64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ShaiHulud
    no problem :DD
  • sumi
    elnézést kérek....
  • sumi
    Honnan tudod, hogy CSocsónak mi van beállítva?

Nem én voltam :(

Válasz 'sumi' üzenetére (#1423)
  • sumi
    bocsi.+van.... visszaolvastam...
  • ShaiHulud
    te most komolyan csinalod ezt? en csocsonak valaszoltam nem neked ha megnezed ott alul mi van irva...
  • sumi
    ki v. mi a CSocsó??
  • Met
    Esetleg telepítsd újra vagy tegyél fel egy régebbi nerót.
    De az is lehet, hogy az író mechanikája koszolódott el, tisztísd ki vagy vidd szervízbe.
  • Met
    Honnan tudod, hogy CSocsónak mi van beállítva?
  • sumi
    eddig frankón nyomta akár 32x-esen...azért szerettem ezt az irót,mert akármit csinálhattam a gépen /zenehalg,játék,stb.../és mindig tökéletesen működött.A nero6 alatt az olvasási tároló max.folyamatosan,a buffertár ingadozik de nem ürül ki.....
  • sumi
    cableselect
  • ShaiHulud
    cdiron a jumper slavere vagy cableselectre van allitva es a cdolvason ?
  • Met
    Még mindíg jobb mintha négyzeteket csinálna:)

Nem lehet, hogy megszakad az írási folyamat? Nem írod túl gyorsan és kiürül a puffer?
  • Met
    Nálam
    Pry.Mast. rendszer vinyó
    Pry.Sla. rack
    Sec.Mast. cdiró
    Sec. Sla. cdolvasó

Ezt most kezdte el csinálni? Mit változtattál? Nem lehet, hogy kevés neki a táp?
  • sumi
    hali.wan 1 mitsumi 32x cd iróm.kb másfél éves.ami a lényeg,mostanában olyat játszik velem,hogy a megirt cd-k-en karikák keletkeznek!!tehát elkez irni,az karika,azt a többi ok.a karika szélessége pár miliméter.....helppp!!!
  • reaper4
    háát a cd-írót kéne tenni master-ra, bár ez nem tudom, hogy megoldja-e a problémát.
  • CSOCSO
    hiho.. kis help kéne.. nem nagyon akar menni a gépemben a cd....
    elvileg az ide kébeleket ugy kell bekötni hogy egy ide kábelre a vincsik.. (nálam vincsi++mobilerack
    és a másik idekabelre a két cd (cd és cd író...)
    nahmostakkor.. elvileg az idekábel végén van a mster és középen a slave...
    (legalábbis az egyik kábelemen igy van feltüntetve)
    tehát a primrary ide kábel végén van a op rendszeres vincsim.. középen meg a mobilerack...
    a secondari ide kábelen a két cd... .. elvileg ugy van hogy az ide kábel közepén van a cd íro.. és a cd olvasó a master...
    de a win csak akkor indul el ha lehuzom az ide kábelról a cd írót.. nemtom mi lehet abaja... lehet hogy masterre kéne tenni a cd írót?... pls help..remélem ez nem egy hűűbazz hiba és tudtok válaszolni rá perceken belűl..thx előre is..csoki
  • marsu
    Filmek darabolása hogyan mivel??
  • TTomi
    hát kössz. pedig mondtam a gyereknek hogy vegyen inkább p4-et. megyek megörvendeztetem egy sms-el
    mégegyszer köszi
  • TTomi
    hát ez szopás :(
    ha nincs új p4 procid akkor tökmindegy mit raksz bele
    csak 266mhzesnek fogja látni, ha jól értelmezem.
  • TTomi
    és ez igy van minden alaplapnál v. csak a dual ddreseknél?
    mi a szitu ha belerakunk egy 333mhz 512mb-st?
  • TTomi
    hali!
    porb. a kövi:
    haver vett egy asus p4p800 deszkát cele2.6os procival.
    belerakott 2x256 ddr 400mhz-t, de az csak 266mhz-n indult el. A boltos gyerek azt mondta neki, hogy a gépkönyv szerint csak akkor megy négyszázon ha olyan proc van benne ami tudja a 800as fsb-t.
    ez tényleg igy van vagy csak palira akarják venni a gyereket?
  • NeoMaN
    Jah....,lehet hogy örökre....
  • Met
    akkor, megáll?:)
  • Gerry
    Ha érdekel még a kondicsere, akkor dobj mailt!
  • NeoMaN
    Hát figy, a winyónak áramot kell kapnia ugyi. Ha csak úgy letéped akkor.........
  • Met
    Ha nem IDE kábellel kötöm rá az alaplapra a rack-et hanem USB-vel, akkor is ki kell kapcsolni, hogy kivegyem vagy berakjam?
  • Met
    Bármilyen műszerész jó aki tud forrasztani és ért is hozzá, hogy kell berakni a kondit.
  • Met
    AZóta már kiderült, hogy a vinyó volt szar:)
  • Crokin
    Nekem is volt ilyen. A megoldás IDE kábel csere :)
  • NeoMaN
    Igen. Asszem Gerry-t kell keresni itt az SG-n. Topikozik sűrűn, úgyhogy hamar ráakadsz...
  • Met
    Annál szerintem van olcsóbb is.
  • Met
    Köszi, akkor megnézetem a vinyót, elég öreg, hogy beadja a kucsot, igaz bootoláskor és akkor is amikor a rendszer vinyó dolgozik villog a ledje.
  • Roll
    Passzolom a dolgot, amit leírtál az jó, elvileg menni kéne,mert megfér egymás mellett a fat meg az ntfs.
  • Met
    XP SP1
  • Met
    Amúgy egy 4.3 gigás Seagate
  • Roll
    Milyen windows van fenn?
  • Met
    Jah, igen, slave állapotban nem kell rá jumper, tehát nincs rajta.
  • Roll
    A jumper jó helyen van rajta?
  • Met
    Hello!

Van a gépembe egy 40 gigás vinyó, c és d particióval, mind a kettő FAT32-es, van egy ghostoló floppym és az nem látja az ntfs-t. A c-n van az xp a d-n meg mentések. Beraktam egy rack-et egy vinyóval ami valszeg ntfs-es, de nem látja a win. A boot képernyőn látja, BIOS-ban látja. Az ide kábelen középen van a vinyó és a végén van a rack, aki adta a fiókot azt mondta, hogy mindegy melyik hol van.
    BIOS beállítás:
    Primary Master a maxtor vinyó
    Primary Slave a rack
    Secondary Master a cdíró
    Secondary Slave a dvdrom

A file rendszer különbség miatt nem látja a win vagy a kábelezés miatt?
  • Roll
    A get back data egy olyan progi amivel vissza tudod állítani a fájlokat a winchesteren.