64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    A vga hűtése nem jó. Nem húztad? Nézd meg, hogy forog e a venti rajta
  • Takigabi
    Mióta megvan az uj videókártyám, játszok egy kicsit valami játékkal és pár perc mulva ujraindul a gép.Ha netezek akkor semmi problem.Lehet hogy gyenge rajta a hűtő , a gépnek hány fokosnak kell lennie?Motherboard Monitor 56c t amikor játszok és már kezd szétesni a kép.
    Valai ötlet?
  • Ramore

Tudna valaki segíteni?

Normál asztali dvd lejátszót és a Sony tévémet kötöttem össze szimplán scart dugóval, de nincsen hangja a lejátszott eredeti dvd filmnek. A scart egymagában nem viszi a dolby digital 2.0 hangot, merthogy ilyen a hangja dvd-nek?

Dvd lejátszón beállítás, vagy máshogyan kellene összekötnöm, vagy mi lehet a probléma, illetve a megoldás?

• cSuwwi
    Hali. Kis segítség kéne. 733-as PIII, 256 SD 133-as Rammal, Acorp 6PMA alaplap, vettem bele egy karácsonyra, egy 512MB-os 133-as SD Ramot pluszba. Windows XP SP1-el van a gép, újra lett telepítve. Indulás után kb. 15-20 perccel, egyszerűen újraindul magától. Kivettem belőle a 256MB-ost, de így sem lett jobb. Ha magában van a 256-os, akkor nincs baj. (Tehát a Rammal van a baj, szvsz.)
    Másik, van egy Abit VL6-os alaplapom is, abba is beleraktam az 512-es Ramot, de csak 256MB-nak ismerte fel. Mi lehet itt a baj? Bios frissítés segíthet az Abiton? Vagy szar a Ram? Vigyem vissza, de akkor meg hülyének nézhetnek, mert induláskor a teszten kiírja az 512MB-ot, tehát elvileg jó. Akkor akad valamivel? Már gőzöm sincs, mit csináljak. HELP! Thx.
  • NeoMaN
    És egy jó procihűtő nagyon fontos lesz! pl Spire Falconrock 2 vagy gyári, ha dobozos procit veszel..
  • NeoMaN
    Alaplapot lentebb írtam.
    Abit NF7 vagy Abit NF7-S/L
    Ramból vehetnél 2db 256-ost, és akkor duálban megy majd, ami elvileg 50%-os memsebesség növekedést jelent. Gyakorlatban jóval kevesebbet,. de mégis gyorsabb min 1db 512-es. Viszont 2 memóri modullal már lehetnek kompatibilitási stabilitási gondok, még akkor is, ha teljesen egyformák.
  • Raptor1
    Thx.
    És melyik lenne hozzá a legjobb alaplap, ami stabil, és gyors is? (árban legyen kb középkategóriás)

És még 1 512-es ddr ram-ot gondoltam bele...De abbol is van sokféle, és abból tudnál mondani 1 jó típusút?

Sorry hogy ilyen sok lama-kérdést teszek fel, de hw-ben nem naon vagyok otthon..
  • NeoMaN
    512 cache van benne (a Bartonban) a TBredben csak 256.
    A 2500+os Barton nagyon-nagy valószínüséggel menni fog 11x200-on (2200Mhz) ami már 3200+nak felel meg. Magyarán 18000ft-ból megver egy 2,8-3Ghz-s P4-et.
  • Raptor1
    De eltudnád mondani, hogy melyik miben jobb?

Hogy mi minatt kellene 2500+? És hogy miben jobb mint a többi amd?

Csak a cpu-t és a ddr ramot venném sulinetben, az alaplapot már nagykeresen.
  • NeoMaN
    Barton 2500+
    Abit NF7 (audió, lan integrálva)
    NF7-SL (Sata, lan, Dolby-s audio)
    35 körül van talán a kettő.
  • Raptor1
    Helló!

