!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tmacy
sikerült..egyiok ismerõsöm elmagyarázta..a képfájl rögzitése...és ott..azrét kösz a segitséget!!!

Tmacy
feltettem..hogy kell az imagefilée-t beizlni és ugy kiirni?

Tmacy
és azt hogy kell kezelni emg honnan lehet leszedni?

stp4trick
Alcohol 120% pl tökéletesen alkalmas rá.

Amúgy dvd-re szoktam image-ba felrakni én is. Nyersanyag spór miatt.

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Tmacy
akkor mit kéne csinálni?

Tmacy
igen biztos..

ibrik
Jól értettem, hogy elkövetted azt a hibát, hogy magát a CD-imázsfájlt írtad ki fájlként a CD-re és nem imázsfájlként nyitottad meg az íróprogrammal? (CD-kép felírás)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Tmacy
Hello!
Ki kéne irnom egy CD-re egy játékot
a játék bin és cue file-ban van meg..
a második CD-t azt ki tudtam irni adat CD-ként egy 700 megás CD-re...
de az elsõ CD 767 megás és nem fér rá..ezt Deamon tools-al rá lehet irni valhogy? vagy tud valaki segiteni?

[NST]Cifu
Elvileg ha jól rakod vissza a kábelcsatlakozót, akkor minden tû a helyén van, nem? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mukika
ekkora szopást... beletört a 160Gigás vinyõm egyik lába(tûje) az Ide csatlakozóba... :CCCCCCCCCC szerintetek valahogy meglehet még csinálni? simán lehet egy másikat a helyére forrasztani, vagy lehet kidobni? fontos adataim voltak rajta... :CCC

[NST]Cifu
Itt nézz körül. 😊

A Memória idõzítések a kiolvasás idõzítései, vagyis hogy mely mûveleteket hány órajel alatt végzi el. A fõbb idõzítések (általános felírás: CAS-tRCD-tRP-tRAS):

CAS - Column Address Strobe: Oszlop Cím Impulzus (késleltetés). Ez mutatja meg, hogy hány órajel alatt mutat rá a memóriamátrix oszlopára, ez talán a legfontosabb, ezért is fõleg ezzel jelzik a ram idõzítéseit.
tRCD - RAS to CAS Delay: Mennyi idõ (hány órajel) alatt vált át RAS-ról CAS-ra.
tRP - Row Address Strobe: Sor Cím Impulzus. Ez mutatja meg, hogy hány órajel alatt mutat rá a memóriamátrix sorára.
tRAS - Active to Precharge Delay: Mennyi órajelnek kell eltelnie amíg egy aktivált sort deaktiválni lehet. Ideális esetben CAS + tRP + 2 az értéke (tehát pl. 2-3-2-6 v. 3-3-3-8)

A memóriaolvasás és írás sebessége tehát nem csak attól függ, hány Mhz-en megy a ram, hanem hogy milyen idõzítései vannak.

Magasabb idõzítések beállítása viszont segíthet olykor a ramnál fellépõ problémák orvoslására - cserébe persze lassabb lesz a memóriasebesség. Egy próbálkozást megér...

ffxi
THX!!!

Fákjúal!

ibrik

Lehet izmozni ezzel a hûtõvel is,de nem ez az elsõdleges szerepe.
De a te dolgod...

viszont ott egy minden oldalával felszerelt gyengébb házhûtésû gépre alapoznak, hogy egy abban lévõ nagyobb hõtermelésû procit is megfelelõen hût egy jobb kúler. viszont nekem szerverházam van levett oldal és tetõlapokkal.ott nincs hiba a hûtésbe. maximumon túlhajtva a proci nem ment 58 fok felé.60 a jelzési határéték és 65 re állítottam a vészlekapcsolást. egyszer sem jelzett

cifu: mi az a cas, ras érték, és a többi ?

ffxi
Hi all! nvidia driverrel lenne szó, nem tuodom, hogy 77.72-es 1-gyel 2-vel és 3-mal elõtti az melyik és hol lehetne letölteni? THX

Fákjúal!

