Ennyi ötletem van, remélem segítettem!
  • Gerry
    Másik topicban már válaszoltak... (én is)
  • Gerry
    SB Live jó...
  • sony
    ???
  • Gerry
    Van egy másik lehetőség is, nekem müxik, és a cégnél, ahol dolgozok, ott is ez volt a megoldás: letöltöd a Dr. TCP (drtcp.exe) nevű programot, és a server gépen lévő hálókártyák MTU-ját beállítod 1492-re (nekünk csak ez az érték müxik), majd a kliens gépeken beállítod default gateway-nek a server gépet, valamint megadod a DNS kiszolgáló IP-címét (ezt megtalálod a szerződésen is...), és ezekután már mennie kell minden oldalnak rendesen. Esetleg a 777sms-hez lehet, hogy szükséged lesz a java vm-re is.
  • chuck
    Abit bh6 es bx2 siman veszi a 120 as winyokat. Utobbi 99 szeptemberi biossal megy.
  • chuck
    Akar az is. Nalam most 2003 megy. Esetleg ha oprendszer csere nem lehetseges, erdemes kuslo progikat keresni. Van pl a Janaproxy, aminek az 1.x valtozata ingyenes, az korrektul latja el a http proxy szerepet. A tobbire pedig jo az xp sajat netmegosztasa is.
  • Danny
    Tűzfal kivan