!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Nincs véletlenül fordítva rajta? 😄

Zsolo007
Jah procihûtõvel van a gond egy hete volt ugyanez a gondom, az általad nyitott topicban is írtam....

Procihûtõt hogyan idõzítsem jól?😊 Megy fixen és kész😊Vagy nem?

P4 Dualcore@3,6Ghz,2 Gbyte DDR2, 4*160Gbyte SATA Hdd, GeForce PCX 6800 GT 256 MB DDR3 TV DVI,Belkin Wireless hálókártya,ASUS i945 P5LD2 DELUXE LGA 775 DDR2 PCX SATA 1394 ATX 2.0

Sajnos csak annyi van rajta, se több se kevesebb...Már többször átkentem.

P4 Dualcore@3,6Ghz,2 Gbyte DDR2, 4*160Gbyte SATA Hdd, GeForce PCX 6800 GT 256 MB DDR3 TV DVI,Belkin Wireless hálókártya,ASUS i945 P5LD2 DELUXE LGA 775 DDR2 PCX SATA 1394 ATX 2.0

mert ha csak szép hosszan sípolna= memóriahiba, vagy alaplap hiba ( memóriakezelés)
De ez szirénázik, mint amikor ( NE PRÓBÁLJA KI SENKI) nem rakod rá a procihûtõventillátort az alaplapi csatira. Ergo, mintha nem lenne a procinak hûtése és lelõné a túlmelegedés elleni védelem. Vagy rosszul gondolkozom?

Koppernikusz
rosszul van rögzítve a proci hûtõ az 100.
fõleg ha memtest lefutott.
nincs túlsok paszta rajta!?<#ejnye1> csak annyit szabad rátenni hogy a borda apró egyenetlenségeit elfedje. lehelet vékony réteget szabad csak rajtahagyni

[ helikopter ]

Bocsi... Próbáltam újrapasztázni az egész szutykot, nem változott semmi.
Attól függ mennyi idõn belül hal meg a rendzer, hogy mekkora prociigényû alkalmazásokat futtatok.Változó. Egy játéknál, vagy akár egy corelnél behal fél percen belül

mondjuk egy apróság feltûnt: Biosban ha nézem a prociventillátor sebességét :kb 4500. Ha valami teszterprogival akkor max 3500, és a procihõfok folyamatosan emelkedik.Cseréljek hûtõbordákat meg ventillátort? Még ez lenne a legolcsóbb megoldás...

Koppernikusz
azt nem neked válaszoltam 😊
proci hûtõborda jól van feltéve? paszta van alatta ? ha túl sok az sem jó!
mennyi idõ alatt fagy?

[ helikopter ]

nincs upnp, router van, és wireless háló. de minden perifériát kiszedtem, és ugyanaz minden.Hálókártyával vagy anélkül is.Videokártya csere is volt, tápcsere is.

Köszi. memtest megvol minden OK.
Biosban 80 fokra van állítva a legmagasabb hõfok, és lefagy mint a Xar.
Üresjáratban nem, de ahogy a proci terhelést kap kész vége, game over, sziréna, fagyhalál.

Koppernikusz
routered, vagy egyéb net terelgetõ cuccod van?
tûzfal?
lehet h UPnP kavar be ( winfosos baromság, automatikus útvonalkeresés ? :S ) ..

[ helikopter ]

Koppernikusz
Biosban van hõfok beállítás, hogy milyen hõfoktól kezdjen sípolgatni ( ezt vedd feljebb ), meg elõfordulhat olyan is, h hõfok felett lefagyasztja a procit nehogy túlmelegedjen, ennek a hõfokát is állítsd át.
jó biosturkálást!

[ helikopter ]

Koppernikusz
memóriatesztet nyomassál.
sajnos elõfordulhat hogy a kétféle memória nem szereti egymást. biosban próbálj idõzítésekkel variálni.

amúgy memtest+ progit futtasd ( bootfloppys )http://www.memtest.org/

[ helikopter ]

Emberek, nem tudom tud e valaki segíteni. A probléma leírása a következõ:
Gép megfagy, szirénázó villyogás kíséretében.Procihõfok ( AMD 64) 50celsiusról indul.
Amit már cseréltünk: Táp, videokártya. Biosban is fagy.Procihõfok emelkedik, aztán megfagy az egész és villyog mint a rendõrautó.Memóriatesztek tökéletesen lefutnak, hibát nem jeleznek(1024 DDR 400).
Amint a proci terhelve van, fagy az egész mindenség, hangeffektekkel, mintha túlmelegedne a proci.Holott elvileg nem kéne...

Van valakinek ötlete mi okothatja ezt?
Memóriahibát nem hiszem hogy lenne, teszteken is átmegy, meg a hibával járó hangeffekt sem arra utal. What could be the problem?

Please HELP!!!

MiloShee
Hi everybody! Ma vásároltam egy GigaByte GA-7N400 Pro2 (REV 2) típusú alaplapot.Beszerelem minden csodás,windowst akarok telepíteni, erre elkezd tipikus mem hibákat szórni (IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL stb...) Jó, két PC3200-as modulom van, egy full full noname 512-es ,és egy pár hete vásárolt 256-os Infineon.Kiszedtem a full full nonamet, és ua. Infineon ki, minden tökéletes. Egyszerûen nem szereti a Gigabyte a cuccot, vagy maga a modul a gáz. Sorry picit hosszú lett :-)

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

[NST]Cifu
A hûtõd típusa kellene, valamint az, hogy mióta van fent a procin.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

SEGÍÍÍÍTSÉG!!!!!!!!

