64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#58684 Augusztusban lesz két éves, 1 év garancia volt rá így gondolom már szétszedhetem. Hol érdemes szétszedni, hogy kipucoljam? Alját szedjem le és fújjam le a port? Van valami, amire figyelnem kell, nehogy letörjem? (notebookot még sose szedtem szét) -
#58683 A megoldás valszeg egy alapos belső kipucolás, portalanítás lenne. -
#58682 Nagyon sok sajnos, még ha noti, akkor is. :/ Ugyan nem tudom, te mikor vetted, az én notim szűk 1 hónapos, teljesen hasonló paraméterekkel, nincs hozzá semmi hűtőpadom, de 50 fok fölé nem megy youtubeozás közben. -
#58681 Köszönöm. Túlmelegedés miatt kértem ilyen programot,normális az, hogy sima youtube és társai közben (ami mondjuk órákon át ment, videókat nézek) a cpu 77-78, a gpu pedig 58-60 fokra ment fel? Tudom, hogy notebook és alapból rossz a hűtése, de ha már van hozzá cooling padom akkor ne forrósodjon ennyire ha lehet, főleg hogy nem annyira gyenge a gép.
Spec: i3-2310m 2.1ghz, nvidia gt540m 1gb, 4gb ram -
júzer02 #58680 Üdv. Nem sok közöm van a villamossághoz, ezért kérdezem, hogy ha egy kondenzátor tetején valamiféle piros bevonat van (olyan mintha vér lenne) az mire utal? Számítsak rá, hogy tönkremegy? -
#58679 inkább aida, az everestet nem fejlesztik tovább (asszem) de gyakorlatilag ugyanaz a 2 program. -
#58678 Aida, Everest. -
#58677 Melyik programot érdemes használni CPU/GPU hőmérséklet mérésre? Nagyon sok van és olyat nem találtam, ami egyszerre tudná ezt a kettőt. -
G18XM8 #58676 Win 7 ultimate-em van. Nemrég a windows lefuttatott valami hibaelhárító programot. Azóta jónak tűnik nem csinálta. De nem kiabálom el. Nod32 vírusirtóm van futtatom azt is, hát ha talál valamit. Az eseménynaplóban ezt írja kritikus hibaként: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása." Ezzel sokat nem árul el szerintem. Más hibát nem ír ki. Köszi a segítséget! -
#58675 Akkor lehet hogy nem is a tápnál van a baj ha újraindul akkor winxp esetén: sajátgép>tulajdonságok>speciális fül>Indítás helyreállításnál>beállítás gombra kattintasz>Automatikus újraindítás kipipálod.Következő újraindulás előtt valószínűleg felugrik a BSOD(kékhalál) ilyenkor megnézed milyen hibával áll le.Lejegyzed és rákeresel a google-n.
Másik megoldás az eseménynaplóban megnézheted a hiba okát a start>futtatás(ha nem xp-d van akkor a start menü felett lévő beviteli mezőben begépeled az eventvwr parancsot) vagy ugyanezt a : vezérlőpult>Rendszer és karbantartás>Felügyeleti eszközök>Eseménynapló menüpontban.Nem kizárt hogy driver/hardverhiba, a vírusgyanú is feltűnhet benne. -
G18XM8 #58674 Üdv mindenkinek! Olyan problémám van, hogy a számítógép időnként gondol egyet, és kikacsol hirtelen magától. Aztán kb. fél perc múlva, vagy akár pár másodperc múlva vissza. Először azt hittem túlmelegszik a CPU, de a hőmérséklete teljesen normális. A videokártya hőmérséklete is teljesen normál. A gép kb. fél éves, úgy hogy nem lehet elhasználódva. Esetleg még a tápegységre gyanakodok, az egy M-tech 500 Wattos táp. De nem értek hozzá. Előre is köszi a segítséget. -
#58673 Holnap kipróbálom ezt is. -
#58672 igen, minden kábel rendben, most is megy rajta egy windows. Már lett korábban is újratelepítve, amikor nem volt ilyen probléma. Linux nem volt rajta sosem. -
#58671 Végigment és nem talált semmit. Mi foghatná még le a gépem? Nem fut semmi a háttérben, ccleaner, töredezettségmentesítés, vírusírás is volt, avast is fut. Nem értem. Ez egyik hétről a másikra jött elő. -
#58670 BIOS felismeri(még)?
