!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hmhm
Nekem Samsung ram hibátlan. Nem biztos hogy érdemes + x ezer forintot kiadni a márkáért.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

hmhm
a lényeg hogy kibukott a hibás eszköz.

Bandi 18
de én ajánlom neked a Kingstont ahány boltba mentem mindenhol mondták hogy a Samsunggal nincsenek jó tapasztalataik. Viszont Sansung vinyót érdemes venni

bigapó
az 1 hiba is hiba, úgyhogy tényleg érdemes lenne kicseréltetni. 3 napon belül szó nélkül kell másikat adniuk. vagy pénz vissza. vagy csere másik memóra. Én a Kingmax mellett állok, mert nekem bejöttek😊) lehet, hogy 2-3 nanosecundummal lassabb, meg nem lehet "annyira" húzni (nekem 5% is bõven elég), de akkor is jó, sõt kiváló és csak fejlõdnek.

The Matrix has you...

TothLaci
Holnap viszem is vissza. Az efféle memóriák vagy mindig jók szoktak lenne, vagy rögtön elromlanak. Általában ez így szokott történni.
Mennyi hiba még az elfogadható?
Bandi 18
ha még garis a mem-ed vidd vissza (olvastam hogy samsung) kérj másikat és vegyél Kingstont az tuti

Bandi 18
hát az nem jó sõt....

TothLaci
270.000 memóriahiba 20 perc alatt mennyire elfogadható.
(Memtestet futtatom, nem értek hozzá, inkább csak az Errors
------ listáját figyelem.)
Nem tudok abban kiigazodni, hogy az x800xt-k ára mekkora. Szerintetek mennyibe kerül egy x800xt?
bigapó
nekem Abit AN8-as alaplapom van (tehát ugyanaz, mint neked, csak nem ASUS-elvileg😊), és nekem mikor bekapcsolom a gépet, akkor mikor ellenõrzi a memóriát, kiírja mekkora van benne, meg, hogy milyen proci és mennyi MHz-en fut. Szal ott írja, hogy most 1GB 1T, Dual Channel Mode(ez utóbbi lehet, hogy nincs). korábban 512MB 1T v. 2T, Single Channel volt írva. Az az 1T vagy 2T nemtom micsoda. ezt valaki okos megmondhatná😊
szóval az a lényeg, hogy az ilyen új kártyák kijelzik, hogy mi van "bennük".

The Matrix has you...

TothLaci
Sajnos hatalmas a valószínûsége...
hmhm
Akkor valószínûleg HW hiba.
Memóriát ellenõrizd le http://www.memtest.org/ innen töltsd le, és az utasításoknak megfelelõen írd ki egy floppyra, majd bootolj róla. a teszt elég sokáig tart ( pár óra )

ffxi
HELP!!! Miért van az, hogy lefagy a billentyûzetem és az egerem újraindításnál? Még a BIOS-ba sem tudok belépni, nem szólva a boot menüben. Csak újra reseteléssel oldható meg a dolog. De ez nem állapot, már ellenõriztem a dugókat. HELP!!! THX!!!

Fákjúal!

TothLaci
Vistánál is pont ugyanez a helyzet.
hmhm
ha van közelben másik telepítõ, azzal próbáld meg
még azis lehet támpont, hogyha más OS-t elkezdesz feltelepíteni.

hmhm
VGA-t is cserélted?

TothLaci
Igen, elõször azt magyarázta, hogy az XP telepítõ CD megsérült, aztán második nekifutásra kékhalál... hát pocsék samsungok... pedig újak!
hmhm
úgytudom, hogy mikrós neteknél NAT olva "osztják szét" az elérést, tehát te az ISP d belsõ hálózatához kapcsolódsz hozzá, mintha LANon lennél.

sajátgép > vezérlõpult > hálózati kapcsolatok > uj kapcsolat

hmhm
memóriahiba
( xp telepítõ cd megsérülhetett )

hmhm
Ha az alaplapod nem ment szét akkor tápegység..
Lehet hogy túlfeszt kapott, táp átengedte, az alaplap meg megfogta.. sux

