64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Borg
    Biztosan megy is, csak ne tedd olyan magas grafikai szintre ;)
  • mochee
    kösz, várok még csak a deus ex 2 menne akadás nélkül!
  • ZMAN
    VÁRJ!!!!!
  • a_n_d_r_e_w
    Sztem várj még.
    A Prescott még nem nagyon produkálja magát, de még változhat, új tokozása lesz a p4-eknek, az ATI, nVidia árat csökkent, az XGI új drivereket gyárt, az S3 nemsokára új kártyát ad ki.
    Sz'al most elég ideges a piac, min. 1 hónapot várnék a helyedben.
  • jani1191
    Hi
    Valaki tudna egy PcMark2004 key-t dobni? Thanks
  • mochee
    Szevasztok!
    Szeretnék alaplapot vásárolni, most egy abit bd7II-esem van, ami csak a 266 mhz-es ddr-t tudja felismerni. Asszem ez ma már kevés, és elszántam magam arra, hogy veszek egy olyat, ami már tudja a 400 mhz-eset is. Jelenleg geforce ti 4200-as a karim, és egy 1.8-as intelem van. Nemsokára ezeket is le szeretném váltani (fx 5700 ultra, vagy 5900 se, és valami 2,6 ghz feletti proci), tehát arra lenne szükségem, hogy ilyen igények mellett most mire lenne érdemes beruházni, hogy egy ideig ne kelljen az ujítások miatt megint cserélnem?
  • janos666 #2476
    Igen, a (elvileg) legújabbal amit későbbre datáltak mint a BIOS-t
  • Gerry
    Frissebb verziójú progival is nézted? Lehet, hogy az már menne újabb BIOS-okkal is.
  • janos666 #2474
    Most a legújabb BIOS van fenn, de már 2 BIOS is volt azóta, egyikre se ment rá. (A gyárin kívül, arra régen még ráment.)
    A Readme-be is bennevan, fel kéne mennie. Nincs rá nagy szükségem, csak furcsa.
  • Gerry
    Csak a saját gyári CD-jéről tudja visszahúzni az eredeti BIOS-t, és utánna neked kell megint feltenni rá a legfrissebbet, akármilyen CD-ről nem tud flashelni.
  • a_n_d_r_e_w
    Az oké, csak még CD-ről bootolósat nem láttam
  • Laalee
    a legtöbb bios már tudja
    legalábbis az ami biosok tuti tudják

van egy boot része amit sosem ir felül, ez annyira elég hogy egy floppyrol fel tudd flashelni ujra
  • a_n_d_r_e_w
    WoW. Ilyenről még nem is hallottam.
    De sztem a akkor is a Gigabyte 2 BIOSos megoldása a király.
  • Akuma
    AI BIOS
    CrashFree BIOS 2~
    Whenever BIOS gets corrupted, ASUS CrashFree BIOS 2 allows users to reboot the computer and perform an smart auto-recovery procedure through the motherboard support CD.

Q-Fan~
    This unique technology intelligently and automatically adjusts CPU fan speeds according to system load and temperature, enabling users to work in a distraction-free environment with minimal noise.

ASUS POST Reporter~
    A voice warning design during POST notifies users of any system errors, which means no more complicated LED messages!

link
    IGEN
  • antijedi
    thx, majd valamikor megnézem akkor
    ja és akkor neked sikerült asus updateval wi alól frissiteni a biost?
  • Gerry
    Kicsi az esélye, hogy pont akkor lesz áramszünet, amikor flash-elsz. Én már többszáz BIOS-t frissítettem, és sosem volt gond, persze ha van egy szünetmentes táp, akkor érdemes rádugni, és akkor már be vagy biztosítva áramszünet ellen is.
  • Akuma
    tudomásom szerint nem lehet így elrontani ezt az alaplapot, mert a biosról van egy másolata is és, ha módosítás balul sűl el, akkor a másik biost veszi elő, tehát mindenképp megy a deszka!
  • antijedi
    ehhh :PP
  • a_n_d_r_e_w
    Biosfrissítés közben kiderül :)
  • antijedi
    hmm, és az ASUS P4C800 deluxe az ilyen? csak mert nem akarom galyravinni a gépet :P
  • a_n_d_r_e_w
    Gépfüggő
    Van alaplap, amiben van bootblock. Az képes elindítani a gépet lemezről és lefuttatni az autoexec.bat-to
    Ekkor még egy automatizált flash program képes visszahozni
  • a_n_d_r_e_w
    Az alaplapi CD-n lévőnek akkor is detektálnia kellene. Nem lehet, hogy a flash program nem működik ezzel a fajtával? A readme-ben nincs szó róla?
  • antijedi
    kérdés: ha iylen bios update-nél valami elszurodik pl ako lehet vini szervizbe a gépet esetleg kukába az alaplapot hogy az ember viszatornássza a biost? :))
    csak mert ha nincs bios akor be se bootol a gép sehogyse nem?
  • Gerry
    Lehet, hogy régi a BIOS, és rosszul detektálja a progi, próbáld meg dos-os flash-el frissíteni és újra feltenni a progit! Nekem már így sikerült egyszer megoldani egy problémát, de az nem ASUS lap volt, csak a probléma volt nagyon hasonló.
  • Akuma
    KÖSZI a Segítségeket!!!
  • a_n_d_r_e_w
    Drakulálok!
  • janos666 #2456
    Az mitől lehet, hogy ASUS P4P800 Delux alatt nem magy fel ez az ASUS Update. Se az ami a gyári CD-n van, se a legújabb? Azt mondja nem ASUS az alaplapom. (hehe, hát csak az!)
  • Akuma
    SIKER!!!!!!!
  • a_n_d_r_e_w
    Ilyesmire gondoltam
    sztem egy alábbi sorrend lenne jó:

