64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Vezír #462 csak az újaknál -
Huron #461 Minden filmmel ezt csinálja? -
Huron #460 3d-s játékoknál minfig kifagy a gépem és kék halál, újraindul. Teljesen új xp van fent teljesen új detonatorral és gf256 64mb-os kártyám van. a kék halál az nv4_disp.dll fájl miatt jön be. directx9 van a gépen. miért van ez? -
Vezír #459 nimo 50 9.01beta -
Huron #458 A legújabb Divx-ed van? Milyen lejátszóprogikat használsz, milyenen jelentkezik a hiba? BSplayert ajánlom. -
Vezír #457 Hi! Divx-be kellene egy kis segítség.
Minden kockás és elmosódik , mi a baj???
-
#456 compaq lapos asztali fekvőházas igen dögösen néz ki,és még megy! -
#455 Milyen alaplapod van? -
#453 Help!
Van egy gondom a géppel. PIII-Celeron 1300, fél giga ram, Gf4 MX 64 MB kártya, sound live.
Néhány játék, de elsősorban az izometrikus 3d fagy (Heroes 4, Baldurs Gate, Sims). Ilyenkor vagy egyszerűen lefagy a játék, vagy a kép is szétesik. A hang általában tovább szokott menni. Ha a kép szétesett, attól még a játék fut tovább, és amerre a kurzort elhúzom (vagy ha frissül a grafika), az "igazi" kép visszajön.
Valaki azt mondta, hogy a videokártya lehet bugos, ha a zene szól tovább...
Mit lehetne megnézni, kipróbálni? Esetleg milyen programmal lehetne a rendszert tesztelni? -
Huron #452 olyan cd-rom van benne, ami az fdd kábelre csatlakozik. hardware-es hiba nemigen lehet vele. Lvileg azt is felismere már a bios régen. -
Huron #451 amúgy az a vicc, hogy ez a gép ilyen állapotban, ahogy most van, még ment 2 hónapja. csak azóta szétkaptam, ventillátorokat szedtem belőle meg ilyesmi, de aztán minden vissza a feladónak. azt baromira nem értem, h miért vanaz, h egyszer olvasta be eddig a 95 boot disket, aztán meg sosem. -
Huron #450 neked milyen gépen nem ismeri fel? mert amint mondtam, ez egy ősrégi 486-os és az alaplapjához meg nem találtam bios-frissítést. de ha tudsz linket, ahol van jó sok award bios frissítés, akkor azt megköszönném. -
#449 agy-egy... -
#448 enyém sem ismerim fel a cd-t!de windows alól már látja.lehet hogy agy bios frissités segitene? -
Huron #447 12ati, szerintem tedd fel az új VIA alaplap-drivercsomagot, a hyperion 4.47-et is. http://www.viaarena.com . -
Huron #446 Hi!
Nem tudjátok, hogy egy 486-os gép miért nem ismeri fel BIOS-ban a CD-ROM-ot? A CD a winyó IDE-kábelére van kötve, mint slave, a winyó pedig master. A winyót felismerte a BIOS. A másik dolog pedig az, szintén ezzel a géppel, hogy a 3,5"-os meghajtót felismeri ugyan a gép és pörgeti is, ha van benne lemez, de eddig csak egyetlenegyszer fordult elő, hogy a WIN95 indítólemezre kiírta, hogy a Windows 95 indítása. Többi alkalommal pedig "lemez I/O hiba, vegye ki majd próbálja újra hibaüzenet jelent meg".
Thx a reagálásokat. -
#445 akkor nemtom -
#444 Ráadásul, ez nem magyarázza a cd kép létrehozásának lassúságát :( -
#443 szinte csak ECDC-vel nem írok :) Alcohol, nero, clone cd... -
#442 egyébként pár hete láttam egy tesztet ezzel kapcsolatban, és az jött ki, hogy a leggyorsabbak a kareszok akkor, ha ez 64M-re van állítva. Mind alatta, mind felette lassít a kártyán (szinte mindegyikre ez jött ki). -
#441 A beallitott memorya meretet hasznalhatja meg a rendszermemoriabol textura tarolashoz, ha jol emlexem. -
#440 mi ez az AGP aperture size pontosan? -
#437 szerintem te Easy CD Creatorral nyomulsz. Na most az LG íróknak van egy speckó módja, aminek a nevét elfelejtettem (nekem is 32x LG íróm van). Ez a mód azt jelenti, hogy mindig a cd minőségéhez igazítja a cd írás sebességét. Persze ettől még lehet, hogy jól megír egy cd-t nagyobb sebességgel, de ez egy biztonsági mód. Tutira nem fog rontani. ezt a módot úgy aktíválod, hogy írási sebességnél a 24x MAX vagy 32x MAX módot választod (a max a lényeg a szám után). Ha nincs max akkor biztos olyan sebssséggel ír, mint amit kiválasztasz. Nekem elég szimpatikus ez a mód, mert tényleg biztonságosabb. Viszont ezt a módot csak az ECDC tudja használni, a Nero nem, ami nagy csalódás volt nekem. -
#436 Nekem nem kell 2 perc, én a 4 percemet akarom :)
Ha mér lecseréltem a 8x-os írót, akkor ne írjak már olyan sebességgel mint azzal. -
#435 Azt áruljátok el, hogy miért kell egy lemezt 2 perc alatt megírni. Én ha leülök másolni akkor ráérek nem sietek sehova, nagyobb a valószinűsége, hogy használható lesz a végeredmény stb.
