64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#597 Nem feltétlenül szar, csak lehet, hogy valami nincsen jól beállítva a BIOS-ban, ilyenkor érdemes Load Default-ot nyomni, és egyesével beállítgatni a dolgokat, így könnyen ki lehet deríteni mi okozza a problémát! -
#596 Az ASSIGN IRQ FOR VGA a BIOS-ban csak annyit jelent, hogy a BIOS osszon-e ki IRQ-t a VGA kártyának, vagy majd csak az oprendszer. Az oprendszer ígyis-úgyis kioszt neki egyet, és ráadásul többnyire egy Windows XP jobban tud IRQ-t osztani, mint a BIOS, tehát érdemes DISABLED-en hagyni azt az opciót. -
Huron #595 Ez a memóriahiba azt jelenti, sz*r a RAM-om? -
Borg #594 Furcsa lehetett IRQ nélkül a videokártya LOL:) -
#593 SZVSZ , jobb manapsag mar az NTFS filerendszert hasznalni, arrol nem is beszelve , pl ha DVDt is irsz akkor nem igazan megoldhato a DVD isok kiirasa, mert a Fat32n csak 4GB lehet a maximalis fajlmeret. -
#592 Nalam ez legtobbszor memoria hibara utal.
De IRQ az kell a mostani VGA kartyaknak.
Regen az S3aknak nem kellett. -
Huron #591 Assign IRQ for VGA Disabledre van állítva. -
Huron #590 Megnéztem a BIOS-t és a PnP OS Enabledre van kapcsolva. Az nem számít, hogy ez az IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL legtöbbször a Detonator fájljaira hivatkozik? Amúgy már 3/4 éve használom a Win XP-t és csak kb 1 hónapja írja ki ezt az üzenetet. Új eszköz meg azóta nem került a gépbe. -
#589 Az gáz, annak ellenére, hogy sokan az ellenkezőjét állítják a Microsoft nem támogatja a 32768MB, vagyis 32GB feletti FAT32 partíciókat. Nekem volt egyszer olyan gondom, hogy csináltam egy 40GB-os partíciót, és a Windows 2000 simán lekezelte, de a Win98 mindig úgy indult, hogy lemezellenőrzést hajtott végre, majd miután nem talált hibát elindult, és rendesen lekezelte a partíciót. Majd lecsökkentettem 32GB-ra a partíció méretét, és többet nem jött be indításkor "ok nélkül" a scandisk. Egy másik ismerősömnek mindaddig rendesen ment a 40GB-os FAT partíció, míg be nem rakta a winyóját egy másik gépbe, miután másoltak rá soha többé nem látta az eredeti gép a partíciót, GetDataBack-el szedtük le róla az adatokat. Tehát ezek alapján előfordulhat, hogy nem a leállítás miatt, hanem a partíció miatt jön be állandóan a scandisk. Ez egyébként nem törvényszerű, mert ismerek pegy csomó embert, akinek 80, vagy 120GB-os FAT32-es partíciója van, és megy, de gyakranelőfordul a fentebb leírt eset is. Van valami Large IDE HDD patch a Win98 alá, ha nem találod meg a neten (www.microsoft.com), akkor szólj, elküldöm mail-ben. Az lehet, hogy megoldja az utóbbi gondodat! -
#588 Gerry: 2db 40GB-os.
-
#587 Mekkora FAT32-es partíció van azon a 80GB-os winyón? -
#586 bocs, de már nem emléxem erre a fast writes-s tippre.
a leállítási hibánál meg feljebb kéne állítani azt az időt, amit a kikapcsolásig vár a win miután shutdownolsz. gondolom nagyon gyorsan shutdownol nem?
erre igazából valami tweaker progit érdemes keresni -
#585 Hi!
Ollie, a tipp nem jött be. :(((
Megnéztem a win98-at és ki volt kapcsolva a fast writes.
Tehát továbbra is áll a probléma:
Még egy probléma:
Ha leállítom a gépemet, újraindításnál kb.80%-os valószínűséggel "A gép nem megfelelően lett leállítva" hibaüzenetet ad. (Pedig mindíg rendesen állítom le.
