!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Nem szeretem a resetet.
Na mindegy tolom csökentetbe azt csinálok helyet azt rányomok egy másik vinyóra új wint.

Next PC upgrade: 2022

M@TriX
táp és megálla logónál, csökkentettbe meg beengedi, szerintem meg pont ez kizárva. persze nem kizárva de szerintem nem táp.
ilyen hibát láttam már a faterom gépénél 1 éve, de reset párszor és néha 6xorra meg beröfent. mondjuk neki is Atija volt. én driverre gyanakodtam, mert kb ott parkolt le, amikor már majdnem bejelentkezett, de villan még egyet a winlogó kb.

de õ jól elvolt vele így hogy néha 6x kellett resetelni mire bejutott 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

grebber
Tuti nem az a gond (kb 4 hetes a táp) mindegy valami csak lesz mert igy 640x480-ba csökkentett módba eléggé szar 😞

NeoMaN
sztem is táp... 😊
és lehet nálam is az a baj
Elöregszik valami kondi, nem ad elég kakaót, fasztuggya....

grebber
Ja 2 éveig elég volt és most hirtelen nem az.Ez kizárva.

Bandi 18
Kevés a Táp

grebber
Az mitõl lehet hogy a gépem nem hajlandó bekapcsolni csak csökkentet módban ha benne van 3 vinyó + DVD iró??Eddig müködött ma kezdte el csinálni.Tölti a wint és a logo után megáll.De ha csak a fõvinyó van bent akkor meg rendesen bejön a win.

NeoMaN
kösz, azlesz....
nekem is gyanús a proc, ártani már úgyse árt ha tényleg szar 😊

M@TriX
mint írtam ha nem adtam neki több voltot, akkor elszállt, igénybevételnél. nem túlmelegedett mint nálad sem. hanem csak leállt, de ha adtam neki kakaót akkor mennt szépen.

szóval mindenképpen a procinál keresd a problémát szerintem. de ha nem húzod és ezt csinálja lehet nagy bajt jelent, de ezeket próbálgasd húzd és adj neki kraftot hátha jó lesz. nagy bajt már nem csinálhatsz vele 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

NeoMaN
ez mit jelentett nálad?
Ugyanez volt a tünet? Nagyobb igénybevételnél standby/halál?

NeoMaN
nem húzom, de sokáig húzva volt...
Amúgy jó ötlet, adok neki 1.7-et a gyári 1.6 helyett hátha.

Gabesz amd64
nekem is volt hasonló esetem...és a 2. megoldás volt az.
utána meg is halt a proci

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

M@TriX
nem húzod?, mintha nem kapna elég V-ot.
nálam volt, amikor 3.75-re húztam a gépet, ha nem adtam neki elég áramot, akkor szépen leparkolt.

NeoMaN
Ja, ABIT nf7-s, 400wattos codegen 😊
2 éve semmi gondja a konfignak, most kezdte csinálni....

NSTSpider
Elképzelhetõ,hogy ram lesz nekem még lánykorában csinált hasonlókat a gépem,kiderült ,hogy az alaplapom nem mindegyik ramot szereti azóta szépen megy.

Szerintem ram,de ez csak egy tipp.
Próba cseresznye.
Valami bemelegszik,és elfárad.

Bandi 18
mekkora a tápod? És milyen az alapalapod

Bandi 18
7e forintért vettem szerintem nem nagyon gáz

NeoMaN
Szasztok!

A problémám:

3D alatt a gép lefagy, de nem a szokványos kimerevedõs módon, hanem a következõképp: monitor kikapcsol /standby/, minden lefagy, olyan mintha a gép lekapcsolta volna magát, de nem, mert a ventik mennek! Csak a reset segít.
Csinálta 9800-proval és most (2 napja) 6800-ra váltottam, ezzel is csinálja.

Van mikor 1 percen belül lefagy, van hogy bír 15percet is (Quake 4, 3Dmarkok stb.).
Biosban már mindent állítgattam, ott nincs megoldás.

A proci hõmérséklete rendben van, 49-52.
Tettem friss rendszert, többfajta alaplapi drivert és vga drivert próbáltam.

Tegnap kínomban próbáltam egy CPU Burn in tesztet. Ennél is lefagyott kb. 5-6 percen belül /CPU hõfok 51-52 volt, szal az jó/, itt pedig ugyebár nincs 3D.
Futtattam memtestet, igaz csak 15 percig, de nem dobott hibát.

Egyszer elõfordult, hogy Quake4 alatt resetelt lefagyás helyett, és egyszer olyan is volt, hogy egy ilyen lefagyás után amikor újraindítottam a gépet és eljutott a windows töltõ képernyig és ott resetelte önmagát.....

MI LEHET A GOND? VOLT MÁR VALAKINEK HASONLÓ?

Szombaton atomjaira szedem a gépet, hátha cpu hûtõ, kontakthiba, por stb a gond...

Amire még gyanakszom:
1. mégiscsak CPU hûtésprobléma
2. CPU döglõdik
3. RAM
4. TÁP

Van csendes rack.
Passzív hûtésü és USB2 csatiju.
Az ára nem szép látvány.

David01
Valószínû hogy van csendes rack. Kerdezd meg egy számtech. boltban

M@TriX
húzd ki a ventiket 😉

Sziasztok!
Lehet nem ide kéne ezzel írnom, de ez a legforgalmasabb.
Szóval sima mobil-rackom van 2500Ft volt 2ventis. A bajom az hogy iszonyu hangos és hogy lehet e ezzel valamit kezdeni? Ha veszek külön hdd hûtõt akkor az belemegy a rackba? Vagy létezik csendes rack?
M@TriX
lehet a gyorsabbat lassítani éppen...

kircso13
??????????? és pedig?

