64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#2442 Thx.
A 3D-s alkalmazások azóta legalább 2-2,5-ször gyorsabbak.
Mintha új gépet vettem volna. -
#2441 Lehet, hogy elfáradt, érdemes kipróbálni erősebb táppal, ha van rá lehetőség, ha nem, akkor meg lehet tovább agyalni a megoldáson. -
#2440 Például... Nekem fejből nem jutott eszembe, ezért mondtam a google-t. Én is ott kerestem amikor kellett, mert nem volt kéznél. Thx a tippet! Gondolom ennek Akuma kolléga nagyon fog örülni! -
mucsu #2439 Ugyan ez a konfig mennt tok jol is, csak az utobbi egy hetben hulyult meg. Lehet, hogy a tap gyengult? -
mucsu #2438 Innen a legegyszerubb:
www.bootdisk.com -
#2437 Sajnos most nem tudok, mer olyan helyen vagyok (dolgozok) ahol csak Windows 2000 és elvétve egy két NT van, így win98-as bootot nem tudok elővarázsolni, de a neten rengeteg helyről tudsz letölteni, szerintem google-al 2 per alatt találsz kb 20 linket, ahonnan le tudsz tölteni. Ja, amúgy az NTFS-t nem is látja a Win98 CD-ről bootolt dos mód, ez így van. -
#2436 Lehet, hogy nem ártana egy erősebb táp, az a 300W az már kicsit kevésnek tűnik, pláne a 2.6-os procihoz, meg a 2db nagy winyóhoz, ráadásul a 9600-as is tud áramot felvenni, bár az nem olyan vészes. Mindenesetre jó lenne, ha ki tudnád próbálni valakinek a tápjával, ami erősebb a tiednél, pl egy 360-as Chieftec vagy Enermax szerintem már tökéletesen megfelelne, nekem Chieftec van az egyik gépemben, ami kicsit több cuccot tartalmaz, és tökéletesen elég neki. Kicsit vicces a dolog, de a gyengébbik gépemben meg 420W-os Codegen táp van, de nem véletlen, hogy az értékesebb gépemben dolgozik a Chieftec. Nem rossz a Codegen, de azért egy kategóriával följebb van a Chieftec meg az Enermax! -
mucsu #2435 Ja, 2*512 Mb. RAM Samsung chip -
mucsu #2434 A pontos leiras: Asus P4C800 alaplap, P4 2.6Ghz CPU, 2*120Gb Samsung S-ATA HDD, DVD-ROM, Acorp (alias Codegen) haz 300W tappal ATI 9600 VGA. Kb. ennyi. -
Akuma #2433 csinálnál nekem egy bootfloppyról image-et és elküldenéd e-mailbe? :) -
Akuma #2432 de nekem ntfs van, azt szerintem nem fogja látni a win98 bootja! -
#2431 Meg, csak kell hozzá egy boot image file, de mondom, egy mezei Win98 telepítővel is be tudsz bootolni dos módba! Én is így szoktam, mert nekem is XP van az egyik gépemen, és Windows Server 2003 a másikon, és ugye egyikben sincsen rendes dos mód. -
Akuma #2430 bootlemeznek megírhatok egy cd-t?? az nagyon jó lenne! XP-m van és nincs másik winchester a win98-hoz -
#2429 Mekkora teljesítményű, és milyen márkájú a tápod, mert az is okozhat boot-oláskor ilyesmit, ha nem elég a kakaó a gépnek, amit a táp lead. Mi van a gépben még? -
#2428 Kell egy bootolható Win98 CD, valamint egy Fat-es winchester, és akkor winyóról is megflashelheted a BIOS-t, úgy, hogy Win98 CD-ről bebootosz dos módban, én pl mindig így szoktam, gyorsabb is, és megbízhatóbb, mint a floppy, mert a winyó azért kisebb eséllyel szarik be, mint egy floppy. Vagy tedd fel egy újraírható CD-re a BIOS image file-t, és akkor fat-es winyóra sincs szükséged. De ennél talán már egyszerűbb beszerezni egy floppymeghajtót... -
mucsu #2427 Probaltam mar masik elemmel, de nem segitett. Nem nagyon valtozott semmi, csak a memoriaval varialtam, de a rigivel is ugyan ezt csinalja. A letezo osszes biost kiprobaltam. -
Akuma #2426 elképzelhető, hogy az alaplapomban nem lehet alapból állítani a memóriaidőzítéseket, csak mondjuk biosfrissítés után? -
Akuma #2425 nem lehet véletlenül biost frissíteni az alaplapon bottfloppy nélkül, mondjuk windowssal??? ha lehet hogyan? milyen progi kell hozzá (ha kell)? -