Köszi <#mf1>

Gigabyte 965p DS-3, C2D E6600@ 3.2 GHZ, Nvidia 8800 GTX 768 MB,

ibrik
legílább = legalább

ibrik
A 754-es processzorokban egycsatornás a memóriavezérlõ, a 939-esekben pedig kétcsatornás (dual-channel, ha így jobban érted).
Tehát a 939-es jobban megéri - az AMD szerint az legílább 2006-ig kitart, mint "új" ficcsör... <#mf2>

Hello! Azt szeretném kérdezni,hogy mi a külömbség a socket 754 és a socket 939 között? ha jol tom a cash ugyan annyi mind kettöben....?! Most akarok uj gépet összerakni és nemtom h melyiket érdemes! Elöre is köszi!<#worship>

Gigabyte 965p DS-3, C2D E6600@ 3.2 GHZ, Nvidia 8800 GTX 768 MB,

Hát sajna eddig más megoldást nem találtam, cd-rõl, usb-rõl kizárva, csak hajlékonylemezrõl lehet ahogy elénézem.
Microfos csak így Tovább!!!

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Banyapapa
Nem probáltam még ezt a SATA dolgot,de nem lehet pl: cd-röl vagy valami USB-S drivrol feltelepiteni ezt a cumot?
Lekapod a alaplap honlapjárol a progit és kiirod egy lemezre vagy felrakod egy pendriver-ra.

Elég ratyinak tartanám ha máshogy nem lehetne, mivel nekem sincs berakva a floppy:o

Valaki segítsen pls!

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Hangsúlyozom a gyengébbek kedvéért,hogy ez egy jó cooler arra amire kitalálták,tehát hogy alapon hûtse a processzort.
Az hogy kinek hol,hogyan megy az nagyon szép és jó,de ez a hûtõ akárhogy is akarod egy alap órajelen futó procihoz lett kitalálva.
Trabantal is lehet gyorsan menni,max egy idõ után elszáll alólad az autó.
Tehát a tanulság,hogy nem erre lett kitalálva,igy hanyagolandó.

Ja vágom még az elején F6-ot "Más gyártótól számozó SCSI..."
Csak ott a gond a xar winfos floppy-ról akarja a drivert, nekem meg olyan már 3éve nincs. Itt a gond.

[NST]Cifu
WinXP+SP2 telepítõCD-nél amikor bootolsz be, akkor rákérdez, hogy telepítse-e a SATA drivereket.

[NST]Cifu
Az idõzítéseknél a CAS, RAS, stb. értékekre gondoltam.
Ami a dual-t illeti, hogy ha az összes slotban van memóriamodul, akkor automatikusan menni fog a dual (noha csak akkor látható az eredménye, ha arra a bizonyos két modulra ír/olvas).

Ami azt illeti, a hûtésnél azért túl tud melegedni rendesen, tehát nem árt vigyázni. Elvileg 85C°-ot bír a proci, de ez a maghõmérséklet, pl. az Abit NF7 deszkák csak a hõdiódájuk által mért hõmérsékletett tudják megadni, ami 10-15C°-al alacsonyabb ennél (tehát a beépített hõvédelem már akkor leállította a rendszert, amikor az alaplapi hõmérõ szerint még "csak" 67C°-os volt a proci).

Az FSB/Dram szorzót szvsz inkább hagyd egészen (3/3, 4/4, stb.), mert az AthlonXP-k nem szeretik az asszimetrikus hajtást (de ha van idõd, próbáld ki magad, hátha más eredményre jutsz).

