64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    A procihűtő dolgozik rendesen, felfekszik rendesen a procira?
  • NeoMaN
    Nálam, és másik 3 havernál is ezt csinálta...
    A PC Health status-ban keresd
  • NeoMaN
    Tipikus hiba, rosszul érzékeli a venti fordulatszámát.
    Kapcsold ki a bios-ban a:
    akármi :) when CPU fan fail
    opciót. Fejből má nemtom :)
  • ollie
    ott lehet, de intel chipset driver-ben benn van
  • Russ!an
    Ha zárlatos lenne, akkor biztos hogy nem szirénázna!!!
    Hogy csipog? 1hosszú 3 rövid, vagy csak hosszúakat, vagy mit karattyol?
  • NeoMaN
    Fura, Nforce-nál nem oldotta meg
  • ollie
    jól emléxel, de azt megoldja egy intel chipset driver install is (felréve hogy intel chipsetes a gép)
  • NeoMaN
    Nem tudja az USB 2.0-át normálisan úgyemléxem, csak az SP1...
  • Laalee
    használj pro-t :D
    a hiba megoldva.

valószinüleg az usb2 es driver a rossz, ezt legegyszerübben, a xp service pack 1 felrakásával tudod megoldani. MS hivatalosan sp1 el támogatja csak az usb2-t.
  • Met
    Tedd újra az alaplapi drivert de akár az egész wint se ártana, kábelek rendben vannak?
  • fm
    nem pont ide tartozik sry..de vki segítsen c++ban!

osztály,képernyőtörlés infók kellenének. köszi..
  • ollie
    hát nézd meg a feladatkezelőben, hogy melyik process használja ennyire a procit és lesz felvilágosodás
  • ollie
    Hát sajnálom, de nem találtam semmit...pedig átnyálaztam mindent. Nagyon eldughatták, emléxem, hogy már belefutottam ebbe xp-n is (98/me alatt fél perc megtalálni).
  • Axel
    Valaki #1724-re? Lécci!
  • reaper4
    vírust kerestettél? én nem szaroznék win install. megvan kb. 45 perc alatt és akkor minden a helyén van. mármint ennyi idő alatt minden felhasz. progit is fel tudsz rakni.
  • Axel
    Segítség! Nagy bajban vagyok!
    DriverCleanerrel leszedtem az 52.16-os slowwaret, és föltettem a 45.33-asat, de a winXP nem látja a kártyát,
    az adapter nem érhető el, ezt írja ki, és a monitor meg 60Hz-n megy úgy hogy lassan kifolyik a szemem!
    Már vissza tettem az 52.16-ost, de semmi, utána a CD-ről az MSI gyári driverjét is fölpakoltam, de minden fos!
    Mit tegyek! Hullámzik a képernyő ha scrollozok! Ez siralmas!
    Amúgy MSI FX5600 - winXP Prof.
  • ollie
    munkahelyen vagyok, itt meg nem xp-m van. holnapig kell várnod.
  • ollie
    szerintem valahol a sajátgép tulajdnoságainál
  • ollie
    billgates sux!
  • NeoMaN
    kicserélték a ramot kingstonra. sajna a hiba ugyanúgy megmaradt(kékhalál nincs, csak a win 1-2 percig nem reagál semmire).
    Az XP-t 3* tettem újra, a BIOS-t is baszkodtam. Azt viszont észrevettem, hogy a nforce driver telepítése után kezdődik a dolog. Próbálta 6! féle nforce drivert is, de a hiba nem szünt meg. ASZTEM AGYVÉRZÉST KAPOK.Ekkor uccsó ötletként feltettem a Norton Systemworks 2003-at.Ott egy windiag, talált 39! hibát (szűz rencceren!!), repair---> azóta csodák -csodájára minden klappol, nincs többé a hiba!
    Ez mi??
  • ollie
    nézd meg, hogy nem ment e a hűtő tele porral, esetleg kéne egy kis tisztítás, na meg akár a táp is lehet a tönkremenetel szélén. na meg a proci ventije is haldokolhat (nekem volt egyszer egy ilyen ventihalál, előszőr csak jóval lassabban forgot, aztán egyszer csak nem indult többet).
  • ollie
    hát kapcsold ki a késleltetett írás-t és úgy próbáld ki mi törénik
  • Corey
    Hali! Lenne egy kis gondom a géppel.. az utóbbi pár órában kezdődött, szal ha elinditok egy game-t, akkor egy idő után a game hirtelen lefagy, megáll a kép, egy picit sípol, majd a gép kikapcsol.. több game-t is próbáztam (JK2, SW-KOTOR, PoP:SoT), és egy idő után midnegyiknél jelentkezett.. a hűtés rendesen megya gépen, szal sztem azzal nicns gond.. vírusellenőrzőt is futtattam, de nem talált.. a BIOS-ban minden feature-t optimal-ra nyomattam, de így is jelentkezik a probléma.. vmi videokártya gond lehet? Leállhat menet közben a venti-je? Vagy más alaplap gondok vannak? PLZ HELP!!!
  • Ramore
    köszi, legközelebb kipróbálom, de remélem nem lesz legközelebb! formatáltam egyet és újra raktam az Xp-t.

