64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • artschi
    ADSL-lel kapcsolatban volna olyan kérdésem, hogy ha megnyitok egy új címet az IE ablakban, akkor csak sokára (kb. 1 perc) múlva hajlandó megnyitni az oldalt. Windows ME-t használok. Mi lehet a baj??
  • Blasta
    De már fenn van a 2000, pont ez a gondom!
    Nem szeretném újrahúzni az egész rendszert.
  • Gerry
    Először telepítsd a 98-at, utána a 2000-et, és akkor a 2000 csinál egy bootmenüt, és ennyi az egész.
  • Blasta
    Plíz valaki! :-DDDDDD
  • Blasta
    Tudom, nem HW probléma, csak sürgősen kéne a segítség, ezért beírom ide is:

HELP!!!!

Egy win2000 MELLÉ szeretnék dual boot-ban feltelepiteni egy 98 se-t.
    Mi a menete ennek, hogy tuti megmaradjon a 2000 működőképesen és mennyen a 98 is???????

2 HDD van a gépben, szal nem egy particiora akarom rakni.
    Segítsetek plíz, mert nem szeretném elrontani a dolgot, csak kurva régen csináltam már ilyet! :-D

Előre is THX!
  • reaper4
    értelek Borg, de sokan vannak akik vagy újak a számítástechnikában vagy nem fog úgy az agyuk.Én azon a véleményen vagyok, hogy vagy segítsen az ember "jófej" módján vagy inkább ne segítsen. Azzal, hogy lenézem a másikat, csak az ellenszenvét váltom ki (tudom így interneten keresztül ez nem sokat számít).

egyébként meg ne érts félre nem minden hozzászólásodra igaz amiről írtam,de azért találkoztam már 1-2 -vel.
  • Ruffi
    Bazz segitsetek most meg ujraraktam minden aztán rakom vissza a scannert meg ilyeneket aztán a windows installerrel vannak bajok.Mert mindig aközben kiirja h nem ismeri fel az eszközt.Vhol olvastam ilyet csak nem tom h kell megcsinálni plz segitsetek
  • barret
    szedj le mindent,és rakd ujra!nekem mindig beválik! alaplap driver,direct x,video kártya driver. ebben a sorrendben rakd vissza. a video kártya drivert hardvergyorsitás=nulla állásban szoktam leszedni.
  • barret
    a moha open gl-t használ!
  • Pheel
    Ha ez az alaplap Via-s, akkor ajánlom, hogy kapcsold ki a 4x-es AGP gyorsítást BIOSban, mert azt nagyon nem szereti a Detonator.
  • Sadun Tryst
    Valaki! Kérem segítsen!
    nVidia GeForce MX400 64MB videókártyám van, Mercury FSX735-ös alaplapom. De most egyszerűen nem szeretik egymást. Olyan mintha nem működne a videókártyám 3D-s gyorsítása. Egyszerűen meghalt a Direct 3D! Lefuttatom a DXDIAG.exe-t is, de semmi. Azt jelzi, hogy be van kapcsolva az opció. A DirectDraw teszt sikeres, viszont a Direct 3D tesztek nem működnek, hibát ír ki a gép. Nemtom mitévő legyek! Nem futnak a játékok! Csak a MOHAA, meg az Age of Empires 2! Ez, hogy lehet? Pedig megvan a Halo is... Brü-hü-hü... És nem tok vele játszani! Ha valaki tud, legyen szíves, és segítsen!
  • Borg
    Tudod, 3 évvel ezelőtt még meg volt ez a segítőkészség, amikor át kellett volna térni a w98-os hülyeségekről.

Aki azóta is ezzel küzd, annak már nem segítség kell...
  • reaper4
    ettől függetlenül lehetne kicsit kissebb arccal segíteni vagy válaszolni másnak. nem gondolod?
    nem mondom, hogy nem értesz hozzá,de azért a nagyképűségből 1 kicsit nem ártana visszavenni.

that's all.
  • Borg
    Megsugom neked, hogy nem egyszer cseréltem alaplapot alatta. (SA6->TUSL2C->8RDA+)
    Szimplán XP CD berak, és javitás opció. Nem veszik el semmi beállitásod, programod, csupán a feleslegessé vált drivereket kicseréli azokra ami kell.

Talán kevesebben is szidnák feleslegesen a windowst, ha csak egy picit is ismernék mi mire való benne
  • czky
    Cseréld ki az alaplapod, aztán meglátjuk.
  • Borg
    Én mindig csak jokat nevetek az ilyen kispályás próbálkozásokon...
    Én XPt a saját gépemre 1,5 éve telepitettem utoljára, amikor is a winyómat vettem.
    Azóta minden hardver cserét, egyebet simán kibir ujratelepités nélkül.
    Meg ez a formatálás... ezek még ilyen w98 érából visszamaradt szokások. El kellene felejteni az ilyesmit.
    A winyót egyszer kell particionálni, meg formázni akkor amikor megveszi az ember.