TothLaci
Miért lehet az
hogy amikor elindítom az XP telepítõt
És a partíciók kiválasztása elõtt
csak úgy beugrik egy kékhalál?
Friss a rendszer :/
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok! Végre sikerült megkötni a korlátlan netre a szerzõdést! A szolgáltatótól megkaptam a különbözõ beállításokat.(IP cím; APIP cím; Hálózati maszk; Átjáró; DNS) A net mikrohullámú lenne, ha tudnám, hogy hogyan kell beállítani a gépen, de mivel segg hülye vok hozzá, így nem maradt más, mind h írjak ide!! Az antenna össze van kötve az "Air Live- WL-5460 AP-vel, onnan az UTP kábel meg megy a hálókártyámba! Azt hiszem, az összekötettés jó (bár én nem értek hozzá), de az AP-hez mellékelt ábrából azt olvastamk ki, hogy így jól össze van kötve a cuccos!
Tegyük fel, h eddig minden rendben, de akkor hogy izzítom be a dolgokat. Hogy hozom létre XP-ben a kapcsolatot??
Kérem, aki ért hozzá, segítsen!! Elõre is köcce!

ffxi
HELP!!! Miért van az, hogy lefagy a billentyûzetem és az egerem újraindításnál? Még a

BIOS-ba sem tudok belépni, nem szólva a boot menüben. Csak újra reseteléssel oldható meg a

dolog. De ez nem állapot, már ellenõriztem a dugókat. HELP!!! THX!!!

Fákjúal!

NeoMaN
ez egyértelmû hiba, ilyet nem csinálhat...

Ja még egy, másnak is csinál ilyeneket a monitor, most hiba ez vagy nem???<#phone>

Lehet, hogy nem birja az uj konfigot a táp, a vga-m radeonx800, máskor nem csinálja csak inditáskor, szerinted mit csináljak, idegesit a dolog???

NeoMaN
a monitor lemágnesezésének bekapcsolása semmiképp nem lehet az új konfigotól... valami más gubanc lesz ott

NeoMaN
tápegység....

Kérnék töletek segitséget: vettem uj alaplapot "asus" és uj processzort "amdathlon", tettem uj xp-t meg mindent és azóta minden ujrainditáskor bekapcsol a lemágnesezö a monitoron, ez HIBA, vagy NEM, mert az elözö alplap+procival nem csinált ilyet, csak kb minden 10.inditáskor kapcsolta ezt be, be lehet ezt valahol állítani, segitsetek!!KÖSZI!!<#help>

Bandi 18
az ellenõrzõ led nemtom mit ellenõriz de azt tom hogy 5v készenlétit ad le a táp és akkor világít a led szal a kapcsolójával lesz a probléma

lck
Aha gondolkodtam én is ezen, csak érdekes hogy az alaplapon világít az ellenõrzõ led - ez nem számít ?
Bandi 18
elõször próbáld ki másik táppal majd ha azzal mûxik akkor valszeg a táp romlott el.

lck
Sziasztok!

A következõ a gondom:

A kisfiam gépe játék közben lefagyott. Nosza fogtam a ki/be kapcsolás gombot (nem a resetet) és nyomva tartva kikapcsoltam a gépet.
Ezek után most hiába nyomom a bekapcsolás gombot abszolút meg sem nyikkan. Nincs csipogás, illetve a tápventillátor meg sem mozdul. Mintha nem is kapcsolnám be.
Ha lehúzom a tápkábelrõl, az egéren és az USB-s jojstickon elalasznak a ledek. Ha visszadugom, a fények visszajönnek. Az alaplapon ( ASUS P4 S800 )van egy világító zöld led. Az is szintén áramtalanításkor elalszik illetve újra világít ha bedugom a tápkábelt.
A következõket tettem még: Az összes külsõ belsõ eszközt ( cd, vinyó, videokártya stb )leszedtem egyenként és vissza dugdostam. Közben próbáltam bekapcsolni.
Az alaplapn lévõ elemet is leszedtem, vártam aztán visszatettem. Az alaplapon nem találtam CMOS reset jumpert ezért azt nem tudtam így resetelni.
Megpróbáltam még hogy a bekapcsoló gombhoz menõ 2 vezetéket összezártam ( hátha a kapcsoló nem érintkezik) de semmi.

