64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#13347 Ha valamilyen hardwerhez keresel programot vagy drivert, akkor talán nézz körül a gyártó honlapján. -
#13346 Hellsoztok.
1.,Segítsetek már abban,hogy pl. van egy játéknak a képfájla,és én ki akarom írni,de a NODVD CRACK külön van..
Melyik programmal lehet rátenni a képfájlba a No CD Crack-et??Mert hogy amikor elkezdem játszani a játékot,akkor ne kelljen neten keresgélni,hanem rajta legyen a dvd-n :)
2., a SF3-as játékokat hogy kell kiírni?
a., Simán csak a képfájlt,tehát adatként?
b., Vagy pedig Alcohollal a képfájlt pl a dvd-re kicsomagolni? -
Cubemaniac #13345 Hy. Akinek van ASUS K8N-e Deluxe alaplaphoz 1007-es vagy 1008-as biossa az írja le hogy honnan lehet letölteni!Vagy Küld el emailben
[email protected] -
vax #13344 Hali, sziasztok.
Nem tudom volt e már valaki akivel ilyen történt és rájött, hogy mi lehet a gond.
A problémám a következő:
Ati radeon x700 tipusú pci-e-s grafikus kártyának van három kimenete: normál vga ezzel semmi gond, DVI (digitális kimenet ezzel vannak gondjaim), és egy tv svhs-szerű (ez most nem érdekes).
A probléma a következő:
kb. 20 perc után a kártya lekapcsolja a DVI kimenetet és a monitor átvált a normál vga kimenetre. Ha utána újra inditom a gépet müködig megint a DVI, de egyre rövdidebb idő után átkapcsol a normál vga kimenetre, közben ha a futó alkalmazásokat vizsgáljuk meg az ATI2evxx.exe program 40-60%-ban veszi el a teljesítményt a processzortol. Ki lehet lőni ekkor a gép teljesítménye érezhetően megnő. Bár ekkor a system vesz el 40-60%-ot de ez később vissza csökken és az rendszer üresjárat visszaáll 99%-ra. Nem tudom mi lehet a gond. Driverek jeleneleg a grafikus kártya és az alaplap tekintetében a legújabbak. Várom hogy esetleg valakinek van valamilyen jó ötlete megoldása. Előre is köszi. -
#13343 Illetve hát az egyik... -
#13342 Hali! Nos én már láttam így kifagyni stuffot egyszerű memória hibával, és mivel neked 3 is van ajánlatos megvizsgálni, hogy nem e ez okozza ezt a sok problémát! -
#13341 Mégvalami:
tedd át másik slotba a hangkártyádat, és az AGP slot melletti PCI LEGYEN ÜRES! -
#13340 nv4_mini.sys az VGA driver valamilyen szarjára utal
page fault in nonpaged area ahogy olvasgattam, szintén valamilyen driver gondot jelenthet (alaplapi, ide...)
A lényeg:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hiba és kékhalál nekem is volt Nforce alaplapi driver teleptése után. Nem egyértelmű, hogy az IDE vezérlő vagy az alaplapi integrált hangchip drivere okozta, de a kettő közül valamelyik az tuti.
-
PapaMoreno #13339 de akkor már végképp nemtom mitől fagyok..
nv4_mini.sys szokott lenni...
de legutobb igy sikerült kékhaláloznom...:
page fault in nonpaged area
-
PapaMoreno #13338 APIC? biosban nem találtam ilyet... csak acpi volt.. -
#13337 nam azért írtam, kikutattam volna magamtól is:)) azért köszi. -
#13336 megjelenítés, GPU -
#13335 Egyébként ez tökéletesnek tűnik:
Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 5 : Creativ Audio PCI..
PCI 10 : Nvidia Gef4
PCI 10 : VIA REV5 vagy ujabb usb akármi...
PCI 11 : DLINK Kari ethetnet...
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlő...
Szerintem inkább alaplapi, hangkari, vga driver okozhatja a galibát.... -
#13334 kösz a gyors választ:)) és velős is:))) -
#13333 tud -
#13332 Hi!
