64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#2644 Még nem próbáltam.De kösz az ötletet kifogom próbálni!
De előtte még Anubys tanácsát szeretném csak az a próblémám hogy nem ismerem a progit.
Honnan lehet leszedni és hogy kell használni? -
#2643 Kipróbálná valaki az iuVCR programmal a digitalizálást, aki 2000+-nál erősebb géppel rendelkezik? (Xvid codec, 720x576 felbontás, quality 85, hang: sima wav.) -
#2642 IDE-kabel es tapkabel mar le lett cserelve, rogton, amikor eloszor elkezdte ezt csinalni...
Most nezegettem az Event Viewer-t, es egy csomo ilyet talaltam:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D.
Csak ezen a disken, az ugyanezen a kabelen levo masik diskkel semmi baja... Ez pedig a 120-as Maxtor... Megiscsak ez lesz a ludas...
fachox: Ajanlom neked is az event viewer-t, egybol, miutan ujraindult (ha kikapcsoltad az automatikus ujrainditast, akkor kapcsold vissza, hogy lasd, mikor tortenik meg a hiba...) -
#2641 És olyasmit próbáltál már hogy a hibás NTFS filerendszret visszakonvertálod FAT32-be modjuk ilyen system commanderrel ami még látja a fileokat? -
#2640 Nem vírusos, folymatosan futot közben vírosellenőrző és írtó progi, napi frissítéssel, szerintem ezt a tényezőt kizárhatjuk. -
#2639 Lehet hogy ezért van és az alaplap rossz? -
#2638 Az Xp nem ismeri fel az USb-t miközben az egerem usb-s de csak 1 éves és nem olyan helyen van hogy megtudjon törni azaz nem feszül,nyomodik....stb. -
#2637 zárlatos valahol, eltötr a zsinór és attól fagy... nemtom,de láttam má fagyást és win telepíthetetlenséget rossz billentyűzet miatt. -
#2636 Esetleg nem vírusos egy kicsit? -
#2635 !!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Először is leírnám a főbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömböző visszaállítási és javítási lehetőségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen működő rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhető. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az ősszefüggő lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (előtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhető. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetőséget, el is kezdi csinálni de kis idő mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettől történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETŐEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón.
Bocs ha esetleg kicsit hosszú voltam, de gondoltam minden körülmény fontos lehet, és előre köszönök minden segítőszándékú hozzászólást!!! -
#2634 Az billentyűzet és az egérrel mi lehet a baj?
Egér: MS 1.1
Bill: Azona (valami) -
#2633 biielntyűzet, egér? Akkor télleg alaplap hiba, vagy nem jó a konnektorotok keringő áramerősség.
Egyebet nemtok mondani, kérem kaccsojja ki... -
#2632 Tulajdon képpen mindent kicseréltem csak az alapot nem mert azt garból kaptam (#2599). -
#2631 A vga hűtőt kicseréltem egy ZM80c-HP re.
De nem azért, mert arra gyanakodtam csak a dizájn miatt.:) -
#2630 Mit nem cseréltél?? -
#2629 azt anubysnak írtam. Te már cseréltél alaplapot is próbaképpen nem? -
#2628 IDE kábelt már kicseréltem.
Nem RACK-be tartom a vinyot és most nincs is rádugva a IDE. -
#2627 mindent csrélgettet már azt írja. csak nem rakja fel 3x rosszul a hűtőbordát. Első blikkre én is a túlmelegedést, a ram hibát, vagy a szar tápot mondanám.
Viszont ide kábelt, bill-t, egeret biztos nem cserélt még... -
#2626 Lehetséges.Én is hasonló hibákra gyanakszom majd a közel jövöben megpróbálóm kicserélni egy ASUS A7N8X-X -re. -
#2625 IDE kábel vagy RACK....
-
#2624 Nem lehet, hogy melegszik valami? proci, vga? -
#2623 Itt pedg lehet alaplapi kondi "öregedés".. -
#2622 Sajna nem vagyok perfect angolos, de nagyábból le tudom fordítani: durván azt írta le a gyerek amit én #2599-ben
-
#2621 -Lehet valameléyik IDE kábeled sérült
-Láttam már titokzatos gépfagyást szar billentyűzettől ill. egértől is
-lehet hálózati feszültségingadozás, földeletlen konnektorral megfejelve
-az alaplap nem megfelelően van beszerelve a házba (feszűl, görbe, hozzáér) -
#2620 Szépen az eszközkezelőben tiltsd le a hardwareket egyesével, és nézd meg mikor nem fagy melyik van letiltva. Az lesz a ludas. Sztem tuti hardware hiba van nálatok... -
#2619 itt
és itt
válasz nem biztos hogy lesz... :D -
#2618 köszönöm szépen
Ez egy volt sok közül!
Most meg nem újraindul hanem lefagy.
-
#2617 Kinyomozom! :D -
#2616 Légyszives nyomozd ki nekem hogy ez mitjelent:
Hibakód: 0000000a, 1. paraméter: 00000004, 2. paraméter: 00000002, 3. paraméter: 00000000, 4. paraméter: 804ed59f.
kösz:) -
#2615 Én úgy tudom azonnal. Ha kikapcsolod, akkor legrosszabb esetben kékhalál lesz, de ott legalább van hiaüzenet, és lehet nyomozni mit is jelent... :D -
#2614 Koszi, ez tenyleg jol hangzik... :) -
#2613 hmm... html suxx... :)
na mind1, azert kiprobalom, hatha bejon a dolog, mindenesetre az sem megnyugtatobb, ha sikerul igy megoldani a dolgot, mert az azt jelenti, hogy valami nem kerek. -
#2612 <i>"az xp alapbeállításban, ha valamilyen súlyos hibát észlel, újraindítja a gépet"</i>
1. Minden szo nelkul? En ugy tudom, szol, hogy gaz van, 1 perc mulva ujraindul a gep, addig ments mindent
2. Hetvegen installaltam ujra, szoval, ha tenyleg valami sulyos hiba van, akkor az nem win-hiba, es mint irtam, eddig nem csinalt ilyet, tehat valami hw. sz*rrament... de mi? -
#2611 Kösz szép megtaláltam.
De a kérdes még adott mért nem tudok FAT32-re rendszert rakni?
És mitől van rendszerhiba?
Hardware vagy software hiba miatt? -
#2610 Chieftec örökélet garanciával szerintem jó választás. -
Borg #2609 Chieftec,Enermax stb.
De Neoman javaslata is megfontolandó. -
#2608 Most nem azé, de az xp alapbeállításban, ha valamilyen súlyos hibát észlel, újraindítja a gépet. Ezt ki kéne kapcsolni! Sajátgépen jobbklikk-tulajdonságok. Keressétek meg... -
#2607 ASUS P4B533 alaplap, P4 2.4, 512 memoria (en bevallom oszinten erre gyanakszom), 2x 120 GB Maxtor, 80 GB Maxtor es 30 GB Quantum HDD-k, DVD-iro, DVD-olvaso, GeForce 4 Ti4600 128 mb. (bar ennek talan nincs sok koze a problemahoz) -
#2606 És ezt hogy lehet meg oldani mert ilyenekhez nem nagyon értek(ha lehet picit böveben kösz):) -
#2605 Aha...
Jo, en szoftveres vagyok, nem hardveres, ezt majd tovabbitom valami hozzaerto havernak...
Szoval uj tap kell, ok, de milyen? Eddig egy 400W-os Mercury-m volt, masfel eves, de ha eddig birja, akkor nem veszek tobbe Mercury-t... Javaslat?