Kérdésem lenne:

Sulinettel szeretnék venni amd procit,és 512 ddr ramot.
    Mind a 2 re 30-35 öt szánnék (mivel 60 a sulinet)

De a legnagyobb gondom az, hogy nem tudom, hogy milyen processzort vegyek (kb 2400-2600 körül gondolkodok)

Meg a másik, hogy milyen alaplapot kellene hozzá venem, hogy stabil,és gyors legyen?
    (ezt már nagyker áron)
    Alaplapból is persze vmi középkategóriás kellene, ami nem is irreálisan drága, de azért tudjon
  • fm
    de eddig működött és azt hiszem pont 1 defrag után romlott el. talán nem volt elég hely a defraghoz...maj megnézem..
  • Fam
    az is lehet, hogy csak finomhangolni kell a ram beállításait biosban
  • NeoMaN
    na?
  • Borg
    Szerintem is IDE driver lesz a gond... nForce2 driver tud például ilyen furcsaságokat művelni...
  • Impi
    Régebbi alaplapomnál volt ez így, mert nem telepítettem az
    alaplap driver-eit. Sosem sikerült 2x-nél gyorsabb írás,
    még utána gond nélkül írt a maximum sebességen.
  • NeoMaN
    defrag? sokat segít ám! ja, és ne legyen egy IDE kábelen a vinyóval, és secondary master legyen
  • fm
    cd-író gond! hlp me plz! a samsung cd-író-dvd combóm csak audio cd-ket hajlandó írni,semmi mást. audiót lehet winyóról meg cd-ről másolni is,mp3ból tökmind1. de amint pl filmet,vagy bármi adatot akarok írni winyóról a puffer lámpája a neróban pirosan világít és lefagy a gép. a winyó meg folyamatosan tölt. mi baja lehet??
  • TANKboy
    Lefuttattam a memtest-et! Külön külön nics gond, tehát nem a memóriák a hibássak. Viszont, ha bent van mindkét modul akkor sorra írja a hibákat a test. Szal az alaplap a könyvével ellentétben nem tudja kezelni rendesen, vagy a foglalattal van gond. :(((( Még 1x köszi a programot!
  • ollie
    mer hogy nem lehet többet?
  • TANKboy
    A Fastwrite-ot nem támogatja az alaplapom, legalábbis a BIOS-ban nem lehet beállítani. Igaz volt fent egy Tweaker amiben sokmindent be lehetett állítani amit a BIOS-ban nem, de a FastWrit-ot nem mertem bekapcsolni rajta, mivel csak az az egy funkció volt pirosan jelezve. Nem kockáztattam.
    A ventillátort meg tegnap pucoltam ki! Azért köszi az ötleteket!
  • TANKboy
    THX! Remélem hasznát veszem!
  • TANKboy
    Oksi! A procit nem húztam, csak a memóriákat raktam 2-2-2-re. Csak az időzítéseket tuningoltam a BIOS-ban. Úgy gondoltam hogy brandes (NEC) memória ami 133MHz-es az simán bírja majd ezt mivel csak 100MHz-en megy. Lehet tévedtem...
  • ollie
    lehet, hogy ki kéne nyírni a winfos beépített cd író fícsörét
  • NeoMaN
    Kapcsold ki a fastwritest a biosban, és nézd meg rendesen megy-e a venti a videjókaridon. Sztem túlmelegszik, azért fegy...Ki kell pucolni, vagy új ventit venni rája
    :)
  • NeoMaN
    Kapcsold ki a fastwritest a biosban
    :)
  • mambo
    Probléma:
    Nem tudok xp alatt cd-t írni, se képfájlba beolvasni. A meghajtók (végülis a progik) nem látják ilyenkor a cd-t. Egyébként klaffán tudok cd-t dvd-t olvasni.
    Tesztelt progik (alcohol 1.3.5, nero 6.xxx, clonecd 4.2.0.2)
    ja, 98 alatt minden klaffa, de hát nemán...

