64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • BBking
    Ahogy elnézem Bucs-nál a 2.6-os intel a CPU Markban 172-őt mutat(persze ha az ő eredménye),nálam a 2400+ -os (alap)AMD 185 pontot eredményez.Ja és nem sértésnek szántam,bár 1kicsit annak tünt,akkor sorry.
  • snücü
    BBking, a jelzőt, amit rám aggatsz, nem kommentálom. Intel cókmókról beszéltem, ezért irtam azt, amit. Ha AMD-ről beszélünk, akkor valóban igaz a 10%. Ezért pihen a 2800+-os BArton konfig a sarokban. :D :D :D
  • BBking
    Viccek vagytok.Ebből látszik,hogy csak a szaros gépeiteket tesztelítek orba szájba,Borgnak nagyon is igaza volt,bár nem említette,hogy leginkább,pontosabban az AMD-knél 5-10%-ot javul a teljesítmény ha ram dualban működik.Az Intel esetében elérheti az 50-vagy ennél nanyobb %-ot is.Ennyi.
  • BuCs
    Erre gondoltál?
  • BuCs
    De egyébként ez egy CPU teszt program, mi köze van a memoriához?
  • BuCs
    Na, feltelepőítettem, gyere a messengerre.
  • snücü
    Köszi, de a progi megvan, csak nincs fent. De holnap este ide biggyesztek egy eredményt.
  • Geeryy
    PLS #1969
  • snücü
    Sajnos CPUMark-ot nem tudok beszúrni, mert nincs fent. Az azonosítót azért akartam beszúrni, hogy lásd, nem hamisított eredményekről beszélünk. Nem kenyerem a csalás.
  • BuCs
    Nagyon sok tesztprogram fel van telepítve gyere a messengere és megnézheted. Nem szeretem a gyanusítgatást.
  • snücü
    HA gondolod, beszúrok ide egy képet, ahol rátolom a CPU jellemzőit mutató ablakot is. Ha azt elfogadod hitelesnek.
  • BuCs
    Ez sértő nagyon szívesen várlak a messengeren keresztül, és megnézheted hogy húzva van-e, hanyatt dőlve a székembe átadom neked a gépem.
  • snücü
    Ja! Ha a sávszélesség = FSB*8, akkor az még is csak 6400 MB/s. Most akkor mi is a problémád? :)
  • Geeryy
    hi! a minap vettem (kaptam) egy audigy 2 -t meg egy 5.1es hangfal rendszert(codegen sp1000-a -ha valaki ismerné szerintem elég nagy kaki)
    lényeg a lényeg, bekötöttem ac3 ba. szolt is nagyon szepen csak nem szolt a sw.
    Olvastam hogy a gyari driver nem hajtja meg sw-t tehát leszedtem sok forumon emlegetett kx-drivert.igy se jó :((( ha a sw3 gomb van 2.1 5.1 ac3 .ha 5.1 be nyomom nem szol. tudom eleg laman irtam le dolgot mert nem ertek hozzá.ha valakinek van kedve ideje vagy csak olyan jószívű hogy segiten akar nekem.az irjon ide a forumba vagy a megadott e-mail cimre.
  • snücü
    Na haragudj, de amit állítasz, az egyrészt butaság, másrészt sértő. Éppen ezért BuCs is és én is felajánljuk, hogy messengeren keresztül átvedd a gépünk felett az irányítást és magad teszteld le a dolgot. Ezek után lehet sértegetni, ha nem ezt az eredményt kapod. Amúgy mondok egy trükköt. Memória időzítés. Ennyire egyszerű a dolog....

BuCs: [email protected]
    Snücü: [email protected]
  • BuCs
    Ugyan az a konfigom van mint snücü-nek, beszúrok 1-2 képet az írás és az olvasás-rol.

