64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • NeoMaN
    Annakidején a Sector fantázianevű cuccokat pl. a Mistral gyártatta valahol keleten, saját magának.
  • NeoMaN
    Én úgytom gagyit importálnak, és cimkézik.
  • ollie
    és télleg ők gyártják, vagy csak behoznak vmi gagyit és felmatricázzák?
  • NeoMaN
    Ja tééleg. Azt tudjátok hogy Vargáné és TRSA még mindig szállít a számtech boltoknak alkatrészeket is? Tápot is ám! :)
    És a matrica is rajta van: Vargánya és társa... LOL
  • Met
    Nekem egyszer volt olyan, hogy elkezdett büdösödni a táp, (Vargáné ás társa rulez)olyan finom kis égett kábelszagot eregetett de működött amikor kicseréltem egy Chieftec-re.
    Utána ha feldugtam a kormányom az USB-re összeakadt minden ami a trayben volt, mindent újra raktam de nem lett jó.
    A kormány most tökéletesen mükszik az új gépben:)
  • NeoMaN
    Borg! Erre mit szólsz?
    :))
  • Met
    "okés is volt a dolog mert a gép 4 honapos"

ezt komlyan gondoltad??
  • Borg
    Procit, ramot miért nem cseréltek benne akkor már? Ez túl könnyű feladat lett volna?:) Pedig valahol ott lesz a gond, ha még mindig szarakodik.
  • ollie
    szerintem is mindent újra kéne telepíteni előszőr
  • NeoMaN
    Monnyuk ha leírnád pontossan milyen alkatrészek, milyen alaplap, ram stb.
    Így elsőre: AGP side band és AGP fastwrites: mindekettőt állítsd disabledre a biosban.
    Az a vihat az vihar akar lenni? Csak game alatt fagyott?? Akkor meg kéne nézni a videjókari hűtését is!
  • barret
    scandisk.
  • fm
    mégeccer kösz..
  • barret
    pl:smart ftp,flashFXP, a smart ftp-hez magyaritás is van.
  • fm
    nem épp hardver téma,de plz hlp mert mindig megszakad az ftp kapcsolat a totalcommanderrel. nincs vmi jó progi?? thx..
  • Gerry
    Huhh, most hirtelen nem jut egy sem eszembe, ami direkt erre a célra van, mert nem szoktam használni. (Egy ideje Kingston RAM-jaim vannak, azokat meg nem nehéz azonosítani...) De ha beleolvasgatsz a RAM topicba akkor biztosan megtalálod a választ. Egyébként asszem az Aida is elég bőséges infót nyom a memóriá(k)ról.
  • Gerry
    Az a gyártó amelyik ad magára az ragaszt rá egy matricát a sebességgel és az időzítési beállításokkal, amelyiken ilyen nincsen, azokat csak interneten a chip számozása alapján vagy megefelelő tesztprogramok birtokában lehet beazonosítani.
  • Zivos
    Gyorsban tudna valaki segiteni? Tegnap vettem egy ABIT NF7 -et, es van rajta egy + tap, amirol ugy tudtam, hogy P4 -hez kell. Szerintem nem disznek raktak fel, tehat vennem kell egy uj tapot is? Nekem nincs ez a negyzet alaku csatlakozo a tapomon. Delutan raknam ossze. Elvileg az ASUS A7N8X -en sincs ilyen, azt egy honapja raktam ossze.
  • Gerry
    2 lehetőség:
    1. Sehogy, mert olyan korai KT133-as chipset van az alaplapon, hogy nem támogatja az Athlon XP-t.
    2. BIOS frissítés, és/vagy kézi beállítások (FSB, feszültség, stb.)
  • barret
    tárgytalan!
  • liogreen
    üdv,

Kérdés Abit kt7-e + xp 1900+ v. 1800+ ...., hogy lehet bele műteni?