Az élet eleme a lét!

Egymás mellé csak ugyanolyan mhz mûködõ ramot rakj.
Valszeg mivel külömbözõek ezért fagy.

hello. amd gépben kellene segítség, de csak aki profi az feleljen

Első nélkül nincs második.

M@TriX
vedd ki az egyiket, teszt, majd a másikat teszt és amelyiknél csinálja dobd ki 😊
ha csak együtt csinálják akkor egymást nem szeretik.

Egy problémám van:
Eddig 400Mhz-es DDR 256 MB volt a gépben, de most beletettem egy PC2100-as 256MB-t.
A gép érzékeli és ki is írja, hogy 512MB van, de ha elínditom programokat amik több memóriát igényelnek, a gép nagyon sûrûn meghal.
Mi a gond, mit lehet tenni?
Köszi elõre is a segítséget...

David01
Vagy a provi halt me, vagy a videokartya, de lehet a táp is vagy a memoria.
Egyszóval igy nehéz megmondani.

Viktorr
Hi
A haverom gépe nem meghalt.
Játszott és eccer csak elment minden,nem müxik.
Mi lehet a gond?

Hali! Asus ASUS A8N-E az alaplapot vettem nemrég és az vele a problémám ha felrakom az alaplapra integrált hálókártya driverét a Windows(xp) beköszönés után kb. 5-10 percig nem hajlandó elindulni. Utána dobja csak be a tüzfal logót és mûködik rendesen. Légyszives valaki segitsen mert már nagyon unom, hogy minden újraindítás egy örökkévalóság.

Rash87
Te még nem tudod h én mihez értek 😛
Csak véletlenül rosszat töröltem,ennyi,de majd máskor a RegCleanerrel fogom,mert abban vissza lehet vonni,de most a rendszervisszaállítás is segített .

Glory, Glory Man. United!

bigapó
minek nyúlsz bele olyanba, amihez nem értesz? erre valók a registry editorok (ezt is meggondolva használva), egyébként ha ilyenben csináltál volna valamit, azt még vissza lehetne állítani. Ha másképp nem megy, akkor a winXP-vel (márha ez van) vissza tudsz menni egy korábbi "jó" állapothoz. rendszervisszaállítás.

The Matrix has you...

Rash87
Hellosztok.

Valaki pls segítsen már!!

Pár Regisztrációs bejegyzést töröltem,vagy vala,mi ilyesmit úgy,hogy Futtatás menüpont,és Regedit.

Nah,valahogy nem lehet ezeket visszaállítani? amiket töröltem? Mert fontos lenne :|

Glory, Glory Man. United!

artschi
loál, thx 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Shep
Azt hiszem visszarakom én a mindenféle service packoktól mentes jó kis xp-met, abban be tudtam lõni, hogy ne legyen ilyen gond, de ez a szar sp2 meg kell a stárforszos játékoknak.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Glpetyus
Szuper,köszönöm ^.^

Azt nem tudom,de mivel opcionálisan választható hogy CCE-vel csinálja,mondjuk 8 passban igy biztos jobb.
Arról nem is beszélve hogy a 3 free kódolo is király benne.

Met
minõségre jobbat produkál mint a WinAvi?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ezt próbáld ki avi2dvd
-magyar
-3 free kodolási mód+cce
-egyszerre több felirat kezelése
-gyors
-sok bemeneti formátúm kezelése
stb
kb 10x jobb mint a filmachine,én mióta erre a progira ráleltem, a TFM progit nem használom.
avi2dvd

Glpetyus
thx

Met
The Film Machine
asszem ez a neve

Glpetyus

<#help>
Lehet,hogy nem ide kellene,de a keresõ az általam beírt szavakra kb. 212323232 topikot adott ki.....
A kérdésem az lenne,hogy hogy tudok feliratos aviból (a felirat srt vagy sub) dvd-t csinálni ?
Van egy WINAVI progim,használom is,fasza is,csak éppen a feliratot nem "kezeli".
Nem lehet vhogy a feliratot "rárakni" a filmre,hogy ne külön fájl legyen ?
Vagy akármi,csak <#help> pls,htx

hmhm
XPanti-spy fentvan, és kikapcsoltál benne minden cuccot?
esetleg más vírus/ dolgot ellenõrizhetnél..
Ha ugyan arról az IP rõl jönnek a kérések, akkor nézz a körmére 😊

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Shep
Helyesbítek, vmi kintrõl akarja ezeket a filokat folyamatosan elérni, és azokat blokkolja a tûzfal.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
A következõ probléma leküzdésében várnám segítõkész emberek hozzászólásait.
XP-s rendszerem van, a probléma a következõ Ingadozik a sávszélességem de veszettül, leginkább CS-ben tûnik fel a dolog, mivel úgy néz ki hogy 40es pingrõl pár tized mp. alatt felugrik 120-150-re aztán vissza 40-re és ez így megy folyamatosan, namármost így lehetettlen játszani, arra rájöttem, hogy az svchost.dll meg az ntoskrnl.exe fileok folyamatosan toszogtatnák a netet, na ez le van tiltva a tûzfal által, de ettõl õk még menének és ez a folyamatos blokkolás okozza az ingadozást, ha kiengedem akkor meg azért, mi a bánatos rossznyavajét kezdjek vele? Vírus nincs nem az a gond.

hmhm
lehet egy hirtelen fesz kimaradás, vagy memória hiba..
vagy csak depressziós lett amiért nem foglalkozol vele ::F😄😄F:FD

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

egészségedre.
Aki <#lama>és <#pias> az ezen az oldalon szerzi be a nyersanyagot.

Met
fejezd be!