• snücü
    Az elméleti sávszélesség növekedés az pontosan 100%. Ezért irtam, hogy valójában 50-80% közötti. Nekem jelenleg 49xx MB/s a valós sávszélességem egy 2.6-os CPU-val. Szóval messze 10% fölött. Igazából 50% fölött. :)
  • fm
    ugyan már! én tapasztalatból tudom,hogy ez túlzás. az elméleti sebességnövekedés valóban ekkörüli lehet,de ez a valóságban nem ennyire effektív.
  • snücü
    Ne viccelj. 10%? Egycsatornás mem. vezérlés esetén elméleti maximális sávszélesség 3200MB/s DDR400 (azaz PC3200 ) esetén. Dualban ugyanez 6400MB/s. Hát ez nem 10%. De ha leméred, akkor is rájössz, hogy az a 10% az valójában inkább 50-80%, ami a processzoron is múlik. Ennyi.
  • Blasta
    Lehet, hogy kaptam, nem emléxem.
    Unitelbe úgysem kell garlevelet vinni, a matricáról olvassák le a lényeget...
    Mindegy, a lényeg, hogy van nekik raktáron, szal egyből lefoglalom hétfőn a lapot és aztán beviszem gariba ezt. Biztos ami zicher... :-D
  • Fam
    unitel city is a pulsartól veszi, nem kaptál pulsaros garjegyet?
  • Blasta
    Nocsak!!!!
    Most nézem a listájukat és van raktáron ilyen lap!
    Hétfőn foglalom is le! :-D
  • Blasta
    Hát oda elég nehezen vinném :-DDDD
    Unitel city-s szerzemény...
  • Fam
    pulsarba kell visszavinned és lesz nekik:),
  • Blasta
    Laphiba. Memtest egyszerűen LEFAGY!!!!!!!!
    De csak akkor ha ALL TEST-re állítom.
    Viszem vissza hétfőn a nagykerbe. Csak szerintem már nem lesz ilyen alaplapjuk és valami mást kell majd cserébe elhoznom.
    Ami ugye tuti, hogy drágább lesz...
    SZOPÁS!

Na azért köszi a helpet!!! .-D
  • Fam
    hát azt nem mondom, hogy "mert az office használja a memóriát", hiszen a windows betöltésétől (sőt már előtte is) kezdve, minden használja, de elképzelhető, hogy az office írna olyan szegmensbe, amitnél már hibázik a lap.
    próbáld meg lefuttatni a memtest-86 nevű linuxos tesztprogramot, az minden bitet végigír a ramon, és kiírja ha valami nem stimmel
  • Blasta
    Az a gond, hogy már én is erre gyanaxom.
    De mint írtam, volt benne SD ram is. 2*128Mb 133-as SD-k voltak benne, azokkal is hibázott.
    De miért csak Office alatt csinálja? Most is erről a gépről netezek, frissítem az XP-t, böngésztem a MS hiba-adatbázist és semmi gáz...
  • Fam
    alaplaphiba, nem tudja rendeseb kezelni a 400-as memóriát, próbáld meg biosból rendesen beállítani, ha nem megy vidd vissza, úgyis 2 év garis.
  • Blasta
    Zoli (1:16 PM) :
    Szasztok! Segítség kéne!
    Húgom gépéről lenne szó. Szenvedek vele már egy ideje de nincs megoldás. Most meg főleg gáz vizsgaidőszak van.

Szal: A gép resetel. A konfig: ECS k7s5a pro alaplap (SD/DDR támogatás), 256/400 Samsung DDR ram (volt már benne több féle SD is, azzal is hibázott), 1200 Athlon Tunderbird (az én régi procim, nálam tökéletes volt), egy régi TNT2 pro (szintén volt már cserélve GF MX400-ra, de semmi változás), 10 GB quantum, alaplapi hang/háló.

Szal resetel.
    Cserélve voltak:
    -VGA
    -RAM (ahogy írtam, mindenféle)
    -Táp
    -bill
    -egér

Egyedül a HDD nem volt még cserélve. De most megteszem mindjárt ezt is.
    Viszont kikapcsoltam a "Hiba esetén restart" pipát a rendszertulajdonságokban és egyből dobott egy kék halált a következő üzenettel:

"Page_fault_in_nonpaged_area"

Nemrég derült ki, hogy lényegében CSAK OFFICE ALATT hibázik a gép, tehát ha netezik a Hugi vagy csak áll magában órák hosszat, nem történik semmi.
    Word-ben 3-nál több oldal kijelölésénél, vagy outlook-ban levelezésnél lépett fel a hiba.

XP magyar SP1-el és magyar Off 2k van rajta.

