64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Blasta
    Sziasztok!

Egy haverom most vett SERIAL ATA hdd-t, rádugta az alaplapi raidvezérlőjére, és szeretne rá egy XP-t telepíteni!
    De az XP telepítő nem látja a lemezt, nem látja a partíciót.
    Az az érdekes hogy ha bebootol dos módba pl floppyról, akkor látja a lemezt!

Van velemi 5let, hogy mi lehet a gubanc?
  • Met
    A cahce méretnövelését a tesztprogiknak találták ki:)
  • NeoMaN
    semennyit, nem veszed észre.
  • end
    mennyit számít a gép gyorsaságában
    a winchestereknél cache?2/8mb
  • Met
    USBből asszem 5-6 méter a max. Switch és UTP kábel nemjó? Az 100 métert bír.
  • Nonoo
    Segítsetek!!!!

Olyna problémám van, hogy: meg kellene hosszabítanom az Isdn-dobozához vezető számítógép vezetékét! Vagy usb vagy com portos vezeték használható, de 25-méterre kellene meghosszabítani!!

Segítsetek!!!
    Jahh.
  • Blasta
    Nagyon egyszerü a dolog, ha nem veszik be a venti hibás VGA-t. Meg kell mondani, hogy ha nem cserélik ki a cooler-t akkor a holnap érkezel vissza a szétégett VGA-val.
    Amennyiben külső sérelem nem látható a kártyán, vagy a ventillátoron, úgy vonatkozik rá, hiszen a következő lépcső a kártya tönkremenetele, ha nem megy a venti. Persze a magyarországi sajátosságokat figyelembe véve, tuti el akarják hárítani a garanciális csere, vagy javítás felelősségét.
  • NeoMaN
    ventire nem alkalmazzák előszeretettel, persze szvsz vonatkozik a gari rá.
  • ollie
    Nehogy hűtő nélkül használd, mert meghalhat!
  • Blasta
    Asszem erre nem vonatkozik, de azért vidd el a boltba, hátha.
    Mondjuk ez gyártótól is függ...
  • firglisz
    Sziasztok,
    Megadta magát a videókártyán lévő gyári hűtő, és e nélkül fél óra után tűzforró a karesz. No persze le is fagy a gép, ahogy kell. 2 hónapos a kártya, erre is vonatkozik a garancia ?
  • firglisz
    Sziasztok,
    Megadta magát a videókártyán lévő gyári hűtő, és e nélkül fél óra után tűzforró a karesz. No persze le is fagy a gép, ahogy kell. 2 hónapos a kártya, erre is vonatkozik a garancia ?
  • ollie
    Vidd szervízbe, ez nem is kérdés.
  • Torry
    Hi!
    PLS HELP!!
    Azt hiszem elromlott a monitorom, mert beléptem a cs-be és a fejhalgató sípoló hangot adott a monitor pedig berezgett meg csíkos lett, egy ideig csinálta de utána ment rendesen a cs, de amikor kiléptem a windows-ba a kép ki volt húzva a sarkokat nem láttam.Hiába RECALL-oztam nem sikerült visszaállítani ugyanolyan maradt utána fölé hajoltam és égett szaga volt.Nem merem bekapcsolni.Rögtön vigyem szervizbe vagy kapcsoljam be?
    Előre is köszi.
  • Mészy
    köszi.
    Úgy tűnik tényleg ez a legjobb megoldás.
    Ez egy típushiba azt hiszem...
  • Crokin
    bios frissítés?
  • izb
    Haverom vett egy sz.gépet,és érdekes dolgokat produkál!!
    Mikor bekapcsolom,akkor 2000+ ir ki a bios!MIkor bejön a win,akkor lefuttatom az aidát,és azt irja ki,hogy egy 1300 mhz futo morgan magos duron van a gépben!
    Na most amikor ö vette,akkor egy 2000+ jelölésü processzort vett!Biosban cpu settings alatt nem lehet álitani semmit!Olybá tünik,hogy kicsit meg van gubizva a bios!
    Tehát ha jol leterhelem magam,akkor arra kell rájönnöm, hogy á****ták a figurát!!

