64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Wanted
    Ollie: köszönöm!
  • Ramore
    Segítene valaki?

Van egy HP ScanJet3200C szkennerem. Több hónap porosodás után letisztítottam, összeraktam, feltelepítettem a legfrisebb drivert /sj648en/, szkenneltem is, de a fele kép zöld színű valamiért folyton. Szétszedtem, uninstalláltam a progit, majd újra fel, de továbbra is a fele kép zöld. Ha egy kis papírcetlit, ha egy színes fotót szkennelek, akkor is. A beszkennelt kép minden esetben látszódik, de zöld a fele.

Mi lehet a probléma?
  • Gerry
    Memória hiba is okozhatja, de volt már olyan eset, hogy disabled-re volt állítva a Plug 'n' Play OS, és akkor írta ki ezeket ez üzeneteket, majd miután be lett kapcsolva pár eszköz más IRQ-ra került, és megoldódott a dolog.
  • Sati
    az AGP FastWrites az mit takar ??
    Neooooo
  • ollie
    ha be van kapcsolva a gyors leállás (fast shutdown), akkor az csinálhat ilyen problémát. olyan gyors a shut down, hogy a rendszer nem tudja elég gyorsan felszabadítani a virtuális memóriát, ezért újraindításnál azt érzékeli, mintha csak ki lett volna kapcsolva a gép shut down nélkül.
  • Wanted
    Még egy probléma:
    Ha leállítom a gépemet, újraindításnál kb.80%-os valószínűséggel "A gép nem megfelelően lett leállítva" hibaüzenetet ad. (Pedig mindíg rendesen állítom le.
    Win98. 80 gb HDD.
    ???
  • [Jakuza]
    Koze nincs az IRQkhoz, annak ellenere, hogy ez a hibauzenet.
    Altalaban memoriahiba okozza ezt az uzenetet.
  • Gerry
    Valószínűleg kevés az IRQ, vagyis sok eszköz osztozkodik kevs IRQ-n. Próbálj meg letiltani pár nemhasznált eszközt, pl.: soros port, esetleges extra USB, stb. Vagy szerezd be a legfrissebb drivereket az alaplapodhoz, VGA-hoz, hangkártyához, stb, lehet, hogy ez is megoldja a problémát. Valamint nem árt ilyen hibajelenségeknél BIOS-t is frissíteni. Egyébként a BIOS-ban be van kapcsolva a Plug 'n' Play OS? (vagyis ENABLED?)
  • Huron
    Sokszor fagy le a gépem bármikor és sokszor ír ki kék halált: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL atapi.sys fájlban találta a hibát. Mitől van ez?
  • Sati
    MSI KT4 Ultra(BSR) hez AMI Bios Kellene..
    Lécci Segitsél..
    Már 6 honapja fagy a gépem.:(
  • Ramore
    Sajna én nem tudom mi lett a wincsivel, viszont hallottam, hogy vannak szervízek, ahol adatmentést tudnak csinálni a sérült wincsiből. Ilyen címre, vagy elérhetőségre lenne szükségem, illetve a haveromnak sürgősen.
  • Ramore
    Segítsen valaki!
    Haveromnak megdöglött a 40Gb-os wincsije. Tud valaki olyan helyet, ahol meg lehet menteni valahogyan a wincsin tárolt anyagokat.
  • Shep
    Köszi, megpróbálom
  • barret
    másik gépen telepitsd a win-t,és amikor ujraindul tedd a kivánt gépbe a vinyót.nekem be szokott válni.
  • Sati
    Egy Magyar AMI Bios leirás keresnék lécciiii segitsetek.... :(
  • Shep
    Srácok kellene egy kis segítség. Adott egy régi p-166 -os, újra kéne pakolni rá a wint, de se cd-ről se pedig flopyról nem bootol, ha a fenti 2 vmelyikéről próbálom, akkor azt írja, hogy boot failure és a rendszer leáll., egyedűl a winyóról bootol. Mi lehet ennek az oka, hogy lehetne a wint mégis újrarakni, ja persze előtte formázni is kéne.
  • [Jakuza]
    Hat a Codegen tap ay nagzon tre', lehet akar 350wattos. Probald meg masik tappal is ha lehet ne Codegennel es ha ugy is fagy akkor mas a gaz.
  • barret
    probáld egy másik video kártyával is ki.a zöld csik igen gyanus...
  • [Jakuza]
    Tap ?
  • Joeman
    Hi!
    A problémám: WinXP, NTFS. Ha lemezellenőrzést kérek autómatikus javítással, ütemezi a feladatot, újraindításkor lefut az ellenőrzés hiba nélkül. De ha megnézem a logot az eseményeknél, ezt látom:
    Apróbb inkonzisztenciák eltávolítása a meghajtóról.
    A(z) 0x9 fájl $SII indexének 5 nem használt indexbejegyzésének törlése.
    A(z) 0x9 fájl $SDH indexének 5 nem használt indexbejegyzésének törlése.
    5 nem használt biztonsági leíró eltávolítása.
    Szinte mindig talál 2,4,8 nem használt indexbejegyzést. Egy kicsit zavar.
    Ez normális, vagy valami nem oké nálam?
    Előre is köszi!
  • Wanted
    Köszönöm az infókat!
  • ollie
    http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm

ez a deluxe
  • ollie
    az a7n8x-nél a chipset (nVidia nForce2-S)hivatalosan nem támogatja a 400FSB-t (bios update-el megoldható)

az a7n8x-x (nVidia nForce2-400) pedig alapból támogatja a 400 FSB-t
  • ollie
    a7n8x ->
    http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x/overview.htm

With an array of advanced technology, the A7N8X provides a revolutionary audio/video experience. AGP Pro/8X provides cutting-edge graphics performance. In addition, Dual-Channel DDR400 significantly enhances overall system performance.

a7n8x-x ->
    http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-x/overview.htm

The ASUS A7N8X-X Series has come out with another winner to offer incredible value. The A7N8X-X, using the nForce2 400 chipset, is ready for the newest Athlon XP processor on 400Mhz FSB. Other industry-leading features include AGP 8x graphics interface, DDR400 memory, onboard 6-channel audio and a whole lot more.
  • ollie
    nem
  • [Jakuza]
    Az X az nem a deluxe ?
  • ollie
    pontosan miben különbözik?
  • Ruffi
    ja különbözik hát sztem sima jobb lenne mármint az a7n8x
    De sztem a7n8x-x se lehet rossz csa kazt nem ismerem annyira
  • Wanted
    u.i.: Ha jól olvastam, az ASUS honlapján, a két alaplap csak a chipsetben különbözik. Melyik a jobb?
  • Wanted
    Hi!
    Kérdés:
    mi a különbség az ASUS A7N8X-X és a sima A7N8X között?
    -X-eset tudok szerezni.
    AMD XP 2200+-hoz kellene.
  • ollie
    véletlenül? ;D
  • Gerry
    Remek!
  • Gbr
    Képzeljétek el megjavult a gépem,kicseréltük az egeret véletlenűl,beraktunk egy ujjat és minden oké!Szóval tök heppy vagyok.
  • ollie
    semmi különbség nem volt? perifériák, stb minden ugyanaz volt? perzse érdemes megvizsgálni Gerry kérdését is
  • [Jakuza]
    Talan egy szunetet kene az exe es a kapcsolo kozott. :)
    Szal *.exe /w nem pedig *.exe/w
  • Gerry
    Nem lehet, hogy nagyon ingadozó a tápellátás a lakásban?
  • Gbr
    Hello!
    Elvittem a gépet egy havoromhoz ott minden gond nélkűl ment,hazahoztam itt még mindig azt csinálja amit leírtam.
    Mi lehet a gond?
  • [Jakuza]
    Kikapcsolja a hardware detectet.
    Nekem is ugyan ez a hibauzenetem volt egy 5.1 live!-nal.
    Utana szepen felment gond nelkul a driver.
  • ollie
    mi az a /w ?
  • [Jakuza]
    Egyszeru a /w kapcsoloval kell instalalni.
    pl SBL51.EXE /w