Várom a tanácsokat srácok és lassan kifogyok az ötletekből... :-)

Elre is köszi!
  • Borg
    Nem ragozzuk tovább a témát, privátban elástuk a csatabárdot, és ennyi.
  • fm
    bocs,hogy közbeszólok,de miért nem arra válaszolsz,amit kérdeznek? vagy nyitottatok topicot? hol? érdekelne..
  • Borg
    Nem szándékozok vitatkozni veled,mint mondtam,a vitát azokkal folytasd,akik hozzám hasonló véleménnyel voltak a cikkedről,ott,nálatok.Engem a továbbiakban nem érdekel,mint ahogy eddig se.Pont, hogy téged kéne érdekeljen hogy úgy van e amit irsz, ha cikkezni akarsz hardver ügyben, és azt várod, hogy elismerjenek. (nem pedig ilyeneket irni a fórumba, mint a dualchannel téma)
  • BuCs
    Most nézem a hozzászólásodat, bíztosan szerkesztetted mert az előbb nem volt ott az hogy kérlek ne itt reagálj. Elnézést kérek. és nem reagálok itt többet. de megkérlek én is valamire nyíss lágyszíves egy topicot ahová tartozik, és megbeszélhetjük a "szakmai kérdéseket" és ezt veheted kihívásnak is.
  • BuCs
    A másik dolog, ha te nem akarod hogy hülyeségek ( amiben teljesen igazad van)terjedjenek, te mint moderátor, pontosan neked nem szabad olyat írni hogy, Lehet hogy a geforcefx cikk után már nem kéne tovább ragoznod a témát...
    Hanem az írod hogy BuCs tévedésbe vagy mert tudomásom szerint dualchannelnek semmi köze ahhoz, hogy a P4 chipset Quad Pumped Bus, tehát 4-szerezi az FSB-t (4x200), tehát az 1x512MB DDR400 is ugyanúgy 800Mhz QPB lesz.
    És nem személyeskedünk?

• BuCs
    Igen az ATI pártiak írtak be a cikkel kapcsolatosan a fórumba. Mert némi elfogultságot éreztek, de azért van a fórum, hogy mindenki leírhatja a véleményét.Egyébként ha 1x lesz a 8500-on kívül komolyabb kártyád, (vagy a kezedbe)akkor elmondhatod a véleményed.És az hogy szakmai oldal. Mi a végzettséged?
  • Borg
    Én csak a szakmai oldalába kötöttem bele, ugyanis írtál egy hülyeséget, majd után próbáltad mosni a kezeidet. (a geforcefx téma most más kérdés)
    Nagyon nem bírom ha valaki félrevezető szándékkal (vagy akár meggyőződéséből tévedésben van, és mégis makacskodik, nem érdekel) irogat a fórumon, ezt mások is tudják.
    Túl sokan járnak ide informálódni ahhoz, hogy hagyjam hogy hülyeségek terjedjenek.
    A geforce FX cikkedet is kétségbe vonom valóban (mint ahogy a legtöbb ember, még a ti saját fórumotokban is, még a cikked alatt is, ha nem olvastad volna), de ez már nem ennek a topicnak a témája. Itt és most szeretném a vonalat meghúzni, így kérlek erre ne (itt) reagálj.
  • BuCs
    De ezek csak szerinted tények. De én jöttem ide és nem te hozzánk, vagyis neked van igazad, abban is hogy hadjuk a témát.Sajnálom hogy egyáltalán beszélgetni akartam itt. Látom hogy csak a mi fórumunkba nem köveznek meg senkit, főleg nem kutakodnak a mások dolgaiban , ügyeiben és (cikkeiben).
  • Borg
    Én nem személyeskedtem, csak leszögeztem pár tényt, ennyi... hagyjuk a témát inkább.
  • BuCs
    Borg!
    Én nem vitatkozni szeretnék az nem az én stilusom, puszta viccnek szántam az egészet mert tudtam hogy ráugrasz.
    A cikkre visszatérve teljesen korrekt, csak és csakis azt írtam le amit a kártya adott mutatott, se több se kevesebb,sajnálatos módon csak 1 napom volt a tesztekre.
    De 1-2 heten belül már nem tesztre lesz itt az a kártya hanem megveszem.Majd nézegesd a toplistát.
    Még1x nem vitatkozni akartam és akarok. Te kezdtél el személyeskedni a cikkel kapcsolatban.Mutathatnál cikket teis amit te írtál.És az hogy megették a cikket? Nem értem mire gondolsz,Van benne 2-3 teszt eredmény, mivan ebbe megenni való?
  • barret
    hát én kiszórnék mindent,és egyenként vissza!memo,vga stb