64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#2764 nos kitudja azt hogy mitől van az,ha beteszek egy vinyót a rekkbe akkor van mikor elkezd "kattokni"=(tehát leáll és ujraindul)???!!
szal,mi a baja?de nem minden vinyóval csinájja! -
#2763 Ez is igaz. De az elvileg könnyen javítható, csak megfelelő kondi kell hozzá, bár talán a "legjobb" ha a táp a ludas, mert akkor azt egy szimpla cserével orvosolni lehet. -
#2762 lehet alaplap is, pl a rossz kondenzátorok is ilyen hibát produkálnak. ha abit alaplap, akkor nagy esélye van a rossz kondiknak :D -
#2761 99% hogy táp, ha a winyó kezdene beszarni, akkor bejönne a kép, csah az IDE detect résznél állna meg, ha a VGA lenne rossz, akkor sípolna az alaplap. Mondjuk, a VGA esetleg lehet hibás attól még, hogy nem sípol az alaplap, de erre is kicsi az esély. A táp szokta ezt csinálni, ha nem elég jó minőségű, és megfelelő teljsítményű. -
#2760 "csinálta"
a geeforce 2 ő ét le cserálte az apja geeforce fx-re szóval nem járt rosszul :) -
#2759 Ja de akkor a gépnek sípolnia kéne...
Próbálja meg belenyomni indítás után az AGP-be! -
#2758 haveromnak a videó kártya csinálta hogy nem indult a monitor -
#2757 Tápra tippelek,vagy a vinyó kezd beszarni(nekem az volt)! -
#2756 Van egy nagy problémám!! Néha olyat csinál a gépem indításkor, hogy a monitor készenléti állapotot jelez nem akar elindulni de hang sincs tehát nem bootol a gép! Ja és nem tudom máshogy kikapcsolni csak áramtalanítva!! De amikor újra bekapcsolom akkor automatikusan elindul a BIOS! És csak néha csinál ilyet!! Sza az a helyzet hogy nem tom mi a probléma(mi a rossz hardver?)!!! HELP ME please! Köszike!! -
#2755 na tegnap elött vettem a laptopot de ma már le cserélem :)
erre cserélem:
-Intel Pentium I 233Mhz
-32MB EDO RAM
-4GB HDD
-touchpad+pocokeger
-16x CD-ROM
-1,44 MB FDD
-angol billentyuzet+par darab japan billentyuk, es az egyik japan billentyu
kiesett
-2dbPCMCIA,1dbCOm, 1dbLPT, 1dbInfra, 1dbUSB
-12 colos TFT, 1db hibas pixellel
-2MB VGA ami 800x600at tud 65535 szinnel
-tap+akksi ami teljesen legyengult
-Windows 98, magyar nyelvu
-SB kompatibilis hangkartya+beepitett hangszorok+audio input
output+mikrofon input
asszem kicsit jobb :) -
#2754 lehet hogy hang kártya nékül szar vételvolt :( -
#2753 A Ti200-as visszajött csak csíkos volt a kép, a 9600Pro meg már nem is jön vissza. -
#2752 Már csak azért mert a lila zöld csíkozódás az egyértelmüen a melegedésre utal, nállad viszont ha abszolút nem jön vissza a kép (ha jól értettem amit írtál), az lehet alaplapi problema, sőt akkor ez a legvalószinübb. -
#2751 Na az alaplap volt a hibás!
Mit javasoltok milyet vegyek?
Abit NF7 vol2 with nForce? -
Akuma #2750 oké köszi -
#2749 Szerintem elbírja próba szernecse...aztán kiderül! -
#2748 Nemtudom, nem tapiztam meg. -
Akuma #2747 egyébként egy dvd meghajtóhoz, és esetleg még 1 winyóhoz kellene -
Akuma #2746 egy plusz winyó tudtommal jóval többet fogyaszt, mint amennyit én tuningolok, biztos ezen fog múlni?? -
#2745 Háát ne kössél rá mondjuk 3-nál több vinyót,főleg ha vannak optikai meghajtók.
Ajánlom hogy szerezz be egy nagyobb tápot,főleg ha tuningolsz is (mint látom)! -
Akuma #2744 egyébként egy 400 wattos codegen kibírja ezt az osztogatást? -
Akuma #2743 ok, tenx!! -
#2742 Elvittem a gépet aszervízbe azt mondták hogy este vissaszólnak hogy mi a stájsz! -
#2741 Persze hogy létezik egész olcsón be tudod szerezni szám.tech boltokban! -
#2740 Én se tudom, de neked is forró a borda ha a venti nem megy? -
#2739 Ezt most rohadtul nem vágom, kissé zavarosan írtad le.Most Y tápkábel elosztóról beszélsz -
Akuma #2738 valóban létezik tápkábel elosztó??? mármint arra gondolok, ami pl winyóhoz vagy cdromhoz adja a tápot; de nem arra, amin a táp kapja az áramot! -
#2737 Valszeg lemaradtam róla de próbáltad másik vga-val is? -
#2736 Szvsz akkor vidd vissza az alaplapot. Lehet, hogy tényleg hibás (mondjuk ez a legszönyűbb, amikor adjuk itt a jótanácsokat, aztán lehet, hogy tényleg meghibásodott a lap, akkor meg aztán lehet büvészkedni...). -
#2735 Egy 3 hónapos LG Flatron de kipróbáltam másikkal is ! -
#2734 Jó az a monitor? -
#2733 Most már nem szirénázik de kép továbbra sincs!
-
#2732 A hűtő rendesen felfekszik,nem sarkaztam le (megnézetem),nem fordulatszámszabályzós!
Bios elem ki/be!Volt! -
#2731 Nemtudom mitől van de 2 különböző kártya is ugyan azt a hibát produkálta. Akkor valszeg nem a kártya a hibás. -
#2730 Ez is egy jó ötlet. -
#2729 Fordulatszámmérője is jól érintkezik? Proci nem lett lesarkazva? Nem csinál valami zárlatot? Nem lehet, hogy egy csavar, vagy valami beszorult az alaplap alá? Még ez is okozhat ilyen gondot. -
#2728 CMOS clear is volt? -
#2727 Szvsz ez hűtés, de már a #2698-ban javasoltam, hogy nézd meg, hogy rendesen felfekszik-e a hűtő... -
#2726 Az hatűt kétszer vettem le és tettem fel újra,mielött az új hűtőt feltettem kitisztítottam és visszatettem a procit,rá a hűtőt és nem ment! -
#2725 Ha szirénázik, akkor az vagy hűtés, vagy táp, de főleg a hűtés hiánya okozza. Milyen CPU? Próbáltad már levenni a hűtőt, ki a procit, majd socket kifújogat (hátha poros), proci vissza, hűtő megtisztít, pasztával procimag finoman beken, hűtő óvatosan vissza, rögzít, ellenőriz, bekapcsol procedúrát? Mert haver gépe (Abit NF7 + XP2200+) pont ezt csinálta, amikor nem volt rendesen fent a hűtő, majd kicseréltük a hűtőt, mert ferde volt a felfogatása, és azóta megy szépen a gép, és nem szirénázik!