64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#2175 Van egy gép, indításkor boot lemezt keres. 98 floppyval elindul de azt írja, hogy nincs fat a vinyón, fdisk addig jut, hogy megkérdezi akarok e nagyméretű vinyót, utána azt mondja, hogy hiba a vinyó olvasásakor. Az xp cdről bootolva kiakad. Egy régi Quantum vinyó, bekapcsoláskor kattog egy darabig, bios felismeri.
Úgy gondolom, hogy a vinyónak annyi, igazam van?
A másik, a vinyó primary master, van benne egy cd író az primary slave, van benne még egy cd olvasó is, ha azt rádugom a secondaryra akkor a biosban eltűnik a vinyó. Az alaplap is szar? -
#2173 ámításteknika -
#2172 Hát már kezdtem naon ideges lenni de tuti, hogy a szervizes szart volna rá és új vga.
Néha tud meglepetést okozni egy két dolog! -
#2171 Sztem a szervízek 90% új VGA-t vetetett volna (miután már új tápott is vett az emberünk és nem oldódott meg úgy sem... :) ) -
#2170 OK, má láttam mi volt.
Fasza, ügyes vagy! -
#2169 jó, de mi volt? -
#2168 Megoldódott!
köszi mindent -
#2167 Ha leszedegetek mindent tehát csak a vga-proci-procihűtő-alaplapés ugye vele a motyók(hang,usb,lan,sata letiltva stb apróságok),memória egy 400 macron táp szerintem vinné.Nem egy full minőség a macron de ezt a kevés cuccot szerintem vinné.Pláne, hogy ha vga csere akkor viszi is rendesen és az abit sg71 lapba megy is a 9200-es.
Szal nemtom de ilyennel én nemtalálkoztam.
Most még azt megnézem, hogy a 9800se-t elbírja e az alaplap.majd pötyögök, hogy mi van addig is köszi minden segítséget. -
#2166 Nem hiszem hogy táp. Alig van neki valamije és sztem min300W-os tápja van. Az meg elég.
OLYAN MEG NINCS, NEM SZERETI EGYMÁST.
Régen volt de ilyen már nincs.
Ott más gond lesz.
A második még talán. -
#2165 csá
3 dolog lehetséges tapasztalataim szerint:
- a táp nem tud elég kakaót adni az alaplapnak (400wattos ajánlott), hogy meghajtsa a karit rendessen -->tápcsere
- az alaplap nem bír elég kakaót adni az AGP-nek, hogy meghajtsa a karit (lehet kondihiba is) --> lapcsere
- a két dolog nem szereti egymást, nem fog együttműködni (azért ez ritka, de elképzelhető)
Az első a leggyakoribb probléma. -
#2164 Az nem lehet hogy rosszul raktad be?
Haver szívott vele, ha becsavarozta a kártyát a helyére és pont annyira emelte meg a kártyát, hogy kijött a fara az AGP-ből. -
#2163 Hello
Valaki help!
Haverom vett egy ecs kt600 lapot hozzá 2200xp,256samsung400,falconrockII,40gb hdd,connect3D 9200
Motyó összerak és semmi.Felpörög vinyó ventik minden.De nincs kép.Szépen kiszed a motyók egyesével csak a legszükségesebbek maradnak benn de semmi.Végül vga ki egy savage 4 32mb be és minden ok.Na akkor ati át egy abit sg71-be és minden ok...
Most mi a fene lehet?Ütközik a két motyó?Mármint az alaplap és az ati9200?
A biosba is álligattam frissítettem is de semmi....
V.ki help!! -
#2162 NEm melegszik túl a kártya esetleg? Ez akkor könnyen előferdülhet, ha nem szellőzik jól a ház... -
#2161 Sziasztok!Van egy nagy gondom! Idáig milleniumom volt, és most át tértem az xp-re azóta nagyon bénán szól a DIMAMOND MX300-as hangkártyám, pedig xp-s a driver is.Valaki segítsen, köszi! -
#2159 Fogd csak le az alaplapi chipsethűtő ventit! Gyárilag akkora szar mindegyik mint a ház (legalább 100fórum van csak ebben a témában!) nekem is NF7 van, hangos, kerreg stb. Videokártya dettó.
Én nem szabályzót vennék a helyedben, hanem olyan házhűtő ventit (Spire pl) aminek nem molex csatija van hanem kicsi 3 pin -es, azt fogod tudni szabályozni szoftveresen mind a 3at. 1000ft a venti, ami nagyságrendekkel jobb minőség mint amit adnak a codegenhez. Ráadásul ehhez nem kell szabályzó sem! Így 300ft- val kerül többe, de jobb minőség+ nem kell kinyitni a házat a szabályzáshoz. -
Horvim #2158 Hali! Egy eléggé fura problémám lenne. Főleg netezés közben a monitorom azt csinálja, hogy villanik egyet, és utána készenléti állapotba kapcsol, ahonnan kikapcs/bekapccsal sem lehet visszahozni. Amikor így készenléti állapotban van, és 2-szer megnyomom az alt+ctrl+del-t akkor bejön a kék halál. Ez valami vírus lehet? A Nod32 progi nem talált semmilyen vírust. Vagy próbáljam más vírusírtóval?
