64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ollie
    ide1 master legyen a vinyód, a többi mindegy és win98/me alatt külön be kell kapcsolni a dma-t, hacsak nincs intel chipseted és nem teszed fel az intel application accelerator-t.
  • jagger
    hello!
    összeraktam az új gépem és szerintem lassabb mint volt.vagyis csak a dvd-ről való másolás.igazából nem tudom mi az optimális elrendezés a winyo-dvd-cdrom elrendezését illetően.valaki ezt valaki azt rakja elsődleges masternek.mi a leg megfelelőbb?és miért?íróm nincs de zavar a lassú másolási sebesség.vagy csak a dma?
  • ollie
    A 2.8-as procid 800FSB-s? Mert akkor lehetnek gondok, a BE7 nem igazán támogatja.
  • yellowcab
    Feltettem az alaplap frissítést,de nem segített a gondomomn...
    sőt,tegnap 2x is csinált olyat,hogy hibaüzenet,nem sikerült C:....-ra menteni
  • Met
    Igen, a kábel ami a hangszóróba megy.
  • Shep
    Mi a helyzet akkor, ha egy NF7 es lapban bekapcsolom a fastwritesot + az agp aperture sizeot a biosban de se a dxdiag se egyéb más program nem jelöli enablednek hanem kikapcsoltnak jelzi, valamint hiába van a biosban 8x AGP belőve az ati smart off nak írja.
  • janos666 #2265
    Milyen kábel, vagy ez nem nekem szólt?
  • Met
    Nem lehet, hogy a kábel rossz?
  • janos666 #2263
    Heló, nem tudja valaki mitől lehet, hogy egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapon pár hónapja el-el szált az integrált0 hangkártya, azután rendbejött (közbe BIOS-t is frissítettem, erre lett ráfogva!), ma pedig ujra elnémult?
    Már vagy 2 hete hozzá se nyúltam a bios-setup-hoz, egy új drivert vagy kodeket se tettem fel mostanába, és most nincs hang!
    A szervízbe csak röhögnek rajtam, hogy egyszer van hang, máskor nincs (szerintük ijen nem is lehet), mert mire hozzájuk kerül mindíg jó lesz!
  • ollie
    szerintem nem tudsz majd szorzót állítani, mert az nv7 az nforce1-es chipset, de próbáld ki
  • yellowcab
    Danke
  • ollie
    BE7 elég régi lap, szal egy Bios frissítés nem ártana. Le tudod tölteni a legfrissebbet az Abit oldaláról, sőt instukciókat is találsz hozzá.
  • yellowcab
    nem tudok róla
    a ramot hol tudom megnézni,hogy húzva van-e,vagy az a legegyszerűbb,ha load optimals-t nyomok az alaplapon(vagy ilyesmi)?
    egyébként asszem a 2.8-as procimat alpból nem annak látja az alaplap,kell BIOS frissítés:
    én még sosem csináltam,el lehet vele kúrni az alaplapot?
  • ollie
    nincs húzva a proci/ram/stb?
  • yellowcab
    Több problémám is lenne:
    1.mikor ftp-ről szedek,mindig vannak hibásan letöltött file-ok(crc),de állandó jelleggel.miért lehet?
    2.Mikor kicsomaltam pl. egy játékot,installálás közben crc hibát jelez(ez már egy tucatszor előfordult)pedig kicsomagolás közben a WinRar nem jelez semmit...
    3.a mobile racken lévő cuccok sokszor használhatatlanok
    pl egy filmnél,nem tudja egyszerre jáccani a hangot és a képet,ill. akad.Volt olyan is,hogy mappaneveket mindenféle krix-krax-al jelenítette meg.

Tudja valaki,mik lehetnek ezek???
  • ZMAN
    Szeretnék venni egy 2.1 hangfalrendszert de nem tudom milyet. Szóval tanácsotok várom!!!
    És lenne egy-két feltételem :
    - Olyan 12.000 Ft körül kéne!
    - És legyen minden hangszóró fadobozos!

Köszike!!!

• Lammer
    Én beleszoktam fújni egy jó embereset a lukba alúl, nem viccc!
    Nálunk macsek van ami ezerrel nyomja magából a szört, azt sajna egy héten eccer nekiesek az egérnek + a háznak is...
    Ha ez sem segít, sajna lehet rossz...

