64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • efter
    nos kitudja azt hogy mitől van az,ha beteszek egy vinyót a rekkbe akkor van mikor elkezd "kattokni"=(tehát leáll és ujraindul)???!!
    szal,mi a baja?de nem minden vinyóval csinájja!
  • Gerry
    Ez is igaz. De az elvileg könnyen javítható, csak megfelelő kondi kell hozzá, bár talán a "legjobb" ha a táp a ludas, mert akkor azt egy szimpla cserével orvosolni lehet.
  • Laalee
    lehet alaplap is, pl a rossz kondenzátorok is ilyen hibát produkálnak. ha abit alaplap, akkor nagy esélye van a rossz kondiknak :D
  • Gerry
    99% hogy táp, ha a winyó kezdene beszarni, akkor bejönne a kép, csah az IDE detect résznél állna meg, ha a VGA lenne rossz, akkor sípolna az alaplap. Mondjuk, a VGA esetleg lehet hibás attól még, hogy nem sípol az alaplap, de erre is kicsi az esély. A táp szokta ezt csinálni, ha nem elég jó minőségű, és megfelelő teljsítményű.
  • Adam5
    "csinálta"
    a geeforce 2 ő ét le cserálte az apja geeforce fx-re szóval nem járt rosszul :)
  • seAke
    Ja de akkor a gépnek sípolnia kéne...
    Próbálja meg belenyomni indítás után az AGP-be!
  • Adam5
    haveromnak a videó kártya csinálta hogy nem indult a monitor
  • seAke
    Tápra tippelek,vagy a vinyó kezd beszarni(nekem az volt)!
  • ZMAN
    Van egy nagy problémám!! Néha olyat csinál a gépem indításkor, hogy a monitor készenléti állapotot jelez nem akar elindulni de hang sincs tehát nem bootol a gép! Ja és nem tudom máshogy kikapcsolni csak áramtalanítva!! De amikor újra bekapcsolom akkor automatikusan elindul a BIOS! És csak néha csinál ilyet!! Sza az a helyzet hogy nem tom mi a probléma(mi a rossz hardver?)!!! HELP ME please! Köszike!!
  • Adam5
    na tegnap elött vettem a laptopot de ma már le cserélem :)
    erre cserélem:
    -Intel Pentium I 233Mhz
    -32MB EDO RAM
    -4GB HDD
    -touchpad+pocokeger
    -16x CD-ROM
    -1,44 MB FDD
    -angol billentyuzet+par darab japan billentyuk, es az egyik japan billentyu
    kiesett
    -2dbPCMCIA,1dbCOm, 1dbLPT, 1dbInfra, 1dbUSB
    -12 colos TFT, 1db hibas pixellel
    -2MB VGA ami 800x600at tud 65535 szinnel
    -tap+akksi ami teljesen legyengult
    -Windows 98, magyar nyelvu
    -SB kompatibilis hangkartya+beepitett hangszorok+audio input
    output+mikrofon input

asszem kicsit jobb :)
  • Adam5
    lehet hogy hang kártya nékül szar vételvolt :(
  • Met
    A Ti200-as visszajött csak csíkos volt a kép, a 9600Pro meg már nem is jön vissza.
  • stone
    Már csak azért mert a lila zöld csíkozódás az egyértelmüen a melegedésre utal, nállad viszont ha abszolút nem jön vissza a kép (ha jól értettem amit írtál), az lehet alaplapi problema, sőt akkor ez a legvalószinübb.
  • seAke
    Na az alaplap volt a hibás!

Mit javasoltok milyet vegyek?
    Abit NF7 vol2 with nForce?
  • Akuma
    oké köszi
  • seAke
    Szerintem elbírja próba szernecse...aztán kiderül!
  • Met
    Nemtudom, nem tapiztam meg.
  • Akuma
    egyébként egy dvd meghajtóhoz, és esetleg még 1 winyóhoz kellene
  • Akuma
    egy plusz winyó tudtommal jóval többet fogyaszt, mint amennyit én tuningolok, biztos ezen fog múlni??
  • seAke
    Háát ne kössél rá mondjuk 3-nál több vinyót,főleg ha vannak optikai meghajtók.
    Ajánlom hogy szerezz be egy nagyobb tápot,főleg ha tuningolsz is (mint látom)!
  • Akuma
    egyébként egy 400 wattos codegen kibírja ezt az osztogatást?
  • Akuma
    ok, tenx!!
  • seAke
    Elvittem a gépet aszervízbe azt mondták hogy este vissaszólnak hogy mi a stájsz!
  • seAke
    Persze hogy létezik egész olcsón be tudod szerezni szám.tech boltokban!
  • stone
    Én se tudom, de neked is forró a borda ha a venti nem megy?
  • [NST]Cifu
    Ezt most rohadtul nem vágom, kissé zavarosan írtad le.Most Y tápkábel elosztóról beszélsz
  • Akuma
    valóban létezik tápkábel elosztó??? mármint arra gondolok, ami pl winyóhoz vagy cdromhoz adja a tápot; de nem arra, amin a táp kapja az áramot!
  • Met
    Valszeg lemaradtam róla de próbáltad másik vga-val is?
  • [NST]Cifu
    Szvsz akkor vidd vissza az alaplapot. Lehet, hogy tényleg hibás (mondjuk ez a legszönyűbb, amikor adjuk itt a jótanácsokat, aztán lehet, hogy tényleg meghibásodott a lap, akkor meg aztán lehet büvészkedni...).
  • seAke
    Egy 3 hónapos LG Flatron de kipróbáltam másikkal is !
  • Met
    Jó az a monitor?
  • seAke
    Most már nem szirénázik de kép továbbra sincs!
  • seAke
    A hűtő rendesen felfekszik,nem sarkaztam le (megnézetem),nem fordulatszámszabályzós!
    Bios elem ki/be!Volt!
  • Met
    Nemtudom mitől van de 2 különböző kártya is ugyan azt a hibát produkálta. Akkor valszeg nem a kártya a hibás.
  • Gerry
    Ez is egy jó ötlet.
  • Gerry
    Fordulatszámmérője is jól érintkezik? Proci nem lett lesarkazva? Nem csinál valami zárlatot? Nem lehet, hogy egy csavar, vagy valami beszorult az alaplap alá? Még ez is okozhat ilyen gondot.
  • [NST]Cifu
    CMOS clear is volt?
  • [NST]Cifu
    Szvsz ez hűtés, de már a #2698-ban javasoltam, hogy nézd meg, hogy rendesen felfekszik-e a hűtő...
  • seAke
    Az hatűt kétszer vettem le és tettem fel újra,mielött az új hűtőt feltettem kitisztítottam és visszatettem a procit,rá a hűtőt és nem ment!
  • Gerry
    Ha szirénázik, akkor az vagy hűtés, vagy táp, de főleg a hűtés hiánya okozza. Milyen CPU? Próbáltad már levenni a hűtőt, ki a procit, majd socket kifújogat (hátha poros), proci vissza, hűtő megtisztít, pasztával procimag finoman beken, hűtő óvatosan vissza, rögzít, ellenőriz, bekapcsol procedúrát? Mert haver gépe (Abit NF7 + XP2200+) pont ezt csinálta, amikor nem volt rendesen fent a hűtő, majd kicseréltük a hűtőt, mert ferde volt a felfogatása, és azóta megy szépen a gép, és nem szirénázik!