A segítséget előre is köszi! -
BBking #2157 Magyrul szívja ki a házból a levegőt.Köszi.Mert beszarás hogy melegszik a procim(2400+),és még húzva sincs,Ha járék megy felmegy 60fokra is,alapból 50-52fok.Bár lehet ventit kellene rajta cserélni.Valami noname van - 8cm - átlag 2700-at pörög.Mondjuk a ház sem szellőzik igazándiból. -
tudatlanka #2156 BBking:
kifelé fujja -
BBking #2155 Ha veszek a ház hátuljába 1 hűtőventit,az szívjon,vagy fujjon? -
#2153 1. Speedfan progi alkalmazása, mellyel a proci fordulatát kapásból megfelezheted, csakúgy mint a ház többi alaplapi csatlakozóra dugott ventijét. Nekem egyik se megy 1600Rpm felett.
2. Cseréld le passzív Zalman chipsethűtőre (1000Ft) Az Nf7 hűtője gyárilag kerreg.
3. Szintén passzív Zalman Heatpipe hűtés (6500Ft)
4. Speedfan
5. Speedfan
6. Kézi szabályzó, mert ennek már nincs hely az alaplapon.
7. Tápcsere valami halk márkásra 9000Ft körül és felette.
Ha a ventik nem alaplapi csatin vannak, hanem nagy molexen, akkor nem tudod szabályozni, csak egy köztes mondjuk Coolink fordulatszámszabályzó beépítésével(700Ft/db)
Ennyi.
Tőcsd le: Speedfan -
#2151 nem tud vki olyan tömörítő progit amivel a .cab fileokból lehet törölni? -
csikszem #2150 Hello! Ha valaki tud, dobjon már ide egy linket a rivatuner nevű progihoz,de olyan verziót amibe benne van a 9500@9700 patch script is!Véletlenül letöröltem és a mostanival nem bírom beállítani.thx -
#2149 Ha mindenki elolvasná akkor neked nem lenne munkád -
Borg #2148 A másikba, amit a három közül kitöröltem...
Egyes csökkentértelműek ugyanis lusták elolvasni a szabályokat ugye. -
#2147 nincsmit -
#2146 melyik topicba? ;) -
#2144 bazz ugyanezt írtam az elöbb nemi a másik topicba
:) -
#2143 tedd fel a powerstrip-et!! nagyon hasznos progi,elv minedn kártyához jó,lehet vel tuningolni is,ha akarsz,meg sok hasznos beállítás stb..
de a lényeg: bármilyen alkalmazás alatt (játék,film, ...) ctrl-alt-num+ bill.kombinációval lehet világosítani "real-time" :) ha túl világos,a minusszal sötétítessz.
nálam bevállt,ugyanis van egy 6 éves fos moncsim,ami már totál sötét... -
Fam #2141 más esetleg #2134? -
#2140 Ja és mid a 3 vinyón 3-3-3 partició -
#2139 a 120-as 52Mb/s
a 80SATA 47Mb/s
De nekem nincs RAID-be! -
Fam #2138 konkrét eredményekkel?
nekem nem az alapsebességgel van bajom, hanem azzal, hogy szétpartícionálva sokkal jobban belassul a sata, mint a pata -
#2137 Nekem ráadásul sima Ata vezérlőn vannak a 120-ok.
És így is gyorsabb a satánál. -
Fam #2136 asus lapban ugyanennyit teljesít 120maxtor raidben, igazából csak azt nem vágom, hogy ugye előtte is satara voltak kotve a pata vinyók, és úgy sokkal gyorsabb volt -
#2135 Nemtom én csak annyit tudok neked mondani, hogy a 120gb-os 8mb-os Seagate-m odaver a 80-as Seagate SATÁSnak!
Én sem tudom miért van, max egy kalap xar a sata. -
Fam #2134 egy kis segítség kellene:
sata raidbe volt eddig két 80 maxtor ATA vinyóm (átalakítóval), két részre partícionálva, és így mindkét partíció átviteli sebessége ~95MB/sec volt
vettem két sata 80 maxtor vinyót, melyek ugyanígy szétpartícionálva 85 és 50(!!!) MB/sec-et teljesítenek, viszont hogyha egyben van a az egész raid volume akkor ~115MB/sec!!
miért van ekkora visszaesés a sata vinyók esetén, ugyan tudom, hogy a partícionálás természetesen belassítja őket, na de ennyire?! viszont a PATA vinyókat miért nem
sata driver fenn van, intel aplication accelerator raid edition szintén, biost is frissítettem már...
esetleg valami ötlet?
(a xar a maxtor és hasonló megjegyzésekkel légyszi kíméljetek) -
#2133 Miért nem jó a win eredeti regedit-je??? -
#2131 hi!
sapphire ati radeon 9600pro és lg f900b monitor tompanak erzem a szineket...
nincs valami prog hogy beallitsam a szinketet??? (lg-hez adott colorfic szerintem nem a legjobb,vagy ha valaki ismeri segithetne... catalyst 3.8
-
#2130 Ízlések és pofonok ugye... Nekem eddig nem volt még semmi gondom a gépemmel, és általában 2 naponta irtok Ad-Aware 6 Pro-val 2-3 "gyanús objektumot", emellett az egyik gépemen Symantec AntiVirus Corporate Edition 8.1.1 fut (mivel a gépen Windows Server 2003 van, így nem megy rajta a NAV2004), a másikon meg NAV2004 (Windows XP Pro SP1+Updates). Nem szoktam beszívni vírusoket, megúsztam annó a Blaster-t, meg a haverjait is, gondolom mondjuk ehhez hozzájárul a rendszeres Windows Update is. -
#2128 nekem még soha nem reklamáltak egymás miatt :)