De miért csinálta ezt?
  • nézelödő
    talán ez segíthet:
    Feladatkezelő-Alkalmazások fül-Újfeladat-és írd be: explorer
  • Ramore
    Újraindítottam a gépemet és az asztal teljes tartalma eltünt, csak az üres képet látom és nem tudok semmhez sem hozzáférni, egyedül a ctrl+alt+del lenyomása után a feladatkezelővel. Miért van ez? Mi lehet a megoldás?

Segítsen valaki!
  • Titan
    Tényleg Skacok!
    Nekem van egy ABIT BE7-es alaplapom és ebben figyel egy 2GHz IntelP4-es proci!
    Ezt lehet valahogy húzni, és ha igen mennyire s mi módon?
    BIOSban próbáltam, de nem engedi...:(
    Egy tutorialnak nagyon örűlnék...
  • Ramore
    A HP scanner-em (Scanjet3200c) furcsán szkennel mostanában. Régen használtam utoljára, most sárga és zöld vastag csíkok mögött lehet látni a beszkennelt képet. Xp van a gépemen és az egyetlen létező driverrel próbáltam ki (sj648en).

Tapasztalt már valaki hasonlót, mi lehet a baj?

Más driverrel nem lehet használni egyébként a Hp szkennert, csak a gyári driverprogival?
  • Axel
    Köszi, hát 400-at sikerült visszaállítani végülis...
    A kedvenceimet persze nem, de azért ez sem rossz...
  • ollie
    húha, próbáld meg ezeket:

Undelete Tools
  • ollie
    Nem hiszem hogy vinyó, akkor már inkább ram.
  • NeoMaN
    Ki volt kapcsolva a lomtár?
    :)
  • Axel
    Hi!
    Lenne 1 nagy problémám: kedves faterom, mivel nem talált elég helyet a vinyón letörölte az mp3-aimat...
    Számszerint 1200 darabot, több mint 3 gigát, mert nem tudta mi a franc az az mp3...még jó hogy programozó bazmeg, csak szerény 386 óta nem látott gépet...
    Szóval nem tudja v.ki esetleg, hogy van e rá v.milyen probram amivel vissza lehetne állítani a vinyó régi tartalmát? Tudom hogy ez nem hardver téma, de itt nagyon májer arcok szoktak hozzászólni, szerintem ezt is tudja v.ki biztosan...
  • NeoMaN
    Mennie KELL így, a rossz 333-as rammal is ment! A 400-as ramot amúgy 398-on leglassabb időzítésekkel prószáltam.
    Procit nem vettem vissza alapra, nehogymá a ram miatt ne tudjam húzni (11*198), akkor inkább másik ramot szervzek, még akkor is ha úgy jól menne! Már cserélik a ramot 400-as hynix-ra, (másmilyen nincs).
    SZTED LEHET VINYÓHIBA?
  • ollie
    érdekes, ki tudod próbálni másik rammal is? nincs valami húzva? főleg a ramnál lehet ilyen probléma. tegyél mindent default-ra a biosban és úgy csekkold le.
  • ollie
    ja értem, ilyesmi van a GTA3-ban is, de ez nem a karitól függ.
  • NeoMaN
    Amúgy NFSU-ban van mósönblőr, lehet hogy ő hiába kapcsolja be, nem bírja neki a kari kitenni?
  • NeoMaN
    30-as pinget isdn-el is el lehet érni, tehát ha te kábellel 30k-val töltesz le, és mellette játszol, még elképzelhető hogy 30-as pinged legyen folyamatossan....
  • NeoMaN
    Képzeld ollie, rossza a ram amit kaptam! orrba szájba fagy a gép, kékhalál, fekete képernyő. 3* telepítettem a win-t. ugy nem lehet hogy a vinyó a rossz?
    olyat uis csinál, hogy nagynehezen feláll a winfos, de 2 percig bármire klikkelek nem reagál. aztán egyszercsak elindulnak a progik amikre klikkeltem.
    a sajátgép tulajdonságoknál a számítógé-re semmit nem hoz percekig., csak 2-3 perc elteltével írja ki, hogy amd blabla + 512 ram.
    ugye memcsihiba? memtestet nem futtattam, nincs flopimeghajtóm.
  • Titan
    Ezt értem....de a 2. kérdésem, miatt mégsem...