köszi
  • barret
    hali! van nálam egy tv kártya.az a gond,hogy minnyá beszerelés után agyonvágja mindkét cd-meghajtót,és az eggyiknek ki-be mozgatja a tálcáját!!! látott valaki már ilyet?
  • ollie
    Úgy telepítetted újra, hogy az előzőt teljesen letörölted (pl format)?
  • ollie
    DOS-ból sehogy sem tudsz telepíteni XP-t, de az MS-től le tudsz tölteni XP telepítéshez bootlemezt, ami 6-7 lemezre telepíti magát (minegyiket betölti bootolásnál a memoriába), és így már indítható cd-ről a telepítője.
  • czky
    A te problémádnak a neve: WINDOWS ME!!!!!
    Én is sokáig használtam(volna), de állandóan tönkrement. Hosszas küszködés után váltottam: WINDOWS XP PRO.
    Szerintem tedd fel ezt. Sokkal jobban jársz vele.
  • B@ldrick
    aha..manival
  • Gerry
    Valószínűleg memóriahiba.
  • Gerry
    Értem.
  • barret
    a master vinyóm,és cd-m ide 2 re van rakva.a mobil rack ide 1 slave. nemtom mér,igy gyorsabban bootol a win.nem hasból mondom,megszámoltam a"csíkot" második érv: rövid az ide kábelem ha máshova rakom a vinyót, akkor jobban melegszik.most 30 fokos. így marad minden.
  • Gerry
    Úgyértem nálam nem mindig van bent a mobil rack, és ha nincsen bent, akkor a gépben a CD-ROM, az sec. slave egyedül.
  • NeoMaN
    Sehogy. WinXP is bootolhato, fullos lemez.
    Van 1 renccerCD-m az is BOOTolható, de azon win98-van.
    Most a DVD-t úgy akarom, hogy azon BOOTolható XP legyen + a cuccok.
  • barret
    bent van a mobil rack...
  • barret
    és azt hogy tudom megoldani,hogy dos-ból telepitsem az xp-t?
    én mindig frissiteni szoktam,vagy win alol másik meghajtóra tiszta telepitést.
  • Gerry
    Az a slave dolog érdekes, lehet, hogy a CD-ROM-od nem komálja a dolgot, nekem sosem volt gond a CD-ről történő bootoláskor, akár master, akár slave volt a CD, sőt, még secondary slave-ként is megy a dolog, és nincsen előtte master, csak ha bent van a mobilrack.
  • NeoMaN
    Újraírható
    :)
  • barret
    igen,ez jó ötlet. 1 cd-ről mindent telepiteni. 1 gond van mindössze: gyorsan öregszenek az illesztőprogik,gyakran kell őket frissiteni...
  • NeoMaN
    Furcsa. Nekem nincs is kisfloppy meghajtóm, le is van tiltva bios-ban.
    Mindig is CD-ről bootolok.
    Nekem van 1 bootolhato rendszer CD-m.
    Monnyuk most BOOT-olható rendszerDVD-n dolgozom, csak még nem jött össze a 4.3 giga.
    :)
    Valami 2.5giga jött össze, de abban má apámfasza is bennevan :))
  • barret
    ugy értettem,ha cd.ről bootolok,akkor nem akarok floppyt használni!!!neroval megcsináltam a bootos cdt! és működik,sokkal gyorsabb mint a floppy.de érdekesen reagál a vinyók helyzetére... ha van bent slave vinyó is,akkor nem bootol be!
  • Gerry
    Nem minden Windows CD tud bootolni, csak az eredeti Windows telepítő CD-k (és azok 1:1-es biztonságimásolatai), és általában ezek is csak Windows 98-óta. Amúgy a bootolható cd-t úgy kell megírni, hogy az valóban bootolható is legyen, erre pl képes a Nero is.
    Amúgy nem szükséges driver, de mért ne lenne elérhető a floppy ilyenkor?
  • barret
    hali!engem meg az érdekelne,hogy telepitéskor minden windows bootol cd-ről? vagy bootos cd kell hozzá? milyen file kell a cd-re,hogy bootoljon a gep? a command com-ra gondoltam.és még annyi,hogy a cd meghajtónak nincs szüksége meghajtóprogramra? mert igy nem elérhető a floppy meghajtó, amin lehet driver.
  • barret
    nekem is szokott baszakodni,de a frissités gomb megnyomása után betölt.