Vélemények??
  • ollie
    bios frissítés
  • Mészy
    Sziasztok!
    A problémám a következő: Van egy Abit kv7 alaplap és egy amd athlon xp2200+ proci. A setup duronnak ismeri fel a procit és csak akkor hajlandó elindulni, ha visszaveszem 1800+ra. Amikor elindul a win, akkor ott már athlon xp-nek látja. mit lehetne ezzel tenni? légyszi aki tud segítsen!
  • Impi
    Jóestét mindenkinek!
    Szintén kábelezési gondokkal küzdöm. Vettem egy frontpanelt
    és a megoldás nem tetszik. Gyári megoldás, hogy a kábelkö-
    teg a gépből a hátoldalon kimegy, ott kellene rádugdosni a
    külső USB, Games, audio, stb portokra. Forrasztható csatla-kozókat keresek, mert nem akarom az alaplaphoz kapottakat elvágni. Tud valaki ilyen boltot Budapesten?
  • DMZ
    Sikerült!!!
  • Borg
    Mindenképpen próbáld meg. Ha tényleg hozzá való, és nem baszod el a frissitést, akkor csak jobb lehet tőle.
  • DMZ
    Halihó!

Van egy ECS K7S5A alaplapom, és egy AMD Athlon XP 2200+ processzorom. A gép bekapcsolásánál mindig újra kell indítani a gépet, mert elsőre a bootolásnál csak villog a kurzor a bal felső sarokban, nem csinál semmit. Továbbá nem írja ki rendesen a nevét, hanem valami ilyet: "UnkoAMD Athlon Xp". Próbálkoztam a táp lecserélésével(300 W-osról 400 W-osra), de nem segített.

Az ECS honlapján az alaplapom legutóbbi BIOS frissítésének "release note"-jében találtam egy ilyen bejegyzést: "Fixed CMOS can't be saved issue and support high speed CPU". Pontosan leolvastam a számot az alaplapról, letöltöttem a megfelelő BIOS-t.

A kérdésem az, hogy érdemes -e megpróbálni frissíteni? Szerintem tuti, hogy ez a baja, mert az eladó is makogott valami BIOS frissítést. Ahogy az ECS honlapján olvastam a frissítési útmutatót, nem tűnik túl bonyolultnak. Viszont hallottam "komplikációkat" ezzel kapcsolatban, minthogy el lehet vele teljesen b***ni a gépet.

A válaszokat előre is köszi!
  • Laalee
    én most vettem pl usb röl ps2 re alakítót, 5-6 pc boltban kérdeztem utána, mindenhol azt mondták nem létezik, mert marhadrága lenne. tegnap officedepoban láttam 900 ft ért :D

egér frissítése egyből felment 100 ról 200hz re.
  • Laalee
    lényegesen drágább lesz, és fellelni sem egyszerű, létezik mindenféle usb-s átalakító. az ilyen usb-com prot usb-printerport drótok 9-10K környékén vannak...
  • Titan
    Ólcsóbb? Drágább??? Hol???
  • Titan
    Találtam a régi gépalkatrészek között egy olyat, hogy rá kell dugni az alaplapra és hátúl kivezeted és ott figyel rajta egy gameport! Csak nem találok ilyen csatlakozási pontot az alaplapon és a könyvét se találom az alaplapnak...:(
  • Laalee
    tuti van átalakító, csak nem annyiért mint neoman ötlete.
  • NeoMaN
    Jobban jársz, ha veszel 1500-ért egy pci-os hangkarit, és abba dugod.
    Én is kerestem mán ilyen átalakítót, de azt mondják nem létezik.
  • Titan
    Skacok!
    Egy ABIT BE7-es alaplapba nem lehet valahogy gémportot varázsólni anélkűl, hogy hankártyát vennék????
    Itt figyel a szopóautómatával ellátott joyom és csak USB-t lehet a lapba dugni! Azt mondja a bót, hogy ilyen átalakítóról nem is hallottak! Dobjam ki a joyomat és vegyek egy USBst???
  • ollie
    Semelyikbe, mindegyikbe drága, de a felsoroltak közül mindegyikhez lehet még kapni patront.
  • Shep
    ati kártyánál hogy tudom beállítani, hogy 800x600 ban ne 85 Hz -n frissítsen hanem 100 on? A refreshlockal hiába állítom be nem működik, geforcenál pedig jó volt.
  • NeoMaN
    Olyankor alig 1-2 mm-en érintkezik a procival a cooler...
  • Ymdar
    Vajon miért melegszik, mi?
    Nézd meg a kivágást; ha elforgatod 180 fokkal nem ül fel a magra.
  • Met
    Úgy veszi észre, hogy felmelegszik a proci. Örülj neki, hogy nem sült meg:)
  • NeoMaN
    Télleg nézd meg a hűtőt, tutti rosszul van rajta...
  • NeoMaN
    Fasza, az is lehet hogy a hőérzékelő műxik rosszul - azt hiszi túlmelegszik a proci -és az alaplapi hővédelem lekapcsolja a lapot.
  • Met
    leáll és utána kapcsol ki a gép? vagy egyszerre?