64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • NeoMaN
    Akkor lap ja.
  • csabka77

Sziasztok

A segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következö:van a gépben 1 pctv stereo kari,feltettem ujra a pctv 5.9. ekkor eltünt az összes optikai meghajto a gépböl,még a daemon tools is,és eszközkezelöböl sem tudom életre kelteni öket.Elötte is ez volt csak 1 rendszervisszaállitás reinstall és ugyanaz a jelenség.Elöre is köszi.

• Blasta
    Na hi!

Szereztem egy másik modult (PQI 400mhz), a ram sebességet leglassabbra állítottam és ráeresztettem a memtest-et.
    Először kifagyott, aztán újraindult. A most benn levő modullal is ugyan ezt csinálta, csak sokkal később.
    Szvsz most már tuti, hogy a lap lesz rossz (esetleg a proci), eddig 4 különféle modullal (különféle beállításokkal, különféle párosításban és slotokba rakva) hibázott ugyan úgy. Tápot már cseréltem, az nem lehet a gond forrása. Elvileg kifociztam mindent, már csak a lap és esetleg a proci maradt.

Köszi a segítségeket, majd cserélek rendszert a gépben, és kiderül minden.
    Üdv!
  • Inquisitor
    "BIOS-ban akkor mért lehet beállítani a következő közül?"
    Mert mehet aszinkronban a ram. Ha szerencséd van, akkor ilyenkor nem lesz lasabb :)
  • Inquisitor
    Hát azt nem mondtam, hogy könnyű a 64 bites Windowsal együtélni :D
    De ha jól emlékszem az XP driverei is ilyen "jól" meg voltak csinálva az első 1 évben.
  • Inquisitor
    "64 bites procihoz nem muszáj pont 64 bites rendszer ugye? ( én ugy tudom, hogy nem )"
    Nem, bár ugye akkor "jobban csúszik", de magyar 64 bites XP/2003 nem jött ki.

"nForece4-es alaplapok nem akadnak össsze az ATI kártyákkal?"
    Tudtommal egyik nForce chipsettel se volt ilyen, eltekintve pár gagyi alaplaptól/Biostól. (Asus A7n8X-X-ből némelyik szériában például nem mentek, de nem azért mert nForceos.)
  • NeoMaN
    Nemhogy nem kell a 64bites win, de semmiképp ne tedd fel! Én megtettem és lehangoló...
    NF4 és ATI konfliktusról nemtok.
  • InfectedMann
    nah már összeállítottam a végleges konfigomat már csak 2 láma kérdés ami itt lebeg a levegőbe...
    64 bites procihoz nem muszáj pont 64 bites rendszer ugye? ( én ugy tudom, hogy nem )
    nForece4-es alaplapok nem akadnak össsze az ATI kártyákkal?

csak ennyi lenne a 2 kérdésem... sajnos ezek kimaradtak a tanulmányaimból :D
  • ffxi
    Hány op.rend van a gépen?
  • DirtyPio
    A helyzet az, hogy csoro romaniaban elek, es lopjak a netet, ezert kell a zone, de kulonben is ezek enlkul is csinalja a figurat, szoval ha valaki a hardwarrol mondana valamit, hogy mi lehet a gond, akkor megkoszonnem.
  • Banyapapa
    nemtom
    De ha jol emléxem a te alaplapodon kell a FSB-t kis jumperel beállitani (ha most arrol van szo),ergo ha ott 166,akko lehet annyi fog menni a proci is,meg a memod is.

Lehet nem jol irom de akko majd kijavitanak:P
  • ffxi
    BIOS-ban akkor mért lehet beállítani a következő közül?

166(DDR333)
    200(DDR400)
  • Banyapapa
    Az hogy kiszedve mi van ráirva turo.
    Ha szinkronba megy a procival,és annak 166 a FSB-je akkor ahhoz van beállitva a memoriájé is,ergo nem 400on megy hanem 333on.

