64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • liogreen
    Üdv,

Kérdés: Ezt már nem hiszem el, a második ABIT IC7-es alaplapot kapom (egy már vissza ment gariba), s ez sem megy!!!! Van valami trükk, mert már égnek áll a hajam, már mindent kicseréltem próba képp (a régi SR8x-ben tökéletes minden, csodálkoztam volna ha ez lett volna agond).

na mindegy előre is köszi
  • Marki..
    XP-n és Win2000-en egyaránt.
  • ssc-suni-hu
    Akkor ez tamad win2000 alatt is?
  • [Jakuza]
    Egy jobbegyenes nem art az msblast.exe nevu fileknek. Ja es persze a Prefetchbol sem art kiutni.
  • Marki..
    Megpróbálom, kösz.
  • Marki..
    Köszi. Az oldalon néztem, de ugye úgy nem jött be.
  • ollie
    Ha a javítást letöltöd, az még nem fogja kiírtani a vírust. Persze nem fogja tudni többé lekapcsolni a gépedet, de attól még ott lesz és nem árt, ha lenyomod valamivel.
  • [Jakuza]
    Igen van Magyar is.
    Bar a szama alapjan te is megtalaltad volna, mert a szam mindig megeggyezik a javitocsomagoknal a nyelvtol fuggetlenul.
    Dcom RPC Explot javitas (MAGYAR)
  • Marki..
    Ebből van magyar is? Mert az angolt nem telepíti magyar XP-re.
  • [Jakuza]
    Megatolja a gep lekapcsolasat. A biztonsagi rest foltozza be az XPn.
  • Marki..
    És ez teljesen kiírtja, vagy csak meggátolja, hogy leállítsa a gépet? Hallottam, hogy nem mindenkinél vált be, illetve mást is kellett csinálnia, hogy jó legyen. Nekem pl. a gépkikapcsolás letiltása nem segített. Azért majd kipróbálom.
  • [Jakuza]
    Ez egy Dcom RPC exploit.
    Az RPC buffer tulcsordulast hasznalja ki.
    Az MSnel fent van a patch, de ugy is megoldahato a javitas, ha a Control Panel - Felugyeleti eszkozoknel letiltod vagy atallitod , hogy ne kapcsolja ki a gepet. Bar en a patchet ajanlom inkabb. Dcom RPC Exploit Javitas
  • Marki..
    Ha sikerül leszedni teljesen leírhatnád hogyan ment, mert én csak később tudok vele foglalkozni, köszi.
  • Marki..
    Ezt a w32.blaster worm vírus okozza. Nagyon alattomos fajta, ártalmatlan ugyan, mert csak duplikálja magát, meg néha kír Billi bácsi ellenes üzeneteket, de elég bosszantó dolog amit csinál, amit te is leírtál. Sajnos nagyon újkeletű a probléma, ezért egzakt megoldás még nincsen, de rengeteg módszer van, hogy el lehessen távolítani, az a baj, hogy nem mindenkinek válik be egy fajta megoldás.
    A www.symantec.hu-n is le van írva, hogyan távolíthatod el, de tele van a net a hasonló problémákkal küszködőkkel, akik segíteni tudnak.
    A probléma csak akkor jelentkezik, ha csatlakozol a netre. No pánik, meg lehet oldani, én is azon vagyok :))) Tűzfal nem jelent neki semmit, tehát akinek XP-je van és ADSl-es csatlakozása, az nagyon figyeljen a mailjére, ha egyáltalán onnan való.
  • ollie
    Ez állandóan előfordult, vagy csak tegnap? Hallottam, hogy tegnap volt valami gáz és szinte mindenkinek ez volt aki nem használ tűzfalat itthon. Egyébként meg lehet valami vírus is.
  • ollie
    ha van csatlakozás, akkor nem változhat a sebesség, hiszen akkor meg kellene szakadnia. akkor érdekes, ha mindig PONT ILYEN sebességgel csatlakozik. akkor érdemes megnézni, hogy a port/modem sebessége nincs e lekorlátozva valahol.
  • zakika
    en is erre gondoltam eloszor, de akkor ingadoznia kellene nem?
  • ollie
    leh, zajos a telefonvonal és nem tud nagyobb sebességgel csatizni
  • zakika
    mar megint zavargok...
    van egy 56K modemem, de a csatlakozasnal csak 44133 b/s ir ki es a download acceleratorban se nagyon akar felmeni a sebesseg 4,3 kb/s fele. milehet a gond?
  • [Jakuza]
    Szerintem atalakitohiba lehet a dologban.
    Nezd meg, hogy szallitas kozben hazafele nem mozdult e ki a foglalatbol. ha newm segit, akkor az erintkezo tuskeket es a foglalaton beluli erintkezoket tisztitsd meg valami alkoholos ecsettel.
  • Ruffi
    nvidia
    súgót hol tiltsam le?
  • barret
    nwidia...
  • barret
    mijen video kártyád van? vwidia súgója szokott ijet csinálni...
  • Ruffi
    HI AZ mért van hogy fél perc alatt már tök üzemkészen benn van a windowsban tehát már meghajto betöltött teljesen lekapcsolás meg akár 3 percig is eltart????
    Mért van ez???
    Mcafee professional van fönn az nem lehet? mit csináljak
  • Z
    köszi...
  • Gerry
    Vagyis neked, sorry, de kezdek elálmosodni!
  • Gerry
    Az előbbi neked ment!
  • Gerry
    "i815 vélemények" topicban a megoldás...
  • Z
    Hola!

