64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Blasta
    Másik kérdés.
    A procim nagyon nem akar tuningolva stabilan menni. (2500 barton)
    Soltek SL75FRN Golden Flame lapom van, amit több helyen is nagyon tuningbarátnak ítéltek meg.
    De még 2800+ -on sem stabil a procim benne. Igaz csak 333-as ramjaim vannak, de legalább kingstone.

Mi lehet az oka, hogy nem tudom hajtani? Core fesz-t meddig emeljem, hogy stabil legyen?
    Mondjuk egy csomó embernek fesz. emelés nélkül beton stabil...
  • Blasta
    Hát az lesz. Kicserélem ideiglenesen az én 2500-asomat erre az 1200-esre (nagy érvágás :-DDDD) aztán meglássuk.

Hát akkor ennyi volt egyelőre. Megpróbálom baszogatni, de a nyakam rá, hogy akkor fog hibázni amikor hazaviszem és Hugi örül neki mint az állat, majd leül tanulni és BÁNNNNNNG... :-)
  • NeoMaN
    ha procihiba megéri.
    bár másik lapban is érdemes lenne kipróbálni...
    valami nforce-osban.
    és akkor azt cserélni, pár hónap múlva pedig belevarrni egy 2500@3200-es bartont.
  • Blasta
    (nincs rá semmi lóvé, szal azért kell a legolcsóbb)
  • Blasta
    Szóval úgy tünik DDR rammal BÁRMILYEN RAM BEÁLLÍTÁSSAL hibázik a memtest.
    De még mindig jobb a helyzet mint SD-vel. Az XP még nem hibázott, de szerintem fog.

A CPU-n kívül nem tudok másra tippelni.
    Szerintetek megérné bele venni egy 1400-es Duron-t? (1200-es TB helyett)...
    Ez a legkisebb AMD-s proci amit látok nagykerben.
  • Blasta
    Most egy 266-ossal tesztelem.
    Meglássuk. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a gáz...
  • NeoMaN
    ha teleírod a lemezt, akkor egymenetesben írd. Ha nem írod tele, akkor többmenetesben és ne zárd le, késöbb majd írhatsz rá még adatot. Nem asztali DVD lejátszó AVI-t nem játszik le... (eltekintve néhány kivételtől pl. KISS)
  • Laalee
    bios frissités? lehet nem szereti a ddr400 at elvégre 266os lapról van szó.
  • blazini
    És azt még meg tudnád mondani hogy nero-val hogy kell kiírni dvd-re mert rákérdez hogy többmenetesre csinálja vagy ne? meg ha avit írok ki azt is lejátsza a nem sz.gépi DVD lejátszó?
  • NeoMaN
    DVD2AVI
    WWW.DOOM9.HU
  • Blasta
    Itt nézz körbe szerintem
  • Blasta
    Időzítéseket a leglassabbra vettem.
    Már a harmadik táp van benne.
    Közben végigment a teszt.
    A DDR-rel ugyan ott kijelezte a hibát.
    TEST 5: (BLOCK MOVE).
    Most 352 hibát talált...
  • blazini
    Hi!
    Valaki tudna abban segíteni hogy régebben láttam olyan progit ami AVI-ból DVD-t csinál valaki nemtudná megmondani a nevét és hogy honnan lehet letölteni?

THX!!!
  • NeoMaN
    és a ram időzítéseket vedd lejjebb a biosban
  • NeoMaN
    lehet,
    táp?
  • Blasta
    Szevasztok!
    Régóta szívok a Hugom gépével, de mostmár kezdem feladni!

Egy ECS K7S5A Pro (DDR/SD) alaplapja van, 1200-as Athlon TB-bel. (A proci még az enyém volt anno)
    A hiba:
    Kékhalál. Mindenféle hibákkal elszállt az XP. Főleg Office alkalmazásokban. Word, Excel, Outlook. Ha állt a gép, vagy 3Dmark ment rajta, nem történt semmi gond.

Sokat teszteltem, amit tudtam kicseréltem (táp, vga, mindenféle ram, és most kiserélték az alaplapot is)

Lapcsere után:

Régen SD-vel ment, most 400-as Samsung DDR van benne.
    Memtest a következőt teszi: A DDR-rel "csak" 360 hibát talál. SD ramokkal az 5. tesztsorozathoz érve mint a stopperóra számolja hibákat. 48000-nél leállítottam.
    Ergo a DDR rammal a legjobb a helyzet, de nem tökéletes.

Kipróbáltam többféle SD-vel és ma még kipróbálom másik DDR-rel is, de nem hinném, hogy ezzel lesz a gond...

A régi hibát a lapcsere óta nem sikerült még generálnom, de basszus word-ben kéne dolgoznom egész nap, hogy kiderüljön valami... :-D

Egyedül a proci nem volt még cserélve. Szerintetek elképzelhető, hogy a proci a bűnös?????