Nekem nem tudnátok segíteni? PLS

Vagy azt hogy winfos telepítéskor lássam a SATA karin lévõ vincsit.
A régi vinyót a PATA-sat kivettem.

nem a ramok bírják a hajtás, mert a legnagyobb idõzítésre vannak rakva 1ms vagy 1ns. egyébként meg most 2300-on meg 186 fsb-vel stabilan, viszont ha berakom a harmadik ramot akkor rázavar a rendszerre. ezért írtam hogy nem értem hogy miért, a francnak akar dualozni ha én meg mind a három foglalatba szeretnék ramot rakni. nem inkább csak akkor kellene próbálkoznia vele ha két memóriamodult a megfelelõ két foglalatba illesztem?

egyébként hogy gyári venti miért ne lenne jó nem értem, 58 fokos a proci, majd mindjár meghajtom hogy lássam mennyit megy még fel, de nincs is a házon az oldala meg van benne 3 ventillátor és jón nagy hely a proci körül, egy kábel sincs a közelében(jó nagy ház) tehát elméletileg a leggagyibb hûtõvel sem melegedhetne túl

érdemes a ramokat még gyorsítani fsb/dram szorzóval vagy nem jelent nagy teljesítménynövekedést ha a jelenlegi 375rõl 400-ra emelem a ramokat?

Nos még régen írtam hogy lett egy SATA vincsim, de azért újra kezdem.
Sima NF7-es deszkám van, magyarán SATA nélkül, és most vettem egy SATA karit Silicon Image-s, és hogy tudnám azt megcsinálni hogy a SATA karin levõ 120GB-os vinyóról bootoljak?
Köszke

biomage
ha jol látom a ram kiosztás rosz
a dualba 3 slot esetében 1+3 slotba kell rakni a ramot

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

[NST]Cifu
Van a környékemen gyári hûtõs barton, 1.75 volton 2200Mhz-et bír, 55-60C° max. Szó se róla, nem egy Zalman, de szvsz azért ez nem az a kategória, hogy "pont arra elég,hogy meg ne burdálódjon alapon"....

[NST]Cifu
Írtam: a 2500Mhz-hez nagyon ki kell fogni. Az, hogy bekavar-e a dual, könnyen ki tudod próbálni (csak egy modult raksz be), de szvsz itt inkább az lehet a baj, hogy a ramok nem bírják a hajtást. Próbáld meg esetleg, hogy lassabb idõzítésekkel nem-e bírják.

Némi tuningot igen,de nem arra lett kitalálva........

[NST]Cifu
Azért a gyári hûtõ még elbír némi tuningot AMD esetén...

A hûtõre írtam,hogy "az tényleg az".Szar tuningra.
Tudod dual.Nem nagyon szeretik az alapok,ha még plusszban bezavar még egy harmadik.
Te sem szereted😊)<#love11><#love11><#love11><#love11>

stp4trick
BIOS
2-3-n dual, 1-3 nem 2-3 +1 bekavar a 3.
Sztem ennyi

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

mi az az "az" ?
egyébként 2300-on megy stabilan, de én szerettem volna a 2500-öt is nagyon. kapott is 1.9v-et.de nem. nyugtassatok már meg hogy nagyon kevés proci bírja csak úgy, mert nagyon fáj a dolog. egyébként hogy van az hogy három memóriamodullal dual channelezni akar és az rázavar a rendszerre, kettõvel meg stabil.

Az tényleg az😞((
Az pont arra elég,hogy meg ne burdálódjon alapon.
Tuningra nem igazán jó.

dobozosgyári jó minõségû venti, nagy szerver ház és az oldalai sincsenek rajta. a hûtéssel nincs gond. a kétszázat nem bírja még 1.9 volttal sem, de tesóm azt mondja hogy a dual channel zavar rá, nála is úgy fagy, egyébként meg nem. viszont nem értem miért akar dual channelezni mikor mind a három foglalatomban van 512 400-as memória. kipróbálom hogy kiveszem a másodikat, úgy marad benne az egy, három, csak nem akar úgy dualozni

Mindenképp a tuningot egy normális hûtéssel kezd.