Akuma #2424 köszi -
#2423 Lehet, hogy tévedek, de tudtommal 3 modullal is megy a Dual, legaábbis valamelyik alaplapnál olvastam olyat a leírásban, hogy a Dual Channel vezérlés 2 ill. 3 modul esetén érhető el. -
#2422 Beállításoknál, az aláírás menüpontban. -
#2421 Lehet, hogy szaraxik az elem az alaplapon, nekem régen az okozott ilyesmit, majd utánna meg egyre többször felejtette el a dátumot, stb-t, egy elemcsere megoldotta a dolgot, kb 300-400 Ft. Próbáld ki egy másik alaplapból kiszedett elemmel, ha azzal jó, akkor csere, ha azzal sem jó, akkor más lesz a gond, esetleg meg lehet próbálni BIOS-t frissíteni, ártani nem fog! Amúgy változott mostanában valami a gépedben? Új VGA, winyó, vagy valami? -
mucsu #2420 Sziasztok! Van egy ASUS P4C800-as alaplapom. Az utobbi idoben bootolaskor, mikor kiirja hogy NVRAM chacking, a gep percekig all es latszolag semmit sem csinal. Szerintetek ez alaplap, VGA kartya (radeon9600), vagy sima RAM hiba? Elore is koszi minden segitseget!
Mucsu -
Akuma #2419 azt hogyan lehet beállítani itt a fórumban, mint pl fm üzeneténél, egy vonal után automatikusan beszúrja ezt --(J.F.K.)--
???
-
#2418 nem marad, a dual csak két modullal megy. -
Torry #2417 És úgy egyébként milyen a gép? -
#2416 bírni fogja nekem 2500+@3200+ 9700PRO CD olvasó CD író egy 6.4es meg egy 40es winyo meg egy +tápventi és semmi gond nincs -
#2415 Ha most a gépben 2db 256MB os memória modul van és dualban fut, de beleteszek még egy 256-ost akkor marad ill. nem marad a dual? -
Torry #2414 HI!
ECS K7S5A pro+2200+ +Sapphire atl. 9600(sima)+512DDR(noname)/266+40-es Maxtor+dvd olv.+cdiro+300-as Codegen táp
Bírni fogja a táp?
Ill. pls írjátok meg ha valami nem stimmel, vagy valamit.:)
Előre is köszi!
-
Akuma #2413 mire jó az agp/pci frekvencia (a biosban lehet állítani)?? ha jól emléxem valami 66/33MHz és még további kettő választható lehetősége volt. ez nekem auto-ra van téve -
#2412 tedd fel újra az alaplapodhoz való drivereket! PCI módban kb felét viszi a kari.... -
#2411 Hali, nem tudom vki tudna-e nekem segíteni a következőben, de azért elmondom:
Gef4 Ti 4800 SE vid.kártyám van,tul. képp többnyire meg vagyok vele elégedve, azonban mondjuk a Homeworld 2 elindításkor kiírja a h. az AGP-s kártyám PCI-os módban működik, ezért lassú is a játék szerintem.
Ötlet? -
#2410 chkdsk helyett a scandisk fut,de naon tetű. a filerendszerrel semmi gond,de a szektorok ellenőrzése gyanúsan meg-megáll..lehet kénytelen leszek végigvárni -
#2409 hello tomtom -
#2408 a Nortonban van olyan ami végignézi a merevlemezt
a chkdsk mit mond? -
#2407 hello és igazad van :) -
#2406 adaware?
msconfig? P -
#2405 még egy kérdés:
van egy 6.4gb-os winyó,ami 2hetes korában elszállt,legalábbis úgy tűnt(nem ismerte fel a gép,meg semmi) mos kipróbáltam és működik. leformáztam,mert a régi adatok olvasása közben megfagyasztotta a gépet. mos felinstalláltam rá a fifát és megy rendesen,bár kétszer megakadt a játék fél percre! nemtom a winyó miatt-e(folyamatosan világított a led)
hogy derítsem ki hogy jó-e,avagy sem? winxp install kideríti? mer azt nem ártana feltennem rá -
#2404 help me! se a regcleanerrel,se a spy-bottal,se az xp antispy-al nem tudtam kiírtani azt a vmit,ami beállít keresőoldalakat startlapnak! -
antijedi #2403 nekem már oylan is votl hogy egyik nap semi baja sem votl a gépnek tökéletes votl minden , kikapcsoltam mentem aludni másnap inditásnál az fogadott hogy kékhalál és rakjam ujra a gépet... :PPP