64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#865 az a7n nem nforce? -
#864 VIA 4in1 fent van? -
#863 Sziasztok!
Tettem a gépembe egy 80 Gb-os 7200-as Maxtor vinyót.
Újratelepítettem a win98-at, alaplap, graf. kártya, hangkártya, directx driverek fel.
tesztelve a vinyót a Sisoft Sandra a következő adatokat adta:
Olvasási seb. bufferrel: 106 Mb/s
Ez ok.
Irási, bufferrel: 8 Mb/s !
Buffer nélkül is 6 Mb/s, a random pedig 5 Mb/s.
Ez valami iszonyat lassú!
Úgy tudom, hogy nem kell külön drivert telepíteni a vinyóhoz. (Bár lehet, hogy tévedek.)
Mi lehet a probléma?
(A gép: XP2200+, Asus A7N8X-X alaplap) -
#862 az rpc nem virus :D de virus okozhatja ezt a hibat -
#861 bobo az igy távlatokbol az alaplapod szarakszik, de ezt már irtuk neked, vagy veszel új lapot, asszem p3 ad van, 5-6ért kapsz használt jó lapokat, vagy több mint valószinű hogy a kondik szarok, tehát felkeresel e műszerészt és 1-2 ezresért kicserélteted vele.
esetleg veszel új gépet :D -
#860 valami nagyon szar a gépembe.. 1 hete nem kapcsol be a monitorom csak 10 perc után ujraindítom a gépet, és ha kellően [ elmész te a picsbe.,. nah mindegy nem fogom ezt angolul leírni!!:)))))] bemelegszik a gép akkor ujraindításnál a moncsi is bekapcsol..elég vicces a dolog..erre tegnap este system halted boot failura volt.. gondolhatod hogy örültem hogy elszáltt a vincseszter.....átrak másik gépbe..meglestük mennyi maradt belőle.. de minden a helyén..ok vissza rak akkor csak a windows halt meg....erre elindult a windows és tökéletesen ment.. hehh szopat a gépem szoszerint.. ok.. erre reggel bekapcslom másodszorra..nem indul el a win.. megenn indítás.. erre bejön a legutcsó helyes konfig.. azhem ilyenkor normálisan kéne inndulni a win nek..ehhez képest 800*600 és 4 bit es szinmélység!:)))))) -
#859 RPC??? ez nem a virus?:) -
#857 :)))))))))))))) ugyértettem a gépemmel kapcsoltaban, nálam.. nem a világ legkeményebb eseménye -
#856 fasza bazzeg.. év legkeményebb eseménye....
Igazad van, ez überel hatvanhárom állampuccsot is :-)) -
#855 fasza bazzeg.. év legkeményebb eseménye....
gépem lefagyott...
ujraindítás: erre: system halted, boot failure!!!!!!!!!!!
ok.. fasza akkor haver gépébe átrak a vincsi.. lát minden minden a helyén.. elmentem a dolgaimat...visszarak vincsi a gépembe.. erre ez abuzi win elindult és müxik.. pppfffffffff -
#854 Az eszközkezelőben SB PCI (WDM)-nek ismeri fel. -
#853 Hello!
A konfig AsusP4B533, P42G, 512RAM, Maxtor40GB vinyó (NTFS particióval), AtiRadeon9600Pro, Creative Vibra PCI128.
Felraktam win2000-t. És van egy alap zörej/recsegés a hangban amikor nem szól semmi pl. amikor az egér görgöjét görgetem finom gumi csikorgás hallatszik de ha csak simán mozgat az is zörejjel jár.
Az új Catalyst fent van, szedtem le új drivert a hangkártyához (drvhu_12-21_SBPCI_WebDrvsV5_12_01.exe) de nem lett jobb. -
#852 Ismerős az eljárás, már én is csináltam pár ilyet. -
#851 én egy vh-6, kt133 al jártam igy, meg egy leadtek geforce2ultraval, a tulajoktol megkaptam 500ft ért, vettem 50ft ért kondikat, kicseréltem és eladtam :D -
Borg #850 Nekem van egy céges gépem, ami detto ugyanezt produkálja.