Tud valaki segíteni, hogy BIOS-t hogyan update-eljek egy ASUS CUSL2-C alaplapon? Ha igen, ne hezitáljon, és írjon bátran! :))

Köszi előre is.
  • Borg
    Akkor egyértelmű, Live driver.

Az nálam is okozott már akadozást játékok alatt, jól megfogta a procit.
    Újabb/más driver, és megoldódott...
  • Borg
    Hang(!), vga, vagy chipset(IDE) driver.

Egész egyszerűen valamelyik túl sok procit eszik menet közben. Mindenképpen drivereket kellene próbálgatni...
  • ollie
    nincs húzva valami? pl a videokaresz? vagy bármi más? az is lehet gond. de mint korábban is írtam, lehet hogy segít egy full újrainstall (tudom, most installáltad újra, de nálam is volt ilyen, hogy csak a 2. újrainstall után volt jó).
  • ollie
    akkor szerintem nekem is előferdült már ilyen. én is meglepődtem, amikor igen nagy fps-eknél (akár 100-nál) is szagattot a masina. ez kb úgy nézett ki, hogy 1 mp-ig ok, aztán egy ugrás, még 1 mp, aztán egy hirtelen ugrás. neked is ilyen?
    ezt én csak full újrainstallal tudtam kiküszöbölni. néha előferdül nálam is, hogy egy tiszta installnál minden okés, de netán pár hónap múlva újraisntallálom megint az egészet, már nem jó. ekkor format c: majd megint install és láss csodát, megint jó. ne kérdezd miért. előferdül. nekem mellesleg ilyen problémám nem volt gf-el, de radeonnal igen. szvsz egy full újrainstall. az is előferdült nálam, hogy se ME, se 98SE alatt nem működött a karesz (R9100) normálisan, csak XP alatt. Ezért kellett oprenCert váltanom.
  • ollie
    aha, nézd meg az élsimítást és a szűrőt is. valamint tényleg jó lenne lefuttatnod valami teszt progit (3dmark), hogy lássuk, azzal hogy boldogul.
  • ollie
    amúgy kissebb felbontásban is szaggat?
  • ollie
    hogyan szaggat? nagyon kicsi az fps szám, vagy pedig nagy és úgy? javaslom futtasd le a 3dmark2001-et és nézd meg a tesztek szaggatnak e, majd nézd meg az összefoglalónál az fps értékeket. na msot ha ezek magasak (40-50 felett) és így is szaggat, akkor nem az a probléma, hogy lassú a konfig valami miatt. Én ebben az esetben újrainstallálnám a windows-t. nekem is volt már ilyen és csak a full újrainstall segített oszt megjavult. ha viszont alacsony az fps szám, akkor valszeg be lehet kapcsolva a driverben élsimítás és/vagy anizotropikus szűrő. akkor ezeket kell kikapcsolni/lejjebb venni. még van egy ötletem, nézd meg a biosban, hogy az AGP aperture size mekkora, és ha kissebb mint 128M, akkor tedd nagyobbra. Valamint az is gond lehet, ha a GF4-ednek csak 64M memcsije van, és így max részeletességgel futtatsz mindent (bár ahogy elnézem valszeg 128M-es). persze ezen problémák kombinációja is előfordulhat.
  • Gerry
    Ment a mail! Én meg ezen a címen keresselek?
  • Gerry
    Nem, nem azon, de elküldöm neked mail-ben, O.K.?
    Csak add meg a címedet!
  • [Jakuza]
    Hasznalj Gerry Trilliant.
    Abban egybe van epitve az ICQ, IRC, MSN, AOL, AIM, Yahoo stb kliens.
    Trillian Weblap
  • Gerry
    ICQ-m nincsen, mert minden ismerősöm Windows/MSN Messenger-t használ... Ha gondolod azon elérhetsz!