64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Vettél volna inkább AMD-t! -
karajjj #58003 without -
rizzo80 #58002 etherneten belül olyan van, hogy driver with applications, vagy without applications melyiket válasszam?
-
karajjj #58001 ethernet ha vezetékes kell, wireless, ha vezetéknélküli -
rizzo80 #58000 nincs driverem hozzá, a http://support.lenovo.com-on olyat találtam hogy Networking:Wireless LAN és Networking Ethernet ezek közül kell vmelyiket telepíteni? -
karajjj #57999 telepítsd fel a lankártya driverét -
rizzo80 #57998 Sziasztok! IBM Thinkcentre 8183-as gépen újratelepítés után nincs net. mit csináljak? -
karajjj #57997 pedig nem bonyolult, elfordítod, ahogy a rajzon is látszik, bepattintod a helyére, aztán visszafordítod -
#57996 Na, akkor leírom, hogy mi történt. Talán más hardveres kezdőknek is hasznos lesz. Profiknak biztosan meg vicces.
A tegnapi sok tanács hatására alaposan áttanulmányoztam az új ventillátort (mert volt az is a cpu mellett a dobozban), s észleltem, hogy a legalján, a cpu-hoz tapadó felületén három apró csík van. Most más tudtam is mi a fene lehet ez - ez a hőpaszta, amit tegnap délben még díszítésnek gondoltam volna. Megtapogattam, s olyan mint az agyag, azaz amint melegedik a cpu, enyhén szétfolyik majd és betakarja azt, amit kell. Így hát NEM vettem hőpasztát, gondoltam, inkább megbízom az Intel Costa Rica-i gyárának munkásaiban.
Szóval miután egész éjszaka hűtöttem a gépet (magyarul: áramtalanítva volt), hozzáfogtam. A ventillátort viszonylag gyorsan kirángattam a helyéről. Alaposan az eszembe véstem, hogy az áramkábele hogyan volt bedugva és hová - ezt mindenkinek ajánlom! (Olvastam egy ehhez hasonló amerikai fórumon, hogy gyakori hiba a kezdőknél, hogy vagy nem dugják be az áramkábelt vagy rossz helyre teszik, aztán meg a cpu izzani kezd és meghal.)
Ekkor jött a dilemma: hogyan veszem ki a helyéről a régi cpu-t. A fedelét már sikerült kinyítnom, ez nem volt könnyű, 3-4 perces elmélkedés után jöttem rá, hogy a kampót ki kell akasztani és csak azután lehet felnyomni. Szóval nyitva a rész, már csak magát a cpu-t kell kiszedni. Fém tárggyal nem mertem hozzányúlni, sajnálnám elrontani - egy teljesen jó 1,8 GHz-es Intel-processzor, 2006-os gyártmány, talán valaki megveszi pár forintért. Közben kihasználtam az alkalmat, elővettem a porszívót, hogy a ventillátor alatti port kiszippantsam. Ekkor jött egy óvatlan mozdulat: kezem megremegett, s a porszívó kiszippantotta a cpu-t! Remélem nem ártott meg neki.
Miután ily módon megoldódott a cpu kivételének problémája, az új cpu-t betettem. Magam is meglepődtem: ez 10 másodpercet vett igénybe. Fedél visszazárása plusz 5 másodperc.
Na, most jött a neheze! Az új ventillátort persze bedugtam az áramba, ez oké volt, de maga a becsavarozás megizzasztott. Képtelen voltam rájönni merre nyomjam, hogyan csavarjam. Végül a 4 csavarból 3 szoros lett, az egyik még laza maradt. De bekapcsoltam a gépet 20 perc küzdelem után. Gondoltam, hogy ez így még nem kóser, de nem tudtam mit kitalálni. Óvatos voltam nagyon, mert gondoltam, hogy ez így valószínűleg nem jó. Szóval gépet beindítottam, szépen felpörgött az új ventillátor, majd tanulmányoztam a képernyőn lévő szövegeket. (Hála Istennek az szoftveres dolgoknak sokkal jobban értek, mint a hardverhez.) BIOS-beállításokat megnéztem, oké, de 30 mp múlva jött is a CPU OVERHEAT WARNING szöveg, amire gyanakodtam is, hogy lesz az egyik csavar miatt. Persze azonnal áramtalanítás, majd a régi ventilllátor kezdtem "játszani", 25 perc tanulmányozás után rájöttem mi a csavarok titka. A tudást alkalmaztam, most már mind a 4 csavar szorosan fogott.
Újrabekapcsolás, azóta is minden rendben.
Szóval: a cpu cseréjénél a legnehezebb rész a ventillátor csavarozása. A használati utasítás erről teljesen felületesen számol be, csak egy vacak kép van, hogy elcsavarjuk a csavarokat 90 fokkal balra.
