64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#2724 Végső elkeseredésemben elviszem a szervízben!
Én egyébként alaplara szavazok! -
#2723 A VGA meg kikapcsolva nem mehet szarrá! -
#2722 MEgnéztem mindenhogy hardwer elemekkel,azok nélkül de semmi...
Nem sípol hanem szirénázik nénonénonéno a sípolásokat ismerem! -
#2721 Vagy ezt már megnézted, és kiderült, hogy csak a VGA a sz*r? -
#2720 Lehet hogy én vagyok hülye a dologhoz, de szerintem az alaplapnak van ehhez a legkevesebb köze. Én úgy tudom hogy azért áll le a venti mert monitor kikapcsolásnál (csak szoftveresnél) a Gpu árama is lecsökken és így elég kéne legyen magában a hűtőborda is. Javítsatok ki ha tévedek! -
#2719 Ha kipakolsz mindent az alaplapból, csak a CPU marad benne, és rajta a hűtés (se RAM, se VGA, sem egyéb kártyák és eszközök, ide értve a winyókat CD-ket és a floppyt is), akkor sípol a gép? Ha igen, akkor mit? -
#2718 A ventik felpörögnek de a monitor nem ad képet!
Az MSI KT4-hez gyári tartozék 4db visszajelző led amelyek mindegyike pirosan világít!
Közben kipróbáltam egy 300 as Codegennel és azza se ment! -
#2717 télleg :) thx -
#2716 16+32=? -
#2715 és a 16mb ramot kell kicserélni vagy be lehet rakni mellé is egy másik 16-ost? -
#2714 Elvileg lehet bele 48MB-ig bővíteni a memót. -
#2713 Ja és német windows :( -
#2712 Az én laptopom:
120mhz
1mb videó kártya
16ram(de ezt ugye lehet bőviteni még?)
1gb vinyó
floppy
cd nincs hang nincs
10,1 colos TFT
Szóval nem egy erő gép de pont jó nekem.
-
#2711 Már miért lenne gyári hiba? Gondolod, a GF3-on és a Radeonon is szar a borda?
Szerintem az alaplap nem komázza, de nincs a Radeonon plussz táp csati, hogy kipróbáljam, hogy ha külön kap naftát akkor is behal e. -
#2710 Nem, nem PCMCIA hangkártyára értettem, hanem a PCMCIA csatlakozóra... Amúgy ha nincsen USB hang, és az illető vesz egy PCMCIA->USB kártyát, majd egy USB hangkártyát, akkor árban ott tart, minthe venne egy P-II-es notebookot, amiben gyárilag van hangkártya, sőt több memória van benne, gyorsabb processzor, és még a Windows is elfogadhatóan fut majd rejta. Nekem is ven egy IBM 600E-m, P-II 366, tettem bele memót 320MB-ot (32MB alaplapon, +32MB bővítő az egyik slotban, +256MB a másik slotban), + egy 40GB-os winyót, és mivel mindent használtan vettem, ezért elég olcsón kijött. Letöltésre tökéletes, mert éjszaka semmi hangja, rendesen fut rajta a Windows 2000 Prof, Office 2003 Prof, NAV2004, stb, és rendes 1024*768 True Color felbontásban megy, így mindenféle irodai munkára, szövegszerkesztésre, netezésre, stb alkalmas, és a régebbi, nem 3D-s játékok is mennek rajta rendesen! (GTA első rész RuLeZ!) -
#2709 Akkor nem vált be.
Szvsz még azt meg lehetne próbálni, hogy egy 8 v. 12 centis alacsony fordulatszámű ventit beraksz úgy, hogy a bordára fújja a levegőt. -
#2708 Jó egy kicsit hülye volt a kérdés, de amúgy a memóriát is hűti. Mondjuk az még húzva sem melegebb langyosnál! Egyébként 175/400MHZ. 145/337 alá nem tudok menni, ez a minimum, és így is legalább 60 fok, úgyhogy csak venti és bordacsere segít (ha lehet nagyobbat kapni), addig meg remélem nem döglik meg. -
#2707 A memóriát hűti a venti? Ugye nem? :)
Szóval a memóriát nem kell, csak a GPU-t. :)
Ugyebár alapból 250Mhz-n fut a kártya, szvsz nyugodtan húzd le amíg tudod, olyan 150Mhz-nek már elégnek kellene lennie. -
#2706 Szóval ez akkor gyári hiba (gyenge hűtőborda) mert Met-nek ís így volt.
Üdv Cifu!
Adj már légyszi tanácsot hogy meddig mehetek le frekibe, és gpu v. mem. csökkentés kell v. mindkettő?
Ja és akkor van hővédelem vagy nincs ? -
#2705 Nekem is ezt csinálta egy tornádó GF3Ti200-al, azt lecseréltem egy His Radeon9600Pro-ra, ott már csíkok sincsenek, be se kapcsol a monitor.
Valaki azt javasolta, hogy frissítsek BIOS-t (talán mert nem kap elég áramot) de hamarosan cserélem az Asus P4B533 lapomat egy Asus P4P800-ra, majd meglátom azzal mit csinál. -
#2704 Szvsz annyit tehetsz, hogy downclock-olod a videókártyát, tehát alacsonyabb frekin futtatod, mikor kikapcsolod a moncsit és hűtőventit.