Írhatnám 40x-es sebességgel de minek? -
#434 LG cdíróm van, és újabban nem akar normális sebességgel írni. hiába állítom 24-32x-es seb-re, akkor is 7-8 perc alatt írja meg a cd-t. Néztem vírust, frissítettem aspi drivert (bár nem biztos, hogy xp-s volt) és mégis. A képfile (image) létrehozása is lassabb lett :(
Esetleg ha valaki belinkelné az uccsó xp-s aspi-t, akkor megköszönném... -
#431 Nézd meg, hogy a BIOS modul rendesen benne van-e a foglalatban, vagy hogy az elem is rendesen érintkezik-e, lehet, hogy kicsit meg kell tisztogatni, meg esetleg valami fémes tárggyal megkapargatni az elem csatlakozót, mert már kicsit elkoszolódott, és olyan réteg képződött rajta a por és a levegő esetleges páratartalma miatt, amitől nem érintkezik rendesen.
Vagy lehet, hogy kezdi megadni magát az alaplap. -
#429 nem..sajna nem bírja a húzást.a ramok egyáltalán,1Mhz-et se:( a gpu max 265ig megy fel,de inkább alapon járatom,szar powermagic 8500le.. -
liogreen #428 Üdv,
Köszi a segítséget, a hétvégén ki probálom, d eegyébbként látott már valaki olyat hogy ez így egyben megy? -
#427 fordítva,300@250.így a jó... -
#426 nem t'om milyen kártyád van,enyém 250@300-on megy,ez a vége...9790 pötty. -
#425 kicsit meghúzod a kártyát,máris 10000pötty felett jársz! -
#423 csak 2001SE-m van,nem akartam lehúzni a 03-at mer vmi iszonyú nagy a mérete,nem?? nekem meg a forgalom számít(le/feltöltés) -
#422 mennyi 3dmark03-ban? -
#421 Ez tipikus RAM hiba.
Keritsel valamelyik haverodtol proba RAMot es nezd meg azzal, vagy teszteld le memtest86al. -
#420 na megvettem az abit nf7-et,xp 1700+-al és 3dmarkban 6500(1.7cerka 512DDR 8500LE) helyett (XP1700+,256DDR,8500LE) 8283 pötty húzás nélkül..a p4 húzva volt:)) -
#419 GetDataBack -
pavel #418 Sziasztok!
Egy nagyon fontos segítségre lenne szükségem. Ha egy file ki lett törölve Windows 2000 alól és nincs a lomtárban, azt hogy lehet visszahozni?
Remélem tudtok segíteni előre is köszönöm.
Üdv. -
Borg #417 szvsz tipikusan valami HL kompatibilitási gond..
Én múlt héten 1 év után először ujra kipróbáltam a CSt, úgy kezdte hogy rögtön bepusztitotta a gépet kék halállal.
Ilyet utoljára is kb csak a CS csinált... -
#416 Az én tippem az lenne, hogy kapcsold ki a BIOS-ban az "Assingn IRQ for VGA" opciót, ha egyáltalán van ilyen, és nyomd be a "Plug'n'Play OS" opciót, ha nincsen bekapcsolva. Ezekután távolítsd el a detonatort, és töröld is le szépen a megmaradt file-okat. Majd tedd fel a a legfrissebb alaplapi chipset drivert (pl.: VIA Hyperion 4.47, vagy ami az alaplapdohoz jó, nem tudom milyen chipseted van...), majd utána tedd fel a 44.03-as detonatort újra, és végül telepítsd fel a DirectX 9.0a-t is. Ezzel elvileg már endesen kéne mennie a CS-nek is. Ha ezekután sem megy, akkor lehet próbálkozni frissebb hangkártya driverrel, és esetleg BIOS frissítéssel, vagy ha minden kötél szakad, akkor Windows reinstallal.
Kb. ennyi, más ötletem most nincsen.