[NST]Cifu
A hûtõje zúg, nem a procija... 😊)

dardevil
A problémám sajnos nem oldódott meg. Egyébbként maga a telepítõ driver is nagyon nehezen ment fel és ez fogadott,
majd leszedtem és újra telepítve a kapott drivert nagy nehezen elindult a webcam. A netem pedig meghalt, egyszerûen semmi nem jön be. Másik driver sem jó !
Holnap viszem vissza, ennek nem így kellene mûködnie !

Met
majd jön valaki okosabb és megmondja mert én amd-hez nem értek😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Egy AMD Athlon64 3000+ processzor

dardevil
Oké - próbálom.

Met
esetleg tölts le egy frissebb drivert

dardevil
Sziasztok !
Vettem 1 Genius VideoCam Look webcamerát. Feltelepítem a hozzá kapott drivert, majd MSN-en kersztül szépen komunikál, van hang és kép.
Ekkor kezdõdik az én nagy bajom. Innentõl kezdve nem tudok csatlakozni a netre, letölteni, multiban játszani - semmit. Mintha nem lenne netem. Ha drivert törlöm a problémám nem oldódik meg. Csak a renszervisszaállítás segít.
Valakinek valami ötlet - mi lehet a gáz - xar a webcamera ?
Elõre is köszi !

Met
Ha van benne hõérzékelõ dióda akkor nem, mert csökkenti az órajelet amíg le nem hül a megfelelõ hõmérsékletre, esetleg csipog a gép. Hogy van e benne azt nemtudom mert jós nem vagyok de majd jól megmondod milyened van😊

Momdjuk ha igy maradna nem tesz kárt a processzorban?

Banyapapa
Nem fogsz meg mást közben??

Engem akkor csip meg ha megmarkolom a radiátort😛
Igaz minek kapaszkodok.

Banyapapa
Jedi elmetrükk volt, ·hot· eccerü:-o

Met
Azért mert ki van kopva a tengely, ahogy Jakuza is írta, ha tudod akkor szedd le és tedd vissza elforgatva, hogy máshonnan kopjon.
A hosszútávú megoldás a csere lenne😊

Köszi !
Aranyosakvagytok!

ibrik
Ha a házban nincsenek külön házhûtõ ventillátorok, akkor nyugodtan tarthatod levéve a ház oldalát.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

köszi a segítséget JAKUZA!
Még azt vettem észre hogyha hozzáérek egy kicsit akkor elmúlik ez a zavaró zugás. Akkor ez azért van?

Tufa
Addig is a #8896asra a reakcióm:
A legtöbb háznál tényleg igaz, de azért van pár ami kifejezetten akkor jó, ha az oldallap fent van 😉

Tufa
IE6-ban mitõl lehet hogy hirtelen nem akar müködni a válasz gomb itt az SG-n? pontosabban mintha a java szarakodna, mert amikor szeretnék megnyitni egy jawa-s megoldásal egy képet egy weblapról (javascript:openblabla) akkor sem mozdul :S

Köszi a válszt.
A dugaszoló földelt. A táp meg egy sima 300W-os codegen. A hosszabító is földelt. Akkor valszeg a táp lesz a hunyó. Úgyis le szeretném már cserélni vmi normálisra. Remélem azért nem bassza szét nekem a gépet.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

[Jakuza]
Kikopott a muanyag a tengelynel.
Szepen kiveszed a hutot es muszerolajat a tengelyhez csopogtetsz es maris meg fog szunni a zugas.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

És miért zughat proci venti?

[Jakuza]
Nem baj ha nem teszed vissza az oldalat, igy legalabb 4-5 fokkal huvosebb lesz.
Nem fog tulmelegedni, pont ellenkezoleg.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sziasztok!
Az a problémám hogy zúg a gépem.
Levettem az oldalát és szerintem a proci hûtõ zug.
Egy kicsit megnyomkodtam és nem zugott.
Azt akarom kérdezni , hogy nem baj ha nem rakom visssza az oldalát?
nem fog túlmelegedni?

[NST]Cifu
1.: Milyen környezetben használod a géped? A hálózati csatlakozó földelt? Sok panel és régebbi lakásban nem jellemzõ a földet dugalj, legfeljebb a fürdõszobába. Ha ilyesmi áll fent, próbáld meg esetleg, hogy egy (földeléses) hosszabítóval a fûrdõszibába dugod be a gépet.
2.: Milyen tápegység?
3.: Ha teheted, próbáld ki a géped máshol, ahol tuti földelt dugalj van, ha ott is ráz, akkor valószinû, hogy a gép a ludas.

Sziasztok!
Az mitol van,hogy neha ráz a gépem. Ha odér a lábam a gépházhoz, néha megráz. A táppal lehet vam baj?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Mostmár mindegy, Banya megmondta a tutit.

[NST]Cifu
Vagy legalább az alaplapod típusát oszd meg velünk, mert így a távolbalátás képessége nélkül teljesen meg vagyunk lõve. 😄

ibrik
Olyan nincs, hogy "közönséges normál PC BIOS"...
Indítsd újra a gépedet, és menj be a BIOS Setup-ba. Ott a legfelsõ sorban meg tudod nézni, hogy milyen BIOS-od van (AMI vagy Award).

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Közönséges normál PC BIOS.....szerintem.

MiloShee
Phoenix BIOS, Award BIOS, AMI BIOS, BIOS BIOS??????? 😄

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Total recorder.

Kösssz

Vanek
vki tud mondani egy jó hangrögzitõ programot?
pl: Videófájlból felveszi csak a hangot,vagy flashbõl leszedi csak ami szól?

R U Ready?!?!? ...broken soul...