De alternatíva lehet, ha rászerelsz a jelenlegi helyett egy csendesebb ventit :) -
#2703 Hát lehet hogy a többi kártyánál nem, de a Geforce 3 ti200-nál ez így van, szemmel is megnéztem, meg hallható is mert a venti egy kicsit zajos. -
Borg #2702 Hát baz én évek óta kapcsoltatom ki automatikusan a monitort vele, de ilyent még nem hallottam, hogy ettől leállna a vga hűtése is -
#2701 Üdv!
Nekem is van egy problémám. A win98 alatt van egy olyan menüpont képernyő beállításainál hogy monitor kikapcsolása amit percben lehet megadni. Egy pár napja jöttem rá hogy ez nekem nagyon kapóra jön mert ha aktiválódik akkor leáll a videókártya hűtőventillátora is és így nem olyan zajos a gép, és folyamatos üzemnél jobban lehet mellette aludni. Végülis a problémám ezzel csak annyi hogy a gpu hűtőbordája igy tűzforró és mikor jön vissza a kép (pl. ha az egeret megmozdítom) valamikor csak zöld és lila csíkok vannak (gondolom a hő miatt) de a gép nem fagy meg. Gyári hűtő van rajta. Bírja ezt a videókártya (gef3ti200)? Van benne hőmegfutás védelem ? Ha valaki tud valami okosat akkor légyszi írjon! -
#2700 Na állj! Akkor most sem indul el a gép?
Ha bekapcsolod mi történik? Sipolások, felpörgő ventik, vagy semmi? -
#2699 De hőmérővel mérjem ?Mert a monitor nem ad képet! -
#2698 Idézet:
"
A gépem a következőt csinálta:
Feltettem a zsír új hűtőmet,ezek után bekapcsolom és a monitor nem ad képet!Na mondom k...jó.Leveszem a hűtőt mert gondoltam lesarkaztam vagy valami hasonló!Semmi!
Visszaállítom bekapcsolom,megy megy megy egyszer csak elszáll minden és az PC Speaker szirénázik!
Megpróbáltam mindent kivettem a ramokat a vinyókat de semmi!
A tápom egy 400W Huntkey!"
Szerintem nézd meg a proci hőmérsékletét, lehet, hogy a hűtő vagy nem fekszik fel, mikor másodszor visszaraktad. -
Cvd #2697 10ezer körül van kiskerben, USB 2.0-ás. Körülbelül ugyanennyi, vagy kicsit kevesebb egy USB-s hangkártya. Viszont ha meg akarod oldani, akkor nem ártana előtte kipróbálni, mert elég nyakatekert megoldás.:) -
#2696 De ugy vettem eszre, hogy nem mindig jonnek elo, mert amit egyszer hibasan olvas, azt legkozelebb profin beolvassa... Lehet, hogz kontaktos valahol valami. Remelem, nem az alaplapon, mert a vincsim meg garis... :) -
#2695 Bocsi, egy ideig nem voltam gepkozelben...
Szoval sikerult egy kicsit mas uton megtalalnod az Event Viewert (az az esemenynaplo).
A hibak:
(ebbol van sok)
Event Type: Error
Event Source: Disk
Event Category: None
Event ID: 11
Date: 2004.02.24.
Time: 8:53:15
User: N/A
Computer: MASTERMIND
Description:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D.
(ebbol meg egy)
Event Type: Error
Event Source: atapi
Event Category: None
Event ID: 5
Date: 2004.02.24.
Time: 8:53:15
User: N/A
Computer: MASTERMIND
Description:
A parity error was detected on \Device\Ide\IdePort2.
es mindez egy csokorban... :( -
#2694 mennyi 1 ilyen adapter? -
#2693 mármint PCMCA-s Hangkártya van-e?
Erre értetted hogy az már régóta van? -
Cvd #2692 Szerintam azon a gépen amelyiken nincs USB, de van PCMCA, könnyedén lehet használni egy PCMCA USB adaptert, és máris van USB.:) -
#2691 Az már elég régóta van, de ez sem 100%... -
#2690 És PCMCA-ás 1általán létezik? -
#2689 És szerinted azon a gépen, ami olyan öreg, hogy nincsen integrált hang (és max 48MB RAM-ot kezel...), azon van USB? Még szerintem azt sem tudták akkor, hogy mi az az USB, de ha tévednék, akkor sorry! -
Cvd #2688 USB-s hangkártyák tutira vannak, ha nem találsz PCMCA-csatolósat. -
#2687 "Kicsi rá az esély, szerintem nincsen PCMCIA hangkártya, de utána kell nézni" na akkor a kovetkező kérdés..
Létezik PCMCIA-os hangkártya? :D
-
#2686 Én sem az a tipikus "egyszeri user" vagyok, szeretek kísérletezni, és új dolgokat kipróbálni, az ára pedig majd csak lemegy kicsit, és akkor majd beruházok rá, vagy ha megunom addigra az informatikát, amit eddig még nem sikerült, akkor lesz máshol helye az FX53 árának. Mindenesetre szerintem sokkal drágább nem lesz a cucc, mint egy P4 3.2GHz+i875P, és addig amíg megérkezik Magyarországra addig még van időm spórolni... Majd kenyéren és vizen élek, ha másnem! -
#2685 Próbáld meg frissíteni a Firmware-t rajta!