segítsetek
  • mambo
    Nekem is soxor előfordult a morro halála. Volt hogy egyből betöltés után. Eleninte a videokártya driverre fújtam, aztán sokadszori probálgatás után úgy döntöttem alaplapi drivert cserélek, és láss csodát....
    Megjavult. Mellesleg régebbi driver javított a dolgon. (ABIT KT7A lap - VIA 4in1 1442 helyett 14.38 volt a nyerő)
  • Fam
    Memtest-86

kicsomagolás után csinálj egy lemezt vele, és arról bootol egy linuxos RAM tesztet
  • Kurty
    Amúgy most sem jó, mert pl. a morrowind betölt megyek egy másik helyre és lefagy miért? Mit kéne csinálni?
  • K.András
    1.huzod e a vidkártyát, procit,ha igen akkor probáld alap értekeken és majd folyamatosan rakd vissza.Tehát visszaveszel mindent alapra ha huztad,hagyod egy napot,ha müxik nem fagy akkor meghuzod a procit egy kicsit, megint hagyod egy napot(aztán még egy kicsit ecetera),ha okés a proci meghuzod a vidkártyát egy is kicsit, vársz egy napot stbstbstb.Ha nem huztad akkor meg a memoriával lesz nagy valoszinüség szerint a hiba ,de ha valaki jobban ért hozzá nyilván más ölteteket is fog irni...
  • TANKboy
    Kiegészítve; a konfigom: ASUS TUSL2-C, CeleronT 1,3GHz, 2db 256MB (NEC) 133MHz, ATi RADEON 8500, SB PCI 128.
  • TANKboy
    Tudtok olyan programot vagy programokat amivel lehet tesztelni a hardver elemeket, hogy van-e valami problémája. Nekem mindig kifagy minden játék hol pár perc múlva hol órák vagy akár fél nap után. Kifagy WinXP, WinME, DX8.1 DX9 alatt is. Már mindenhogy próbáltam. Memóriacserebere, BIOS-ban állítgatás. Jó lene egy ilyen program ami tesztelné a memóriákat illetve a videokártyát. Adatvitelben textúratömörítésben, akármiben ami esetleg rámutathat a problémára!
  • Huron
    Hi!

Az a problémám, hogy a gépem minden játék betőltésekor lefagy abban a pillanatban, ahogy belépek a pályára a töltés után. A 3.3 V-om sajnos 2.7 körül járkál, lehet ez is a probléma oka. Ezt új táp (jelenleg 230W-os) vétele nélkül hoy oldhatom meg? Lehet tuningolni a feszt? Geforce 256-om van Athlon@700(slot-a-s) 256mb sdr. Hűtéssel nem hiszem, h probléma van.
  • Met
    Újabb driver? Ne húzd a procit.
  • Kurty
    Nekem van egy Inno 3D GeForce 2 Ti és nem akar stimmelni vmi. Az alaplapom : Matsonic MS7127C, proci: Intel 700 Mhz - 900Mhz-ra húzva 2*128Mb SD Ram és Maxtor 40Gb winyó Lg Cdrw (52x24x52) na valaki tud mit tegyek? Please!! Pl. egy 3D-s játékban vannak hibák pl. átlátszó texturák stb. de pixelhiba nincs. a régi geforce 2 mx/400-as jó volt, amúgy fel is ismeri de nem tudom mit kéne tenni. Valaki segítsen kérem!
  • czky
    Én is lecseréltem a hűtést a karimon (9600pro). Titan réz cooler. Nagyobb mint a gyári. Négy méretű "clip" van hozzá, tehát valamelyik biztosan jó a kártyádhoz. A neve: TITAN TTC-CUV2AB. Az alaplapra, vagy külön tápra csatlakozik és kb. 2500Ft.
  • Met
    Ha már venni akarsz hűtőt akkor Zalmant vegyél, olyat amin nincs venti és az egész kártyát hűti. Akkor nem fog fagyogatni a húzod.
  • Fam
    nem hiszem, hogy a 9700 bordára rámenne a "boltok árlistájában" szereplő hűtő, inkább keresgélj pc bontókban, elég nagy eséllyel találsz ilyet, hisz a 9500/9500pro/9700/9700pro ugyanazt használja
  • Ssanya
    Sajnos nem garos, de találtam egy méretben nagyjából passzoló ventit és belefaragtam. Egyelőre elmegy így, de néztem, hogy boltok árlistájában szerepel a vga hűtő, úgyhogy meg fogok nézni egy-két ilyet.

De koszi a tippet.