Előre is köszi a segítséget!
  • Danecay
    nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_international.exe
  • ZaJanga
    Igaz!Egy csomó szemét van forgalomba.De azt hogy melyik kiskerbe van ne kérdezd mert ezt nemigazán lehet megmondani.A hynix eknél még úgyahogy a szitázáson látszott de ezeken nem.Eccerű a képlet.Ami hamisítvány az egy kicsit húzósabb beállításoktól tönkremegy és ilyenkor gari mert nemfogja sokáig bírni.
  • ZaJanga
    Szerintem az nforce chipset driverrel lessz a gond.Melyik van fönn a gépeden?
  • NeoMaN
    itt segítek ha tudok, de levelezni nem fogok ezért.
    amúgy nézd meg az mportalt.
  • NeoMaN
    www.mportal.hu
  • NeoMaN
    azok csinyáták, aki kiszáltak a MoHAA csapatból.
    Persze minden számít netes gaménél -
    Gyors folyamatos mozgás bekapcsolt Vsync-el is, jó egér a célzáshoz, jó moncsi ahhoz, hogy láss.
    Ja, és PICMIP 5
    :)
  • Gerry
    VGA+Monitor+Egér+CPU+RAM... Mert hiába van akár egy R9800XT-d, ha alatta nincsen megfelelő proci és RAM. Nemde?
    Legfontosabb az egér, mert he nem kényelmes, és nehézkes mozgatni, akkor még ha űberkirály géped van, és minden szakít 100+FPS-el, akkor sem tudsz gyorsan reagálni és pontosan lőni.
  • Gerry
    CoD az II. VH, de nem a MoHAA folytatása mint ahogyan itt NeoMaN emlegeti, hanem az EA-től kivált csapat MoHAA motorjára épülő játéka. Kicsit szebb mint a MoHAA, meg van benne pár apró újítás, de lényegében tényleg kb MoHAA.
  • NeoMaN
    a VGA, a monitor, és az egér számít...
    Aki régóta nyomja az tudja.
    Mióta játszol LAN-on ill. neten?
    Call of duty az a Medal folytatása.

Ollie! Má épp írni akartam, hogy mingyá jön egy UT-s, azt beajánlja...
  • Gerry
    Call of Duty is jó!
  • ollie
    UT2003
  • NeoMaN
    Q3, Wolfi, Battlefield, Medal of Honor
    nálam az első kettő az első kettő :)
    legújabb peccsek persze mindenhez kellenek
    és használj: the all seeing eye -t szerverkereséshez.
  • ollie
    ehehe, szerintem az aknakereső
  • Russ!an
    Megosztani azt kell amit meg akarsz osztani. :)
    amelyikbe bejön a net.
  • Ben C
    OK, majd megpróbálom.

igaz hogy a samsung ramok 7/10 arányban hamisítottak?
    a mistralban is hamisítottak vannak?
  • Conflict
    Ben C:

F1-et prószáld
  • ollie
    van ahol F valamit kell lenyomni (F2, F8, ...)
  • Ben C
    HJEEELPÖ!!

Nem tok belépni a BIOS-ba!!nyomkodom a del gombot bekapcsoláskor, nofing! simán elindul az XP asztat szasz.
  • NeoMaN
    Szasztok!
    A következő kérdésem van:
    ADSL megosztása: Egyik gépbe jön a vonal, ebben a gépben van egy másik hálókari, és azon keresztűl megy a másik gépbe a vonal. Melyik hálókari tulajdonságainál kell engedélyezni, az internetmegosztást? (amelyikbe jön a net, vagy amelyik össze van kötve a másik géppel?) Ez biztos láma kérdés, de akkósem tudom. A másik:
    Hogy tudom lekorlátozni a második gép netsávszélességét? Tehát monnyuk csak 30k/sec lehessen neki, a többi maradjon nekem. Viszont a LAN maradjon 100MBites.
    WinXP mindkettő.
    Valaki?
  • Danecay
    ekem is van némi problémám aminek az okát szeretném megtudni, de mindenek előtt leírom a gépem paramétereit. ABIT NF7 v2.0, 512 Samsung PC 3200 (400 MHz), AMD XP 1800@3000, ATI RADEON 9500@9700, 40GB Maxtor, 160GB SAMSUNG. Na akkor a gond az az lenne, hogy mostanában egyre ritkábban ismeri fel az XP a vinyókat, pontosabban, inaktív, vagy nem foglalt vinyónak jelöli. Az én 2 előbb említett vinyóm működik normálisa, csak akkor jön a gond ha egy idegen winchestwrt szeretnék bekötni. PQ magic-el is néztem, de a helyzet itt is ugyan az. Jobb egérrel a PQ-n belül az említett partícióra kattintva, csak a CREATE és a PROPERITIES opciók aktívak, esetleg még az UNDELETE. Természetesen kipróbáltam mindkét IDE-n, mindenféle jumperolási lehetőséggel és semmi, a winchester továbbra is inaktív. Mi lehet a gond?

• Conflict
    Met:
    Nekem is volt/van hasonló szitum szintén Quantum vinyóval.
    Néhe "bekattog" olykor a rendszer is lefagy.
    Maint lesz pénz, cserélem lefele...
    (1 db 7.5-es és 1db 40 Gb-os)
  • ZaJanga
    Valszeg halálán van a vinyó.Esetleg egy lowformat ha elindul egyáltalán de ne reménykedj.
  • zakika
    hat szerintem a vinyonak annyi, nekem is volt regen egy ilyen kattogasom
  • ollie
    jól van minden jumperelve?