• janos666 #2250
    Heló, ha tudja valaki, hogy lehetne egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapon visszakapcsolni a PAT-ot az segíthetne, mart az angol oldalak alapból zavarosak és a nyelvtudásom sem kielégítő.
    Kösz!
  • Shep
    asszem azt is lehet állítani, mellesleg nekem fekete
  • Geeryy
    hi!
    milyen programmal tudom leszedni a dvd-ről a hangot ,higy aztan mp3 vagy cd-audio legyen belole?
  • Met
    az xp stabilabb
  • Shep
    csak 98 alá van feltéve a VIA 4.1 onnan leszedem, de az XP-től tartok kicsit, mert a 98 az mindent kibír lehet ütni vágni.

perempe bsplayer pl.
  • Met
    célszerű reinstall, ha nagyon nem akarod akkor előbb a régi alaplap diriver leszed, lap cserél és ha mázlid van akkor elég felrakni az új lap driverét
  • Shep
    VIA chipsettes alaplap van a gépben kicserélem nforce -osra, a win98 másik vinyón XP a 98-ról bootol, a win fog működni rendesen, vagy kapásból reinstall kell?
  • NeoMaN
    szarul megírt lemez, szar lemez, koszos olvasó...
  • Diablos
    Sziasztok! Segítenétek? a dvd olvasóm cd-t olvas és dvd-t nem... fura... vagyis néhány dvd-t olvas... csak nem mindet...
    lehet, hogy koszos?
    vagy valami szoftis para van vele?
  • ZaJanga
    Egyenlőre ja.
    A chipsetnek adhatsz egy picit.Én a memóriáknak is adok ha húzom, hogy stabilabb legyen de csak egy lépcsőfokot lépek.Túlzásba nem viszem
  • NeoMaN
    jo, visszapakolom 10x200-ra 1.7-re azt csumi.
  • ZaJanga
    Elvileg 1,8 voltig szabadna emelni a feszt.Viszont ahhoz erőshűtés kell.Vagy gáz vagy víz.Igaz a zalmanos topicban írt hűtő(mittomén valami7000-es tipus) elég jól teljesít.Nembiztos hogy ér annyit a tuning, hogy károsodjon a procid.Vedd egy kicsit lentebb olyan 3000 körülire és a vcoret is.Én csak az instant copy dvd tömörítésénél adok neki 1,75-öt mert azon stabil de a beállított hővédelem jó a lapnál mert 65-re tettem és 1X már lekapcsolta.1,75-ön megy nekem 2300 on is de fölöslegesnek tartom.
  • NeoMaN
    féljek, hogy elolvad belül? már gondoltam rá én is...
    hallottam p4-ről és AMD-ről is amelyik ettől halt meg (feszemelés). egyszercsak szétolvad belűl, még a hővédelemnek sincs ideje lekapcsolnia...
  • NeoMaN
    60 körül terhelve zárt házban gyári hűtővel.
    Nyitott háznál 50-52 körül.
    Szted emelni kéne feszt a chipsettnek is? mennyit? talán az miatt dobál le lanról....

• ZaJanga
    hmmm. vazz 1.775 az elég határeset.Nem meleg egy kicsit?
  • NeoMaN
    Megy, csak sajna LAN-on levág a hálóról 10 percenként, feljebb pedig nem merem a feszt. Sima léghűtés ugyi....
    Így jó a LAN is.
  • ollie
    ezexerint 200-on már nem megy neked?
  • NeoMaN
    vagyis a ram 396-on megy na.
  • NeoMaN
    Nálam 11x198 a proci (11x200 lenne a 3200+)A ram is 398-on megy a szinkron miatt.
    1.775V-ön a proci.
    ennyi.
  • Blasta
    Ott fog maradni, köszi!
    Te hogy hajtod, mik a beállításaid?
  • NeoMaN
    Arra figyelj, hogy a ram 333-on maradjon.
  • Blasta
    Igen? 3200+ -on?
    Jó akkor ezt még megprószálom.
    Köszi! :-)
  • NeoMaN
    nálam csak 1.775V-n megy stabilan. Feljebb ne tedd!!