De, a memtes-el külön-külön nézd meg a memoriákat,ne eccerre,ugyanabban a memoria slotba,ha mind2 ratyi,és egyformán,probáld ki másik memdugaszba is
  • ffxi
    Kiszedtem és megnéztem, mind2-re 400 van ráírva.
  • Blasta
    Oksa, THX!
  • NeoMaN
    Ha valahol látsz a memória beállításoknál a boiosban olyasmit, hogy Command Rate: 1T akkor az legyen az első, hogy ezt átállítod 2T-re.
  • Blasta
    Köszi, otthon ráfexem a dologra, hátha ;)
    A proci sztem anno 1x volt húzva nem túl erősen, de nem túl sokáig max 1-2 hétig, azóta normál sebességen használtam, szal ez sem lehet gond.
  • NeoMaN
    nanosec
    :)
  • NeoMaN
    Proci sztem nem lehet ludas, mivel a memóriavezérlő itt még az alaplapon van. Esetleg azt tudom elképzelni a CPU-val kapcsolatban, hogy sokáig húzva volt használva, és most alapon már hibázik (nálam is volt ilyen, egy kis feszemelés segít rajta), és a memtest tévedésből dob memóriahibát (mert túlképp a CPU bénázik).
    Ram időzítés valami ilyesmi: CAS Delay -> itt monnyuk állítható értékek a következőek: 2-3-4-5-6. Akkor ezt 6-ra állítod, tehát a legnagyobb számot választod ki. (így monnyuk 1milsec helyett 6 milisec lesz a memó reakció ideje, ergo lassítod, mert lehet azért hibázik mert valamelyik érték túl agresszív).
  • Blasta
    Régen dualban nyomtam, aztán elkezdett kékhalálozni.
    Most a két szélső slotot kizártam és csak egyetlen modullal nyomom a középső slotban, same situation.
    Szal gyanakszom még a lapra is erősen.
    Kondikat néztem, de nincs komolyabb púposodás.
    Proci mennyire lehet ludas?
    Ram időzítések legnagyobb értéken, az pontosan hogy néz ki? (most nem vagyok a gép előtt, mhelyen nyomom.)
    Köszi a helpet előre is!
  • NeoMaN
    Hehe, nekem ugyanez volt NF7-S-el és 2500+ bartonnal. 1 év után elkezdett kékhalálozni. A ram volt a ludas (samsung).
    Monnyuk nincs kizárva az alaplapi memóri vezérlő sem.
    Próbáld meg azt, hogy kézzel beállítod a ram időzitéseket a legnagyobbra, esetleg adsz a ramnak egy minimális + feszt (lehet az alaplapi feszszabályzó öregszik és pontatlan már).
    Dualban próbálkozol? Tedd másik slotokba a ramokat, a dual meg nem kell úgyse, mert 0% a sebesség növekedés, viszont legalább instabil lehet tőle a rendszer. :)
  • Blasta
    Nforce2 lap + 2500 barton kombó van a ramok alatt.
    2 évig tökéletesen ment, aztán eccer csak elkezdett kékhalálozni.
    A problémám csupán az, hogy már cseréltem ramot, de persze nincs kizárva, hogy az is gázos, a haver gépében nem túl stabil ( viszont az enyémben tök ugyan azt a hibát csinálja mint a saját memóriáimmal...:-/ )
  • NeoMaN
    Ha a memtest hibát dob, és a lenti beállítások vannak akkor a ram a hibás (csaknem az alaplap ill. A64 a proci, mert az kijönne máshol is...).
  • Blasta
    Minden defaulton, nincs húzva, by sdp beállításon.
    Tehát akkor 99%, hogy RAM?
    Ez még egész jó hír lehet :-)

Köszönöm szépen!
  • NeoMaN
    99%, hogy a ram a ludas
    Ha húzva van valami vedd vissza alapra, a biosban a memory timings BY SPD legyen, és feszkók default.
  • Blasta
    Sziasztok!

Kis help kéne!
    A memtest86 rengeteg hibát talál és ki is fagy.
    Ez még jelentheti azt, hogy szar a lap vagy a proci is, nem kizárólag a ram lehet a ludas, ugye?
  • csabka77

Sziasztok

A segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következö:van a gépben 1 pctv stereo kari,feltettem ujra a pctv 5.9. ekkor eltünt az összes optikai meghajto a gépböl,még a daemon tools is,és eszközkezelöböl sem tudom életre kelteni öket.Elötte is ez volt csak 1 rendszervisszaállitás reinstall és ugyanaz a jelenség.Elöre is köszi.
  • InfectedMann
    nah ... már meg is érkeztem a kérdésemmel...
    ki melyiket választaná...
    Első Konfiguráció
    Második Konfiguráció

2 közül kéne választanom...
    kiv. vagyok ki melyiket választaná...
    letettem az összeállított konfigokról... inkább összedobtam 2 sajátot azt a 2 közül valahogy kiválasztom melyik legyen a nyerő :D :D
    Előre is köszi a segítségeteket...
  • izb
    az avast és a zonealarm nem nagyon szereti egymást.
  • NeoMaN
    Sztem szedd le a zonealarmot, elég az avast és az xp tűzfala.
  • DirtyPio
    Valasz nekem (#17030).
  • NeoMaN
    333-as ramod van
  • InfectedMann
    balu666-nak köszönhetően asszem nemveszek összeállított konfigot :D
    van annyi hardver tudásom, hogy összeállítsak egyet...
    :)

úgyhogy majd még a jövőben ha összeraktam 1-2 gondolatban árakkal együtt akkor jövök, hogy melyik a jó meg minden fasza lesz-e :)
  • alph4
    Van egy TV tunnerem, azt akartam ma behangolni.
    A kép már jó, de vhogy hangot sehogy sem tudok előcsalogatni!
    Nem is mutat semilyen típust a beállításoknál!
    Feltelepítettem a drivertét, az pedig nem ír ki hibát.

Tunner neve: innoDV SmartTV
    http://www.innodv.com/products/smart_tv.html

Vkinek van típje, akinél esetleg volt már hasonló gond?!
  • ffxi
    32 darab!!!
  • ffxi
    Nos lefutattam a Memtest-86 v3.2 és Test#6-nál kiléptem, nem tudtam tovább várni. És bassza meg Error 32!!!!!!!!!!!!! Mit csináljak? 256DDR400Mhz és 512DDR400Mhz a készletem, de progi azt írja: 166Mhz(DDR333)/CAS 2.5-3-3-6

• NeoMaN
    ha wmv-nél van ez, akkor kapcsold ki az ati driverében a wmv hardveres gyorsítását
  • NeoMaN
    asztem a media player classicról van szó

• InfectedMann
    Jó konfig ezis, de nálam az ATI kártya van előnyben és az új kéróbam 5.1-es hanrednszerhez lettek behuzigálva a kábelek...
  • InfectedMann
    nem media player ember :D MPlayer... ez nem fosSOFT termék... ez egy linux lejátszó winfos-os változata :D