Win98. 80 gb HDD.
???
-
#584 Nemtom, én is csak úgy hallottam róla! -
#583 fagyás? az meg mi? -
#582 Mondom, nálam teljesen O.K. (Chaintech 7NJS, Athlon XP 2400+, 512MB Kingston DualDDR, Club3D Radeon 9700, Windows XP Pro, nForce driver 2.03 WHQL, Catalyst 3.6, DirectX 9.0a)
Elvileg javítottak benne pár dolgot, de sebességre szerintem semmi külömbség a 3.5-höz képest, ugyanúgy 47xx pontot kapok 3DMark03-ban, mint eddig. (Ja, jelenleg CPU alapon, RAM alapon, Radeon 325/310, mert gyárilag Pro BIOS volt belesütve, én meg nem bántottam...)
A gépem nem fagy (mondjuk eddig sem fagyott), bár a 3.6-os Catalyst-tel eddig még csak 2 és fél órát ment. -
#581 és mijen az uj catalyst? változás? -
#580 meg van a megoldás!megnyitom a totalcommandert majd bezárom,ettől elsötétedik a monitor...hihetetlen összefonódások vannak itt! -
#579 Nos, nekem a Radeon-os gépemen 3.6-os Catalyst van, és tökéletesen megmaradnak mindenféle szín/gamma/kontrasztbeállítások, most próbáltam ki, Explorerben és más programokban (Total Commander, játékok, stb...) is frankó a dolog! -
#578 buzi kábelmodem!mért csinál ijeneket?!!!! -
#577 3.4,de nem akarom cserélni,inkább hagytam volna a 3.2-set,az jobb volt... -
#577 3.4,de nem akarom cserélni,inkább hagytam volna a 3.2-set,az jobb volt... -
#576 3.4,de nem akarom cserélni,inkább hagytam volna a 3.2-set,az jobb volt... -
#575 Milyen Catalyst van fent? -
#574 de ha powerstrip-ben állitom a fényerőt,azt is visszanyomja alapra.még ha elmentett beállitást használok,azt is! -
#573 azt,hogy:asztal fényereje. -
#572 ati 8500 le -
#571 Software-es vagy harware-es beállítást? Milyen VGA kártyád van? -
#570 kéne egy kis segitség! internet explorer mindig felülbirálja a monitorom fényerő beállitását.mit lehet ijenkor tenni?hiába veszem le a fényerőt,ahogy belekattintok az explorerbe,defaultra rakja a fényerő beállitást. -
#569 GF4-eknél asszem kicsit javít a teljesítményen a FastWrites, ha Enabled-re van állítva, mellesleg nekem most a 9700-as Radeon-hoz is be van kapcsolva, és teljesen jól megy minden! -
#568 Lett a Bios frissitve 1.1 röl 1.4 re és már nem fagy a gépem JEE :)
1 napja..... :) -
#567 Borg GF4 em van -
#566 Kössz a Választ. -
#565 Ha DX9rol van szo akkor talan ezzel.
DX9 Uninstall -
#563 Szakíts rá időt, mert eléggé megjárhatod, ha megjavítják, és kifizettetik veled az esetleges horribilis összeget! -
#562 Ettől már előre rettegek, sajna még nem volt időm rájuk telefonálni. -
Borg #561 Radeonok nem szeretik. Inkább hagyd kikapcsolva, semmi előnyöd nem lenne belőle úgysem. -
#560 Ja, lehet, hogy tudnak segíteni, de ha javíttatni viszed, mindenképpen kérj rá árajánlatot, mert lehet hogy a javítási költségből szinte kijön egy új scanner is! -
#559 Nem garis már sajna, telefonon azért elmondom nekik, hogy mit tapasztaltam, hátha tudnak adni valami tippet. Végülis ezért van a szervíz. -
#557 Ha garis még a scanner, akkor vidd vissza, mert attól tartok nem lesz olcsó a javítása! Szerintem a leolvasófej kezdi megadni magát, de lehet hogy tévedek, nem ismerem túlzottan a scannerek lelkivilágát.