64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Borg
    Tudod az a baj, a GeforceFX-es cikkedet is sokan "megették".
    Gratulálok.
  • Borg
    A P4B533 (i845) nem tud dualchannelt, ettől kezdve tök mind1 mit raksz bele.
    Amúgy ha tudna, akkor is 5-10%ot jelent csak.
  • BuCs
    De megetted.
  • Met
    Most ez mit jelent? Maradjon az 1x 512 vagy legyen 2x 256 dual-ban. Melyik a gyorsabb?
  • Borg
    Aha, és nForce2be 2x256 van 400-on, akkor már a K7 is 800FSB ?:)
    dualchannelnek semmi köze ahhoz, hogy a P4 chipset Quad Pumped Bus, tehát 4-szerezi az FSB-t (4x200), tehát az 1x512MB DDR400 is ugyanúgy 800Mhz QPB lesz.
    ... LOL
    Lehet hogy a geforcefx cikk után már nem kéne tovább ragoznod a témát...
  • jango fett
    Sziasztok egy kis segitség kellene hátha tud valaki segiteni.A helyzet a következö kb 1 órája behalt az itthoni számitogépem éppen játszotam és egyik percröl a másikra elmet a kép nics kapcsolat a monito r és a gép között ddarbokra szedtem de nem éget meg sem a vga kártya sem a proci ujra összeraktam bekapcsol és után nics kép a biosba sem tudok belépni a házon a piros led folyamatosan ég de nem bout-l be an valakinek tippje elég jó cucokból raktam össze alaplap asus p4t533c 2.8 p4 proci asus tit4600 vga minde müködik szerintem lehet hogy a vinchester elöre is köszi a segitséget bocsi ha kicsit hosszu voltam. Jango
  • Met
    Ez egy P4B533-as lap 2 gigás P4-el.
  • BuCs
    Szia:
    Teljesen egyértelmü hogy a dualba rakott 2X256.
    Ha pl. 800-as FSB-vel rendelkező alaplapba teszed, a 2X256 400-as ramod dualba fog menni 800-on.Az 1x512 az csak 400-on tud menni.
  • Met
    Mi a jobb? 1x 512MBRAM vagy 2x256MBRAM dual channel-ben?
  • ollie
    ja én is arra gondoltam. van olyan, hogy password hol legyen, csak a biosban, vagy bootnál
  • ollie
    a biosban
  • ollie
    nem ártana, ha valami részletet is leírnál...
  • marsu
    helló.

az explorer hibát észlel és le áll, újra indítja a számítógépet is. mi lehet a baj????
    segitsetek.
  • Horvim
    Ok. Köszi a tanácsokat! Lehúzom az alaplapról és akkor úgy jó lesz!
  • fm
    de az adja ki és gondolom semmit baj,csak a bekapcsot jelző sípot hallod. drótok elvágása helyett inkább egyszerűen húzd le az alaplapról,ha zavar. bár van néhány hasznos funkciója..
  • M@TriX
    mennyire hangos, csakmert ha eléggé akkor valami hibbát észlel...
  • Horvim
    A gép bekapcsolásakor hallható csipogó hangot hol lehet kikapcsolni? Már megőrjít, hogy amikor éjszaka kapcsolom be a gépet anyám felébred...
    Vagy vágjam el a gép hangszórójának zsinórját? Vagy ezt a hangot nem az adja ki?
  • fm
    mik a köv. bios beállítások?
    -agp/fsp spread spectrum
    -cpu thermal throttle
  • Antromorph
    Müködik a Halo.
    Örök hála neked Enigma62.
  • Horvim
    Ok. Köszi a segítséget! Úgyis lassan aktuális lesz már egy gépcsere... Legalább most már indokom is lesz pénzt kérni!
  • Horvim
    Üdv!
    Remélem tudtok segíteni a problémám megoldásában!
    Ha a celeron 900mhz-es procimat a biosban 990 mhz fölé húzom, akkor az alaplapi hangkártyát nem ismeri fel a Windows 98. Ez a 990mhz az, amin még éppen jó, de fölötte....
    Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond?
    Thx!
  • marsu
    helló olyan problémám van, hogy a gépem állandóan magátol újraindul, egyik pillanatról a másikra.
    és még azt is mondja, hogy explorer hibát észlelt és le fog állni.