-
karajjj #57995 biztos vagyok benne, a procit nem keni be egyik gyártó sem, nem a hűtűről volt szó, a hűtőt #57989-ben leírtam -
#57994 paszta felrakásnál (ha még nincs) arra figyelj, hogy csak egy nagyon vékony réteg kell, ami átvezeti a két felület közt a hőt. Egy filmréteg elég. Ha felteszed, a hűtőt, nemszabad oldalra kinyomódnia (legalábbis nem szerencsés), így érdemes, a processzor közepére feltenni egy kis gombócot, ráhelyezéskor az szépen eloszlik. -
#57993 Amire már rákenték a pasztát a-mellé nem adnak pluszba én úgy tudom, de lehet hogy gyártótól is függ mert az én hűtőmhöz (Alpenföhn Matterhorn) pl. mellékelve volt, és nekem kellett rákenni.
MAXVAL: Ha még kezdő vagy a téren, akkor nem árt pár tutorial videót megnézned a youtubeon, van egy csomó szóval válogass kedvedre. Ám nem nagy durranás kb. köröm vastagságban megkenni egy kártya segítségével a cpu -t majd ráhelyezni a hűtőt, a hűtő rögzítésénél pedig figyelj oda hogy mennyire húzod meg a csavart, ne legyen laza se, viszont túl se húzd mert elrepedhet az alaplap.
A fóliát pedig csak abban az esetben szedd le, hogy ha neki látsz az építésnek, a hűtő felületet pedig nem szabad tapogatni, a bőrön lévő zsír nem tesz jót neki. -
#57992 igen a hűtőn, de nem magán a CPU-n: "szerencsém van, az én cpu-mhoz nem is kell, mert már a gyárban bekenték." -
#57991 Biztos vagy te ebben ? A hutok tobbsegen ,mar alapbol van paszta.
Peldaul az Arctic Freezer 13 Pro-ra MX-4 pasztat kennek alapbol. Altalaban eltavolitod a vedo foliat a feluletrol es lehet is feltenni a processzorra, annelkul, hogy barhol is vasarolnal pasztat.
-
#57990 Új a hűtő, mert jóval erősebb a cpu, s a régi eleve nem jó hozzá. -
karajjj #57989 nagyon egyszerű megnézni, hogy van-e rajta, ha látsz a tetején feliratot, akkor nincs rajta, ha nem látsz feliratot, akkor rányomod az ujjad és fogod érezni, hogy van-e rajta, vagy nincs, szokták a procihűtő aljára is tenni, ha meg nincs új hűtő, hanem a régit teszed vissza, akkor ajánlott annak az aljáról levakarni a régi rászáradt pasztát -
#57988 Gondolod, hogy csak úgy hipp-hopp vettem egy processzort, mert megtetszett a színe? :-)
Egy hétig tanulmányoztam a témát előtte. Szóval biztosan jó. Régi az alaplapom és nem is volt könnyű találni hozzá cpu-t. Több helyen is sajnálkozva mondták, hogy kifogyott az összes, ami nekem kell. Mert eleve volt egy listám, hogy mit szeretnék.
Szóval akkor veszek inkább holnap reggel egy kis pasztát. Éppen van kb. 120 méterre egy számítógépes bolt. Majd arra sétálok a kutyával és veszek pasztát. Remélem van pasztájuk raktáron.
-
#57987 Az előbb kerestem rá. Azt írja "thermal paste preapplied". De nézegettem amerikai fórumokat ez ügyben, s a közönség két ellenséges táborra oszlik. Az egyik szerint NEM kell külön még paszta, s hülye aki rátesz pluszban. A másik szerint meg az a hülye, aki nem tesz rá, mert a preapplied az nem elég, s bár nem fog felrobbanni a cpu, magasabb lesz a hőfoka, mintha külön kezelnénk pasztával. Szóval úgy látom, ebben nincs egységes álláspont. De látom, hogy itt meg a pasztapárt a nyerő. -
karajjj #57986 nem kentek be a gyárban semmit, vegyél szépen párszáz forintért hőpasztát a legközelebbi pc-boltban és mikor beraktad a helyére, bekened vele, nem kell rá sok, csak egy pár pici pötty, aztán ráteszed a hűtőt, lefogatod és ennyi, bár ezek után, abban sem vagyok biztos, hogy olyan procit vettél, ami jó a lapodhoz, mert abból is van többféle... -
#57985 mi a f...?
gyárban bekenték? -
#57984 Biztos most ez nagyon vicces, de én fél órája értesültem a "hűtőpaszta" létezéséről. Egy órája még április elsejei tréfának mondtam volna. Szerencsére most az olvasom éppen egy amerikai cikkben, hogy "ha még nincs hővédő anyag a cpu-n", azaz szerencsém van, az én cpu-mhoz nem is kell, mert már a gyárban bekenték. -
#57983 Értem. Tehát ha az én dobozomban ilyen nincs, akkor nem is kell.