[NST]Cifu
1.: Biztos Barton-t vettél.
2.: Hogy mennyire lehet megrántani, az erõsen szerencse függõ, de jó hûtéssel a 2300-2400Mhz szvsz elérhetõ.
3.: A 2500Mhz (12.5* 200Mhz) már erõs szerencse esete, de nem elképzelhetettlen, szvsz olyan 1.80-1.85 voltot adj neki max.

Ha megengedsz egy javaslatott, akkor úgy kezded, hogy szépen emelsz mondjuk 175Mhz-es FSB-re, és megnézed, bírja-e stabilan alapfeszen (játékok alatt, Prime95 hibátlan 20-30 percig, stb.) utána tovább emeled az FSB-t, amíg instabil nem lesz. Ekkor elkezded emelni a feszt és megnézed most javult-e a stabilitás.

Ezt játszod addig, amíg a proci hõmérséklete bírja (javaslatom: ne menjen még fél óra Prime95 vagy más CPU terhelõ alkalmazás után sem 60C° fölé semmi képpen). Ha a hõmérséklet már a kritikus értéket elérte, akkor egyel vedd vissza, és keresd meg, hogy azon a feszen milyen FSB beállítást bír el stabilan.

ja és mennyi az alap áramerõsség amit kell neki adni és mennyi a max a húzásnál?

most üzemelem be a frissen vásárolt 2800+ athlon procimat. mik az alap szorzói? 12,5*166 ? és ha az L2 cashe mérete a sisoft és az aida szerint 512 kb-es akkor megnyugodhatok hogy barton magos procit vettem? mennyire lehet megrántani? a szorzó ugye kötött, most az alaplapi freki 333 és 400-as ramok vannak benne. 200 buszsebesség jó lesz neki?

Sziaszok kellene egy gyors válasz
Van egy Dlink DI-514 márkáju wireless routerem (11Mbit/sec) és azt szeretném megcsinálni hogy az a gép ahova wireless megy a net (konkréten USB adapter) csak 1Mbit-et kapjon.
Ezt láttam hogy lehet állítani a router konfignál is de ott ha elmentem mindig visszaáll. Nincs valami másol program erre?

Sziasztok!

Volna egy problemam:
Van egy ASUS P4C800 Deluxe alaplapom, amihez vettem 3 db
Silent Blade (GlacialTech) ventillatort (2db 12cm es 1db 8cm). Mindharom
ventillator a tapegyseggel (HIPER Power 480WHPU-4S480) direktbe kotve mukodik, de ha az alaplapra csatlakoztatom, akkor nem akar elindulni egyik sem. A CPU Fan-nal nincs gond. A ventillator csatlakozo 3 pin -es.

A BIOS -t upgrade-eltem (1019, 2004.10.12, ID: P4C81106). Probaltam mar a 1021-est is.
A kovetkezoket probaltam meg:
1. Mindharom ventillatort egyenkent csatlakoztattam a CPU Fan csatlakozojara. Mindharom mukodott
2. Ha a CPU hutojet probaltam a Chassis Fan csatlakozojara, vagy a Power Fan
csatlakozojara, akkor nem indult egyik ventillator sem

BIOS beallitasok:
Q-Fan Control: Enabled
Fan Speed Ratio: 11/16, de allitottam 15/16 -ra is

Ennek ellenere a kovetkezoket latom a BIOS -ban: <#wow1>
- Chassis Fan Speed: N/A
- Power Fan Speed: N/A

Ha Q-Fan Control: disabled, azt is probaltam mar, de semmi. <#szomoru1>

Orulnek ha valaki tudna segiteni!
Koszi
Mégsem😊)<#wilting><#wilting><#wilting>

biomage
leirtam a másik forumba
miért irsz ide olvasd el

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Hello!
Egy kis segítséget kérek. Van egy AMD Athlon XP 3000+ (333Mhz)processzorom egy Abit NF7S v2.0 alaplapban egy Samsung 512 Mb 400 Mhz memoriával.A probléma az hogy ha a memoriát 400 mhz-re állítom akkor a windows Xp nem akar elindulni és lefagy a gép, de a Win98 viszont megy. Miért?