Save Current BIOS to a File
    Check BIOS Information
    Download BIOS from the Internet
    Update BIOS from a file

De ha nem sikerül, akkor már tényleg kelleni fog egy Dosos indítólemez :)
  • Akuma
  • fm
    lehet,hogy én tévedtem és lapja válogatja..próba cseresznye és kiderül
  • a_n_d_r_e_w
    Az abitnak van BIOS flash Windows alá, az Asus még nem csinált ilyet? Ha igen, akkor érdemes lenne azzal próbálkozni.
  • Akuma
    na nem bénázok vele most többet, mert már kezd egyre csak idegesíteni a dolog... már 1000* indítottam újra ma a gépet
  • Gerry
    Az a gond, hogy előttem most nincsen Nero, ráadásul nekem 6.3.0.3-as van otthon, de valami olyasmire emléxem, hogy amikor elindítod a Nero-t, akkor sima adat CD-t kell választani, és ahol kérdezi a nevet, meg hogy hányszorosan írod, stb, azon az ablakon valamelyik fülön van, hogy create bootable disc (asszem), na, ott kell megmutatni neki a .img file-t, és utánna simán megírni a CD-t, mintha mezei adat CD lenne. De nem tartom kizártnak, hogy már az elején a megírni kívánt CD típusánál (VideoCD, Audio, stb...) felajánlja a Nero a bootable CD-t, és akkor értelemszerűen ott kell kiválasztani, de mindenképpen lesz egy olyan fül, ahol meg kell mutatni, hogy milyen booot image file-ból akarod készíteni a CD-t.
  • Akuma
    na jó, de én ebben láma vagyok.. mit kell tenni lépésről-lépésre, menüről-menüre? magyar nero-m van, nero 5.5
  • Gerry
    Igen, a nero-ban úgy kell megírni a CD-t, hogy az egy bootable CD, és ott kell neki megmutatni hogy hol van a .img file, ha csak simán felírod, az nem jó, mert nem oda kerül a cucc, ahol a bootoláskor a CD-ROM keresi. És miután megadtad a .img file helyét (a bootable CD options résznél), amit fel akarsz írni, utánna ugyanúgy a CD többi részére fel tudod írni az adatokat, amiket akarsz. A CD boot része viszont nem jelenik meg az intézőben, vagy más filekezelő programban, az csak a "gép számára" látszik, amikor boot-ol.
  • Akuma
    de mondom, hogy egy track van az img-ben azt kiírtam és be sem olvassa a gép a lemezt!
    vagy hogy érted azt a bootable cd-t? az egy külön opció?
  • Gerry
    .img-t ki tudod írni Nero-val, ha bootable CD-t készítesz, és érdemes akkor feltenni ugyanarra a CD-re a BIOS image file-t is, meg a flash progit, és akkor gyakorlatilag egy füst alatt megvan az egész.
  • Akuma
    a bootdisk.com meg csak floppyt hajlandó készíteni, nem csomagol ki img-t
  • Akuma
    köszi a címet! közben körülnéztem google-el és
    http://www.oldstuff.myagora.net/powerload/bootdisk.htmezt találtam, de valahogy az itteni fileok nem tetzsenek... az img fileok track-eket tartalmaznak... ez nooormális??