Ha igen és előtte linux volt akkor a gparted-et kell használni.Elképzelhető hogy elégé benyúlt valami, a partícióstáblába (vírus is tehet ilyet),így ha előtte win volt akkor is ajánlott a gparted használata (USB-re). -
#58669 Adat-tápkábel rendben?
Volt linux előtte telepítve? -
#58668 xp telepítő nem talál merevlemezt a gépben.
ötlet? -
#58667 Rebootold vagy reseteld a routert(lehet hogy újból kell konfigurálni). -
#58666 hello
A Kaspersky virus removal toolt is kell használni.:) -
#58665 Ehhez még hozzátenném, hogy CCleanert használom, töredezettségmentesítettem is, minden felesleges dolgot kiszedtem a bottolásból... Mégis érezhetően lassabb a gépem, mint anno volt. -
dave86 #58664 Helo!
Segítséget kérnék!A laptopommal lenne 1 problémám:
van asztali pc-m hozzá modem-router,ezt felismeri a laptop kiírja hogy csatlakozva a nethez,de ha megnyitom a böngészőt akkor nem tud a nethez kapcsolódni,vagy ha véletlenül kapcsolódik akkor kb 5prec és ledob.
ötletek várom és előre is köszönöm -
#58663 Sziasztok! Feltűnt, hogy kb egy hete sokkal lassabb a gépem, mint kéne. Flash player is folyamatosan leáll, a honlapok lassabban töltenek be (gép lassúsága miatt). Ilyennek nem szabadna lennie, mellesleg notebookot használok. Van valami megoldás, amivel ezt a lelassulást visszafordíthatnám? A bootolás is egyre lassabb, régen fél perc alatt felállt a rendszer, ma meg pedig van időm elmenni egy kávéért is. -
#58662 Ha tudnád mióta keresek egy ilyent.... nem tudom elégszer megköszönni
(vagyis nem tudtam hogy ez playlistet is kezel) -
#58661 Nem nagyobb kell, hanem minőségibb, mert amit linkeltél, sajnos nem az. :/ Elég a 400-450 W, de Chieftec, FSP vagy ami mostanában menő, az XFX stb. márkából. -
#58660 Köszi a választ. Hát ha már új tápot vennék akkor már 750eset valami hosszabb garanciával, de lehet majd ha veszek új VGA-t vele együtt veszem, és akkor majd biztos lesz a dolog. :) -
DIESEL DOG #58659 Nem okozna neki gondot, de én pl. egy FSP Hexa 500W-os tápegységben jobban bíznék. -
#58658 Ati radeon hd4650, és ilyen tápegység. -
DIESEL DOG #58657 Az függ attól is hogy miféle tápegységről van szó, illetve milyen VGA kártyád van, bár szvsz elbír vele. -
#58656 Youtube downloader tud ilyet. -
#58655 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Most vennék egy új alaplap+proci kombót erre egy ilyet. Szóval ezt kéne elbírnia a kicsikének ami egy 420Wos tápocska. Vagy inkább ne kockáztassak és vegyek nagyot, csak hát az már nem olyan pénztárcabarát. :) -
#58654 Tudom hogy nem szabadna de megkérdezem...
Youtube-n tudok egyszerűen letölteni pl egy egész lejátszási listát?