Reggelente az XP inditómenüjében várakozik a gép kb 2 percet, utána már el tudom inditani:)
ha nem hagyom melegedni, csak ujraindulgat, meg lefagy...
A probléma: Kipukkadt kondik az alaplapon:) Nem is egy. ABIT SA6 (kb 2.5 éves) -
#849 attol még lehet szar :D -
#848 intel alaplap.... -
#847 Esetleg próbáld ki egy másik táppal, vagy videókártyával, mert ha nem az alaplap a hibás, akkor ez a két alkatrész a leg valószínűbb... -
#846 valszeg az alaplap kezd kipurcanni, legalábbis a kondik, ha abit deszka akkor veheted 99% nak hogy az a baj :D
próbáld úgy indítani, hogy memóra tesztelés után reseteled, igy a régebbi gépek egyböl indultak. abit be6 bh6 tipusbetegsége -
#845 hello... van egy kis bajom:) eléggé fura.. egy hete már állandoan nem kapcsol be a monitorom induláskor, csipog párat a gép.. a monitor meg nem kapcsol be...amugy a monitor jo.. a géppel lehet valami baj (alaplap, vid kártya?)
szoval ilyenkor elindul a win.. megvárom ig valamicskét melegszik a gép..ajd ujraindt és akkor jó lesz a masina!! hehh.. nem tapasztaltam még ilyet hogy egy gépet melegíteni kelljen és nem hűteni:)))))))))))
amugy volt hogy 10 szer probáltam bekapcsolni..csipogott, ikakcspolta, bekapcsoltam,csipogott,kikapcsoltam és igy tovább.. igy nem kapcsol be..csak ha elindítom a gépet.. de az is elég ha f8 at nyomok és a választó menüben várakozik a gép...
amugy általában ezzel reggel van a gond.. tehát hűvösebb időben....
nah erre varrjatok gombot, meg valamit mondjatok miért csinálhatja... -
Paul #844 Jéé most jelent meg egy cat 3.7 -es driver...délelött még 3.6- volt fent az ati -nál.. -
Paul #843 A kártyát már egyszer cseréltem ,mind2 originál csomagban volt ,teljesen gyári fóliázva ,úgyhogy elég kis esélyét látom hogy valaki kiszedte volna belőle ,hogy használja...
Meg azért megnéztem én is ,hogy nem szivatás-e ,de nem az ,meg nem az xxx boltból vettem hanem nagykerben ,ismerőnél ...nem adna direkt xart mert itt van tőlem kb 5 percnyi járásra :)
Azért nem vágtam a fejéhez még ,mert lehet tényleg csak valami beállítási hiba vagy nem tudom és fura hogy mind2 kártya ugyanazt produkálja.
Meg az is fura hogy ugyanilyen kártyát vettünk egy harmadikat is csak az nem ddr hanem sd -ramos és az egy kt333 -ba teljesen tökéletesen működik ,de nincs a dobozára írva hogy ultra ,azért gondoltam hogy alapból húzva lehet és azért xarakszik...most visszavettem a memóriát 200 -ar így nézem ,hátha... -
Borg #842 És mire is alapozod ezt? -
Fam #841 nem azt mondtam, hogy nem vegy vele, hanem hogy nem működik vele 100%-on. mind1 -
Borg #840 Tévedsz. Legalábbis nemtom honnan szedted ezt a hülyeséget. A catalyst driver egységesitett, minden Radeon kártyához jó.
Az a kártya egyszerűen csak szar amit vett, vagy gyári hibás, vagy valakinél már megélt ezt azt... -
Fam #839 lehet, hogy rosszul tudom, de az ati7500 nem megy rendesen catalysttal, hagyd meg az xp-s alapdrivert és próbáld úgy -
Paul #838 Mivel eddíg máshol nem tudtak segíteni itt is megpróbálom:)
Tehát...
Adott egy Epox 8kta2 alaplap (KT-133E) 750 AMD TB, 256 SD.
Volt benne eredetileg egy ASUS GF2 MX.
Ezzel így semmi gond nem volt ,csak nem volt tv-kimenet.