Minden egyéb kapálózás, hogy összeborul az XP, vagy fel sem települ netán, hardver hiba miatt lehet csak. Hiába no, óccsó hardvernek híg a leve...
  • czky
    Ha nekem elszaródik a Windowsom, akkor mindíg formázom a C:\-t. Különben szart sem ér az egész.
  • Ruffi
    Azota sikerült megcsinálni most már erröl a gépröl irok
    nem volt szar a cd
    Eredeti volt amugy csak muszáj volt formatálni csak igy ment végig a telepités!
    De most má minden jo mindent ujraraktam
  • seAke
    Szar a Windows CD ezzel együtt szar a Windows is...szerezz be egy másikat!
  • czky
    RCA kábellel.
  • Met
    kopp
  • barret
    hopp...
  • barret
    aida
  • Borg
    Spárgával is hozzákötheted.
  • Met
    Talán kábelel próbáld:)
    Valamilyen kivezetés van a hangkártyából, először próbáld azzal.
  • Met
    AIDA
  • Borg
    Próbáld ki a NAV2004 adware/spyware védelmét.
    Vagy ha nem, akkor spybot.
    Az AdAwaret meg felejtsd el, egyrészt lopott engine, ez a spybotra épül, másrészt maga is egy spyware szinte...
  • Met
    Hello!

Chellom van és Xp(tűzfala kikapcsolva), NIS2003-al.
    Tegnap este az AdAware-hez találtam update-et, le is scanneltem a gépet, talált néhány sütit meg valami dll-eket nem tudott törölni de felajánlotta, hogy restart után újra scannel. Le okéztam, majd ma reggel bekapcsoláskor talált vagy 10 féle dolgot, Alexa volt benne meg még néhány dolog (kb. 10 féle file) ezeket töröltem és utána nem tudott csatlakozni a netre a gép. Mivel kapcsolat volt mert a modem online volt és bekapcsoláskor villogott gondoltam, hogy megint a drága júpící szarakodik szokás szerint. Próbáltam megújítani az IP címet mert nem az volt mint a kikapcsolást megelőzően, de nem sikerült neki.
    Az AdAware karaténjából visszaraktam a törölt fileokat és láss csodát már tudott is IP-t újítani és már itt is vagyok a neten. Szar az AdAware vagy mi?
  • O0D:
    Hell!

Nekem is az alaplara integrált hangcsip 6 csatornás, és szoftveresen lehet állítani a ki/bementet. Én azt nem értem hogy miért nem csinálták meg hogy a 3 kimenet 3 meghajtó eszközként látszódjon. Pl. hogyha egy prg csak a norm. stereot támogatja akkor a többi csatornára nem rak ki hangot, ilyenkor ki lehetne választani másik csatornát amit másik prg. használ... vagy éppen összevonni a csatikak. hogy megadottakon azonos szóljon. Még van mit fejlődniük...
  • czky
    Ez egy jó kérdés. Sajnos, vagy szerencsére még nem kellett csinálnom. Hogy milyen progival? Keress rá! Gondolom GOOGLE-t nem kell bemutatni.
  • Augustus Gigo
    s3-as videokátya van a laptopban és van tvkimenet. Milyen progi kell hozzá, higy a tvn nézhessen a laptop képét?
  • czky
    LOW LEWEL FORMAT
  • ollie
  • Met
    No comment
  • ollie
    Erről eszembe jutott, hogy ez történt velem tegnap:

Elkezdett a gépemen visszaszámolni egy ablak, hogy 30mp aztán reboot. Na erre elhűl az agyam és elkezdek gondolkozni, hogy hogy a francba kaptam be azt a worm-ot. Következő gondolat, hogy de nekem 98 van fennt (mh). Az utolsó meg az, hogy hülye Nero, véletlenűl bekapcsoltam a reboot after write opciót...

• Borg
    Na azért a memória nem egy olyan tönkremenős cucc mint mondjuk a HDD vagy a ventik:)
  • Met
    elhaladsz erre a címre Windows update, itt autómatikusan összeválogatja azokat a frissítéseket amikre szükséged van.
  • ollie
    A celeron nem tud 266-osnál gyorsabbat kezelni (ill. tud, csak éppen 266-on). Nem baj ha márkás memcsit veszel, mert akkor legalább nem fog tönkremenni, na meg talán azért érdemes legalább 333-as memcsit venned, hogy gond nélkül tudd tuningolni a procit. Az az Abit alaplap tökéletes lesz.
  • ATISoft
    Köszönöm a válaszokat, sajna az FC-PGA foglalatos procik megjelenése óta nem követtem az eseményeket.
  • Borg
    Lehet 400as ram is, legalább jobb időzitéseken tud menni a celeroncs mellett. De kingston felesleges.

Amúgy az epox alaplap is biztos jó.