Mert ma vettem egy új processzort, de még nem mertem belevágni a telepítésbe, nehogy valamit elszúrjak. Így a ma délutánt infószerzéssel töltöm. (Még soha az életben nem cseréltem egyedül processzort.) Majd holnap hajnalban kialudtan, friss fejjel fogok hozzá.
Azt már kiokoskodtam, hogy miként kell kivenni a régit. De pár képen láttam ezt a hővezető pasztát, s majdnem összecsináltam magamat ijedtségemben. Az én használati utasításomban is vannak ábrák, s ott NINCS szó pasztáról - azaz nem is kell gondolom. -
#57982 önteni -
#57981 Hűtőpasztát szokás rátenni a CPU-ra. -
#57980 Nem ragasztó hanem "Hővezető Paszta" Hogy rendesen kapcsolódjon a hűtéssel.
Bármelyik pc shopban kapsz pár száz forintér. -
#57979 Van egy sürgős kérdésem.
Igaz, hogy a processzorra ragasztót kell önteni mielőtt rátennénk a ventillátort? Először hallok erről, s most meg vagyok döbbenve, mert a neten olyan képeket látok, hogy az új cpu-ra ragasztót vagy valami krémet öntenek?
Mi ez a ragasztó? Adnak ilyet a processzorokhoz? S tényleg kötelező rátenni? -
#57978 Mind1 megoldódott. -
#57977 Már mindent engedélyeztem. És akkor is ezt írja ki. -
karajjj #57976 a hálózat beállításainál kell szerintem engedélyezni a fájlmegosztást és hasonlókat -
#57975 Kövi:
Asztali gépemről egy laptopla másolnék... öszehoztam a hálozatot minden fasza...
De a laptop nem engedi megnyitni a megosztott fájlokat mer engedélyt kér a hálózat rendszergazdájától.(azt hol tudok adni?)
Én már mindent megpróbáltam engedélyeztem feloldottam... de nem sikerül !!!!segítség!!!!
mind a 2 gép (win7 ultimate) -
#57974 Az egeres témához.
100% hogy softwer hiba... mivel kikapcsolt egérrel is csinálta
Létezik valami módszer hogy egy oldal képállományát letöltsem egyszerűen?
Pl erről lenne szó.
http://www.goodfon.ru/last.php -
#57973 Helló!
A rendszer-visszaállítás például segíthet,de a fagyás előtti időszakra állítsd vissza. -
#57972 Hi.
Tud valaki olyan progit, ami kitöröl mindent egy adott programmal kapcsolatban. Regisztriben, megmaradt könyvtárakat, mindenhol, mindent. Értsd lefagyott a gépen, majd újraindítás után nem megy az autoCAD (ez futott fagyás alatt), az újratelepítés sem segített, sem újabb, sem régebbi verzió, használtam Ccleaner-t, Wise registry cleaner-t, töröltem manuálisan a bennmaradt könyvtárakat, mindenhol, regedittel átfésültem az egészet és mindent töröltem ami autoCAD, autodesk, stb... de az újrarakott progi sem megy.
Nem akarok reinstallt, mert kurva nagy meló közben vagyok?
Rendszer-visszaállítási pont segíthet? Vagy mi a lófaszt csináljak? :)
Előre is kösz. -
karajjj #57971 -
#57970 Ezt látom az alaplap dokumentációjában:
"1 x PCI-E x16
3 x PCI-E x1
3 x PCI 2.2"
Ezt mit jelent pontosan? Mi az az x16 meg x1? -
#57969 "LinuxLive USB creator-ral egy Ubuntu-t
és kipróbáltam Linux Mint-el is és egyik sem működött."
Érdekes mert a saját projektemet is azzal bootoltattam be pendrive-ról és működött(ami a többi efféle alkotásról csak szívtam miatta). -
#57968 akkor a syslinux.cfg fájlt tedd a gyökérmappába a vesamenu.c32-t is szintén ugyanoda. -
SudoSu #57967 Volt nekem nem olyan rég egy USB bootolási problémám. Szóval újabb fejlemények: megcsináltam LinuxLive USB creator-ral egy Ubuntu-t
és kipróbáltam Linux Mint-el is és egyik sem működött.
Gergely1911: "Lehet hogy a syslinux nem találja a syslinux.cfg vagy a menu.c32/vesamenu.c32 fájlt.
Linux Live Creatorral szerintem biztosan menni fog.
De az ubtuntu CDben is van egy Live USB telepítő."
syslinux.cfg van a /syslinux mappában
vesamenu.c32 benne van ugyanúgy a /syslinux mappában
menu.c32 nincs
Mit tegyek? -
#57966 Jóvan na kevesebbnek tűnt... -
karajjj #57965 akkor mégsem féléves