Vettem egy Radeon 7500 -t (nem kell nevetni ,nem a teljesítmény volt a lényeg).
Telepítve XP home hun, via sp 4.48, teljes frissítés az xp-hez, Ati cat. 3.6 driver.
...és a kártya win alatt ilyen szép zöld-lila hibákat csinál ,van amikor az egész kép 4 színes oszlopra bomlik .Ha ujraindítom akkor egy ideig jól megy aztán megint előjön.
Megpróbáltam mindent ,biost frissíteni ,kivenni mindent a gépből ,új drivert,régi drivert, levenni az összes gyorsítást ,megrugdosni a gépet ,de semmi javulás.
Másnap visszavittem mondván hogy xar a kártya.
Kicserélték egy originál cuccra.
Hazahoztam.Hát ez is ugyanazt csinálja.
Gondoltam akkor lecserélem a gépet ,mert már 2 éves.
Vettem egy MSI KT4V-L lapot (KT400), 1.7+ AMD XP proc, 256 MB 333 Mhz DDR (Samsung).
Belerakom a kártyát és láss csodát...még mindíg xar...
Ezen is eljátszottam mindent de semmi javulás.
Tehát most a felsorolt cuccok vannak a gépbe ,nincs benne hk. ,az alaplapi le van tíltva egyedül a hálókártya megy.
De mostmár kezdem feadni :)
A kártya 270/230 -on van alapból ,a dobzra az van írva hogy Ultra ,lehet hogy ez gyárilag húzott és ezért xar? Felraktam a Powerstrip-et ,de mennyire vegyem vissza (ha egyátalán vissza kell venni..) ?
Vagy dobja a kukába az egészet?
Vegyek egy Radeon 9200 -t az esetleg jó lesz?
Hát ennyi gondom van:) -
#836 www.filemirrors.com
és ott rákeresel a fixblast.exe file-ra -
#835 pedig vírus, ami a windows egy védelmi hibáját használja ki. és mivel hiba, már készült hozzá patch, ami a vírust hatástalanná teszi. -
#834 Mingyá keresek url-t honnan kell letölteni -
#833 dehogy virus ez az ujraindulás egy probléma amit egy service pack orvosol akkor barmok vagytok -
#832 Köszönöm a segítséget. -
hpisti #831 Ja igen, gameerr-nek igaza van, jó kis vírusod van!
-
hpisti #830 Íme a megoldás:
Start -> futtatás -> írd be ezt: services.msc /s
a jobb oldali abkakban keresd meg a Távoli eljáráshívás (RPC) -t,
kattints rá jobbal, -> tulajdonságok -> helyreállítás fül
itt az első, második, és további hibáknál állítsd át a szolgáltatás újraindítására, és kész is.
Üsv Pisti -
#828 Sziasztok.
Az a problémám, hogy Internet kapcsolatban, kb 5 perc után ezt az üzenetet kapom.
Rendszer leállás, a leállást az NT AUTHORITY/SYSTEM KEZDEMÉNYEZTE.
A Windowsnak újra kell indulnia, mert a következő szolgáltatás váratlanul befejeződött.
Távoli eljárás hivás(RPC)
És a gép 1gy perc elteltével kikapcsol, és újra indul, de Internet kapcsolatban mindig ugyan ezt csinálja.
Segítsetek.
Ha lehet küldj e-mailt az gyorsan lejön. [email protected]
-
#827 igen, csak éppen nem fog 133-on menni, hanem csak 66-on. de nem lesz vele gond. -
#824 nagyobb gondod lesz a megfeleő irq és dma cimek helyes beállításával. a régi hálókártyák 99% a működik ne2000 kompatibilis módban, ha nem jössz rá a pontos tipusra használd így. -
#822 aha, ez télleg érdekes. köszi az infót. -
#820 nekem el sem indult az ASUS lapom samsung memóval, de valeszeg egy hibás széria volt (a memcsi) -
#819 samu a legnagyobb memoria szálitó a világon, szoval átlagos használatra és kompatibilitásra biztos hogy jó. extrém tuningra meg nemigazán, de ez jelen esetben ugysem érdekes.