Lusta vagyok több 100videót egyesével tölteni -
#58653 Hát elméletileg ha arra a verzióra frissítve van a BIOS, amit a táblázatban ír, akkor belemegy. Más kérdés, h milyen sebességgel vagy mennyire zökkenőmentesen működik, azt nem tudom. :/ Nekem is a régi PC-mben egy régebbi alaplap van, ami eredetileg ezeket az E6***/E7*** procikat nem támogatja, de legújabb Bios-szal már belemennek. -
cadmonadam #58652 Sziasztok,
Köszönöm a segítséget, végül a megoldás egyszerűbb volt, mint gondoltam:
eszköz illesztőprogram frissítésnél manuálisa megmutattam a rendszernek az XP drivert, s tökéletesen megy mele! :-) -
Cat #58651 Egy elég régi gépem van, és a kérdésem az, hogy melyik az elérhető legjobb processzor, amit még belerakhatok.
Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2. Everest szerint ez egy AM2-es foglalatú alaplap, viszont a hivatalos honlapon a processzoroknál már AM3 is szerepel a támogatott CPU-k között.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2500
Ez mit jelent? Az bizonytalanít el, hogy máshol is azt olvasom, hogy AM2 és AM2+ megy bele, utóbbi esetében a buszsebesség (HT3) visszaesik HT1-re.
Már négy éve egy Brisbane magos AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ van benne, tökéletes, csak már kicsit lassúcska... Szóval a kérdésem az, hogy vehetek egy a Gigabyte oldalán lévő listában szereplő AM3-mast processzort is, vagy a legerősebb amit belerakhatok az egy AM2-es vagy AM2+ -os energiafaló régiség? -
#58650 Olyan problémám lenne, hogy ma bekapcsoltam a laptopot és 640x480-as felbontás fogadott. Vissza állítottam a felbontást, úgy meg "akadt" minden. (sima böngészőben a görgetés, ablakmozgatás etc). Szóval letöröltem az integrált meg az nvidia drivert. Az integráltat sikerült is vissza rakni, ellenben az nVidia driver azt írja, hogy nem talál támogatott hardvert. BIOS-ban nézegettem, de nem találtam semmi erre utaló bejegyzést, Device Manager meg csak az Intel integrált kártyát látja. Ilyenkor van mit tenni vagy szerviz ? -
#58649 nem, csak egy sima realteket, reggel keresek valamit a wifire de lehet megnézem ezt az aidat hátha bejön... -
#58648 AIDA64-et használod erre? -
#58647 Van de nekem wifi kell, a hang realtekkel visszajött most a wifit próbálom telepíteni... keresem a megfelelő drivert... megijedtem mert eddig ilyet csak xp-nél kellett csinálni, a többi gépnél nem volt ilyen gond telepítés után... -
#58646 na közben próbálgattam a dolgokat és pontosítanék egy kicsit.
- internetezés közben, ha csak simánszörfölök semmi baja
- ha youtube-on megnézek egy videot simán semmi baja
- ha ugyanazt a videot HD-ben nézem a netkapcsolat egyszer csak megszűnik de nem a net megy el mert ha átdugom a kábelt az asztali gépben ott rendesen megy a net. egyszerűen a laptopnál szűnik meg a kapcsolat. és mikor rámegyek arra hogy kapcsolat javítása teljesen megfagy a gép, semmire sem regál.
-ugyanezt csinálja mikor valami filmet töltök le. -
#58645 hali. most vettem egy új laptopot (Lenovo Ideapad G580) fel lett rá téva a win7 ultimate. a drivereket a géphez kapott DVD-ről tettem fel. a problémám: elkezdek netezni, megy minden, videokat nézek, egyszer csak megszakad a netkapcsolat, de nem a net megy el, csak kapcsolat nincs. a nethez kábelen keresztül kapcsolódik a gép. utána meg mikor rámegyek hogy kapcsolat javítása, meg is fagy a gép. tudnátok valami hasznos segítséget adni? válaszookat előre is köszönöm