Szerintetek mi lehet a gond, illetve mit lehet még egyáltalán tenni ?
Met
nincs melette túl közel hangfal?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hmhm
monitoron alul vannak gombok, azokat nyomogasd, és neked a Geometriai beállításra van szükséged. Ha valaki szórakozott a monitoroddal, : pincushion , trapéz, parallelogramma torzításokat állítgasd.

a monitorom 2 oldala begörbûlt nem tudom mi lehet az oka be akar dõgleni már állitgattam össze vissza de nem tudom az ivet kivenni belöle SOS!!!!!
hmhm
Win reinstall?
nekem is volt hasonló, aztem szétment az író, de mostmeg jó..
a sors dönt..

NeoMaN
nemtudom, egyiket sem használtam,.
most nforce-os alaplapom van, de nem vagyok vele elégedett.

asus a8v deluxe-t vinném ha választanék
valószínûleg lehelletnyit lassabb mint a gigabyte (az nforce-os), de tuti hogy stabilabb, mebízhatóbb.
szerintem

Viszont a videókártya nem fog belemenni ezekbe az alaplapokba ha PCI-E-s, mert ezeken nincs olyan foglalat, csak AGP van rajtuk!

A video kari ajándék volt.
Az alaplapok közül melyiket választanád?

NeoMaN
Az X600 az PCI-E-s videókártya, viszont tudtommal mindkét alaplap AGP-s!
Nem vennék már iylet, csak PCI-E-s alaplapot.
Az X600 olyan 20euer forint bruttó körül lehet /www.aqua.hu/.

Sziasztok.
Én a következõ problémára keresek orvoslatot, van egy LG 4163B DvD íróm Alcohol 120% -al írtam múltkor lemezeket (film,Dvd shrink használva)(Lemez Tdk 8X Max)4x-es sebességgel, a negyedik lemez után hibázott a két utolsó lemez kuka. A hiba :6-7 chapter-nél lefagy nem lehet tovább játszani ez vonatkozik asztali lejátszóra és a saját gépemben lévõ írómra egyaránt. Mi a gond? Segítsen valaki aki tud. Köszi.Firmware verzió frissítve van a legújabbra.Sajnos az alcohol120 elõtt a Néróval is akadtak gondjaim:Fuji lemezre 4X max írási sebességnél a PS2 nem játszotta le a filmet,és asztali lejátszóknál is csak némelyik.Köszi a segítséget elõre is.(Iró secondary Master+Rack vinyó egy kábelen).Szinte az összes TDK lemezt kidobtam.Újraírható lemezre (Verbatim 4x ) hibátlanul megírta a filmet.Nem értem? Segítsetek!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Van két alaplapom,TI melyiket reknátok a gépbe: asus a8v delux vagy a gigabyt GA-K8NSC- ét?
Sos köszi Réka!
És még 1 kérdés gigabyt x600-as videókari mennyit ér?

Banyapapa
ahogy irtad everest,meg asszem gépinduláskor is kiirja a dual channelt

Narancs
Venni egy 20->24 pin átalakítót. Ez a gond nem? Eatxrõl meg nem hallottam, de gondolom azt jelenti 24 tûs táp kell neki. A régi tápod is jó lesz hozzá, csak kell venned 500-ért egy átalakítót hozzá. Szerintem.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Kösz.Az alaplap támogatja,a kérdésem,hogy jó-e igy a modul behelyezés dualhoz és hol tudom ellenõrizni?
Taranov
Sziasztok!

Mit lehet tenni, ha EATX-es táp kell az alaplapomhoz (Socket 939, Asus A8N-SLI), de ATX-es tápom van?

Köszi.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Az asus odlaláról töltsd le a manualt.
na abban benne lesz ha támogatja a lapod.

Sziasztok!Asus A8N-E alaplapon a DIMM_A1 és a DIMM_A2(kék és fekete) foglalatokban van az 1-1db 512MB-os DDR memória.Kérdésem: Dual Chanel módban mûködhet-e így (nem a DIMM_A1-DIMM_B1 lenne a helyes?) és hol tudnám megnézni a müködési módot(pl.Everest program?)
köszi a segítséget
<#smile>

\\__/) (O.o) ( } { )

David01
az uj procihûtök alja mindig be van kenve. Ha nincs ott van mellette a kenõcs.