Hol lehet megnézni, hogy videjókártyám miket tud? értem ezalatt az olyan paramétereket, hogy pipeline-ok száma, meg ilyesmi. ezt persze a saját gépemben, mert ugye neten írhatnak bármit, az nem mindig a valóság. ilyet tud az Everest? -
#13331 APIC kell enabledre nem csak ACPI -
izb #13330 Mindegy:)
Neki jó igy:) -
#13329 4:3-ban nem látsz mindent...
ugyanez pan&scan:
-
V Carter #13328 Üv!
Lenn egy kis gondom.Pontosabban nem is nekem hanem egy haveromnak.A gond a következő:
Van egy C-Media hangkártyája ami win2000 alatt tökéletesen szólt feltette az Xp-t az alatt meg sem szólalt.Bevitte egy szervizbe ahol nem csinltak vele semmit csak összedugták és szólt.Én is megnéztem jól van összedugva, beállítások is jók és a srácnál otthon még sem szól.Mi lehet a baj,van valakinek valami ötlette? -
izb #13327 Milyen VGA drivert használsz? -
PapaMoreno #13326 egyéb ötlet?
Nem javult a helyzet.. (nv4_mini.sys) kékhalál..:( -
PapaMoreno #13325 Nos.. amennyi változást én látok, az az, h pci5-ről pci10-re tette az USBs dolgot... a video kártya mellé.. -
PapaMoreno #13324 köszönöm..
install, aztán rr gondolom.. majd irom mik a fejlemények -
izb #13323 Via chipset driver -
PapaMoreno #13322 sztem nincs..
azt hol tudom frissiteni, ill. eszközkezelőben merre, processzor?
bios update az volt.. 2003-as, a legfrisseb :D -
izb #13321 A legújjab via chipset driver fönt van a gépeden? -
PapaMoreno #13320 Epox 8kta3l - AMD Athlon 2000+
3*256mb sdram..
ez egy régi gép, ettől függetlenül elszeretném érni h stabilul menjen, mert karácsonykor tuladnék rajta, addig meg még eljátszogatnék rajta -
izb #13319 milyen alaplapod van??
És milyen chipset ? -
PapaMoreno #13318 Remek...
akkor irom:
pci 5 : creativ audio pci
pci 5 : via rev 5 vagy ujabb usb...
pci 10 : nvidia gef4..
pci 11 : dlink ethernet kari
pci 11 : via ac97 hengvezérlő..
szóval elviekben video kari nem ütközik, viszont hibaüzenetben benne volt nv4_mini.sys -
PapaMoreno #13317 BIOSban elvileg tiltva van (amennyiben disabled ac'97 azt jelenti...:)
Most igy néz ki..
-
izb #13316 #13312 itt azt írtad hogy letiltottad az alaplapi hangkarit és ott már nem volt ütközés.. -
PapaMoreno #13315 pci-ost..
De eszközkezelőbe tiltottam alaplapit... de még előtte biosban is disabledre raktam ac'97-et.. -
izb #13314 Igen érdekes volt,hogy van pci-os hangkártyád,és alaplapi,és mindkettő egyszerre ment.
Melyiket használod? -
PapaMoreno #13313 Jójó.. látom én h ütköznek, mint én a Fabia-val, de az más sztori..
Hogy tom rendbe rakni, hogy faggyon meg miközbe foci managerest játszom! :D -
PapaMoreno #13312 Rátapintottál a kirívó problémára...:D
"Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlő..." -
#13311 hát mondjuk eleve a videókártya és a hangkártya is azon van...
ez már ütközés:) -
izb #13310 A 11-es IRQ csatornán túl sok eszköz osztozik.
lehet ez a baj.
-
PapaMoreno #13309 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
ezzel üzenettel fagyogatok ki.. nv4.mini.sys-t szokta megjelölni "technikai inoként"
Acpi - enabled (biosban)
erre ez volt a felállás:
Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlő...
USBt hangot tiltottam eszközkezelőben.. de sokat nem javitott..
Állítólag sokkal több irqnak kéne lennie ha acpi enabled..
Általában játék közben fagyok ki..:
-cs1.6: kifagyok winbe.. (ez a jobbik eset)
-FM2006: kékhalál - nv4_mini.sys megjelölve (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
-nod32: virusirtó is kb 50%-nál adta meg magát...
Konfig: Epox 8kta3l - AMD Athlon 2000+ - nvidia gef4 440mx - 3*256mb sdram - ps2-es egér ill. bill., nyomtató..
Vmi ötlet esetleg?
-
izb #13308