Mit csináljak??
  • Met
    Nézd meg az MS lapján, hogy nincs e valami patch.
  • Antromorph
    Na kipróbáltam, de a 3.6-ossal se megy a Halo.
    Asszem nekem directxből a Dx9b van feltelepítve.
    Lehet, hogy ezzel nem jön össze a játék?
    Nem értem, ott van pl. a Microsoft Flight Simulator 2004 és az a játék nem kiabál a 3d kártya miatt, na meg a többi játék. Fene egye meg ezt a Halo-t, ez bizony a Halo(zat) csapdája.
  • Borg
    P4 mellé inkább enermaxot vegyél, az erősebb 12V-on. (pl EG365AXVE)
  • Antromorph
    Megpróbálom valami régebbivel.
    Perpillanat nekem nincs 3.8-catayst driverem,csak asszem
    a 3.6-os van meg, remélem azzal menni fog.
  • czky
    Próbáld ki a 3.8-as catalisttel. A 3.9-essel nekem is szokott hibaüzeneteket írni. Vagy kapcsold ki a Control Panelben a VPU Recover-t.
  • Antromorph
  • Antromorph
    üdv emberek

Van egy kis probémám,a microsoftos Halo játék nem működik. Ezt az üzenetet írja ki induláskor:

alaplap : Epox 8rda3+ (nforce2)
    cpu : Barton 2500+@2800
    ram : infineon 512MB ddr400-as
    videokar: Radeon 9700 NP
    HDD : 160GB SATA Seagate

XP-t használok (SP1-el).
    A radeon a 3.9-es Catalyst drájvert használja.
    Minden játék megy, kivéve ez
    Mi a túrót csináljak??
    Esetleg valaki kapott már ilyen hibaüzenetet?
    A directX teszt tökéletesen hiba nélkül lefutott.

Köszi mindenkinek a segítséget.

• Alexease
    Nem az en gepem, vagyis pontos parametereket nem tudok, vagyis csak altalanossagban, talan lesz valami otlet;))

Uj, Inteles, Raid-es, USB2-es stb. gep. Eloszor, a Raid trefalkozott a vinyoval, valami virtualba tette, de "particio varazslattal" meggyogyult;))

Aztan friss install (XP, Eng, Prof), meg net, programok sincsenek rajta, vagyis virus sem lehet, de a gep pontosan 1 percenkent akad egy kellemeset. A processzor hasznalat felkuszik 60-80%-ra. Semmi "idegen" nem fut task-ben, nincs a semmi a Startup-ban stb. A BIOS Default-ra lett teve, le van huzva minden felesleges eszkoz, szinte csak a proci es a vidokartya megy.

Otlet? :))
  • Met
    Az egy darabig nem lesz gyenge. Még egy vinyó is be eshet a gépbe.
  • Met
    márkás (pl. chieftech) 400W
  • end
    megmondja valaki milyen táp kell?- hányW-os egy2,6-os intel prochoz?/abitic7alaplap/ 512ram/ 120gb win./ati9600pro???
    (a sulinet szar nem elég hogy nincs nagy választék előre ki
    kell fizetni rádásul drágább mint a bolti ár!
    megbízhatalan politikusi szar!csak eszközöket szabad venni fényképező/képernyő!
  • Breki33
    gondolom csak ez volt a sulinetben P
  • Breki33
    jajjjjjjjj
  • Borg
    Ha a GPU hűtése nem lenne jó, attól max polygonhibák, és fagyások lehetnek, újraindulás nem.
    Sokkal inkább a tápot nézd meg, lehet hogy az új kártyához már nem elég.
  • laczoo
    BOCCCS!! a gamepad: "SAITEK P2500 Rumble"
  • Takigabi
    milyennel ?Logitech ?
  • laczoo
    Üdv!
    Karácsonyra megleptek ezzel a gamepaddal,és mit ne mondjak nagyon jó!Kézreáll,kényelmes,az analog is remekül használható.Annyi a problémám hogy nem bírom rezgésre bírni,pedg "RUMBLE" pad:((
    WinXP prof. hoz való drivert feltettem,és Undergrounddal valamint Pro Evo Soccer 3 al kiprobáltam,és csak nem akart rezegtetni....ha valakinek van ilyen gamepad az elárulhatná hogy miket kell beállítani!
    kössz:laczoo
  • Takigabi
    megnézem thx