64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#505 nekem is ezt csinálta 98/Me alatt, de XP alatt már felismerte -
#504 hogyan? -
#503 Nekem is ezt csinálta és nem tudtam rájönni az okára, a 2002 es packot tudtam csak felrakni rá, és eddig nem volt gond vele próbáldd ki azt. a driver.hu -n fent van -
#501 sikerult!!!!!
vegre szol (vagyis tegnap szolt) -
#500 letoltottem, de regebbi mint a cdn... -
#499 ja, akkor félreértettelek. tehát már le lehetett tíltani az alaplapi hangot, csak nem tudod feltenni az SB-t, nemde?
letöltötted már a legújabb driver-t? -
#498 koszi, de az alaplap mukodik, a SB szeretnem feltenni nem a CDIt. -
#497 http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/Support/HowToGetSupport.asp
ezt is megpróbálhatod, de ehhez kell tudnod angolul. itt kérhetsz support-ot a cégtől. nekem már sikerült segítséget kapnom az ASUS-tól ugyanígy, de nem tudom, hogy a Chaintech mennyire iygekszik. -
#496 itt töltsd le a legújabb drivereket (feature drivers vagy hasonló, majd ide and others, valamint akár audio is, mindent amit találsz)
ezek után installáld fel a legújabbakat és próbálkozz megint úgy. ha nem megy talán egy bios frissítés segít. ugyanitt letöltheted a legújabb bios-t (a legújabb v2.0, valami 2001/06/28-as időponttal. nézd meg a tied milyen verzióju, mert ha ugyenz, akkor nincs értelme a frissítésnek).
hát egyenlőre ennyi...
-
#495 http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=96
Itt van a gyártó weboldala -
#494 aha, Chaintech... már keresem a problémát... -
#493 milyen gyártótól? (abit, ecs, stb.) -
#492 ujabb fejlemenyek - haverok rajottek, hogy a MB jumperrel kell letiltani a hangot, de akkor se mukodik, sot meg sem talalja vagy ha igen, akkor befan mindjart az instalalaskor, meg azt mondja, hogy a instal CD nincsenek a neki tecco driverek...
egyebkent a MB egy Via pro266 (8633/8233) dual chip AGPset es meg volt ott egy szam CT-6VJD2
lehet ezzel valamit kezdeni -
#490 esetleg kezd meghalni a videokártyád, de lehet memória hiba is (az halt meg). én első körben kipróbálnám másik memcsivel, mert akkor semmit sem kell installálni. ha nem az a gond, akkor egy másik videokaresszal. -
Gbr #489 Van egy AMD gépem,és kb:2 hete fura hibákat csinál aminek nem tudom az okát.Pl.:Megnyitok egy programot nem tudok semmit csínálni benne,bezárni se lehet csak Crtl+Alt+Del-el.A játékok vagy el se indulnak vagy ha igen hibásan, nem jön be az intro,rossz textúrák,stb...
Gondoltam hátha vírus lefutattam az irtot,semmi javulás,
felraktam ujra a WinXP-t,a hiba ugyanaz maradt.
Kérek valakit ha tud segítsen! -
#488 a soundblaster.com-on találsz drivert -
#486 koszi, megnezem othon
addig is probalok drivert talalni a SBhez, hatha segit -
#485 a gyártó oldaláról le lehet tölteni új bios-t. ha megírod a pontos model-t (persze gyártóval), akkor rá keresek neked, és kapsz instrukciókat is a frissítéshez. -
#484 via alaplat
biot meg nem frisitettem, hogy kell? -
#483 de ha a biosban letiltottad az integrált hangot, akkor nem lenne szabad látnod a hw kezelőben. akkor ott gáz van. milyen alaplapod van? lehet hogy egy bios frissítés segítene. -
#482 nem tom mire gondolsz (system ikon?). a hw kezelőben van felsorolva minden device (itt van áthúzva pirossal, ha valami nem müxik valami miatt).
na ha itt rákatt 2x, vagy properties, az egyik fülnél találsz egy disable this device in this hw profile (kb az egység letiltása ebben a hw profilban). ezt kell katt. -
#481 ezt egy kicsit konkretabban ha lehet
letiltani a system ikonon keresztul csinaltam eloszor. erre gondoltal? -
#480 ez eléggé furcsa...
úgy is megpróbáltad, hogy a windows-ban is letiltod? (a bios-ban is meg a windows-ban is)
a hw kezelőben kell letiltani -
#479 pedig a windoc latja, csak ki van pirossal huzva, hogy nem hasznalja... -
#478 milyen alaplapod van egyébként? -
#477 de akkor semmi sem láthatja hogy van onboard hang, valamint semmi sem akadhat össze vele. akkor ezek szerint nem a miatt van probléma, a kareszoddal. -
#476 ezt tettem, de akkor is sz*rakodott, sot meg jobban -
#475 a bios-ba belépsz és kell találnod chipset vagy advanced configuration oldalt. ott ha minden igaz lesz valami onboard vagy integrated audio, esetleg AC'97 audio codec vagy valami hasonló. na ezt kell disabled-re állítani. -
#474 megprobaltam, de nem ment, sot most bent van a SB, de nincs felinstalalva, es nem zavarja, hogy rakerdezne...
hogy kell pontosan letiltani a biosban? vagy mas otlet?
erdekes, hogy kaptam a kartyahoz egy gameport/digital out kimenetet, de sehova nem tudom csatlakoztattni... -
#473 koszi, megprobalom
megis csak tobbet tudtok mint en... bioshoz csak vegszukseg eseten fanyalodok
-
#472 nem értem. ha letiltottad az alaplapit BIOS-ból, akkor semminek nem lenne szabad látnia/összeakadnia vele...
vagy nem a BIOS-ból tiltottad le? esetleg a hw kezelőből? akkor menj a BIOS-ba és ott tíltsd le. -
#471 Volna egy kis gondom
Vettem egy SB 5.1 kartyan es el is inditottam szepen. Gond csak az, hoyg ha ujra inditom a agepet, akkor nem akar indulni. A gepen van az alaplapon egy C-media is, amit letiltottam, de nem szeretik egymast a SB. Van valakinek valami otlete, hogy ne keljen naponta fel orat azzal tokolodni, hogy leinstalaljam es ujra fel a SBt? -
#470 En inkabb a kabelre gyanakszom meg mindig.
Nem ugy rossz, hogy meg van torve vagy hasonlo baja van a kabelnek, hanem a tuskek elosztasa mas a szabvanyehoz kepest. Lehet hogy ket ugyanolyan elrendezesu kabellel probaltad.
-
#469 Jakuza, Ollie:
Köszönöm a segítséget srácok!
-
#468 Az egér tuti jó.
2 kábellel is próbáltam, de u.a. a helyzet.
Szóval akkor valószínűleg a com port adta meg magát. :(((
-
#467 vagy esetleg meghalt az egér -
#466 Vagy tonkrementek a com portok , vagy nem az alaplaphoz adott kabelekkel kototted be a portokat.
Pl az Acorp es egyebb cegek eloszeretettel mas bekotesu kabelekkel szerelte ki a lapjait. -
#465 Hi!
Találkozott már valaki hasonló problémával:
régi 5x86 összerakása után nem működik az egér.
(com1, com2 -n se)
2 alaplappal 2 procival is kipróbáltam
Biosban engedélyezve.
???
-
#464 ECS Sis chipsettel van neki (előtte az enyém volt, de nálam kevésbé fagyott) -
Huron #463 www.moviecodec.com . töltsd le a legújabb divx-et
szerintem az segít